Strender
I Port de Valldemossa ligger det en liten steinstrand ved havnen. Langs kysten ligger det flere små badeviker og strender, som for eksempel Sóllerbuktens to strender Playa Puerto Sóller og Playa Repic. Sistnevnte har en bilfri strandpromenade med trivelig uteservering. Resten av stranden er relativt smal med klart vann og grovkornet sand.
Mat, drikke og uteliv
Valldemossa har et lite utvalg av restauranter og kafeer. De fleste holder høy kvalitet og serverer gjerne mat tilberedt på lokale råvarer.
Kveldslivet i Valldemossa er rolig og består for det meste av hyggelige steder med uteservering og barer.
Shopping
Valldemossa har noen få butikker som selger lokalt håndverk, suvenirer og det aller nødvendigste. Om du ønsker bedre shoppingmuligheter skal du reise inn til Palma by.
Sport og trening
Du som liker å drive med sport og trening i ferien kan velge mellom flere aktiviteter i Valldemossa. De bratte fjellsidene i fjellkjeden Serra de Tramuntara, fra Sóller i vest til Formentor-halvøya i øst, byr på mange spennende utfordringer for klatrere. Hør med turistkontoret for mer informasjon. På sørvestsiden av Mallorca er det flere golfbaner.

Fotturer på Mallorca

Mallorca er en drøm for deg som liker å gå fotturer. Spesielt om våren og høsten da naturen er grønnere og varmen ikke så plagsom. Det er fine turområder rundt Valldemossa. Turistkontoret har informasjon om rundt 20 anbefalte ruter.
Aktiviteter og severdigheter
Valldemossa har et godt utvalg av aktiviteter og naturopplevelser.

Vinbodega

Spanias mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Men det produseres også vin på Mallorca, og de har til og med en eget beskyttet geografisk betegnelse: Binissalem. Mallorcas vinsentrum ligger nettopp i Binissalem, ca. 30 kilometer fra Valldemossa. Noen av vinhusene her tar imot besøkende. Om du ikke er garantert å få en omvisning, kan du ofte prøvesmake vinene i utsalget. Flere vinutsalg har også en egen avdeling med "Vinos Baleares" – lokale viner. På restaurantenes vinkart er det ofte et avsnitt merket "Vino Mallorquin" eller "Ferrer", som er øyas største og mest kjente vinhus. Husets karaffelvin, vino de la casa, kan jo være god, men det kan være en god idé å legge på et par euro så du vet hva du drikker.
Blant de største severdighetene i Valldemossa finner du klosteret La Real Cartuja og museet Costa Nord. Et godt tips er å leie bil og utforske omgivelsene. Det er for eksempel ikke spesielt langt til Mallorcas hovedstad Palma eller til strendene langs sydkysten. I Port de Valldemossa, ca. syv kilometer fra byen, ligger det en liten havn og en steinstrand hvor du kan bade. Valldemossa er sterkt forbundet med den verdensberømte komponisten Frédéric Chopin, som bodde i et kloster her en vinter på 1830-tallet sammen med sin venninne, forfatteren George Sand. Hvert år holdes det en Chopin-festival i byen.

Sóller

Dette er en sjarmerende liten by med maleriske smug og gamle hus med fasader i kolonistil og jugendinspirasjon. Etter noen tøffe år midt på 1800-tallet, da skadeinsekter ødela appelsinavlingene, flyttet utvandrede innbyggerne tilbake til Sóller. De kom hjem med ikke bare penger, men også påvirkning fra Europa, Karibia og andre steder. En spasertur langs Carrer Gran viser eksempler på nyklassisistisk byggestil. Vakkert!

Son Marroig

Mellom Valldemossa og Deia ligger denne gamle mallorkinske gården som også tjener som et vakkert lite museum. På 1800-tallet bodde den østerrikske erkehertugen Luis Salvador her, en mann som har betydd mye for Mallorcas historie. Utsikten herfra er uslåelig. En tursti tar deg på ca. 45 minutter ned til havet og odden Sa Foradada.

Fornalutx og Biniaraix

Vakrere, små fjellandsbyer finner du ikke på Mallorca! De har trange blomstersmykkede smug med hyggelige barer, og ligger omgitt av appelsin-, sitron- og olivenlunder. Hit kommer du lettest med bil.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Bussturen fra Palma til Valldemossa tar ca. 30 minutter. Hvis du foretrekker å reise med taxi anbefaler vi at du forhåndsbestiller en bil på hotellet.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du trenger tips eller råd. Kontaktinformasjon finner du på reisebeviset eller i appen vår. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Valldemossa

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste aksepterer kort. Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Ving samarbeider med Avis hvis du ønsker å leie bil.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Valldemossa året rundt med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Valldemossa er ca. 35 minutter (ca. 25 km).
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Valldemossa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.