Se hotell (4)

Reiser til Cala Bona

Cala Bona er et paradis for deg som vil ha en avslappende ferie i rolige omgivelser.
Cala Bona har vokst de siste årene, men er fremdeles like koselig og fredelig som før. I fiskehavnen dupper fargerike fiskebåter langs bryggekanten, og det er flere bra restauranter med lokale menyer og hyggelig stemning. Det er også noen barer og koselige kafeer her. Med andre ord er det flere gode grunner til å ta en spasertur i Cala Bonas havn. Om du foretrekker å jogge kan du løpe en tur langs den fine strandpromenaden som strekker seg helt til nabobyen Cala Millor.

Golf på Mallorca

Cala Bona/Cala Millor er også suverene reisemål for deg som spiller golf. Innen nær rekkevidde ligger nemlig flere av Mallorcas mest attraktive golfbaner, som f.eks. Canyamel – en av Mallorcas vakreste og beste baner akkurat nå, men også en av de vanskeligste – og Capdepera-banen, en av våre gjesters absolutte favoritter. Litt lenger nord ligger den fine Alcanada-banen med flere hull helt nede ved havet.

Se mer av Mallorca

Om du vil ha det meste ut av ferien, anbefaler vi å leie bil i noen dager. Da kan du reise rundt på egen hånd og gjøre egne oppdagelser, som for eksempel markedet i Inca, eller det lille toget som går fra Sóller ned til Port de Sóller. Gå heller ikke glipp av den vakre og ville vestkysten hvor du kan snuble over det som blir de beste ferieminnene; en restaurant ved havet, stillheten i klosteret i Lluc eller pinjeduften langs veien opp til Puig Major.
Nyttige tips
 • Lokale restauranter
 • Lang strandpromenade
 • God pris på leiebil
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Bona

Strender
I Cala Bona er det en liten strand med en bunn som noen steder er litt steinete. Her er det ingen fasiliteter. Det er derimot restauranter i havnen i Cala Bona, kun en kort spasertur fra stranden. Fra Cala Bona kan du gå hele veien langs strandpromenaden til den fine sandstranden i Cala Millor. Det tar ca. 20 minutter å gå dit, og det går også lokalbuss mellom stedene.

Stranden i Cala Millor

I Cala Millor ligger en av Mallorcas beste strender. Cala betyr bukt/vik og Millor "beste". Om du er ute etter å sole deg og bade har du altså kommet til rett sted, men siden stranden er så bra er den selvsagt populær og godt besøkt i sommermånedene. Stranden er nesten to kilometer lang og 50 meter bred, langgrunn og velstelt med klart og fint vann. Parallelt med stranden løper den bilfrie strandpromenaden som er kantet av palmer og pinjetrær. I høysesongen er det et godt utvalg av vannsportaktiviteter. Det er utleie av solsenger og parasoller. Det er ferskvannsdusjer med jevne mellomrom på stranden, og en mengde serveringssteder, barer og restauranter med toaletter. Fortsetter du sørover fra Cala Millor finner du mange små "calas" – viker. Her har du størst sjanse til å finne din egen lille badestrand eller badeklippe.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos er en mindre sandstrand rett nord for Cala Bona. Stranden er populær blant lokalbefolkningen fordi den er mye roligere enn Cala Millor-stranden.
Mat, drikke og uteliv
Cala Bona er mindre, roligere og penere enn Cala Millor. Her er det ikke like stort utvalg av restauranter, men det ligger rundt 20 hyggelige spisesteder nede i havnen. Stemningen er heller ikke like "tysk" som i Cala Millor. Her dominerer de skandinaviske turistene, og noen restauranter har til og med svenske spesialiteter på menyen. Vil du ha et større utvalg er det ikke langt til Cala Millor. Du kan gå hele veien langs strandpromenaden, eller ta buss eller taxi.

