Se hotell (7)

Reiser til Curaçao

Curaçao
På Curaçao venter sol, bad, kultur og spennende opplevelser.
Curaçao er en av de mest fargerike øyene i hele Karibia – det er som om noen har tatt hele fargeskalaen i bruk og malt i vei med brede, generøse penselstrøk. Fra de pastellfargede fasadene i hovedstaden Willemstad til fruktmarkedenes saftige nyanser og landsbyer med solbrente hus – det skorter ikke på fargemettede synsinntrykk.
Curaçao var i tidligere tider et sentrum for slavehandel, men er i dag et dykkerparadis og hjem for mennesker fra mer enn 40 land. Alle disse kontrastene gjør Curaçao til det perfekte valg for deg som er forventer mer enn strender, bassengområder og turistmenyer i ferien.

Willemstad

på en reise til Curaçao er det umulig å unngå hovedstaden Willemstad, en liten godtepose av en by hvor nesten halvparten av øyas 130 000 innbyggere bor. Her ligger mange, men langt fra alle, av øyas severdigheter. Ta for eksempel det informative slavemuseet på Kura Hulanda, restaurantene og kafeene langs Handelskade eller en byvandring i Otrobanda. Du oppdager før eller siden gleden ved bare å slentre rundt uten noe spesielt mål for øyet. Byen er uansett ikke større enn at du kan gå fra den ene enden til den andre på en halvtime.
Rett utenfor Willemstad ligger strendene og delfinakvariet på Seaquarium Beach. Ingen reiser til Curaçao uten å besøke destilleriet hvor de lager den berømte blå likøren som bærer samme navn som øya.

Oppdag Curaçao

På en reise rundt på øya venter flere oppdagelser, det er bare om å gjøre å disponere et transportmiddel. Ellers kan det raskt ta for lang tid å finne veien til strendene ved West Punt eller den dramatiske nordkysten ved Boca Tabla. Langs sørkysten ligger det så mange som 40 strender, og under overflaten venter skipsvrak og korallrev på å bli utforsket av dykkere.
Før eller siden støter man på "landhuis" – plantasjebygninger – som står over hele Curaçao som monument over mislykkede forsøk på å anlegge innbringende plantasjer på denne karrige og nedbørsfattige øya. I dag fungerer mange av dem som restauranter som serverer lokal mat, kjent som "komida krioyo". Når du etter endt ferie forlater Curaçao føler du at du har opplevd mer enn du ellers gjør i ferien, og at du ennå har mye ugjort på denne øya.

Unike hotell

Vi tør påstå at Ving har et helt uslåelig hotellprogram på Curaçao. Våre hotell ligger ved øyas fineste strender noen kilometer utenfor sentrum. Her kan du bestille hotell med eller uten All Inclusive, og du kan velge den standard som passer deg best.
Du kan reise til Curaçao året rundt med rutefly, noe som betyr at du selv bestemmer avreisedato og hvor mange dager du vil være der. Enkelt, trygt og behagelig.

Sol, bading og dykking

Curaçao er et perfekt reisemål for sol og bad, med en gjennomsnittstemperatur på rundt 27 grader både i luften og i vannet. Kysten er kantet med et perlekjede av små, hvite og velstelte strender med hyggelige beach clubs med topp komfort. Det er fantastiske muligheter for dykking og snorkling, og i akvariet kan du svømme med delfiner og se både sjøløver og haier.
Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • All Inclusive
 • Hotell med spa
 • Fine sandstrender
 • Gode dykkemuligheter
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Curaçao

Strender
Med nesten 40 strender å velge mellom har du et aldri så lite luksusproblem når du skal ut og bade på Curaçao. Standarden varierer fra jomfruelige strender til den mer velutstyrte utgaven med snackbarer, dusjer og andre nødvendigheter. Noen steder krever de penger av badegjestene for å ha råd til å vedlikeholde stranden. Nesten alle de badevennlige strendene ligger i mindre viker på sørsiden av øya, for vinden blåser nesten alltid fra nordvest og skaper høye bølger på nordsiden. I motsetning til naboøya Aruba er det ingen lange sandstrender her, men til gjengjeld er det fint å snorkle og dykke ved nesten alle strendene. Toppløs soling tolereres, i hvert fall på strendene.

