Se hotell (2)

Reiser til Cala Mesquida

Cala Mesquida er det perfekt familiereisemålet på Mallorca; rolig, vakkert og med vårt barnevennlige hotell Viva Mesquida Resort – rett ved en av øyas beste strender.

Cala Mesquida ligger i et av Mallorcas mest naturskjønne områder lengst oppe på øyas nordøstside. Dette er en rolig og deilig del av øya som ikke føles spesielt turistifisert. Landskapet er kupert, grønt og frodig med en duft av pinjetrær og frisk havluft. Cala Mesquida er et lite turiststed som egentlig bare består av et stort hotellområde, et par matbutikker og noen enkle turistbutikker.

Stranden i Cala Mesquida

Stranden i Cala Mesquida er en av de vakreste på hele Mallorca. Flere hundre meter lang med turkisblått vann og en enkel strandrestaurant for deg som ikke vil gå de 70 trappetrinnene opp til hotellet. Dette er det perfekte stedet for deg som vil ha en rolig og deilig ferie, og et ideelt reisemål for barnefamilier.

Barnevennlige Viva Mesquida Resort

Når du reiser hit med Ving bor du på vårt Family Garden-hotell Viva Cala Mesquida Resort – et ekte familieparadis som ligger rett ovenfor stranden og de bølgende sanddynene. Her er det komfortable leiligheter, plaskevennlige basseng og flere barer og restauranter som serverer deilige middager og spanske spesialiteter. Vil du ha et ekstra behagelig opphold bestiller du All Inclusive – utvalget utenfor hotellet er nemlig begrenset.

Vanity Suite – om du reiser uten barn

Vanity Suite ligger rett ovenfor stranden i Cala Mesquida, og er perfekt for deg som ønsker en rolig ferie med et anstrøk av luksus. Her kan du bestille rom med privat hage. Hotellets spa tilbyr mange forskjellige behandlinger, og bestiller du All Inclusive er du garantert en ferie hvor du ikke vil mangle noe.

Bestill bil og opplev mer av Mallorca

Mallorca er en øy som er skapt for oppdagelsesreiser på egen hånd. Avstandene er korte, veiene er bra og det er mye å se og oppleve. Her er det markeder, klostre, små restauranter og mange golfbaner – det er bare å velge og vrake. Reiser du med Ving kan du bestille leiebil sammen med reisen, fra tre dager og oppover.

Nyttige tips
 • Family Garden
 • Fin sandstrand
 • Hotell for voksne
 • God pris på leiebil
 • Luksushotell
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Mesquida

Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Mange mener at Cala Mesquida har den fineste stranden på hele Mallorca. Den er 350 meter lang og ordentlig bred med fin lys sand. Havet blinker i nyanser av turkis, og vannet er for det meste klart og fint. Spesielt langgrunt er det ikke her, og det blåser ofte en avkjølende vind om sommeren. Stranden er omgitt av klipper som innbyr til fin snorkling. Siden Cala Mesquida ligger så langt fra andre steder er det sjelden trangt om plassen her, og atmosfæren er rolig og avslappet. Det er utleie av solsenger, og det er dusjer ved strandrestauranten. Det er tilbud om volleyball og pedalbåter. Like ved stranden ligger det et dykkesenter. Hotellet leier ut vindsurfebrett.

Cala Agulla

Følger du stien gjennom pinjeskogen kommer du etter ca. to kilometer frem til Cala Agulla, en fantastisk vakker strand med fin hvit sand og turkis vann. Stranden ligger i et vernet område hvor det vokser pinjetrær helt ned til vannkanten. I den ene enden ligger det noen få hotell med en restaurant, solsenger og badegjester. Den andre enden har sanddyner med betydelig færre soltilbedere for den som ønsker å være for seg selv.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Cala Mesquida i sommerhalvåret.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Cala Mesquida. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 80 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører av og til via Cala Bona. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
Det meste i Cala Mesquida foregår på hotell Viva Mesquida. Her kan du velge mellom flere restauranter og barer. Det ligger et par lokale alternativ utenfor hotellet. Om du ønsker et større utvalg er det ikke lenger enn ca. fire kilometer til byen Capdepera og ca. seks kilometer til turiststedet Cala Ratjada. Med taxi er du der på på ca. 10 respektiv 15 minutter. Begge steder har et godt og variert utvalg av restauranter.

