Aktuell informasjon

Spørsmål og svar om å reise nå

De mest stilte spørsmålene nå

Mange har spørsmål om fremtidige reiser nå. Her finner du svar på det de aller fleste lurer på.

Oppdatert 10.05.2021

Reiseråd fra norske myndigheter

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for. Reiserådet gjelder til 25. mai 2021.

Hva skjer hvis landet jeg skal reise til er eller blir rødt?

Folkehelseinstituttets oversikt over det vi nå kjenner som røde og gule land oppdateres hver 14. dag.

Du trenger ikke å foreta deg noe hvis landet du skal til blir rødt. Ving gjennomfører ikke charterreiser til røde land, så i så fall kanselleres reisen automatisk, og du får pengene dine tilbake i løpet av 7 dager.

Er landet derimot gult, så har du herlige feriedager i vente. Du vil få reist på charterferien som planlagt, og reiseforsikringen din gjelder.

Mer informasjon finner du på FHIs nettsider.

Hva bør jeg tenke på når jeg vil reise i sommer?

De fleste land krever en negativ covid-19-test for at du skal få reise inn i landet. Vi informerer deg om hvilken type test som gjelder for landet du skal til før avreise. Du må kunne vise testresultatet ved avreise. Noen land krever dette uavhengig av om du er vaksinert. Mange land krever også at du fyller ut et innreiseskjema og oppgir mer informasjon. Du kan lese mer om det her.

Før reisen anbefaler vi som alltid at du ser over reiseforsikringen din og forsikrer deg om at du fullstendig dekket. Det er også viktig at du hele tiden holder deg oppdatert på hva som gjelder for landet du skal reise til. Endringer kan skje på kort varsel. Krav og anbefalinger kan bli fjernet, og nye restriksjoner kan bli innført.

Det er viktig for oss at du er trygg når du reiser med Ving. Når du bestiller en charterreise er du automatisk dekket av vårt trygghetskonsept Safe Travel, både før og under reisen. På denne siden ser du hva som gjelder for de ulike reisemålene våre, og vi oppdaterer denne fortløpende. Når avreisen din nærmer seg gir vi deg også beskjed om hva som kreves før reisen. Hvis det skjer noe som påvirker reisen din, for eksempel nye restriksjoner, forteller vi deg hva som gjelder så snart vi vet det.

Spørsmål og svar om:

Vaksinering

Kan jeg reise hvis jeg ikke er vaksinert?

Ja, men sannsynligvis må du kunne fremvise negativt resultat på en nylig avlagt covid-19-test. Mange land krever dette uansett om du er vaksinert eller ikke. Vi følger situasjonen nøye og informerer deg hva som gjelder ca. 14 dager før avreise, men det er også viktig at du selv er oppmerksom på hva som gjelder for reisemålet du skal til. Her finner du mer informasjon om innreisekrav på reisemålene våre.

Må jeg teste meg før reisen hvis jeg er fullvaksinert?

Ja, for mange land krever at du kan fremvise en negativ covid-19-test uansett om du er vaksinert eller ikke. Vi følger situasjonen nøye og informerer deg om hva som gjelder ca. 14 dager før avreise, men det er viktig at du også selv er oppmerksom på hva som gjelder for reisemålet du skal til. Her kan du lese mer om innreisekrav på reisemålene våre.

Må jeg teste meg før reisen hvis jeg har attest på antistoffer?

Ja, for mange land krever at du kan fremvise en negativ covid-19-test for å få reise inn i landet, selv om du har antistoffer eller er vaksinert.

Hva skjer hvis jeg eller noen i reisefølget tester positivt for covid-19 før avreise?

Hvis du eller noen av dine medreisende får positivt testresultat kan du ikke reise. Da ringer du oss på 915 08 888, så hjelper vi deg med å endre eller avbestille charterreisen. Hvis du avbestiller får du pengene dine tilbake innen 7 virkedager. Vil du heller endre reisen anbefaler vi at du flytter avreisedatoen minst 3 uker frem i tid for å unngå å få et nytt positivt testresultat. Velger du en avreisedato før dette må du betale avbestillingsgebyr hvis du tester positivt igjen og ikke får reist.

Kommer jeg til å trenge et koronasertifikat for å reise?

Det vet vi ikke enda. EU har vedtatt innføring av et koronasertifikat/koronapass. Dette skal gjøre det lettere å reise i Europa. Sertifikatet skal inneholde opplysninger om vaksinasjon, testresultater og hvorvidt man har vært smittet med covid-19 tidligere. Så hvis man ikke er vaksinert enda kan man bruke sertifikatet for å bevise at man nylig har blitt testet eller at man har antistoffer mot covid-19. På samme måte kan sertifikatet brukes som bevis på at man er fullvaksinert. Det forventes at sertifikatet skal være implementert 26. juni.

Den norske regjeringen utvikler et eget koronasertifikat som skal komme i mai, men det er foreløpig ikke bestemt hvordan dette skal brukes. Den siste og verifiserte versjonen som skal være klar i slutten av juni skal være i tråd med alle EU-krav. Når myndighetene kommer med mer informasjon om hva som gjelder for koronasertifikatet oppdaterer vi denne siden.

For øvrig krever veldig mange land uansett at du kan fremvise en negativ covid-19-test for å få reise inn i landet.