Playa Kalki

Dette er den siste stranden på øyas nordside, like før du kommer til Westpunt. Som de fleste andre strender på Curaçao er den ikke spesielt lang, bare noen hundre meter. I 1999 og 2002 forsvant mesteparten av sanden i bølgene, og siden har Playa Kalki bestått av korallbiter ispedd sand. Snorklere får selskap av mye fisk her, spesielt om de svømmer litt ut fra stranden. Den geologiinteresserte kan studere klippeformasjonene ved nordenden av stranden. Det er utleie av solsenger og parasoller. Den letteste måten å komme hit er med leiebil; det er bare å følge veien til Westpunt.

Playa Forti

Playa Forti ligger rett sør for Playa Kalki og er oppkalt etter fortet som en gang lå på klippene ovenfor stranden. Denne stranden er lengre enn Playa Kalki, og det er mye sand her. Modige badegjester hopper fra klippene, ti meter eller mer, mens de mer fornuftige nøyer seg med å sole seg og snorkle. Det ligger et par restauranter oppe på klippene.

Hook's Beach

Denne stranden ligger i nærheten av Willemstad, bare et par minutter fra Floris Suites og Hilton. Hook's Beach er ikke så lang, og domineres av restaurant Hook's Beach Hut og en dykkerskole. Det er en veldig trivelig strand med like kort vei til en kald drink som til vannkanten. Du kan spise både lunsj og middag her. Det er ferskvannsdusjer og nok av skygge på stranden.
Om du går forbi inngangen til Hook's og holder til høyre kommer du til noen lokale spisesteder som serverer fersk fisk og skalldyr.

Seaquarium Beach

Denne stranden ligger sør for Willemstad og er populær både på dag- og kveldstid. Som navnet antyder dominerer Seaquarium stranden, men her ligger også Mambo og Lions Dive Hotel. Lange og gylne Seaquarium Beach er sannsynligvis det nærmeste Curaçao kommer strendene på Aruba, men som ved alle sandstrender er ikke snorkleforholdene spesielt gode. Men stranden har mange fine fasiliteter, blant annet ferskvannsdusjer og toaletter.

Klein Curaçao

Dette er en liten ubebodd øy sørøst for Curaçao. Hit kommer man kun med de båtene som har daglige utflukter hit. Turen over tar ca. to timer, så sett av en hel dag. Lunsj og drikke inngår i prisen. Det er fine forhold for snorkling og dykking her. De fleste båtene leier ut dykkerutstyr.

Klein Knip (Playa Kenepa)

Denne stranden ligger ca. fem kilometer sør for Playa Kalki og hører til øyas mest populære. Det er nok av sand og plass her. Stranden har dusjer, toalett og servering. Oppe på parkeringsplassen selger de iblant hjemmelagde søtsaker som er typisk for øya. De fineste snorkleområdene ligger ute ved klippene som kanter stranden.
Mat, drikke og uteliv
Restauranter er det mer enn nok av, både i Willemstad og på resten av øya. De beste restaurantene har like høy standard som topprestaurantene her hjemme. I den andre enden av skalaen kan du prøve de såkalte Truk'i Pans, mobile snackbarer, som selger rimelig og mettende fast food til ut i de små timer. Det er sjelden problemer med mathygienen på Curaçao. Det er rent vann på hele øya, og det er stort sett risikofritt å spise her. Lunsj er ofte billigst på det lokale matmarkedet i Willemstad hvor de serverer karibisk mat. På hotellene koster lunsjen som regel mer. På strendene fra Willemstad og sørover serverer spisestedene mat og drikke både tidlig og sent.

Antrekk

Selv om det hersker en ganske uformell stil på Curaçao er det viktig å kle seg pent, spesielt innendørs. Menn bør ha på seg dressjakke eller en genser på restaurantene. Gjester iført shorts og sandaler er ikke like velkomne. Til lunsj er det mindre formelt, men det avhenger selvsagt av stedet.

Fruktjuice

Frukt- og grønnsaksjuice av alle slag (avhengig av sesong) kan kjøpes i små kiosker, på kafeer, restauranter, hotell og barer.

