Hellas
Sunwing Kallithea Beach, Rhodos

Hellas

Hellas

Reis med Ving til Hellas! Den greske øyverdenen kan friste med alt fra store, velkjente øyer som Kreta og Rhodos til små øyperler med bortgjemte badeviker og masse sjarm.

Hos Ving får du det beste av Hellas – fra de små, fredelige øyene i Egeerhavet til større og mer velkjente øyer som Rhodos og Kreta. Du kan velge akkurat den reisen som passer deg best – rutefly med valgfri reiselengde eller en klassisk charterferie på en, to eller tre uker. Dessuten kan du velge et hotell med All Inclusive, bestille leiebil eller kombinere flere reisemål med hverandre. Velkommen til Vings Hellas!

Les mer om å reise til Hellas Skjul tekst

Hellas for hele familien
På både Kreta og Rhodos kan du velge å bo på våre beste familiehotell; Sunwing Family Resorts, perfekt for en familieferie med mye å finne på for både store og små barn. Gå heller ikke glipp av Ocean Beach Club i Makrigialos på Kreta – et familiehotell med fin design som ble en suksess fra første stund. Dessuten finner du de populære Family Garden-hotellene på flere av reisemålene våre.

Voksenferie i Hellas
Reiser du uten barn og vil ha total avslapning kan vi anbefale Sunprime Platanias Beach i Platanias på Chaniakysten – vårt første konsepthotell for voksne på Kreta. Eller hvorfor ikke nyte livet på Sunprime Miramare Beach på vestkysten av Rhodos? Du kan også bestille en ekstra avslappende ferie med en av våre praktiske måltidspakker. På Sunprime bor du alltid i elegante omgivelser på et barnefritt hotell hvor alt er tilpasset voksne livsnytere.

Praktisk charter til greske øyer
All ære til Rhodos og Kreta, men Hellas har så mye mer å by på. Ving tilbyr komfortabelt charterfly direkte til flere greske øyer, som for eksempel Thassos, Kos, Kalymnos og Lefkas, for å nevne noen. Hvorfor ikke finne din egen greske favoritt hos Ving?

Når er det best vær i Hellas?
På Vings reisemål i Hellas er det middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Det er imidlertid visse forskjeller i været avhengig av hvor i landet du befinner deg. Om våren kommer varmen tidligere til øyene som ligger syd i Hellas, som for eksempel Rhodos og Kreta, og den varer lenger utover høsten. På Kreta er det også lokale forskjeller, med litt mer nedbør på nordsiden av øya enn på sydsiden.

Parga-området, Lefkas og Korfu
I området langs veskysten av Hellas har Ving reisemålene Parga, Paleros, Ammoudia og Sivota på fastlandet samt Nidri på øya Lefkas. Disse reisemålene samt øya Korfu bør du reise til i juli og august hvis du vil ha det skikkelig varmt, ca. 30 grader på dagtid. Foretrekker du svalere temperaturer passer vår og høst bedre, med ca. 23 grader i mai og 28 grader i september. Høyest vanntemperatur er det i august, ca. 25 grader. Det regner sjelden i sommermånedene, men regn kan forekomme vår og høst.

Skiathos, Skopelos, Alonissos, Thassos, Kavala by og Lesvos
Reisemålene nordøst i Hellas bør du reise til i høysesong i juli og august hvis du ønsker å ha det skikkelig varmt. Da er temperaturen rundt 27 grader på Thassos og i Kavala by, mens det er over 30 grader på Lesvos, Skiathos, Skopelos og Alonissos. I april/mai er det 20–25 grader, og i oktober ca. 22 grader. På begynnelsen av høsten er det som regel tørrere enn om våren. Reiser du til øyene er havet på sitt varmeste i august, ca. 25 grader, og det holder seg varmt også i september. Vanntemperaturen på Lesvos er litt lavere, med ca. 21 grader i august.

Athen, Santorini, Kos, Kalymnos, Telendos, Rhodos, Tilos, Symi og Kreta
I Athen og på øyene i syd er gjennomsnittstemperaturen rundt 30 grader i høysesong i juli og august. Vår og høst er mer lik norsk sommer, med ca. 20–25 grader i april/mai og i oktober. Havet er badevennlig fra mai til november, ca. 19–25 grader, med høyest temperatur i august. Om våren og først og fremst sent på høsten kan det komme regnskurer, men nedbør er uvanlig i høysesong. På nordøstsiden av Kreta kan det imidlertid komme nedbør også i høysesong.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Sesong: Mai - september
  • Antall reisemål:  67
  • Antall hotell:  578

Våre reisemål i Hellas