Se hotell (4)

Reiser til Cala Bona

Cala Bona er et paradis for deg som vil ha en fredelig og rolig ferie. Reiser du med familien? Da skal du velge Vings utmerkede hotell Sunwing Cala Bona Beach.

Cala Bona har vokst de siste årene, men er fremdeles like fredelig og hyggelig som før. I fiskehavnen dupper fargerike fiskebåter langs bryggekanten, og det er flere bra restauranter med lokale menyer og hyggelig stemning. Det er også noen barer og koselige kafeer her. Med andre ord er det flere gode grunner til å ta en spasertur i Cala Bonas havn. Om du foretrekker å jogge kan du løpe en tur langs den fine strandpromenaden som strekker seg helt til nabobyen Cala Millor.

Barnevennlige Cala Bona

Sunwing Cala Bona Beach bor du rett ved havet og har to herlige bassengområder til disposisjon. Ving tilbyr leiligheter for opptil seks personer, slik at selv større familier kan nyte en ferie med alt innen rekkevidde. Sunwing Cala Bona Beach har både spa og gode treningsmuligheter, og for golfentusiaster er det ikke mindre enn fem fine baner i nærheten. Du kan selvsagt bestille All Inclusive eller noen av våre fine måltidspakker, slik at ferien blir enda mer behagelig.

Golf på Mallorca

Cala Bona/Cala Millor er også suverene reisemål for deg som spiller golf. Innen nær rekkevidde ligger nemlig tre av Mallorcas mest attraktive golfbaner. Litt lenger nord ligger Canyamel – en av Mallorcas vakreste og beste baner akkurat nå. Den er også en av de aller mest utfordrende. Og sist men ikke minst har vi Capdepera-banen, en av våre gjesters absolutte favoritter!

Se mer av Mallorca

Om du vil ha det meste ut av ferien, anbefaler vi å leie bil i noen dager. Da kan du reise rundt på egen hånd og gjøre egne oppdagelser, som for eksempel markedet i Inca, eller det lille toget som går fra Sóller ned til Port de Sóller. Gå heller ikke glipp av den vakre og ville vestkysten hvor du kan snuble over det som blir de beste ferieminnene; en restaurant ved havet, stillheten i klosteret i Lluc eller pinjeduften langs veien opp til Puig Major.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Lokale restauranter
 • Lang strandpromenade
 • Hotell med gratis WiFi
 • God pris på leiebil
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Bona

Barnevennlig
4,4
Underholdning
3,6
Sport & aktiviteter
3,4
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
I Cala Bona er det en liten strand med en bunn som noen steder er litt steinete. Det ligger også en liten strand ved siden av Sunwing Cala Bona Beach, men den er også ganske steinet, og ikke så god å bade fra. Her er det ingen fasiliteter. Det er derimot restauranter i havnen i Cala Bona, kun en kort spasertur fra stranden. Fra Cala Bona kan du gå hele veien langs strandpromenaden til den fine sandstranden i Cala Millor. Det tar ca. 20 minutter å gå dit, og det går også lokalbuss mellom stedene.

Stranden i Cala Millor

I Cala Millor ligger en av Mallorcas beste strender. Cala betyr bukt/vik og Millor "beste". Om du er ute etter å sole deg og bade har du kommet til rett sted, men siden stranden er så bra er den selvsagt populær og godt besøkt i sommermånedene. Stranden er nesten 2 kilometer lang og 50 meter bred, langgrunn og velstelt med klart og fint vann. Parallelt med stranden løper den bilfrie strandpromenaden som er kantet av palmer og pinjetrær. I høysesongen er det et godt utvalg av vannsportaktiviteter som pedalbåter, jetski, vannski, og parasailing. Det er utleie av solsenger og parasoller. Det er ferskvannsdusjer med jevne mellomrom på stranden, og en mengde serveringssteder, barer og restauranter med toaletter. Fortsetter du sørover fra Cala Millor finner du mange små "calas" – viker. Her har du størst sjanse til å finne din egen lille badestrand eller badeklippe.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos er en mindre sandstrand rett nord for Cala Bona. Stranden er populær blant lokalbefolkningen fordi den er mye roligere enn Cala Millor-stranden.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Mallorca med Ving charterreiser fra april til oktober. Vi har avreiser fra Bergen, Evenes, Kristiansand, Oslo Gardermoen, Rygge, Stavanger, Trondheim og Ålesund. Du kan reise med rutefly med valgfri reiselengde til flere reisemål på Mallorca hele året.
Du kan reise til Cala Bona med Vings charterfly i sommersesongen (mars–oktober). Flyet lander på flyplassen i Palma.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Cala Bona. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 1 time til 1 time og 15 minutter (ca. ca. 70 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på Sunwing Family Resort og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasje og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Cala Bona er mindre, roligere og penere enn Cala Millor. Her er det ikke like stort utvalg av restauranter, men det ligger rundt 20 hyggelige spisesteder nede i havnen. Stemningen er heller ikke like "tysk" som i Cala Millor. Her dominerer de skandinaviske turistene, og noen restauranter har til og med svenske spesialiteter på menyen. Vil du ha et større utvalg er det ikke langt til Cala Millor. Du kan gå hele veien langs strandpromenaden, eller ta buss eller taxi.