Maten i Cala Ratjada

Cala Ratjada er et relativt stort turiststed ca. seks kilometer fra Cala Mesquida. Spesielt langs stedets bilfrie strandpromenade ligger det mange restauranter, kafeer og barer.

Maten i Capdepera

Byen Capdepera ligger ca. fire kilometer fra Cala Mesquida, og har mange trivelige restauranter, spesielt rundt torget.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Hotell Viva Mesquida står med dans og underholdning for kveldslivet i Cala Mesquida. Vil du ha mer å velge mellom må du reise til nabobyene Capdepera og Cala Ratjada, spesielt sistnevnte. Her er det et ganske stort utvalg av barer, puber og diskotek langs strandpromenaden og hovedgaten Leonor Servera. I sommermånedene er mye liv og røre her, og klientellet er hovedsakelig ungdommer og tyskere. Capdepera har flere barer rundt torget Plaza Orient. Klientellet her er for det meste barnefamilier.
Shopping
Det ligger et par dagligvarebutikker og noen enkle turistbutikker i Cala Mesquida. Nabobyene Capdepera og Cala Ratjada har et større og mer variert butikkutvalg, med overvekt av butikker som selger suvenirer og strandartikler.

Shoppingturer til Palma

Vil du handle skal du gjøre det i Palma. Det går busser dit fra nabobyen Capdepera flere ganger om dagen. De fleste større arrangører, blant annet Ving, tilbyr såkalte "shoppingturer" – heldagsturer inn til Palma. Hør med Vingvertene på stedet om informasjon.

Åpningstider

På turiststedene holder de fleste butikker åpent fra morgen til kveld hele uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdag kun på formiddagen og stengt på søndag. Nå har noen butikker i sentrum av Palma begynt med søndagsåpent, men de er så langt i fåtall. I Palma er de store varehusene åpne hele dagen, uten siesta.

Supermarkeder

I Cala Mesquida er det to mindre dagligvarebutikker. Det er betydelig dyrere her enn på andre supermarkeder, så det kan være en god idé å gjøre unna storhandelen i begynnelsen av ferieoppholdet i en av de større butikkene i Capdepera eller Cala Ratjada. Der er prisene lavere og utvalget større.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mange aktiviteter å velge mellom i nærheten av Cala Mesquida.

Riding

Ovenfor stranden i Cala Mesquida ligger det en ranch som arrangerer rideturer i området.

Vannsport

Stranden har et begrenset utvalg av aktiviteter som for eksempel pedalbåter. Det ligger også et dykkesenter her, og det er utleie av vindsurfebrett.

Golf

Det ligger to populære 18-hull baner i nærheten av Cala Mesquida.

Sykling

I perioden februar–mai kommer mange profesjonelle syklister til Mallorca for å trene og varme opp for sesongen. Cala Mesquida og det vakre landskapet rundt passer utmerket for sykkelturer, og det går flere fine turer i området. Hør med hotellet eller turistinformasjonen om sykkelleie og ruter.

Dykking og snorkling

Langs Mallorcas østkyst ligger noen av øyas beste dykkesteder. Ved stranden i Cala Mesquida er det et dykkesenter som tilbyr kurs og dagsturer. Du kan også foreta et prøvedykk hvor du går ned 5–6 meter med en instruktør for å finne ut om dykking er noe for deg.

Fotturer

Mallorca er som skapt for fotturer, og i området rundt Cala Mesquida går det flere fine turstier. En populær rute går gjennom pinjeskogen mot Cala Agulla. Hør med turistkontoret i Cala Ratjada for informasjon om guidete fotturer. De har også brosjyrer med tips om fine fotturer. Husk å ta med deg tursko med solid såle, for det kan være bratt noen steder.

Fottur – Cala Ratjada

Populær tur fra Cala Mesquida gjennom naturreservater til Cala Ratjada. Stien er merket og tar ca. tre timer tur–retur.

