Se hotell (10)

Reiser til Santa Ponsa

En reise til Santa Ponsa er perfekt for deg som vil bo i nærheten av sol og bad og likevel tett på Palmas storbyliv.
Santa Ponsa ligger i en vakker og skjermet vik vest for Palmabukten. Selv om den moderne, internasjonale atmosfæren minner mye om Palma Nova, er det likevel roligere og mer avslappet her enn på nabostedet i øst. Mest kjent er dette badestedet for den herlige, brede og hvite stranden der pinjetrærne gir svalende skygge på varme sommerdager. Om du velger å reise til Santa Ponsa om sommeren er stranden med alle kafeene det naturlige samlingspunktet.
Omgivelsene er kuperte, med grønnkledde fjell og daler. I nordvest ligger den høye fjellkjeden Serra de Tramuntana, som strekker seg helt opp til halvøya Formentor på nordsiden av øya.
Stedets beliggenhet er perfekt for deg som vil reise rundt og utforske Mallorcas ville og vakre vestkyst med fine steder som Deià, Valldemossa og Sóller. Den lille havnen i Port de Andratx er også et populært utfluktsmål, og Palma og golfbanene i Poniente og Santa Ponsa ligger innen rekkevidde. På motorveien tar det kun ca. 15 minutter å kjøre inn til Palma.

Spis godt i Santa Ponsa

I Santa Ponsa er det liv hele året, og stedet har vokst mye de siste 25 årene. I dag har byen ca. 7000 innbyggere og mange fine hotell. Selv om Santa Ponsa er betydelig roligere enn de store nabobyene i øst, er det et godt utvalg av barer, restauranter og forretninger hvor du kan tilbringe dagen og kvelden hvis du ønsker avveksling fra strandlivet.

Reise uten barn?

Skal du reise uten barn til Santa Ponsa, har Ving flere hotell som passer for en voksenferie. På Iberostar Jardin del Sol Suites kan du dessuten bestille All Inclusive, slik at du har mat og drikke inkludert under hele oppholdet.

Valgfri reiselengde til Santa Ponsa

Nå kan du også reise med vanlig rutefly til Santa Ponsa med Ving. Det betyr at du selv bestemmer når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Samtidig kan du velge mellom flere av våre beste hotell, følge med på våre utflukter og ha tilgang til vår service. Kort sagt, du kan skreddersy reisen slik at den passer deg, fra tre dager og oppover.
Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • All Inclusive
 • Fin sandstrand
 • Valgfri reiselengde
 • Gode restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Santa Ponsa

Strender
Hovedstranden er velstelt og ca. 550 meter lang. Den er bred med finkornet, hvit sand og pinjetrær som sørger for behagelig skygge i de varmeste månedene. Vannet er klart og relativt langgrunt. Det er solsenger, parasoller og dusjer på stranden. Du kan prøve forskjellige vannsportaktiviteter som jetski, windsurfing, pedalbåt og vannski. Det er utleie av en del utstyr ved aktivitetsområdet ved piren på den østre delen av stranden, hvor de større turistbåtene går fra. På aktivitetsområdet er det også volleyballnett. I Santa Ponsa er det turister i alle aldre, de fleste engelske og tyske. I helgene og i august er det også mange spanske turister på stranden.

Cala d'en Pellicer

Cala d'en Pellicer er en liten sandstrand på vei til marinaen. Den er langgrunn og barnevennlig og populær blant lokalbefolkningen. Her er det ingen fasiliteter.

Platja des Castellot

Platja des Castellot ligger i den andre retningen, mot Costa de la Calma. Det er en liten steinstrand som også er ganske populær blant lokalbefolkningen. Den er ikke barne- eller barnevognvennlig.
Mat, drikke og uteliv
I Santa Ponsa er det et stort utvalg av restauranter med både lokal og internasjonal mat på menyen. Det ligger mange kafeer og restauranter med trivelig uteservering langs stranden.
Siden de fleste av gjestene i Santa Pontas er par, eldre og en del familier, er kveldslivet relativt rolig. Det er likevel et bra utvalg av musikkbarer, puber og barer med dansegulv her i høysesongen. Disse ligger først og fremst ved gaten Ramón de Montcada. Hotellene har tilbud om dans og underholdning.
Shopping
Santa Ponsa har mange turistbutikker som selger suvenirer, klær og strandartikler. Prisene her er ofte høye. Langs hovedgaten Jaime I finner du bakerier, eiendomsmeglere, klesbutikker og mange fine møbel- og interiørbutikker. I utkanten av Santa Ponsa, ovenfor Caprabo, ligger det en handlegate som er verdt et besøk, selv om du ikke thar planer om å kjøpe noe. Ta gjerne en tur inn til Palma, hvor det ikke er langt mellom kjente butikker.