Vann

Kranvannet på Curaçao kommer fra et avsaltingsanlegg og kan drikkes uten problem. Du trenger altså ikke kjøpe dyrt vann på flaske. Tenk miljø!

Øl

Det lokale ølet heter Balashi og er et lyst og ganske mildt øl. I tillegg er det et stort utvalg av importerte ølmerker, fremfor alt nederlandske.

Vin

På de fleste litt bedre restauranter og hotell har de et godt utvalg av forskjellige viner.

Brennevin

De fleste kjente spritmerker kan kjøpes på supermarkeder, de store hotellene og restaurantene. Rom kommer i alle smaker og kvaliteter til varierende priser.

Kabritu – geit

Geitekjøtt er populært på Curaçao, og serveres ofte som en gryterett sammen med ris, plantain og funchi.

Plantain – kokebanan

Denne ser ut som en vanlig banan, bare litt større. Den inneholder mer stivelse og er mindre søt enn vanlig banan. Plantain serveres stekt eller kokt, aldri rå. Det er vanskelig å unngå plantain på Curaçao, og det skal man heller ikke gjøre, for det smaker godt.

Karko – konkylie

Glem kamskjell og andre bløtdyr. Dette er en godsak som kan veie opp til en halv kilo. Kjøttet tas ut og stekes før det serveres med saus. Smaken kan minne om krabbe. Om du er interessert kan du dra til markedet eller til Seaquarium hvor de ligger i grunne bassenger slik at du kan løfte dem opp og kjenne på dem.

Kadushi – kaktus

Av denne kaktusen lages det en litt slimete suppe som krever en viss tilvenning for å like.

Funchi – maisbrød/pudding

En tykk pannekake laget av maismel, og et populært tilbehør til de fleste kjøtt- og fiskeretter. Akkurat som plantain følger funchi med på tallerkenen enten du bestiller det eller ikke. Funchi blandet med bønner og sukker kalles tutu.

Aros moro – ris og bønner

To populære karibiske ingredienser møtes i aros moro, som ofte serveres med stoba di kabritu.

Å drikke

De fleste restaurantene har et godt utvalg av vin, både sørafrikanske, australske, europeiske og søramerikanske. Amstel Bright er øyas eget ølmerke, og noe så spesielt som et øl laget på havvann. Lett, leskende og servert med en limebåt i flaskehalsen passer den til det meste på Curaçao, det være seg en ettermiddag på stranden, et stykke grillet fisk eller som avslutning på en byvandring i Willemstad. Alt vann på øya kommer fra et avsaltingsanlegg og går utmerket an å drikke. Du kan kjøpe vann på flaske, men det er bortkastede penger.

Matmarkedet

Her mingler du med lokalbefolkningen som kommer til markedet for a spise lunsj. I denne paviljongaktige bygningen er det forskjellige boder hvor de tilbereder tradisjonell mat over glødende kull. Når du har fått tallerkenen din setter du deg på en ledig plass og nyter maten og omgivelsene. Matmarkedet ligger ved siden av posthuset i Punda, noen hundre meter vest for det flytende markedet.

matvandring

Det er flere forskjellige matvandringer å velge mellom i både Punda og Otrobanda. Med så mange forskjellige kulturer på et så lite område er det ikke langt mellom ulike smaker og matretter.

Blå Curacao

Produserer av åpenbare grunner ingen andre steder enn akkurat her. Råvaren er en slags sitrus som viste seg å være ubrukelig til annet enn å smaksette sprit. Men til det er den desto bedre. På destilleriet tilbys det omvisning med prøvesmaking på sortimentet, som er mye større enn bare blå sitruslikør.
Utelivet på Curaçao er ganske variert, men ikke spesielt stort. Det er ingen store diskotek på øya, men desto flere kasinoer, barer, jazzklubber og utesteder med levende musikk. Om man skal kåre et "fornøyelsesdistrikt" i Willemstad må det bli Salina, øst for Punda. Men det er nok av muligheter inne i selve byen også.
Shopping
Du reiser ikke til Curaçao for å shoppe, noe som understrekes av suvenirtipsene i den offisielle turistguiden: Belgiske broderier, vin med chili og hollandske oster m.m. Men det finnes likevel ting du kan kjøpe med deg hjem. Likøren herfra er vel nærmest obligatorisk, og den som er interessert i håndverk bør besøke Arawak Clay. Du finner veien dit ved å følge kaien i retning havnen i Otrobanda.
Det største utvalget finner du i Punda, hvor de selger kjente merker som Tommy Hilfiger, Benetton etc. Prisene er omtrent som her hjemme. Butikkene holder vanligvis åpent til kl. 18, og noen holder stengt et par timer for lunsj.
Sport og trening
Hvis du vil være aktiv i ferien tilbyr Curaçao aktiviteter på både land og til vanns.

