Se hotell (3)

Reiser til Cala Mesquida

Cala Mesquida er det perfekt familiereisemålet på Mallorca; rolig, vakkert og med vårt barnevennlige hotell VIVA Cala Mesquida Resort & Spa – rett ved en av øyas beste strender.
Cala Mesquida ligger i et av Mallorcas mest naturskjønne områder lengst oppe på øyas nordøstside. Dette er en rolig og deilig del av øya som ikke føles spesielt turistifisert. Landskapet er kupert, grønt og frodig med en duft av pinjetrær og frisk havluft. Cala Mesquida er et lite turiststed som egentlig bare består av et stort hotellområde, et par matbutikker og noen enkle turistbutikker.

Stranden i Cala Mesquida

Stranden i Cala Mesquida er en av de vakreste på hele Mallorca. Flere hundre meter lang med turkis vann og en enkel strandrestaurant for deg som ikke vil gå de 70 trappetrinnene opp til hotellet. Dette er det perfekte stedet for deg som vil ha en rolig og deilig ferie, og et ideelt reisemål for barnefamilier.

Barnevennlige VIVA Cala Mesquida Resort & Spa

Når du reiser hit med Ving bor du på vårt Family Garden-hotell VIVA Cala Mesquida Resort & Spa – et ekte familieparadis som ligger rett ovenfor stranden og de bølgende sanddynene. Her er det komfortable leiligheter, plaskevennlige basseng og flere barer og restauranter som serverer deilige middager og spanske spesialiteter. Vil du ha et ekstra behagelig opphold bestiller du All Inclusive – utvalget utenfor hotellet er nemlig begrenset.

Om du reiser uten barn

VIVA Cala Mesquida Suites & Spa ligger rett ovenfor stranden i Cala Mesquida, og er perfekt for deg som ønsker en rolig ferie med et anstrøk av luksus. Her kan du bestille rom med privat hage. Hotellets spa tilbyr mange forskjellige behandlinger, og bestiller du All Inclusive er du garantert en ferie hvor du ikke vil mangle noe.

Bestill bil og opplev mer av Mallorca

Mallorca er en øy som er skapt for oppdagelsesreiser på egen hånd. Avstandene er korte, veiene er bra og det er mye å se og oppleve. Her er det markeder, klostre, små restauranter og mange golfbaner – det er bare å velge og vrake. Reiser du med Ving kan du bestille leiebil sammen med reisen, fra tre dager og oppover.
Nyttige tips
 • Family Garden
 • Fin sandstrand
 • Hotell for voksne
 • God pris på leiebil
 • Luksushotell
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Mesquida

Strender
Mange mener at Cala Mesquida har den fineste stranden på hele Mallorca. Den er ca. 350 meter lang og ordentlig bred med fin, lys sand. Havet blinker i nyanser av turkis, og vannet er for det meste klart og fint. Spesielt langgrunt er det ikke her, og det blåser ofte en avkjølende vind om sommeren. Stranden er omgitt av klipper hvor det er fint å snorkle. Siden Cala Mesquida er såpass avsidesliggende, er det sjelden trangt om plassen her, og atmosfæren er rolig og avslappet. Det er utleie av solsenger, og det er dusjer ved strandrestauranten.

Cala Agulla

Følger du stien gjennom pinjeskogen kommer du etter ca. to kilometer frem til Cala Agulla, en fantastisk vakker strand med fin hvit sand og turkis vann. Stranden ligger i et vernet område hvor det vokser pinjetrær helt ned til vannkanten. I den ene enden ligger det noen få hotell med en restaurant, solsenger og badegjester. Den andre enden har sanddyner med betydelig færre soltilbedere for den som ønsker å være for seg selv.
Mat, drikke og uteliv
Det meste i Cala Mesquida foregår på hotellene. Her kan du velge mellom flere restauranter, og det ligger et par lokale alternativ utenfor hotellet. Om du ønsker et større utvalg er det ikke lenger enn ca. fire kilometer til tettstedet Capdepera og ca. seks kilometer til turiststedet Cala Ratjada. Med taxi er du der på på ca. 10 respektiv 15 minutter. Begge steder har et godt og variert utvalg av restauranter.

Maten i Cala Ratjada

Cala Ratjada er et relativt stort turiststed ca. seks kilometer fra Cala Mesquida. Spesielt langs stedets bilfrie strandpromenade er det et godt utvalg restauranter, kafeer og barer.

Maten i Capdepera

Tettstedet Capdepera ligger ca. fire kilometer fra Cala Mesquida, og har mange trivelige restauranter, spesielt rundt torget.
Utelivet i Cala Mesquida består av dans og underholdning på hotellene. Vil du ha mer å velge mellom må du reise til nabobyene Capdepera og Cala Ratjada, spesielt sistnevnte. Her er det et ganske stort utvalg av barer, puber og dansesteder langs strandpromenaden og hovedgaten Leonor Servera. I sommermånedene er mye liv og røre her, og klientellet er hovedsakelig ungdommer og tyskere. Capdepera har flere barer rundt torget Plaza Orient. Klientellet her er for det meste barnefamilier.
Shopping
Det ligger et par dagligvarebutikker og noen enkle turistbutikker i Cala Mesquida. Nabobyene Capdepera og Cala Ratjada har et større og mer variert butikkutvalg, med overvekt av butikker som selger suvenirer og strandartikler.