Maten i Calla Millor

Cala Millor har en overflod av restauranter å velge mellom. Langs strandpromenaden og et par kvartaler innenfor finner du alt fra typisk spansk/mallorkansk mat til kinesisk, italiensk, amerikansk og tysk. Spesielt tysk, siden Cala Millor er et av tyskernes favorittreisemål på Mallorca. Her er det meste skiltet og oversatt til tysk.
Nattelivet i Cala Bona er relativt rolig og foregår stort sett rundt havnen. Her er det mange hyggelige restauranter og barer som i høysesongen tilbyr levende musikk, blant annet jazz. Her finner du herlige serveringssteder med utsikt over havet og folkelivet.

Utelivet i Cala Millor

Cala Millor har et godt utvalg av musikkbarer, puber og nattklubber. De fleste større hotellene har også egen underholdning av varierende kvalitet.
Shopping
I både Cala Bona og Cala Millor er det mange butikker og supermarkeder. Hver fredag holdes det et stort marked i byen Son Servera i nærheten. Vi anbefaler også et besøk til hovedstaden Palma om du virkelig vil på shoppingtur. Her finner du alt fra velkjente klesbutikker til små forretninger med lokale delikatesser.

Shopping i Cala Millor

I Cala Millor er det mange fine butikker og typiske turistbutikker som selger suvenirer og badeballer, men du finner også noen kjente kleskjeder her. De fleste butikkene ligger langs strandpromenaden og et par kvartaler ovenfor.

Marked i Son Servera og Arta

I nærheten av Cala Bona og Cala Millor ligger Son Servera, hvor det hver fredag holdes et lokalt marked. Byen Arta, ca. 15 kilometer fra Cala Bona, er et sjarmerende sted med mange fine småbutikker. Her er det marked på tirsdager.

Shopping i Palma

Om du virkelig vil handle på Mallorca skal du gjøre det i Palma. Ikke noe annet sted på øya har du så mye å velge mellom. Den store handlegaten heter Jaime III, men i områdene nord for katedralen finner du også forretninger med kjente merker, som for eksempel Escada. Ta deg god tid, for det er mye å se på, og du har neppe råd til alt du har lyst på! På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld, hele uken.

Supermarked

Bor du i leilighet er det en god idé å storhandle i begynnelsen av ferieoppholdet på et av de større supermarkedene. Her er prisene lavere og utvalget større. De holder vanligvis åpent mandag–lørdag kl. 10.00–22.00 og søndag til kl. 13.00.
Sport og trening
Mallorca er en drøm for de som liker å gå fotturer. I området rundt Cala Millor og Cala Bona er det mulig å gå mange korte turer. Du får kart og informasjon på turistkontoret. Husk å ta med sko med god såle, for noen steder kan det være ulendt terreng. På stranden i Cala Millor er det tilbud om vannsportaktiviteter som parasailing, pedalbåter, dykking og windsurfing. I nærheten av Cala Bona/Cala Millor ligger det tre 18-hulls golfbaner.

Sykling

Cala Bona om området rundt egner seg godt for sykling. Du kan sykle fra sted til sted langs strandpromenaden, og det er i tillegg flere fine sykkelstier i området. Spør på turistinformasjonen eller på hotellet hvor nærmeste sykkelutleie er. De står gjerne til tjeneste med kart og forslag til ruter.

Golf i Cala Bona

Mallorca her en rekke golfbaner av god kvalitet. I nærheten av Cala Bona/Cala Millor ligger det flere 18-hullsbaner. Les mer her for informasjon og bestilling.
Aktiviteter og severdigheter
Her kan du melde deg på velsmakende utflukter og bli med på spennende aktiviteter og hyggelige båtturer.

