Se hotell (6)

Reiser til Puerto de Pollensa

Puerto Pollensa er er et rolig og sjarmerende sted med en avslappet, spansk atmosfære.

Puerto Pollensa er et av Mallorcas vakreste og mest "spanske" badesteder. Byen har vært et populært turiststed siden 60-tallet, men stemningen er avslappet, og stedet føles ikke som en "turistmaskin". Bykjernen er tatt godt vare på, og hotellene føyer seg pent inn i den eldre bebyggelsen. Bystranden er ca. en kilometer lang, ren og velholdt. Her kan du leie solsenger og parasoller, og det er et stort utvalg av aktiviteter som volleyball, windsurfing og pedalbåter. Langs stranden går det en strandpromenade kantet med palmer. Her og i de eldre delene av byen innenfor havnen ligger det kafeer og barer og en mengde restauranter som serverer både mallorkinsk og internasjonal mat. Det er også mange butikker som selger suvenirer, sko og klær.

Romerbyen Pollensa

I traktene rundt Puerto Pollensa er det mye å oppdage for den naturinteresserte. Legg ut på en tur på en av de vakre turstiene, eller lei en bil og oppdag øya. Fem kilometer fra Puerto Pollensa ligger en av Mallorcas best bevarte byer, Pollensa, med aner helt tilbake til romertiden. Et besøk hit er et must! Ta en spasertur i de smale gatene hvor okerfargede hus med grønne vinduslemmer ligger tett.
Vil du ha større bevegelsesfrihet anbefaler vi å bestille leiebil sammen med reisen. På den måten kan du utforske Mallorca i ditt eget tempo.

Skreddersydde reiser til Puerto Pollensa

Nå kan du også bestille reise med rutefly til Puerto Pollensa. Da velger du selv hvilken dag du reiser og hvor lenge du skal være borte. Samtidig kan du velge mellom våre beste hotell, bli med på utflukter og ha tilgang til vår service. Kort fortalt kan du skreddersy reisen din akkurat slik du vil ha den, fra tre dager og oppover.

Nyttige tips
 • Hotell på stranden
 • Valgfri reiselengde
 • All Inclusive
 • Mange restauranter
 • God pris på leiebil
 • Hotell med gratis WiFi
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Puerto de Pollensa

Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Like ved havnen i Puerto Pollensa ligger en velstelt, kilometerlang og relativt bred strand med lys, fin sand og klart vann. Stranden er ikke særlig langgrunn, men heller ikke veldig dyp. Her er det utleie av solsenger og parasoller, og du kan velge mellom aktiviteter som volleyball, windsurfing og pedalbåter. På den andre siden av hovedveien ligger det en lekeplass. Langs stranden går det en palmepromenade med uteservering, kafeer og restauranter.
Stranden fortsetter flere kilometer østover mot Alcudia hvor den blir gradvis smalere og villere. Her ruller bølgene inn og lokker til seg windsurfere og kitere fra hele verden. Bølgene drar med seg sjøgress opp på land, og stranden er derfor ikke spesielt populær å sole seg på. Her er det ikke noe servicetilbud.

Formentorstranden

En lang og smal, barnevennlig og fin sandstrand med skyggefulle pinjetrær. Vannet her er klart og rolig. Hit finner alle typer badegjester veien, mange på utflukt med båt eller bil fra Puerto Pollensa og Puerto Alcudia. Det er mange lokale besøkende her i helgene og i august. Det er utleie av solsenger og parasoller på stranden. Det er toaletter ved de to strandrestaurantene.
Lei gjerne bil om du skal besøke denne vakre stranden. Om du kjører videre ut mot tuppen av halvøya kan du oppleve veldig vakker natur og fin utsikt.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Puerto Pollensa i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Puerto Pollensa hele året med rutefly - på valgfri reiselengde.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Puerto Pollensa. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 1 time til 1 time og 30 minutter (ca. 60 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører ofte via Alcudia. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Puerto Pollensa har et godt utvalg av hyggelige restauranter. De fleste er små og trivelige med ekte spansk sjarm og atmosfære. Den største samlingen av restauranter, kafeer og barer ligger langs strandpromenaden og i de eldre områdene nede i havnen. Om du vil utvide søket etter restauranter anbefaler vi en tur til Alcudia.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Kveldslivet i Puerto Pollensa er roligere enn i nabobyen Puerto Alcudia. Kveldene tilbringes på noen av de mange uteserveringene langs strandpromenaden. Her kan du ta en drink, titte på folkelivet og nyte havutsikten. Det ligger også noen barer her og et diskotek om du vil ha mer liv. Mange hotell har tilbud om underholdning i egen regi.
Shopping
Puerto Pollensa har et blandet utvalg av turistbutikker og vanlige forretninger. Strandveien og gatene rundt Plaza er hovedstrøket. Det holdes et marked i Puerto Pollensa hver onsdag. Det beste utvalget og de laveste prisene finner du inne i Palma. Hit går det busser fra Puerto Pollensa flere ganger om dagen.

Marked

Hver tirsdag og søndag er det marked i gamlebyen i Alcudia. Det største markedet på Mallorca går av stabelen i Inca på torsdager. Hver onsdag er det vanligvis også et marked på torget i Puerto Pollensa.

Supermarkeder

Bor du i leilighet er det lurt å gjøre unna storhandelen på et av de større supermarkedene i begynnelsen av ferieoppholdet. Her er prisene lavere og utvalget større. De holder vanligvis åpent mandag–lørdag kl. 10.00–22.00 og søndag frem til kl. 14.00 i turistsesongen. De fleste leilighetshotell har minimarked inne på området, men de er vesentlig dyrere.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter
I og rundt Puerto Pollensa er det et bra utvalg av aktiviteter som tennis, riding, vandring og vannsportsaktiviteter. Det ligger også en 9-hulls golfbane i nærheten.

