Se hotell (446)

Reiser til Hellas

Reis med Ving til Hellas! Den greske øyverdenen kan friste med alt fra store, velkjente øyer som Kreta og Rhodos til små øyperler som Tilos og Skopelos.

Hos Ving får du det beste av Hellas – fra de små, fredelige øyene i Egeerhavet til større og mer velkjente øyer som Rhodos og Kreta. Du kan velge akkurat den reisen som passer deg best – rutefly med valgfri reiselengde eller en klassisk charterferie på en, to eller tre uker. Dessuten kan du velge et hotell med All Inclusive, bestille leiebil eller kombinere flere reisemål med hverandre. Velkommen til Vings Hellas!

Med Ving kan du bestille akkurat den reisen som passer deg, uansett om du reiser med barn eller i selskap med andre voksne. Du kan velge mellom luksushotell og enklere leiligheter, fra Korfu i vest til Rhodos i øst, og fra Thassos i nord till Kreta i sør. Vi har velkjente greske øyer og mer ukjente, alle med vakker natur og strender av alle slag. er du nysgjerrig på å oppleve mer av landet mens du er i Hellas bør du studere vårt utfluktsprogram. På mange av våre reisemål tilbyr vi utflukter som tar deg ut i naturen eller bakover i historien.

Hellas for hele familien

På både Kreta og Rhodos kan du velge å bo på våre beste familiehotell; Sunwing Family Resorts, perfekt for en familieferie med mye å finne på for både store og små barn. Gå heller ikke glipp av Ocean Beach Club i Makrigialos på Kreta – et familiehotell med fin design som ble en suksess fra første stund. Dessuten finner du de populære Family Garden-hotellene på flere av reisemålene våre.

Voksenferie i Hellas

Reiser du uten barn og vil ha total avslapning kan vi anbefale Sunprime Platanias Beach i Platanias på Chaniakysten – vårt første konsepthotell for voksne på Kreta. Eller hvorfor ikke nyte livet på Sunprime Miramare Beach på vestkysten av Rhodos? Du kan også bestille en ekstra avslappet ferie med en av våre praktiske måltidspakker. På Sunprime bor du alltid i elegante omgivelser på et barnefritt hotell hvor alt er tilpasset voksne livsnytere.

Praktisk charter til greske øyer

All ære til Rhodos og Kreta, men Hellas har så mye mer å by på. Ving tilbyr komfortabelt charterfly direkte til flere greske øyer, som for eksempel Lefkas, Karpathos og Kos, for å nevne noen. Og selvsagt kan du også bestille en reise med rutefly til Hellas' hovedstad Athen når som helst på året.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Hellas?
På Vings reisemål i Hellas er det middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Det er imidlertid visse forskjeller i været avhengig av hvor i landet du befinner deg. Om våren kommer varmen tidligere til øyene som ligger syd i Hellas, som for eksempel Rhodos og Kreta, og den varer lenger utover høsten. På Kreta er det også lokale forskjeller, med litt mer nedbør på nordsiden av øya enn på sydsiden.

Parga-området, Lefkas og Korfu

I området langs veskysten av Hellas har Ving reisemålene Parga, Paleros og Ammoudia på fastlandet samt Nidri på øya Lefkas. Disse reisemålene samt øya Korfu bør du reise til i juli og august hvis du vil ha det skikkelig varmt med ca. 30 grader på dagtid. Foretrekker du svalere temperaturer passer vår og høst bedre, med ca. 23 grader i mai og 28 grader i september. Høyest vanntemperatur er det i august, ca. 25 grader. Det regner sjelden i sommermånedene, men regn kan forekomme vår og høst.

Skiathos, Skopelos, Alonissos, Thassos, Kavala by og Lesvos

Reisemålene nordøst i Hellas bør du reise til i høysesong i juli og august hvis du ønsker å ha det skikkelig varmt. Da er temperaturen rundt 27 grader på Thassos og i Kavala by, mens det er over 30 grader på Lesvos, Skiathos, Skopelos og Alonissos. I april/mai er det 20–25 grader, og i oktober ca. 22 grader. På begynnelsen av høsten er det som regel tørrere enn om våren. Reiser du til øyene er havet på sitt varmeste i august, ca. 25 grader, og det holder seg varmt også i september. Vanntemperaturen på Lesvos er litt lavere, med ca. 21 grader i august.