Fottur – La Ermita de Betlem

En annen og relativt enkel tur går til klosteret La Ermita de Betlem. Du kan velge om du vil gå en lengre fottur med start i byen Arta. Turen starter bak Sant Salvador-borgen i byen, hvor det er en stor parkeringsplass. Herfra går du på vakre veier frem til La Ermita de Betlem. Turen tar ca. fire timer. Et kortere alternativ er å kjøre til Colonia de Sant Pere og begynne turen der. Denne turen tar ca. to timer. Stien er bra merket hele veien til munkeklosteret Ermita de Betlem. På toppen ligger det en kiosk som selger drikke og noen få suvenirer. Ta med niste om du ikke foretrekker å spise lunsj i byen Colonia Sant Pere hvor det er flere restauranter å velge mellom. Stien kan være bratt noen steder, så ta med gode sko.

Capdepera og slottet i Capdepera

Fire kilometer fra Cala Mesquida ligger byen Capdepera med en imponerende borg fra 1200-tallet på en høyde over byen. Borgen har blant annet vært utkikkspost hvor de i tidligere tider speidet etter sjørøvere som herjet i området. Innenfor murene ligger det et lite kapell viet til Nuestra Señora de Esperanza – Håpets Madonna, som sies å ha reddet Capdepera fra undergang.

Cala Ratjada

Cala Ratjada er et større turiststed ca. seks kilometer fra Cala Mesquida. Her er det et godt utvalg av restauranter, butikker, barer og natteliv, hovedsakelig langs den pene, bilfrie strandpromenaden. Sørg også for å besøke Cala Ratjadas fyrtårn som ligger lengst ut på nordøstskysten av Mallorca. Herfra er det vidunderlig utsikt over byen og omgivelsene. I klart vær kan du se helt til naboøya Menorca.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er begrenset tilbud om kollektivtransport fra Cala Mesquida. Mange velger å leie bil for å for å få med seg mer av omgivelsene. Det er veldig fine veier på Mallorca, de er godt skiltet, og bortsett fra i selve Palma by er trafikken ganske rolig. Det er dessuten relativt rimelig å leie bil her, spesielt om du bestiller den hjemmefra med Ving.

Buss – Cala Mesquida

I høysesongen går det lokalbuss fra Cala Mesquida til Capdepera og Cala Ratjada flere ganger om dagen. Bussen tar pause i siestaen ca. kl. 13.00–16.00. Fra Cala Ratjada går det busser videre til Palma, Manacor, Arta, Cala Millor og Porto Cristo. Hør med hotellet for rutetider og nærmere opplysninger.

Taxi – Cala Mesquida

Taxi bør forhåndsbestilles, og det er faste priser som gjelder. Ved forhåndsbestilling kommer det en henteavgift i tillegg. Taxisjåførene plikter å vise frem en liste med faste priser om kunden ber om det.

Sykkel – Cala Mesquida

Cala Mesquida og området rundt passer utmerket for sykkelturer, og det er flere fine sykkelruter i området.

Moped – Cala Ratjada

Det er mopedutleie i Cala Ratjada.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Mesquida

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank finnes. Bank finnes ikke i Cala Mesquida, men i nabolandsbyen Capdepera. Kredittkort godtas på hotellet og der kan du også veksle penger.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Cala Mesquida er et utmerket reisemål for barnefamilier. Her er det rolig og nesten ingen trafikk. Hotell Viva Mesquida har moderne, komfortable leiligheter. Inne på hotellområdet ligger det et stort bassengområde, flere restauranter med barnevennlige menyer, barneaktiviteter og flere lekeplasser.

Strender

Stranden i Cala Mesquida er ikke spesielt langgrunn, men heller ikke spesielt dyp. Sanden er myk og finkornet og passer utmerket å bygge sandslott av. Eldre barn kan snorkle ved klippene.

Mat

Restaurantene på hotell Viva Mesquida har barnemenyer med alt barna liker: Hamburgere, pasta, kylling m.m. Det er også et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Bleier og barnemat kan kjøpes i den nærmeste dagligvarebutikken, men her er prisene adskillig høyere enn på andre supermarkeder. Det er derfor smart å gjøre unna storhandelen i begynnelsen av ferieoppholdet i en av de større butikkene inne i Cala Ratjada eller Capdepera.

Lekeplasser

Hotell Viva Mesquida har flere store lekeområder.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.

Finn reise til Cala Mesquida
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.