Maten i Calla Millor

Cala Millor har en overflod av restauranter å velge mellom. Langs strandpromenaden og et par kvartaler innenfor finner du alt fra typisk spansk/mallorkinsk mat til kinesisk, italiensk, amerikansk og tysk. Spesielt tysk, siden Cala Millor er et av tyskernes favorittreisemål på Mallorca. Her er det meste skiltet og oversatt til tysk.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Nattelivet i Cala Bona er relativt rolig. Sunwing Cala Bona Beach har flere kvelder i uken profesjonelle show i "Wallmans salonger-stil" i høysesongen. Ellers foregår kveldslivet stort sett rundt havnen. Her er det mange hyggelige restauranter og barer som i høysesongen tilbyr levende musikk, blant annet jazz. Her finner du herlige serveringssteder med utsikt over havet og folkelivet.

Nattelivet i Cala Millor

Cala Millor har et godt utvalg av musikkbarer, puber og diskotek. De fleste større hotellene har også egen underholdning av varierende kvalitet.
Shopping
I både Cala Bona og Cala Millor er det mange butikker og supermarkeder. Hver fredag holdes det et stort marked i byen Son Servera i nærheten. Vi anbefaler også et besøk til hovedstaden Palma om du virkelig vil på shoppingtur. Her finner du alt fra velkjente klesbutikker til små forretninger med lokale delikatesser.

Shopping i Cala Millor

I Cala Millor er det mange fine butikker og typiske turistbutikker som selger suvenirer og badeballer, men du finner også noen kjente kleskjeder her. De fleste butikkene ligger langs strandpromenaden og et par kvartaler ovenfor.

Marked i Son Servera og Arta

I nærheten av Cala Bona og Cala Millor ligger Son Servera, hvor det hver fredag holdes et lokalt marked. Byen Arta, ca. 15 kilometer fra Cala Bona, er et sjarmerende sted med mange fine småbutikker. Her er det marked på tirsdager.

Shopping i Palma

Om du vil handle på Mallorca skal du gjøre det i Palma. Ikke noe annet sted på øya har du så mye å velge mellom. Den store handlegaten heter Jaime III, men i områdene nord for katedralen finner du også forretninger med kjente merker, som for eksempel Escada. Ta deg god tid, for det er mye å se på, og du har neppe råd til alt du har lyst på!
På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld, hele uken. Men i byene og i Palma gjelder de offisielle åpningstidene: Hverdager kl. 10–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun om formiddagen og søndager stengt. I Palma holder de store varehusene åpent hele dagen, uten siesta.

Supermarked

Bor du i leilighet er det en god idé å storhandle i begynnelsen av ferieoppholdet på et større supermarked. Her er prisene lavere og utvalget større. De holder vanligvis åpent mandag–lørdag kl. 10.00–22.00 og søndag til kl. 13.00.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene
....

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter
Her kan du spille tennis, minigolf og ri. Ved Cala Millor-stranden er det vannsportaktiviteter som parasailing, dykking og windsurfing. Det ligger tre 18-hullsbaner i nærheten av Cala Bona/Cala Millor.

Fotturer – Cala Bona og Cala Millor

Mallorca er en drøm for turgåere. I omgivelsene rundt Cala Millor og Cala Bonas kan du gå kortere turer. Turistinformasjonen er behjelpelig med kart og gode råd. Husk å ta med deg sko med god såle, for det kan være bratt noen steder.

Vannsport – Cala Millor

Midt på Cala Millor-stranden tilbyr de ulike typer vannsportsaktiviteter som jetski, parasailing og vannski. Det er også utleie av pedalbåter langs stranden.

Sykling – Cala Bona

Det er fint å sykle i og rundt Cala Bona. Du kan sykle langs strandpromenaden fra sted til sted, men det er også andre fine sykkelruter i området. Hør med turistinformasjonen eller hotellet om nærmeste sykkelutleiefirma – det er mange å velge mellom, og de er behjelpelige med kart og valg av ruter. I perioden februar–mai kommer mange profesjonelle syklister til Mallorca fra hele Europa for å trene og varme opp før sesongen.

