Se hotell (647)

Reiser til Hellas

Reis med Ving til Hellas! Den greske øyverdenen kan friste med alt fra store, velkjente øyer som Kreta og Rhodos til små øyperler som Tilos og Skopelos.

Hos Ving får du det beste av Hellas – fra de små, fredelige øyene i Egeerhavet til større og mer velkjente øyer som Rhodos og Kreta. Du kan velge akkurat den reisen som passer deg best – rutefly med valgfri reiselengde eller en klassisk charterferie på en, to eller tre uker. Dessuten kan du velge et hotell med All Inclusive, bestille leiebil eller kombinere flere reisemål med hverandre. Velkommen til Vings Hellas!

Med Ving kan du bestille akkurat den reisen som passer deg, uansett om du reiser med barn eller i selskap med andre voksne. Du kan velge mellom luksushotell og enklere leiligheter, fra Korfu i vest til Rhodos i øst, og fra Thassos i nord till Kreta i sør. Vi har velkjente greske øyer og mer ukjente, alle med vakker natur og strender av alle slag. er du nysgjerrig på å oppleve mer av landet mens du er i Hellas bør du studere vårt utfluktsprogram. På mange av våre reisemål tilbyr vi utflukter som tar deg ut i naturen eller bakover i historien.

Hellas for hele familien

På både Kreta og Rhodos kan du velge å bo på våre beste familiehotell; Sunwing Family Resorts, perfekt for en familieferie med mye å finne på for både store og små barn. Gå heller ikke glipp av Ocean Beach Club i Makrigialos på Kreta – et familiehotell med fin design som ble en suksess fra første stund. Dessuten finner du de populære Family Garden-hotellene på flere av reisemålene våre.

Voksenferie i Hellas

Reiser du uten barn og vil ha total avslapning kan vi anbefale Sunprime Platanias Beach i Platanias på Chaniakysten – vårt første konsepthotell for voksne på Kreta. Eller hvorfor ikke nyte livet på Sunprime Miramare Beach på vestkysten av Rhodos? Du kan også bestille en ekstra avslappet ferie med en av våre praktiske måltidspakker. På Sunprime bor du alltid i elegante omgivelser på et barnefritt hotell hvor alt er tilpasset voksne livsnytere.

Praktisk charter til greske øyer

All ære til Rhodos og Kreta, men Hellas har så mye mer å by på. Ving tilbyr komfortabelt charterfly direkte til flere greske øyer, som for eksempel Lefkas, Karpathos og Kos, for å nevne noen. Og selvsagt kan du også bestille en reise med rutefly til Hellas' hovedstad Athen når som helst på året.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Hellas?
På Vings reisemål i Hellas er det middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Det er imidlertid visse forskjeller i været avhengig av hvor i landet du befinner deg. Om våren kommer varmen tidligere til øyene som ligger syd i Hellas, som for eksempel Rhodos og Kreta, og den varer lenger utover høsten. På Kreta er det også lokale forskjeller, med litt mer nedbør på nordsiden av øya enn på sydsiden.

Parga-området, Lefkas og Korfu

I området langs veskysten av Hellas har Ving reisemålene Parga, Paleros og Ammoudia på fastlandet samt Nidri på øya Lefkas. Disse reisemålene samt øya Korfu bør du reise til i juli og august hvis du vil ha det skikkelig varmt med ca. 30 grader på dagtid. Foretrekker du svalere temperaturer passer vår og høst bedre, med ca. 23 grader i mai og 28 grader i september. Høyest vanntemperatur er det i august, ca. 25 grader. Det regner sjelden i sommermånedene, men regn kan forekomme vår og høst.

Skiathos, Skopelos, Alonissos, Thassos, Kavala by og Lesvos

Reisemålene nordøst i Hellas bør du reise til i høysesong i juli og august hvis du ønsker å ha det skikkelig varmt. Da er temperaturen rundt 27 grader på Thassos og i Kavala by, mens det er over 30 grader på Lesvos, Skiathos, Skopelos og Alonissos. I april/mai er det 20–25 grader, og i oktober ca. 22 grader. På begynnelsen av høsten er det som regel tørrere enn om våren. Reiser du til øyene er havet på sitt varmeste i august, ca. 25 grader, og det holder seg varmt også i september. Vanntemperaturen på Lesvos er litt lavere, med ca. 21 grader i august.

Athen, Santorini, Kos, Kalymnos, Telendos, Rhodos, Tilos, Symi og Kreta

I Athen og på øyene i syd er gjennomsnittstemperaturen rundt 30 grader i høysesong i juli og august. Vår og høst er mer lik norsk sommer, med ca. 20–25 grader i april/mai og i oktober. Havet er badevennlig fra mai til november, ca. 19–25 grader, med høyest temperatur i august. Om våren og først og fremst sent på høsten kan det komme regnskurer, men nedbør er uvanlig i høysesong. På nordøstsiden av Kreta kan det imidlertid komme nedbør også i høysesong.