Shoppingturer til Palma

Vil du handle skal du gjøre det i Palma. Det går busser dit fra nabobyen Capdepera flere ganger om dagen.

Åpningstider

På turiststedene holder de fleste butikker åpent fra morgen til kveld hele uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdag kun på formiddagen og stengt på søndag. Nå har noen butikker i sentrum av Palma begynt med søndagsåpent, men de er så langt i fåtall. I Palma holder de store varehusene åpent hele dagen, også i siestaen.

Supermarkeder

I Cala Mesquida er det to mindre dagligvarebutikker. Det er betydelig dyrere her enn på andre supermarkeder, så det kan være en god idé å gjøre unna storhandelen i begynnelsen av ferieoppholdet i en av de større butikkene i Capdepera eller Cala Ratjada. Der er prisene lavere og utvalget større.
Sport og trening
Du som liker å trene og drive med sport har mye å velge mellom i Cala Mesquida. Langs stranden er det et begrenset tilbud om utleie av utstyr til vannsportaktiviteter som for eksempel pedalbåter og windsurfing. Det er volleyballnett på stranden. I nærheten av Cala Mesquida ligger det to populære 18-hullsbaner.

Sykling på Mallorca

I perioden februar–mai kommer det mange profesjonelle syklister til Mallorca for å trene og varme opp før sesongen. Cala Meisquida og det vakre landskapet i området rundt egner seg godt for sykkelturer. Det er mange fine ruter å sykle i området. Hotellet eller turistkontoret kan tipse deg om fine turer og hvor du kan leie sykler.

Fottur i Cala Mesquida

Mallorca er som skapt for å gå fottur, og i området rundt Cala Mesquida er det flere turstier. En populær rute å gå går gjennom pinjeskogen mot Cala Agulla. Kontakt turistkontoret i Cala Ratjada for informasjon om guidede fotturer. Her kan du hente brosjyrer om fine fotturer. Sørg for å ha sko med solid såle, for det kan være ulendt terreng noen steder.
Aktiviteter og severdigheter
Cala Mesquida ligger i et av Mallorcas vakreste naturområder, lengst oppe i nordøst. Dette er en rolig del av øya, med fokus på soling og badeliv. Landskapet er kupert, grønt og frodig, og passer for mange friluftsaktiviteter. Familier som bor på Family Garden-hotellet VIVA Cala Mesquida Resort & Spa kan bli med på mange forskjellige leker og aktiviteter.
Utforsk omgivelsene og få mer ut av ferieturen!

Capdepera og slottet i Capdepera

Fire kilometer fra Cala Mesquida ligger byen Capdepera med en imponerende borg fra 1200-tallet på en høyde over byen. Borgen har blant annet vært utkikkspost hvor de i tidligere tider speidet etter sjørøvere som herjet i området. Innenfor murene ligger det et lite kapell viet til Nuestra Señora de Esperanza – Håpets Madonna, som sies å ha reddet Capdepera fra undergang.

Cala Ratjada

Cala Ratjada er et større turiststed ca. seks kilometer fra Cala Mesquida. Her er det et godt utvalg av restauranter, butikker, barer og kveldsliv, hovedsakelig langs den pene, bilfrie strandpromenaden. Sørg også for å besøke Cala Ratjadas fyrtårn som ligger lengst ut på nordøstskysten av Mallorca. Herfra er det vidunderlig utsikt over byen og omgivelsene. I klart vær kan du se helt til naboøya Menorca.
Utflukter
Rancho Grande
Rancho Grande
Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Øyrundtur
Øyrundtur
Bli med på en utflukt som byr på vakker utsikt og stopp på kjente, severdige steder på Mallorca. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Palma og shopping
Palma og shopping
Bli med på en heldagsutflukt til herlige Palma, med flotte shoppingmuligheter og mengder med severdigheter. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er begrenset tilbud om kollektivtransport fra Cala Mesquida. Mange velger å leie bil for å for å få med seg mer av omgivelsene. Det er veldig fine veier på Mallorca, de er godt skiltet, og bortsett fra i selve Palma by er trafikken ganske rolig. Det er dessuten relativt rimelig å leie bil her, spesielt om du bestiller den hjemmefra med Ving.

Busstrafikk

I høysesongen går det lokalbusser fra Cala Mesquida til Capdepera og Cala Ratjada flere ganger om dagen. Bussen tar pause i siestaen ca. kl. 13.00–16.00. Fra Cala Ratjada går det busser videre til Palma, Manacor, Arta, Cala Millor og Porto Cristo. Hør med hotellet for rutetider og nærmere opplysninger.

Taxi

Taxi bør forhåndsbestilles, og det er faste priser som gjelder. Ved forhåndsbestilling kommer det en henteavgift i tillegg. Taxisjåførene plikter å vise frem en liste med faste priser om kunden ber om det.

Sykkel

Cala Mesquida og området rundt passer utmerket for sykkelturer, og det er flere fine sykkelruter i området.

Moped

Det er mopedutleie i Cala Ratjada.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Mesquida

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank finnes. Bank finnes ikke i Cala Mesquida, men i nabolandsbyen Capdepera. Kredittkort godtas på hotellet og der kan du også veksle penger.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Cala Mesquida i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Cala Mesquida hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Cala Mesquida. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 80 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører av og til via Cala Bona. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Cala Mesquida
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.