Alt du lurer på om Safe Travel

Vanlige spørsmål og svar

De mest stilte spørsmålene akkurat nå

Mange har spørsmål om fremtidige reiser nå. Her finner du svar på det de aller fleste lurer på.

Tør jeg å bestille en reise denne sommeren?

Foreløpig vet vi ikke hvilke reiseråd og eventuelle restriksjoner som kommer til å gjelde for utenlandsreiser i sommer. Men hvis du bestiller med Ving kan du føle deg trygg. Vi gjør alt for at du skal få en fin ferie og har innført en rekke forsterkede sikkerhetstiltak som gjelder både før avreise og på selve reisen. Hvis det skjer noe som påvirker reisen din, for eksempel nye restriksjoner, informerer vi deg om hva som gjelder så snart vi får informasjon om det. Vi forholder oss som alltid til pakkereiseloven, som sikrer alle som har bestilt en pakkereise. I tillegg har vi innført fleksible betingelser for endring og avbestilling av charterreiser.

Hva gjør dere for at det skal være trygt å reise?

Vi gjør alt vi kan, og har blant annet skjerpet allerede strenge sikkerhetsrutiner ytterligere. Det gjelder både på fly og hotell, og for selve oppholdet ditt på reisemålet. Du kan lese mer om dette under det som heter Safe Travel på nettsiden vår.

Kan jeg endre eller avbestille reisen min gratis?

Alle som bestiller en charterreise med avreise til og med 31. oktober 2021 får vår endrings- og avbestillingsbeskyttelse gratis. For charterreiser med avreise etter 31. oktober kan denne beskyttelsen kjøpes som tillegg. Med beskyttelsen kan du blant annet endre reisen helt inntil 30 dager før avreise. For reiser denne våren og sommeren har vi også forbedret avbestillingsvilkårene, som en del av Safe Travel-programmet vårt. Hva som gjelder er avhengig av når du skal reise, og hvilken type reise du bestiller. Les mer her.

Får jeg pengene tilbake hvis reisen blir innstilt?

Hvis reisen din blir innstilt følger vi som alltid Pakkereiseloven. Vi har som eneste norske reisearrangør innført en syvdagers-tilbakebetalingsgaranti (mot normalt 14 dager som Pakkereiseloven krever). Dette gjelder både for charterreiser og pakkereiser med rutefly.

Hvilke rutiner følges om bord på flyene?

Vi har implementert en rekke nødvendige og effektive rutiner for å ivareta sikkerheten om bord. Du kan lese mer om det her.

Hvordan er det på reisemålet og hotellet nå?

Vi har innført ekstratiltak på hotellene våre. Du kan lese mer om det her.

Trenger jeg et vaksinesertifikat eller en test for å kunne reise i tiden fremover?

I dag har flere land et krav om negativ PCR-test ved innreise. Parallelt pågår diskusjoner flere steder, blant annet innen EU, for å få på plass et system for et felles vaksinepass/-sertifikat. Vi er positive til et slikt felles digitalt sertifikat.

Men, for dem som ikke har blitt vaksinert, ser vi at et negativt testresultat fra PCR eller muligens de raskere antigen-testene, i fremtiden kan bli en likestilt mulighet ved innreise.

Vi følger utviklingen fortløpende og kreves det en covid-test ved innreise, så vil vi informere deg om det.

Hva skjer hvis jeg ikke har vaksinert meg før avreise? Må jeg ta en covid-test?

Akkurat nå er det litt for tidlig å svare på hvordan det kommer til å bli og hvilke krav forskjellige land vil stille.

Det er sannsynlig at et negativt testresultat fra PCR eller muligens de raskere antigen-testene vil være likestilt med vaksine i fremtiden.

Vi følger utviklingen fortløpende og kreves det en covid-test ved innreise, så vil vi informere deg om det.

Refunderer Ving reisen min hvis jeg eller noen i reisefølget mitt ikke har vaksinesertifikat ved avreise?

For dem som ikke har blitt vaksinert, ser vi at et negativt testresultat fra PCR eller muligens de raskere antigen-testene, i fremtiden kan bli en likestilt mulighet ved innreise.

Hvis du har mulighet til å reise til reisemålet ditt med en negativ covid-test, vil vi ikke refundere reisen din hvis du ikke har rukket å motta et vaksinesertifikat.

Vi følger utviklingen fortløpende og kreves det en covid-test ved innreise, så vil vi informere deg om det.

Hva skjer hvis et land kun aksepterer et vaksinesertifikat og jeg ikke er blitt vaksinert før reisen?

Skulle det bli slik, vil det ikke være mulig for deg/ditt reisefølge å gjennomføre turen. Du kan selvfølgelig endre reisen eller avbestille og få pengene tilbake for hele reisefølget. Dette gjelder uansett om det er deg eller noen i reisefølget ditt som ikke har vaksinesertifikat.

Kan det være nok å ha et sertifikat på at man har antistoffer mot covid-19?

Det avhenger av hva som gjelder for det landet du skal besøke. Mest sannsynlig vil du måtte ta en covid-test der det kreves, for å sikre at du ikke er smittebærer.

Hva skjer hvis reisemålet jeg skal reise til endrer innreisebestemmelsene sine? Hvordan får jeg informasjon om hva jeg må gjøre før reisen?

Hvis det er nye krav eller restriksjoner som påvirker reisen din, vil vi kontakte deg så snart vi kan om hva du må gjøre. Du finner også oppdatert informasjon her på ving.no.

Hva skjer hvis jeg blir syk eller må i karantene?

denne siden kan lese mer om hva som gjelder og hva du eventuelt skal gjøre når du er på ferie.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.