Vinsmaking

Mallorkanske viner er ikke spesielt kjent utenfor øya, men de er verdt å prøve. Ta tog, buss eller bil til Binissalem, øyas vinsentrum og navnet på øyas beskyttede varemerke – "Denominación de Origen". Her kan du smake og kjøpe viner direkte fra produsenten. Det er flere vinhus å velge mellom; de største heter Bodegas José L. Ferrer og Bodegas Oliver. Mallorca er et av disse små områdene med en lang vinhistorie hvor du kan treffe på mindre vanlige druer som Prensal Blanc, Calet og Moll, for å nevne noen. Sørg for å reise til Binissalem på en fredag da det er marked på torget ved kirken.

Paintball

Rett utenfor byen Sa Pobla på nordsiden av Mallorca ligger den store paintballbanen Paintball Fantasy. Om du er eventyrlysten og konkurranseinnstilt kan du iføre deg full utrustning og utfordre dine medreisende.

Båtutflukter

Det går utfluktsbåter mellom stedene Cala Ratjada og Calas de Mallorca – Sa Cala, Canyamel, Cala Bona, Cala Millor, Porto Cristo og Cala Romatica. Reservasjon er påkrevd.
Utforsk mer av omgivelsene og oppdag noen av Mallorcas spennende severdigheter! En tur til Palma by er obligatorisk for deg som vil ta pulsen på storbyen og alle fornøyelsene der.

Hamsgrottene – Porto Cristo

Hamsgrottene ligger i nærheten av Porto Cristo. Navnet kan oversettes til "Fiskekrokgrottene" på grunn av de uvanlige formasjonene som stalaktittene har dannet. Grottene rommer en underjordisk sjø, "Den venetianske sjøen", som har en dramatisk kombinasjon av lys og farge. Virkelig en severdighet utenom det vanlige!

Porto Cristo

Porto Cristo er bygget rundt en naturlig havn i et vakkert område på nordøstkysten av Mallorca.

Nasjonalparken S´Albufera

Et par kilometer øst for Playa de Alcudia, i retning Can Picafort, ligger nasjonalparken S´Albufera, et paradis for både ornitologer og botanikere. Her er det piknikområder og et lite museum som er viet parken. Hit kommer du med buss fra Can Picafort.

Cabrera

Øya Cabrera er en nasjonalpark som ligger ca. en time med båt fra det lille stedet Colonia de San Jordi på sørsiden av Mallorca. Her er det vakker utsikt fra borgen og fine turstier. Glem ikke badetøy – øya rommer mange fine badeviker og strender.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det er flere transportalternativ i Cala Bona.

Buss

Det lokale bussnettet fungerer bra. Det er hyppige avganger, og holdeplassene ligger tett langs hovedgaten. Det går busser til Porto Cristo, Palma og mange andre steder flere ganger daglig. Hør med hotellresepsjonen, reiselederen eller turistinformasjonen for nøyaktige busstider.

Sykkel og moped

Det er mange utleiere i havneområdet og langs hovedgaten. Av sikkerhetshensyn anbefaler vi å være forsiktig ved leie av moped. Sørg for å ha god forsikring.

Taxi

I Cala Millor er det mange taxier, og det er sjelden vanskelig å stoppe en bil på gaten. Det er færre av dem i Cala Bona, så det er smart å bestille fra hotellet. Mellom stedene brukes taksameteret. Taxisjåførene må vise en fast prisliste om kunden ønsker det. Tips rundes av oppover.

Båt – Cala Bona och Cala Millor

Det går daglige båtturer langs kysten av Cala Millor. Det finnes forskjellige båttyper, noen med glassbunn. De går blant annet til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billettsalg foregår i havnen i Cala Bona og på piren i Cala Millor.
Fakta

Vår service på reisemålet

Under oppholdet kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Bona

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.
Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. I Cala Bona er det flere minibanker, blant annet i havnen. I Cala Millor er det flere minibanker langs strandpromenaden.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Cala Bona i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Cala Bona hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Cala Bona. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 1 time til 1 time og 15 minutter (ca. ca. 70 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Cala Bona
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.