Hellas med Ving
HELLAS

Reis til Hellas i sommer

En Hellas-ferie byr på deilig strandliv på flotte strender, avslappet atmosfære, godbiter fra det greske kjøkkenet, og ikke minst; et stort utvalg reisemål. Den greske øyverdenen kan friste med alt fra store, velkjente øyer som Kreta og Rhodos til små øyperler med bortgjemte badeviker og masse sjarm. Hvis du synes det er vanskelig å velge kan du kombinere flere reisemål med hverandre.

I sommer åpner vi også vårt første Sunprime-hotell på Kos: Sunprime Pearl Beach. Det lekre hotellet ligger rett ved den flotte, kilometerlange sandstranden i Marmari, og passer perfekt for deg som reiser uten barn.

Mer informasjon Du kan velge akkurat den reisen som passer deg best – rutefly med valgfri reiselengde eller en klassisk charterferie på en, to eller tre uker. Dessuten kan du velge et hotell med All Inclusive, bestille leiebil eller kombinere flere reisemål med hverandre. Velkommen til Vings Hellas!
 
Hellas for hele familien
På både Kreta og Rhodos kan du velge å bo på våre beste familiehotell; Sunwing Family Resorts, perfekt for en familieferie med mye å finne på for både store og små barn. Gå heller ikke glipp av Ocean Beach Club i Makrigialos på Kreta – et familiehotell med fin design som ble en suksess fra første stund. Dessuten finner du de populære Family Garden-hotellene på flere av reisemålene våre.
 
Voksenferie i Hellas
Reiser du uten barn og vil ha total avslapning kan vi anbefale Sunprime Platanias Beach i Platanias på Chaniakysten – vårt første konsepthotell for voksne på Kreta. Eller hvorfor ikke nyte livet på Sunprime Miramare Beach på vestkysten av Rhodos? Du kan også bestille en ekstra avslappende ferie med en av våre praktiske måltidspakker. På Sunprime bor du alltid i elegante omgivelser på et barnefritt hotell hvor alt er tilpasset voksne livsnytere.
 
Casa Cook
Når du reiser til Hellas med Ving kan du velge mellom tre Casa Cook-hotell. Like ved stranden i Marmari, på den vakre øya Kos, ligger Casa Cook Kos, et lekkert designhotell med stilrene omgivelser. Hotellet har gode treningsmuligheter og et kjøkken som disker opp herlige retter basert på lokale råvarer. På Rhodos, i Kolymbia, ligger Casa Cook Rhodes. Også her kan du se frem til en avslappende ferie i lekre omgivelser, og mye godt på menyen. I september åpner splitter nye Casa Cook Chania, bare et lite stykke vest for Chania by, og hit kan du ta med hele familien. Det nye Casa Cook-hotellet byr i likhet med søsterhotellene på både god, lokalprodusert mat og bra treningsmuligheter, og vil du unne deg selv det lille ekstra kan du bestille et rom eller en suite med egen bassengtilgang.
 
Praktisk charter til greske øyer
All ære til Rhodos og Kreta, men Hellas har så mye mer å by på. Ving tilbyr komfortabelt charterfly direkte til flere greske øyer, som for eksempel Thassos, Kos, Kalymnos og Lefkas, for å nevne noen. Hvorfor ikke finne din egen greske favoritt hos Ving?
Mindre informasjon

Vær og klima i Hellas

Når er det best å reise?

På Vings reisemål i Hellas er det middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Det er imidlertid visse forskjeller i været avhengig av hvor i landet du befinner deg. Om våren kommer varmen tidligere til øyene som ligger syd i Hellas, som for eksempel Rhodos og Kreta, og den varer lenger utover høsten. På Kreta er det også lokale forskjeller, med litt mer nedbør på nordsiden av øya enn på sydsiden.

Mer informasjon Parga-området, Lefkas og Korfu
I området langs veskysten av Hellas har Ving reisemålene Parga, Paleros, Ammoudia og Sivota på fastlandet samt Nidri på øya Lefkas. Disse reisemålene samt øya Korfu bør du reise til i juli og august hvis du vil ha det skikkelig varmt, ca. 30 grader på dagtid. Foretrekker du svalere temperaturer passer vår og høst bedre, med ca. 23 grader i mai og 28 grader i september. Høyest vanntemperatur er det i august, ca. 25 grader. Det regner sjelden i sommermånedene, men regn kan forekomme vår og høst.
 