Reiser til Hellas

Thassos
På den rolige og fredelige øya Thassos råder det en lokal atmosfære, kanskje mye fordi mange av feriegjestene som kommer hit er fra andre deler av Hellas.
Kalymnos
Kalymnos er en av Hellas rimeligste ferieøyer. Dagene her rusler avgårde i et behagelig tempo, og reiser du med Ving kan du velge mellom flere fine hotell på tre ulike reisemål.
Kos
Populære Kos er en passe stor øy, bare 54 km lang og 11 km bred. Øya kan skryte av fine strender, pene hotell og historiske severdigheter.
Kreta
Kreta lokker med spennende utflukter, herlige strender, hotell for enhver smak og sol i lange baner. Med Ving kan du velge mellom mer enn et dusin reisemål og noen av øyas beste hotell.
Lefkas
En reise til Lefkas er perfekt for deg som vil bo tett på det ekte Hellas, og som liker å foreta utflukter på egen hånd, enten til fots eller til sjøs.
Lesvos
På en reise til Lesvos kan du velge mellom seks ulike reisemål – alle med gresk hverdagsliv, herlige strender og vakker natur med grønne skoger og sølvskimrende oliventrær.
Parga-området
Mange reiser tilbake til Parga-området år etter år, og for alle som har besøkt dette naturskjønne området er det lett å forstå hvorfor. Tempoet er lavt og stemningen er rolig og avslappet, og den greske atmosfæren gjør seg gjeldende på alle Vings reisemål langs kysten.
Rhodos
Velkommen til en reise til Rhodos, en av Hellas' mest elskede ferieøyer, hvor du kan oppleve både total avslapping og et pulserende uteliv, severdigheter og shopping.
Santorini
På en reise til Santorini får du oppleve det beste av Hellas, med maleriske landsbyer fulle av hvitkalkede hus, svimlende utsikt, fine strender og vakre solnedganger.
Korfu
Korfu er et perfekt valg for deg som vil ha en sol- og badeferie med høy standard. Øya har dessuten mange severdigheter, vakker natur og små landsbyer der turismen ennå ikke har tatt overhånd. Hvorfor ikke kombinere Korfu med Albania, en av sommerens nyheter?
Skiathos
På den sjarmerende ferieøya Skiathos er det mye å se og oppleve. Rundt omkring på øya venter mer enn 60 strender på å bli utforsket.
Telendos
På Telendos får du en ferie full av avslapning og herlige kvelder på trivelige restauranter.
Tilos
En reise til Tilos passer utmerket for hellaselskere som søker en rolig, avslappende ferie nær havet, naturen og det greske hverdagslivet.
Karpathos
Karpathos ligger mellom Rhodos og Kreta og er en øy som er kjent for sine fine strender og sin avslappede stemning.
Kavala by
Kavala by er et reisemål med mange severdigheter, arrangementer og festivaler – et perfekt sted hvis du vil kombinere opplevelser og avslapning.
Alonissos
Reis til vakre Alonissos og oppdag en øy med herlige strender og vakre omgivelser. Du kan også velge å kombinere ferien på Alonissos med en uke på Skiathos eller Skopelos.
Symi
Symi er en vakker liten øy med sjarmerende hotell, koselige små tavernaer og deilige strender.
Skopelos
Skopelos er en vakker og frodig øy hvor turismen ennå ikke har fått fotfeste. Lei en bil og utforsk øyas bortgjemte badeviker, vakre kirker og overveldende natur på egen hånd.
Athen
Athen er en klassisk by som de siste årene har gjennomgått en betydelig ansiktsløftning. Kultur, fornøyelser, shopping, restauranter – Athen har alt.

Mer om Hellas

Kombinasjonsreiser til Hellas

To reisemål – én ferie

Når du reiser med Ving kan du bo på to greske reisemål på en og samme ferie. En kombinasjonsreise er perfekt for deg som vil se mer av Hellas i ferien.

Bohemsk luksus på Kos

Casa Cook er Vings hotellkonsept for den moderne reisende som har høye krav til komfort og lekker design. Alle rommene har lekker design og byr på det lille ekstra.

Vings hotellkonsept for den moderne reisende.

Grekernes egne ferieøy: Thassos

På den rolige og fredelige øya Thassos råder en trivelig og lokal atmosfære, kanskje nettopp fordi mange av feriegjestene er fra andre deler av Hellas.

Det genuine Hellas

Sommerreiser til Hellas
Sommerreiser til Hellas

Lukk øynene. Forestill deg varmen og krydderduften som møter deg allerede på flyplassen. Den lystige bouzouki-musikken på tavernaene. Enkel, smakfull mat, på rutete duker i blått og hvitt. Det er ikke så rart at Hellas for mange er synonymt med ekte feriestemning. Du er nesten garantert en varm og solfylt sommerferie, og det er mange herlige reisemål å velge mellom – enten du foretrekker autentiske småsteder eller velutviklede feriesteder med alle fasiliteter.

FINN REISE TIL Hellas