Treningsreise på Mallorca

Slik kombinerer du familieferie og trening
Er det vanskelig å kombinere barnas ferieønsker med ditt eget treningsbehov? Ikke det minste, spør du meg. Løsningen er Sunwing Family Resorts.
Skrevet av: Stina Möllstam

Jeg er en av disse småbarnsforeldrene som er bitt av den store treningsbasillen. OK, jeg er ikke like hardcore som eliten av mammaer og pappaer der ute - de som sliter seg gjennom et maraton, blir dekket fra topp til tå av søle i et Tough Viking-løp eller gjennomfører sinnssykt tøffe treningsøkter i mørke crosstrainingkjellere.

Men jeg liker å trene. Helst flere ganger i uken. På gruppetimer, i treningsstudio eller alene på grusveier med musikken på full guffe i ørene. Hver uke, året rundt. For meg er det en selvfølge å trene i ferien. Hvorfor ikke? Du har (nesten) all verdens tid, og på de fleste hotell er det masse muligheter for å svette andre steder enn på solsengene.

Sunwing Cala Bona Beach

Bassenget ved Bouganvilla på Sunwing Cala Bona Beach.

Hvordan gjør jeg det?

Nå har det seg slik at jeg er en trofast Sunwing-gjest. Hele familien elsker konseptet. Her trenger vi aldri å inngå kompromisser. Barna får sitt, og min treningsinteresse kommer sjelden i veien. Uansett om du er treningsentusiast, eller om du kjenner at nå er det jaggu på tide å komme i gang, kan jeg nesten love deg at du vil finne treningsgleden på et av Vings Sunwing-hotell. Noe jeg selvsagt gjør i løpet av to sommeruker på Sunwing Cala Bona Beach.

Vi lander på vår favorittøy Mallorca en lørdag morgen og sjekker inn på hotellet midt på dagen. Siden det er en aktivitetsfri dag på Sunwing, bader barna ivrig med pappaen sin mens jeg avlegger et besøk i treningsstudioet på ettermiddagen. Det tar ikke lang tid å komme i feriemodus, så jeg sørger for en treningsøkt før jeg slår meg ned på solsengen med en ordentlig damebok og risikerer å bli bokfast der resten av ferien. Ved solnedgangstid våkner jeg til liv når vi sitter på uteserveringen og skåler for ferien og nyter nygrillede gambas fra bufféen.

Endelig ferie!

Sunwing Cala Bona Beach

Neste morgen våkner jeg til liv på yogamatten. Morgenyoga er noe jeg virkelig vet å nyte i fulle drag i ferien. Mens ungene og pappaen deres trasker rundt i morgenkåpe i leiligheten og ser på barne-tv på iPad-en, hilser jeg på sola, kjenner meg sterk som en kriger og smidig som et kjøleskap i hundens posisjon. Frokosten smaker aldri så godt som på en solfylt feriemorgen sammen med min eldste datter.

Morgentreningen får fart på matlysten min, og jeg lesser tallerkenen full av fersk frukt, yoghurt og en lekker croissant. Vi sitter lenge og ser sola stige høyere og høyere på himmelen. Plutselig er klokka mye, og det er på tide å finne den perfekte plassen ved bassenget og sjekke inn veslejenta på Lollos bursdagsfeiring i Mini Land.

Sunwing Cala Bona Beach

Hotellet ligger rett ved stranden

Etter en lang dag ved bassenget, der datteren vår endelig har greid å knekke svømmekoden og dupper som en fisk i vannet, har jeg sørget for at hele familien har spist mellommåltid og er fulladet. Nå er det nemlig tid for et av barnas høydepunkter i ferien: Lollo & Bernie’s After Beach. Min kjære er snill og tar den økten, mens jeg smetter av gårde til treningsstudioet.

En time med crosstraining står på kjøreplanen. Jeg er litt tidlig ute, og utenfor lokalet møter jeg andre sunwingforeldre som også velger å krydre familieferien med en gruppetrening eller to. Vi utveksler tips om utfluktsmål med leiebilen, kårer sangriavinneren blant de lokale tapasbarene og sukker stolt av støle muskler fra tidligere treningstimer. Halvveis i gruppetimen vil jeg legge meg ned og lide burpee-døden, men fortsetter til oppmuntrende tilrop fra treneren. Treningskameratene mine rundt i salen er en blanding av alt fra veltrente atleter til modige nybegynnere, og vi finner alle fellesskap i svettedråper og treningsglede.

Water Aerobics

Stivheten neste dag er ikke nådig, så jeg henter meg inn igjen i bassenget sammen med ungene. Vi holder oss på grunt vann, og alle prøver å henge med i Water Aerobics til vår sønn store fornøyelse.

Rundt i bassenget kryr det av vannmosjonister, gamle og unge. Vi slentrer inn til byen for en sen lunsj, og tilbringer ettermiddagen med å spise is, leke og bade. Vi rekker også å få med oss en gruppetime med Lollo & Bernie Family Gymnastic – morsom trening som hele familien har glede av.

Noen dager ut i ferien har livet på Sunwing blitt hverdag. Mellom eventyrjakt, core-trening, Mini Disco, show, spabehandlinger og klemmefest med Lollo & Bernie har vi mye tid sammen som familie. Vi koser oss og vil så avgjort ikke legge hotellet, middelhavssommeren, Lollo, Bernie eller treningsprogrammet bak oss.

Mine treningsuker, nei, unnskyld, ferieuker mener jeg selvsagt, er fylt av alt jeg elsker: Mine barns latter, lange samtaler på balkongen med kjæresten min, god mat, sol, is og masse endorfiner, alt iblandet støle muskler etter alle de morsomme treningstimene. Å feriere på Sunwing er lett. Å få trening, barneaktiviteter og familietid til å gå opp er faktisk enklere her enn hjemme.

Lollo & Bernie på Sunwing Cala Bona Beach