Refunderer dere reisen min hvis jeg eller noen i reisefølget ikke er vaksinert før reisen?

Hvis det er mulig å reise dit du skal med en negativ covid-19-test refunderer vi ikke reisen selv om du ikke har blitt vaksinert før avreise.

For øvrig krever veldig mange land uansett at du kan fremvise en negativ covid-19-test for å få reise inn i landet.

Hva skjer hvis landet jeg skal til krever at jeg er vaksinert, men jeg ikke har fått tilbud om vaksinering ennå?

Vi har vanskelig for å tro at en negativ covid-19-test ikke blir godkjent hvis du ikke rekker å vaksineres. Men hvis det blir tilfelle får du og dine medreisende selvfølgelig mulighet til å endre charterreisen til et senere tidspunkt, eventuelt avbestille og få pengene tilbake. Det gjelder uansett om det er deg eller en annen i reisefølget som ikke rekker å bli vaksinert før avreise.

Vi følger situasjonen nøye og informerer deg om hva som gjelder ca. 14 dager før avreise, men det er viktig at du også selv er oppmerksom på hva som gjelder for reisemålet du skal til. Her kan du lese mer om innreisekrav på reisemålene våre.

Hva skjer hvis reisemålet jeg skal til endrer innreisekravene før avreise?

Da må du forholde deg til de nye innreisekravene. Før avreise får du en e-post fra oss med en lenke til oppdatert informasjon på nettsiden vår. Der kan du se hvilke krav som gjelder for landet og reisemålet du skal reise til.

Hvordan vet jeg hvilke innreisekrav som gjelder på Vings reisemål?

Her finner du en oversikt over hva som gjelder for landene vi har reiser til akkurat nå.

Hvilke innreisekrav gjelder for barn?

Innreisekrav for barn varierer fra land til land. Her finner du kravene som gjelder for landene vi har reiser til i nærmeste fremtid.

Avbestilling og endring av reisen

Kan jeg endre eller avbestille reisen min gratis?

Alle som bestiller en charterreise med avreisedato til og med 31. oktober 2021 får vår avbestillings- og endringsbeskyttelse gratis. Med denne kan du blant annet endre reisen gratis helt inntil 30 dager før avreise. Avbestillingsmuligheten gjelder fra du bestiller charterreisen og inntil 60 dager før avreise – uansett årsak. For reiser med avreise etter 31. oktober kan beskyttelsen kjøpes som tillegg. Les mer her.

Hva skjer med reisen min hvis Utenriksdepartementet (UD) fraråder å reise?

Hos oss i Ving er din sikkerhet alltid viktigst. Derfor følger vi alltid UDs reiseråd og gjennomfører ikke reiser til land eller områder det frarådes å reise til. Hvis UD endrer reiserådet og fraråder reiser til et land Ving har reiser til, så vil disse bli kansellert. Vi kontakter i så fall alle som har bestilt reiser til landet/området det gjelder.

Får jeg pengene tilbake hvis reisen blir kansellert?

Ja, hvis reisen din mot formodning blir kansellert forholder vi oss som alltid til Pakkereiseloven. Hvis dette blir tilfellet har Ving har en 7-dagers tilbakebetalingsgaranti. Til sammenligning krever Pakkereiseloven tilbakebetaling innen 14 dager. Tilbakebetalingsgarantien gjelder både charterreiser og reiser med rutefly.

Må jeg i karantene / på karantenehotell når jeg kommer tilbake til Norge etter ferien?

Vi vet foreløpig ikke hvilke regler som vil gjelde i sommer og for resten av året. For øyeblikket må alle som har vært på unødvendige reiser i utlandet testes, registreres og i karantene på karantenehotell ved innreise til Norge, men disse tiltakene er midlertidige. De gjelder foreløpig til og med 24. mai. Vi oppfordrer alle som reiser med oss til å holde seg oppdatert på de gjeldende reglene for hjemreise til Norge til enhver tid. Les mer her.

Trygghet på reisen

Kan jeg føle meg trygg når jeg reiser med Ving?

Selvfølgelig! Vi gjør alt vi kan for at du skal få de beste ukene i året med oss, uansett når du reiser. Det siste året har vi revidert og forsterket alle sikkerhetsrutiner på flyene og hotellene våre for å være helt sikre på at de oppfyller eller overgår alle krav. Les mer om Safe Travel.

Hvordan er sikkerhetsrutinene på flyet?

Vi har implementert flere effektive sikkerhetsrutiner for å sørge for maksimal sikkerhet og komfort om bord. Du kan lese mer om det her.

Hvordan fungerer det på reisemålet og hotellet?

På hotellene har vi innført ekstratiltak som skjerpede renholds- og desinfiseringsrutiner. Her kan du lese mer om hvordan det er på hotellene.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om reisemålene våre så snart vi nærmer oss oppstart av sommersesongen og de første flyavgangene våre.

Hva skjer hvis jeg blir syk og havner i karantene på reisemålet?

På denne siden finner du mer informasjon om hva du skal gjøre i en slik situasjon.

Hva skjer hvis Norges innreisekrav endres mens jeg er på ferie?

Hvis det skjer noe som påvirker reisen din gir vi deg beskjed så snart vi får informasjon om det. Vi oppfordrer alle som reiser med oss til å holde seg oppdatert på reglene som gjelder til enhver tid, både på reisemålet og ved hjemreise til Norge.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.