Dykking

Med mer enn hundre kjente dykkesteder kan du trygt si at Curaçao er et egnet sted for dykking i ferien. Det som er litt spesielt for Curaçao er at man på flere av disse stedene kan gå rett ut fra stranden uten båt, noe som bidrar til at dykkingen blir billigere. Drivdykk, vrakdykk og korallrev er noen av valgene. Dykkerskoler med kurs og utleie av utstyr er det mange av på øya.

Fotturer

Christoffel Park er øyas største naturreservat, og lokker med fine turstier, Curaçaos høyeste fjell og en del annet som aloe, akacia, flere kaktusarter, og med litt flaks den bittelille curaçaohjorten. Guidede turer må forhåndsbestilles. I inngangsbilletten følger det med et kart, og det er mulig å kjøpe en mer detaljert guide til parken. Inngangen ligger i byen Savonet, ikke langt fra Boka Rabla.
Aktiviteter og severdigheter
Det er en del aktiviteter å drive med på Curaçao om du ikke bare vil ligge på stranden.

Riding

Om du vil prøve deg på en ridetur skal du dra til Christoffelpark som tilbyr hester og turer for både nybegynnere og mer erfarne ryttere.

Fiske

Det kan være ulidelig spennende å sitte på akterdekk og vente på det kraftige rykket i stangen som signaliserer at du har napp. Nå begynner jobben med å få fangsten om bord. Du får gode råd og oppmuntrende tilrop av skipperen og mannskapet, men selve jobben må du gjøre selv. Wahoo, tunfisk og flyvefisk er noe av det du kan få på kroken. Det pleier å holde med en halvdagstur, for det tar ikke mer enn ti minutter fra avreise i havnen til du kaster ut linen. Husk solkrem!

Chobolobo

Blå Curaçao er et begrep i drikkeverdenen, og det er her den blir produsert, og det er kun her den selges. Den blå likøren du kjøper på polet hjemme og i taxfreebutikken er en kopi som er laget et annet sted. Men her får du altså den ekte varen, laget blant annet på den lokale appelsintypen laraha, som på grunn av øyas dårlige vekstforhold er så uspiselig at de kun lager likør av den. Produksjonen er ikke større enn ca. 2000 liter i måneden, så noe særlig eksport er det ikke snakk om. Ved destilleriet ligger det et lite museum, og du kan selvsagt prøvesmake de forskjellige likørtypene de fremstiller her. Du kan kjøpe med deg en flaske eller to hjem som et ferieminne. Chobolobo ligger i Salina, og hit kommer du enklest ved å følge ringveien østover til du ser skiltene mot stedet.

Byvandring

Lokale entusiaster arrangerer guidete byvandringer i Otrobanda med en herlig blanding av historie, byggeskikk og lokalt sladder. Denne omvisningen anbefales for den som vil vite hvorfor Willemstad ser ut som den gjør og hvorfor enkelte bygninger er så forfalne, mens huset vegg i vegg er nymalt og velholdt. Omvisningen foregår på engelsk.

Westpunt

Westpunt er øyas nordligste odde, med flere fine strender og som skapt for en dagstur med lunsj på en av strandrestaurantene, for eksempel Jaanchies Restaurant på Sabana Westpunt. Med leiebil kan du følge hovedveien nordover gjennom naturreservatet Christoffelpark, og ta veien langs vestkysten tilbake til Willemstad.