Supermarkeder

De fleste hotell har minimarked hvor prisene er høyere enn i vanlige butikker. Det er derfor lurt å storhandle på et større supermarked i begynnelsen av ferieuken.
Sport og trening
Santa Ponsa er et fint reisemål for deg som vil trene og holde deg aktiv i ferien. Golf Santa Ponsa har tre 18-hullsbaner, hvorav den ene er åpen for alle. De to andre banene er for medlemmer. Bestill i god tid i forveien. Liker du å sykle? Du kan leie sykler her.

Dykking

Santa Ponsa har et dykkesenter, Zoea Mallorca , som tilbyr forskjellige typer kurs. De tilbyr også leie av utstyr og utflukter for nybegynnere og erfarne dykkere.

Crossfit

Hvis du vil trene crossfit i ferien i Santa Ponsa kan du prøve Crossfit Mallorca.

Fotturer

Fine fotturer i Santa Ponsa finner du her. I store deler av Mallorca er det fint å gå fotturer.
Aktiviteter og severdigheter
En reise til Santa Ponsa passer perfekt for deg som vil bo i nærheten av stranden og samtidig ha kort vei inn til Palma by. Det er et godt utvalg av aktiviteter både til lands og til vanns i Santa Ponsa.

Båtutflukt

Turistbåtene går fra piren. Billetter kan kjøpes på strandpromenaden eller på de lokale reisebyråene. Det er tilbud om blant annet dagsutflukter med måltid inkludert, formiddagsutflukter uten måltid, markedsutflukter til Palma etc.

Gokart

Gokart og minimotorsykler for alle aldersgrupper finner du i Magaluf ca. fire kilometer fra Santa Ponsa. Hit kommer du lettest med taxi eller leiebil, men lokalbussen kjører også forbi her.

Katamaran

Katamaranen Cormoran Vent legger daglig ut på "piratturer" med paella, sangria og musikkunderholdning. Seilturen går langs kysten forbi Camp de Mar, Port Andratx og San Telmo før det blir landkjenning med spise- og badepause.
Santa Ponsa ligger perfekt til for deg som vil reise rundt og utforske Mallorcas dramatiske og vakre vestkyst med Deia, Valldemossa og Sóller, for å nevne noen av kystens sjarmerende tettsteder og landsbyer. Den lille havnen i Port de Andratx er også et populært utfluktsmål, vel verdt et besøk.
Utflukter
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
En heldagsutflukt med underjordisk mystikk og besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører.
Les mer om utflukten
Marked, vin og tapas – fra sør
Marked, vin og tapas – fra sør
Opplev mer av vakre Mallorca! Bli med på en heldagstur til nordsiden av øya, opp i fjellene og ned til Puerto Pollensa der vi besøker det lokale markedet og virkelig tar inn stemningen i denne sjarmerende landsbyen, før vi fortsetter videre til en koselig vinbodega for vinsmaking og tapas. Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Rancho Grande
Rancho Grande
Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Besøk to av Mallorcas mest stemningsfulle byer, Valldemossa og Sóller. En heldagsutflukt med buss hvor du opplever natur, kultur og historie. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten går i april–september.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Har du lyst til å utforske omgivelsene? I Santa Ponsa kan du velge mellom flere forskjellige transportalternativ.

Buss

Santa Ponsa har gode bussforbindelser til Palma by og andre deler av øya. Alle busser går fra Plaza Santa Ponsa, unntatt ekspressbussen som går fra hovedveien.

Taxi

Taxiene kjører på taksameter i selve Santa Ponsa og med faste priser om du skal på lengre turer. Taxisjåførene plikter å vise frem en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover. Det er taxiholdeplasser ved Plaza Santa Ponsa.

Moped og sykkel

Det er flere utleiefirmaer å velge mellom i Santa Ponsa. Om du skal ut i trafikken på moped eller sykkel bør du være klar over at det er et relativt tøft miljø. Det er påbudt med hjelm ved mopedkjøring, men ikke når du sykler. Utleierne sørger for hjelm, men husk at kvaliteten på hjelmene ikke alltid er like høy. Om du leier sykkel er det smart å bruke de sykkelstier som finnes. I Santa Ponsa kan du snart sykle hele veien fra sentrum inn til Palma på en fin, nylagt og bred sykkelvei (under bygging), hvor det til og med er en lekeplass for de minste underveis.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Santa Ponsa

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Santa Ponsa i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise på valgfri reiselengde med Ving til Santa Ponsa hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Santa Ponsa. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 55 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 35 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Santa Ponsa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.