Athen, Santorini, Kos, Kalymnos, Telendos, Rhodos, Tilos, Symi og Kreta

I Athen og på øyene i syd er gjennomsnittstemperaturen rundt 30 grader i høysesong i juli og august. Vår og høst er mer lik norsk sommer, med ca. 20–25 grader i april/mai og i oktober. Havet er badevennlig fra mai til november, ca. 19–25 grader, med høyest temperatur i august. Om våren og først og fremst sent på høsten kan det komme regnskurer, men nedbør er uvanlig i høysesong. På nordøstsiden av Kreta kan det imidlertid komme nedbør også i høysesong.
Pass og visum
For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Reiser til Hellas

Kalymnos
Senk skuldrene på en reise til Kalymnos, øya som lenge har vært mest kjent for sine svampdykkere, men som også kan skryte av fine strender og solblekede landsbyer.
Kos
Mulighetene er mange på en reise til Kos. Uansett hva som tiltrekker deg mest, er det nok av fine strender, historiske severdigheter, shopping, restauranter og barer å velge mellom på øya.
Kreta
Velkommen til Hellas' største øy! Du har mange grunner til å bestille en reise til Kreta – her venter fine strender, historiske severdigheter, vakker natur og fine hotell for enhver smak.
Lefkas
En reise til Lefkas er en reise til det ekte Hellas, med billedskjønne fjellandsbyer og mange fine strender. De mange små, lokale tavernaene er ofte familieeide og har en avslappet stemning.
Parga-området
Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor så mange velger å reise til Parga-området år etter år. I denne lille og sjarmerende kystbyen kan du nyte ekte gresk atmosfære og et rolig tempo.
Rhodos
På en reise til Rhodos er det mye å utforske, blant annet en bykjerne fra middelalderen og et livlig uteliv i øyas hovedstad. Legg til fine hotell, små landsbyer og mange restauranter.
Santorini
Har du lyst til å oppleve Hellas slik det er på postkort, mend hvitkalkede hus, idylliske landsbyer, fine strender og vakker utsikt? Da er det på tide å bestille en reise til Santorini!
Korfu
På Korfu får du oppleve vakker natur, historiske severdigheter, små landsbyer og førsteklasses strandliv. Nå kan du også kombinere reisen til Korfu med nabolandet Albania, en av sommerens nyheter.
Skiathos
På en reise til Skiathos kan du oppdage flere nye strender hver dag. Denne sjarmerende øya rommer mer enn 60 strender, og hyggelige Skiathos by er vel verdt et besøk.
Telendos
På Telendos får du en ferie full av avslapning og herlige kvelder på trivelige restauranter.
Tilos
En reise til Tilos passer utmerket for hellaselskere som søker en rolig, avslappende ferie nær havet, naturen og det greske hverdagslivet.
Symi
Symi er en vakker liten øy med sjarmerende hotell, koselige små tavernaer og deilige strender.
Skopelos
Skopelos er en vakker og frodig øy hvor turismen ennå ikke har fått fotfeste. Lei en bil og utforsk øyas bortgjemte badeviker, vakre kirker og overveldende natur på egen hånd.
Athen
Athen er en klassisk by som de siste årene har gjennomgått en betydelig ansiktsløftning. Kultur, fornøyelser, shopping, restauranter – Athen har alt.

Mer om hotell i Hellas

Noe av det viktigste på en ferie er bostedet. Med Ving kan du velge blant over 500 hotell i Hellas - vi kan hjelpe deg velge det riktige.

Reiseinspirasjon til Hellas-ferien

Her har vi samlet inspirasjon som vil hjelpe deg velge riktig Hellas-ferie.

Sommerreiser til Hellas

Sommerferie i Hellas

Varmen og den krydrete duften som møter deg når du lander på flyplassen, lyden av bouzouki-musikk fra tavernaene, den enkle maten på rutete duker og den spesielle blåfargen som er så typisk gresk. Det er ikke så underlig at Hellas for mange er synonymt med ekte feriestemning. I Hellas er du garantert en varm og solfylt sommerferie, og landet har utallige herlige reisemål å by på – enten du setter pris på ekte småbyidyller, eller foretrekker velutbygde feriesteder.

Slik tipser du

Slik tipser du i Hellas

Renholdspersonale: Ca. 1 euro pr. person/natt
Bagasjebærer: Ca. 1 euro pr. kolli. Det er ikke vanlig med piccoloservice utenfor Athen.
Servitør: Ca. 10% av restaurantregningen, selv om det er inkludert ”service charge”.
Taxisjåfør: Det er få som benytter taksameter, så avtal derfor prisen før du setter deg inn i bilen. Det er relativt dyrt, og det er vanlig å runde av sluttsummen oppover. Utover dette forventer de ikke tips.
Frisør: Ingen tips.
En kommentar: Det er som alle vet fortsatt vanskelige tider i Hellas, og om du er fornøyd med servicen skal du så klart gi tips.

FINN REISE TIL Hellas