Landhuis

På Curaçao har de flere såkalte "Landhuis", eller restene av det som var ment å være innbringende plantasjer. Men minimalt med nedbør og øyas porøse steingrunn satte en stopper for det. De opprinnelige planene ble skrinlagt til fordel for saltutvinning eller andre mer realistiske prosjekter. I dag har mange av de imponerende hovedbygningene blitt gjort om til restauranter, museer eller begge deler.
Et av de større landhuis er Groot Santa Martha fra 1675, som ligger ca. halvveis mellom Willemstad og West Punt. Her er det en rekke virksomheter, salg av håndverk og et museum som forteller om Curaçaos historie. Det er ingen restaurant her, men Dokterstuin, som også er et landhuis, har en hyggelig og luftig restaurant. Dokterstuin ligger på en høyde langs den nordlige veien. Et annet landhuis som det er verdt å besøke er Chobolobo, som du kan lese om lenger opp.

Naturopplevelser

Boka Tabla omtales som en hule, men det er den strengt talt ikke. Det er snarere åpninger i fjellet du kan titte gjennom og se havet. Huleforskere vil altså bli skuffet. Men har du sans for dramatisk natur blir du garantert ikke skuffet, for her på nordkysten dundrer høye bølger inn mot de forrevne klippene. Du forstår raskt hvorfor de kun bader på sørkysten av øya. Du kan velge mellom flere turstier, hvor den lengste turen tar ca. en time. Boka Tabla er absolutt verdt et besøk. Følg den nordlige veien nesten til West Punt – det er godt skiltet.

Hatu Caves

Dette området er større og har flere grotter enn Boka Tabla. Her kan du gå inn i grottene og se dryppsteinsformasjoner, flaggermus og indianske helleristninger. Stedet bærer preg av å være en turistattraksjon, men det er et fint sted å stoppe langs veien nordover. Hatu Caves ligger et lite stykke sør for flyplassen, på Franklin D. Rooseveltweg.

Kura Hulanda

Det privateide slavemuseet på Kura Hulanda er et senter for forskning på slaver og slavehandelen. Museet rommer det som anses for å være verdens mest omfattende dokumentasjon om slavehandelen, med originaldokumenter, gjenstander og rekonstruerte miljøer. Museet har også en stor afrikansk samling som skyldes eierens interesse for denne verdensdelen. Du finner Kura Hulanda på hotellområdet med samme navn.

Curaçao Museum

Dette er et litt av hvert-museum om øyas geologi, antropologi, religion og næringsliv. Her er også cokpiten på det første KLM-flyet som krysset Atlanterhavet utstilt. Museet ligger på Van Leeuwenhoekstraat z/n, Mundo Nobo, litt vest for Otrobanda.

Mikvé Israel-Emanuel Synagogen

Denne synagogen skal være den som har vært i lengst kontinuerlig bruk på den vestlige halvkule. Det jødiske museet ved synagogen forteller historien til jødene på Curaçao.

Seaquarium

Drømmer du om å bade med delfiner eller løfte opp en sjøstjerne? På Seaquarium kan du gjøre deg kjent med undervannsverdenen uten å bli våt. Dette store senteret ligger på stranden ca. to kilometer øst for Punda. De dresserer delfiner og sjøløver slik at de frivillig kommer tilbake til havbassengene sine etter en tur til revet. De blir bare sluppet ut i det fri før de har fått lunsj. Seaquarium har et omfattende program for å få til en mer bærekraftig utnyttelse av havområdene rundt øya. De mest ambisiøse kan ta et kurs for å bli assisterende delfintrener. Om du legger merke til et stort antall handikappede barn på flyplassen er de sannsynligvis på vei til Seaquarium. Delfinterapi skal fungere bra for blant annet autistiske barn.

Bounty

Bounty er en 30 meter langt seilbåt som tar med passasjerer til de beste snorklestedene på Curaçaos sørkyst, blant annet Spaanse Water, hvor du kan snorkle ned til vraket av en liten taubåt. Prisen inkluderer en velsmakende barbeque-lunsj og åpen bar.