Skiathos, Skopelos, Alonissos, Thassos, Kavala by og Lesvos
Reisemålene nordøst i Hellas bør du reise til i høysesong i juli og august hvis du ønsker å ha det skikkelig varmt. Da er temperaturen rundt 27 grader på Thassos og i Kavala by, mens det er over 30 grader på Lesvos, Skiathos, Skopelos og Alonissos. I april/mai er det 20–25 grader, og i oktober ca. 22 grader. På begynnelsen av høsten er det som regel tørrere enn om våren. Reiser du til øyene er havet på sitt varmeste i august, ca. 25 grader, og det holder seg varmt også i september. Vanntemperaturen på Lesvos er litt lavere, med ca. 21 grader i august.
 
Athen, Santorini, Kos, Kalymnos, Telendos, Rhodos, Tilos, Symi og Kreta
I Athen og på øyene i syd er gjennomsnittstemperaturen rundt 30 grader i høysesong i juli og august. Vår og høst er mer lik norsk sommer, med ca. 20–25 grader i april/mai og i oktober. Havet er badevennlig fra mai til november, ca. 19–25 grader, med høyest temperatur i august. Om våren og først og fremst sent på høsten kan det komme regnskurer, men nedbør er uvanlig i høysesong. På nordøstsiden av Kreta kan det imidlertid komme nedbør også i høysesong.
Mindre informasjon

Hvilket reisemål passer best for deg?

Finn ditt favorittreisemål i Hellas.

Reiser til Kalymnos
Kalymnos

Kalymnos er en av Hellas' rimeligste øyer. Her venter en avslappende atmosfære, solskinn og strender.

Reisemål: Kantouni Mirties & MassouriPothia

Resor till Korfu
Korfu

Korfu er perfekt for deg som vil ha en skikkelig sol- og badeferie. Hit reiser du også for naturen, severdighetene og de små landsbyene.

Reisemål: Aghios GordisDassia Gouvia Korfu by

Reiser til Kos
Kos

Det ligger fine strender rundt hele Kos, noe som gjør øya til et aldri så lite strandparadis. Det er også kort vei til flere fine naboøyer.

Reisemål: KardamenaKos byMarmari og Tigaki

Resor till Kreta
Kreta

Kreta er en solfylt klassiker, og øya er som skapt for oppdagelsesferder med bil. Hit reiser du for å oppleve de vakre strendene og de historiske omgivelsene.

Reisemål:
Chaniakysten: Agia MarinaChania byGeraniKato DaratsoKato Stalos & KalamakiKolimbari MalemePlatanias
Øvrige: Agios NikolaosEloundaGeorgioupolisHersonissosIerapetraMakrigialosRethymnon

Reiser til Lesvos
Lesvos

Lesvos passer for deg som er ute etter sol, bad og ekte gresk hverdagsliv.

Reisemål: AnaxosEftalouMolivosPetraPlomariSkala Kallonis

Resor till Parga-området
Parga-området

Parga-området er perfekt hvis du foretrekker mindre reisemål med rolig atmosfære.

Reisemål: AmmoudiaPalerosPargaSivota

Semester på Rhodos
Rhodos

Rhodos er en av storfavorittene i den greske øyverdenen og er perfekt for deg som er på utkikk etter sol, bad og fine strender. Og hvem er vel ikke det? Rhodos er i tillegg den øya med flest soldager.

Reisemål: AfandouFalirakiKallitheaKiotari KolymbiaLardosLindosPefkos Rhodos byRhodos' vestkyst

Res till Santorini
Santorini

På postkortvakre Santorini finnes reisemål både for deg som foretrekker en livlig atmosfære og deg som liker rolige omgivelser.

Reisemål: ImerovigliKamariOiaThira

Res till Skiathos
Skiathos

Skiathos er øya for deg som vil se og opleve mye i ferien. Her er det kort vei til både folkeliv og shopping.

Reisemål: Megali AmmosSkiathos byVestre Skiathos

Res till Thassos
Thassos

På rolige Thassos får du mye ferie for pengene. Her ligger også noen av Egeerhavets beste strender.

Reisemål: Golden BeachLimenariaPotosSkala PrinosSkala RachoniThassos by

Upptäck fler resmål i Grekland
Flere reisemål i Hellas

Ikke funnet din favoritt enda? Hva med en tur til naturskjønne Alonissos, klassiske Athen, grønne Skopelos eller bittelille, sjarmerende Telendos?

Reisemål: AlonissosAthenKavala byLefkasSkopelosSymiTelendosTilos