Fotturer i Puerto Pollensa

Mallorca er som skapt for fotturer. I området rundt Puerto Polensa går det flere populære ruter, blan annet disse tre:

1. Fra Puerto Pollensa over åskammen til den lille fiskerlandsbyen Cala San Vicente.
Turen tar ca. to timer fram og tilbake, og er lett å gå.

2. Fra Pollensa by til det gamle klosteret Puig de Maria, 333 m.o.h.
Fra toppen har du vidunderlig utsikt over Pollensa og Formentor-halvøya. Vel verdt anstrengelsene om du liker vakker natur. Det er parkering ved hovedveien Pollensa–Palma, derfra går det en sti opp til klosteret. Her venter en fin picnicplass, bar, restaurant, suvenirbutikk, toaletter og til og med overnattingsmuligheter. Turen tar i underkant av to timer fram og tilbake.

3. Fra Puerto Pollensa, over fjellet til Valle Boquer – "Rosmarindalen".
I skråningen bak hotell Oro Playa ligger det en gård. Selv om det står "privat eiendom", er det tillatt å gå gjennom porten og krysse jordet. Ikke glem å stenge grinda og følg de regler som står på skiltet. Dalen er veldig vakker og overgrodd. Ta med picnickurv! Turen tar ca. 1,5 time fram og tilbake.

Sykling i Puerto Pollensa

Området rundt Puerto Pollensa er perfekt for sykling, med mange fine sykkelruter. I perioden februar–mai kommer det mange profesjonelle syklister hit fra hele Europa for å trene og varme opp før sesongen.
Hør med turistinformasjonen eller hotellet om nærmeste sykkelutleiefirma. De er vanligvis behjelpelig med kart og gode råd om veivalg.

Dykking i Puerto Pollensa

Langs nordkysten på Mallorca ligger noen av øyas beste dykkesteder. Det er flere dykkerskoler i området som tilbyr kurs og dagsturer.

Vannsport i Puerto Pollensa

Langs Pollensastranden er de fleste vannportsaktiviteter representert, du kan blant annet prøve vannski, jetski, pedalbåter m.m. Du kan også leie vindsurfebrett og mindre seilbåter.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Buss

Puerto Pollensa har gode bussforbindelser til Alcudia, Palma by og andre deler av øya. Hør med hotellet eller turistinformasjonen om nøyaktige busstabeller.

Taxi

Innenfor Puerto Pollensa brukes taksameteret. Utenfor byen gjelder faste priser. Taxisjåførene plikter å vise fram en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover. Taxistasjonen ligger ved den store rundkjøringen.

Båt

Fra havnen i Puerto Pollensa går det daglig flere båter, blant annet til Formentor-halvøya. Noen av dem har glassbunn. I løpet av et par timer kan du studere livet under overflaten samtidig som båten glir langs den vakre nordkysten.

Moped

Det er mange mopedutleiere i Puerto Pollensa. Det er påbudt med hjelm. Alkotester forekommer, så sett igjen mopeden hjemme om du planlegger å feste.

Sykkel

Puerto Pollensa er et perfekt sted å sykle, mye takket være det flate landskapet. Hør med hotellet om nærmeste sykkelutleiefirma.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Puerto Pollensa

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.
Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes, blant annet langs strandpromenaden. Det er også en bank her. Kort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Sykkelløp og Ironman

Hvert år arrangeres to store idrettsarrangementer på Mallorcas nordkyst: Ironman går av stabelen 10. oktober 2021 og 14. mai 2022, og sykkelrittet Mallorca 312 arrangeres 24. oktober 2021 og 30. april 2022. På disse dagene er flere veier avsperret, noe som innebærer at det kan være vanskelig å komme seg rundt samt at bussen ikke alltid kan kjøre helt frem til hotellet.

Øvrig

Vi tar forbehold om endringer i program, utflukter, priser etc.
Reise med barn
Puerto Pollensa passer fint for en familieferie, selv om stedet ikke helt kan måle seg med nabobyen Alcudia. Det er flere fine leilighetshotell her, og området er rolig med lite trafikk. Stranden er ganske langgrunn. Bleier kan kjøpes på apotek og i velassorterte dagligvarebutikker.

Lekeplasser

Mange av de større leilighetshotellene har egne lekeplasser av varierende standard. Det ligger også en fin offentlig lekeplass ved stranden, like ved politistasjonen.

Strender

Stranden i Puerto Pollensa er ikke like langgrunn som den i Playa de Alcudia, men den er heller ikke veldig dyp. Vannet inne i bukta er som regel rolig. Sanden er myk og finkornet og passer fint å bygge sandslott av.

Restauranter

De aller fleste restauranter i Puerto Pollensa har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling etc. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.
Utflukter
Soloppgang og delfiner
Soloppgang og delfiner
Opplev den fantastiske soloppgangen på Mallorcas nordligste punkt og få muligheten til å se delfiner svømme fritt i det krystallklare vannet. Enkel frokost inkludert.
Les mer om utflukten
En dag på havet – katamaranen Anacaona
En dag på havet – katamaranen Anacaona
Det er lite som slår en heldagsutflukt til havs! La katamaranen Anacaona og mannskapet ta deg med på en fantastisk naturopplevelse langs den nordvestre kysten av Mallorca. Enkel lunsj om bord er inkludert.
Les mer om utflukten
Klassisk grottetur
Klassisk grottetur
En dag fylt med underjordisk mystikk, besøk hos vår samarbeidspartner Purowool og et besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører. Frokost er inkludert.
Les mer om utflukten

Finn reise til Puerto de Pollensa
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.