Vinsmaking

Mallorkinske viner er ikke spesielt kjent utenfor øya, men de er verdt å prøve. Ta tog, buss eller bil til Binissalem, øyas vinsentrum og navnet på øyas beskyttede varemerke – "Denominación de Origen". Her kan du smake og kjøpe viner direkte fra produsenten. Det er flere vinhus å velge mellom; de største heter Bodegas José L. Ferrer og Bodegas Oliver. Mallorca er et av disse små områdene med en lang vinhistorie hvor du kan treffe på mindre vanlige druer som Prensal Blanc, Calet og Moll, for å nevne noen. Sørg for å reise til Binissalem på en fredag da det er marked på torget ved kirken.

Paintball

Rett utenfor byen Sa Pobla på nordsiden av Mallorca ligger den store paintballbanen Paintball Fantasy. Om du er eventyrlysten og konkurranseinnstilt kan du iføre deg full utrustning og utfordre dine medreisende.

Båtutflukter

Det går utfluktsbåter mellom stedene Cala Ratjada og Calas de Mallorca – Sa Cala, Canyamel, Cala Bona, Cala Millor, Porto Cristo og Cala Romatica. Reservasjon er påkrevd.

Hamsgrottene – Porto Cristo

Hamsgrottene ligger i nærheten av Porto Cristo. Navnet kan oversettes til "Fiskekrokgrottene" på grunn av de uvanlige formasjonene som stalaktittene har dannet. Grottene rommer en underjordisk sjø, "Den venetianske sjøen", som har en dramatisk kombinasjon av lys og farge. Virkelig en severdighet utenom det vanlige!

Porto Cristo

Porto Cristo er bygget rundt en naturlig havn i et vakkert område på nordøstkysten av Mallorca.

Nasjonalparken S´Albufera

Et par kilometer øst for Playa de Alcudia, i retning Can Picafort, ligger nasjonalparken S´Albufera, et paradis for både ornitologer og botanikere. Her er det picnic-område og et lite museum som er viet parken. Hit kommer du med buss fra Can Picafort.

Palma by

Palma er hovedstaden på en øy med røtter tusenvis av år tilbake i tid, og hovedstaden på en øy som lenge var et eget kongerike. Her finner du store avenyer, en mektig katedral og forretninger som selger det aller nyeste. Man kan ikke si at man har vært på Mallorca uten å ha vært i Palma. Katedralen La Seu, butikkene langs Jaime III og tapasbarene på Placa Llotja er bare noen av Palmas mange severdigheter. Uansett hvor du er kryr det av blikkfang og inspirasjon.

Cabrera

Øya Cabrera er en nasjonalpark som ligger ca. en time med båt fra det lille stedet Colonia de San Jordi på sørsiden av Mallorca. Her er det vakker utsikt fra borgen og fine turstier. Glem ikke badetøy – øya rommer mange fine badeviker og strender.
Hvordan du tar deg rundt
Ving har i mange år samarbeidet med Avis, som er det bilutleiefirmaet som fungerer best på øya. Takket være det gode samarbeidet kan vi tilby kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leie bil gjennom oss og Avis. Da er du garantert en ordentlig forsikring og god service om noe skulle skje, noe som er utrolig viktig når du leier bil. Bestill bilen gjennom oss senest dagen før du vil ha den.

Fordeler med å leie gjennom oss:

• Rabatt på Avis' ordinære priser.
• Fri kjørelengde.
• Redusert egenandel – egenandelen reduseres ved skade på bilen.
• Avis leiebiler holder veldig god kvalitet, og har en snittalder på 12 måneder.
• Leietiden regnes i hele døgn, dvs. en dag = 24 timer.

Legg merke til:

• Avis tilbyr flere valgfrie tillegg, for eksempel ekstraforsikringer, barnesete, GPS etc. Dette betales direkte til Avis.
• Bilen skal leveres tilbake med like mye bensin på tanken som da den ble leid.
• "Fuel up front" er et valgfritt tilbud. En full bensintank betales på forskudd. Bilen skal leveres tilbake med så tom tank som mulig. Bensin som ikke er brukt betales ikke tilbake.
• Førerkort må vises, det holder med vanlig norsk førerkort for personbil
....
• De fleste leiebiler går på blyfri bensin (sin plomo – grønn slange).
• Det er påbudt å bruke bilbelte.
• Følg de samme trafikkregler som hjemme, så kjører du lovlig på Mallorca. Det er forbudt å snakke i mobiltelefonen under kjøring i Spania.
• Aldersgrensen for å leie bil er 21 år, og du må ha hatt førerkort i minst ett år (det koster ekstra for sjåfører under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen må du etter spansk lov ta på deg den gule refleksvesten før du går ut av bilen. Den ligger oppbevart i kupeen.

