Se hotell (6)

  Reiser til Puerto de Pollensa

  Puerto Pollensa er er et rolig og sjarmerende sted med en avslappet, spansk atmosfære.
  Puerto Pollensa er et av Mallorcas vakreste og mest "spanske" badesteder. Byen har vært et populært turiststed siden 60-tallet, men stemningen er avslappet, og stedet føles ikke som en "turistmaskin". Bykjernen er tatt godt vare på, og hotellene føyer seg pent inn i den eldre bebyggelsen. Bystranden er ca. en kilometer lang, ren og velholdt. Her kan du leie solsenger og parasoller, og det er et stort utvalg av aktiviteter som volleyball, windsurfing og pedalbåter. Langs stranden går det en strandpromenade kantet med palmer. Her og i de eldre delene av byen innenfor havnen ligger det kafeer og barer og en mengde restauranter som serverer både mallorkansk og internasjonal mat. Det er også mange butikker som selger suvenirer, sko og klær.

  Romerbyen Pollensa

  I traktene rundt Puerto Pollensa er det mye å oppdage for den naturinteresserte. Legg ut på en tur på en av de vakre turstiene, eller lei en bil og oppdag øya. Fem kilometer fra Puerto Pollensa ligger en av Mallorcas best bevarte byer, Pollensa, med aner helt tilbake til romertiden. Et besøk hit er et must! Ta en spasertur i de smale gatene hvor okerfargede hus med grønne vinduslemmer ligger tett.
  Vil du ha større bevegelsesfrihet anbefaler vi å bestille leiebil sammen med reisen. På den måten kan du utforske Mallorca i ditt eget tempo.

  Skreddersydde reiser til Puerto Pollensa

  Nå kan du også bestille reise med rutefly til Puerto Pollensa. Da velger du selv hvilken dag du reiser og hvor lenge du skal være borte. Samtidig kan du velge mellom våre beste hotell, bli med på utflukter og ha tilgang til vår service. Kort fortalt kan du skreddersy reisen din akkurat slik du vil ha den, fra tre dager og oppover.
  Nyttige tips
  • Hotell på stranden
  • Valgfri reiselengde
  • All Inclusive
  • Mange restauranter
  • God pris på leiebil
  • Hotell med gratis WiFi
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Puerto de Pollensa

  Strender
  Like ved havnen i Puerto Pollensa ligger en velstelt, kilometerlang og relativt bred strand med lys, fin sand og klart vann. Stranden er ikke særlig langgrunn, men heller ikke veldig dyp. Her er det utleie av solsenger og parasoller, og du kan velge mellom aktiviteter som volleyball, windsurfing og pedalbåter. På den andre siden av hovedveien ligger det en lekeplass. Langs stranden går det en palmepromenade med uteservering, kafeer og restauranter.
  Stranden fortsetter flere kilometer østover mot Alcudia hvor den blir gradvis smalere og villere. Her ruller bølgene inn og lokker til seg windsurfere og kitere fra hele verden. Bølgene drar med seg sjøgress opp på land, og stranden er derfor ikke spesielt populær å sole seg på. Her er det ikke noe servicetilbud.

  Formentorstranden

  En lang og smal, barnevennlig og fin sandstrand med skyggefulle pinjetrær. Vannet her er klart og rolig. Hit finner alle typer badegjester veien, mange på utflukt med båt eller bil fra Puerto Pollensa og Puerto Alcudia. Det er mange lokale besøkende her i helgene og i august. Det er utleie av solsenger og parasoller på stranden. Det er toaletter ved de to strandrestaurantene.
  Lei gjerne bil om du skal besøke denne vakre stranden. Om du kjører videre ut mot tuppen av halvøya kan du oppleve veldig vakker natur og fin utsikt.
  Mat, drikke og uteliv
  Puerto Pollensa har et godt utvalg av hyggelige restauranter. De fleste er små og trivelige med ekte spansk sjarm og atmosfære. Den største samlingen av restauranter, kafeer og barer ligger langs strandpromenaden og i de eldre områdene nede i havnen. Om du vil utvide søket etter restauranter anbefaler vi en tur til Alcudia.