Det flytende markedet

Ved kaia langs Sha Caprileskade ligger båtene som går mellom Curaçao og Venezuela et par ganger i uken, fullastet med frukt og grønnsaker. Handelen er på det travleste om formiddagen, men fortsetter utover ettermiddagen. Her selges både kjente og ukjente typer frukt og grønnsaker, og har du lyst kan du kjøpe noen mangoer eller en melon med deg på stranden.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Curaçao på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Opplev mer i egen bil

Den enkleste måten å se Curaçao er med leiebil. Mange av øyas severdigheter er ikke spesielt tilgjengelige annet enn med egen bil, da de ofte ligger ved enden av en liten sidevei. Det er fint å kunne besøke flere severdigheter og kanskje en strand uten å være bundet av en rutetabell.
Det er høyrekjøring på Curaçao, og ikke så mye trafikk. Veiene er stort sett i bra stand, men skiltingen kan være forvirrende eller mangelfull. Avstandene på øya er heldigvis små, så det er en smal sak å snu om du kjører feil. Trafikkreglene og kjøremønsteret er stort sett de samme som hjemme, med ett unntak: De tuter hele tiden. Etter en stund skjønner du at du er på en liten øy hvor alle kjenner alle, og tutingen er ganske enkelt en måte å hilse på hverandre.
Taxi (avtal prisen på forhånd). Det går busser, men forbindelsene er ikke så bra.

Taxi

Det er mange taxier på øya, men de er ikke alltid der når du trenger dem. Det beste er å få hotellet eller restauranten til å bestille en for deg. Prisene er ikke spesielt lave, men det er faste priser, avhengig av hvilken avstand du ønsker å kjøre. En ekte taxi kjennes igjen på bokstavene "TX" på bilskiltene, ikke på noe skilt på taket.

Buss

I og rundt Willemstad går det et par busslinjer, men selve byen er så liten at det ofte går raskere å spasere, spesielt om du skal fra Punda til Orobanda eller motsatt vei. Da kan du gå over Emma Bridge, som er stengt for biler. Skal du ned til Seaquarium eller Caracasbaai tar du buss fra bussterminalen bak posthuset i Punda. Det går også større busser til andre deler av øya som West Punt og Lagun, men ikke spesielt ofte. Om du reiser dit med buss bør du undersøke om det går noen buss tilbake før du går av. De fleste større hotell har gratisbuss et par ganger om dagen til og fra Willemstad.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke personale på reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum for opphold i mindre enn 90 dager på Aruba eller Curaçao. Du må ved innreise kunne fremvise returbillett, reiseforsikring og en hotellbestilling. For mer informasjon ta kontakt med Nederlands ambassade på tlf. 23 33 36 00. https://www.netherlandsworldwide.nl/countries/norway/about-us/embassy-in-oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Aruba eller Curaçao.

Vaksinering

Vi anbefaler vaksinasjon mot hepatitt A og B. Husk å vaksinere deg i god tid før du reiser. Mer informasjon finner du på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

I landet du skal besøke finnes det nasjonale lover, og det kan også være lokale regler og særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser i løpeta v reisen anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Antillean Guilder (NAFl). USD kan også benyttes overalt. Det er flere minibanker inne i Willemstad. Noen hotell har også minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid –6 timer. Vintertid: norsk tid –5 timer.

Elektrisitet

110 volt. Adapter er nødvendig (også transformator hvis man ikke kan endre sine apparater til 110 volt).

Språk

Papiamento, nederlandsk, spansk og engelsk.

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at hotellene på Curaçao normalt har en aldergrense på 21 år. Det innebærer at minst en person i reisefølget må ha fylt 21 år. For spørsmål om eventuelle unntak, kontakt Ving på 23 15 58 50.
Musikk og uteliv kan være forstyrrende for noen hotell. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 13 timer og 10 minutter med rutefly fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). 10–12 timer med charterfly fra Stockholm, avhengig av flyrute.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Curaçao med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen i Willemstad.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Det tar fra en halvtime til en times tid fra Hato Airport (ca. 15 km) til hotellene, avhengig av trafikken.
Vær
 • januar
28°21°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • februar
29°21°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
29°21°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
30°22°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
30°23°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juni
30°24°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • juli
30°23°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • august
30°24°
9
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • september
30°23°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • oktober
30°23°
7
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
29°23°
7
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
29°22°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager

Finn reise til Curaçao
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.