Forklaring på de vanligste forsikringskodene:

• CDW – bilskadeforsikring
Reduserer egenandelen ved skade på bilen. Inngår i prisen du betaler. Egenandel kommer i tillegg.
• TP – tyveriforsikring
Reduserer egenandelen ved tyveri av kjøretøyet. Tyveriforsikringen gjelder ikke om bilen stjeles med nøkkelen i. Inngår i prisen du betaler. Egenandel kommer i tillegg.

Ikke inkludert
Forsikringene avtales direkte med Avis. Disse er frivillige, men er ofte forhåndsutfylte på kontrakten
.... Om du ikke ønsker ekstra forsikringer, ber vi deg informere Avis.
• Super CDW + TP – eliminering av egenandelen
Fjerner bilførers egenandel ved bilskade eller tyveri av bilen.
Administrasjonsavgift kommer i tillegg. Vings reiseforsikring dekker egenandelen med opp til kr 10 000,-.

• PAI – personlig ulykkesforsikring
Et tillegg til din personlige ulykkesforsikring.
Forsikringen omfatter både fører og samtlige passasjerer i bilen.
• Super PAI – personlig ulykkesforsikring.
Det samme som PAI, men Super PAI dekker et høyere beløp, samt tyveri av personlige eiendeler og bagasje.

Biltyper

Vi kan ikke garantere reservasjon av et bestemt bilmerke, kun bil av ønsket type.

Type A er små standardbiler, for eksempel Ford Ka el.l.
Type B er litt større og bedre biler, for eksempel Seat Ibiza el.l.
Type C har bedre komfort og større motorkraft, for eksempel Seat Leon el.l.

Tips og gode råd

Vi reiseledere gjør alt for at ferien din skal bli så vellykket, avslappet og inspirerende som mulig! Kom gjerne til oss om du ønsker tips om interessante severdigheter og utflukter, eller veibeskrivelser til noen av øyas mange perler. Vi hjelper deg også gjerne med tips om hvor du finner de beste restaurantene, strendene og butikkene. Selvsagt hjelper vi også å svare på alle praktiske spørsmål du måtte ha under ferieoppholdet her på Mallorca.

Buss

Det lokale bussnettet fungerer bra. Det er hyppige avganger, og holdeplassene ligger tett langs hovedgaten. Det går busser til Porto Cristo, Palma og mange andre steder flere ganger daglig.
Hør med hotellresepsjonen, reiselederen eller turistinformasjonen for nøyaktige busstider.

Sykkel og moped i Cala Bona

Det er mange utleiere i havneområdet og langs hovedgaten. Av sikkerhetshensyn anbefaler vi å være forsiktig ved leie av moped. Sørg for å ha god forsikring.

Hest og vogn i Cala Millor

I Cala Millor er det mange kusker som ønsker å ta deg med på en tur i hest og kjerre rundt i byen.

Taxi – Cala Bona og Cala Millor

I Cala Millor er det mange taxier, og det er sjelden vanskelig å stoppe en bil på gaten. Det er færre av dem i Cala Bona, så det er smart å bestille fra hotellet. Mellom stedene brukes taksameteret. Taxisjåførene må vise en fast prisliste om kunden ønsker det. Tips rundes av oppover.

Båt – Cala Bona och Cala Millor

Det går daglige båtturer langs kysten av Cala Millor. Det er forskjellige båttyper, noen har glassbunn. De går blant annet til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billettsalg foregår i havnen i Cala Bona og på piren i Cala Millor.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Cala Bona Beach har Resort Service i resepsjonen døgnet rundt.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Bona

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.
Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april
....

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. I Cala Bona er det flere minibanker, blant annet i havnen. I Cala Millor er det flere minibanker langs strandpromenaden.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Både Cala Millor og Cala Bona er fine reisemål for barnefamilier. Her er det flere barnevennlige hotell, med Sunwing Cala Bona Beach på toppen av pallen, med barneklubb, rolig bassengområde, barnevennlige menyer, show, aktiviteter og lekeland. Stranden i Cala Millor er langgrunn, og parallelt med stranden går den en bilfri promenade hvor det er fint å spasere både med og uten barnevogn. Spanjolene er veldig barnekjære, og det er aldri noe problem å ta med seg barn på restaurant. Tvert imot!

Strender

Stranden i Cala Millor er langgrunn og barnevennlig. Sanden er myk og finkornet og er utmerket å bygge sandslott av.

Maten

De aller fleste restaurantene i Cala Millor og Cala Bona har en internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling m.m. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Lekeplasser

Mange av de større hotellene har egne lekeplasser av varierende standard. Den største og beste finner du på Sunwing Cala Bona Beach, men den er kun for hotellets gjester.

Autosafari i Sa Coma

Dette er et populært utfluktsmål for barn som elsker dyr. Inne på området streifer elefanter, sjiraffer, aper og andre dyr fritt omkring. Det er bussforbindelse til parken fra Calle Sol Naixent i Cala Millor.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.
Finn reisen din til Cala Bona