  Mallorcas viner

  Det er vanlig å høre at Mallorca har de beste vinene du aldri har smakt. Dette fordi produksjonen er liten, og vinene er litt spesielle, ofte langt utenfor de rådende smakstrender. Likevel har denne relativt lille øya flere beskyttede betegnelser, blant annet to "Denominació d'Origen". Et fint sted å prøvesmake vin er i Binissalem, ca. midtveis mellom Palma og Alcudia.
  Kveldslivet i Puerto Pollensa er roligere enn i nabobyen Puerto Alcudia. Kveldene tilbringes på noen av de mange uteserveringene langs strandpromenaden. Her kan du ta en drink, titte på folkelivet og nyte havutsikten. Det ligger også noen barer med dansegulv her om du vil ha mer liv. Mange hotell har tilbud om underholdning i egen regi.
  Shopping
  Puerto Pollensa har et blandet utvalg av turistbutikker og vanlige forretninger. Strandveien og gatene rundt Plaza er hovedstrøket. Det holdes et marked i Puerto Pollensa hver onsdag. Det beste utvalget og de laveste prisene finner du inne i Palma. Hit går det busser fra Puerto Pollensa flere ganger om dagen.

  Marked

  Hver tirsdag og søndag er det marked i gamlebyen i Alcudia. Det største markedet på Mallorca går av stabelen i Inca på torsdager. Hver onsdag er det vanligvis også et marked på torget i Puerto Pollensa.

  Supermarkeder

  Bor du i leilighet er det lurt å gjøre unna storhandelen på et av de større supermarkedene i begynnelsen av ferieoppholdet. Her er prisene lavere og utvalget større. De fleste leilighetshotell har minimarked inne på området, men de er vesentlig dyrere enn andre butikker.
  Sport og trening
  Puerto Pollensa er et fint reisemål for deg som liker å holde deg aktiv og drive med sport i ferien.
  Langs Pollensastranden er det mulig å prøve alle mulige typer vannsportaktiviteter, som vannski, jetski, pedalbåter etc. Det er også utleie av vindsurfebrett og mindre seilbåter.

  Fotturer i Puerto de Pollensa

  Mallorca er en drøm for turgåere. I området rundt Puerto Pollensa går det flere populære ruter, blant annet følgende tre:

  1. Fra Puerto Pollensa over fjellet til den lille fiskelandsbyen Cala San Vicente. Turen tar ca. to timer t/r, og er lett å gå.

  2. Fra Pollensa by til det gamle klosteret Puig de Maria, 333 moh. Fra toppen er det fantastisk utsikt over Pollensa og Formentorhalvøya. Turen gjennom det vakre landskapet er vel verdt anstrengelsen. Det er parkering ved hovedveien Pollensa – Palma. Derfra går det en sti opp til klosteret. Her oppe er det en fin piknikplass, bar, restaurant, suvenirbutikk, toaletter og til og med overnattingsmuligheter. Turen tar ca. to timer t/r.

  3. Fra Puerto Pollensa over fjellet til Valle Boquer, "Rosmarindalen". I skråningen bak Hotel Oro Playa ligger det en gård. Selv om det står "privat eiendom" er det tillatt å gå gjennom porten og krysse det private området. Ikke glem å lukke porten og følg reglene på skiltet. Dalen her er veldig vakker, med vill vegetasjon. Ta med piknikkurv! Turen tar ca. 1,5 time t/r.

  Kontakt turistkontoret for mer informasjon og kart. Sørg for å ha sko med solid såle, for det kan være ulendt terreng noen steder.

  Sykling

  Området rundt Puerto Pollensa er perfekt for sykling. I perioden februar – mai kommer det mange proffsyklister til Mallorca for å trene og varme opp før sesongen. Det er mange fine sykkelruter.

  Hotellet eller turistkontoret kan tipse deg om fine sykkelruter og hvor du kan leie sykler. De har også kart.

  Dykking i Puerto de Pollensa

  Langs nordkysten av Mallorca ligger noen av øyas beste dykkeområder. Scuba Mallorca tilbyr kurs og dagsutflukter.

  Kitesurfing og SUP

  Hvis du vil tilbringe dagene ute på havet på en kite eller SUP, er Puerto Pollensa et utmerket valg. Pura Vida Mallorca tilbyr opplæring i kitesurfing og SUP og utleie av utstyr.

  Yoga

  I Puerto Pollensa kan du delta i yogaklasser med havet som nærmeste nabo. Du kan også prøve yoga på et SUP-brett eller bestille privattimer. Les mer her
  Aktiviteter og severdigheter
  I området rundt Puerto Pollensa er det mye å gjøre for friluftsinteresserte. Her kan du gå turer i vakker natur, eller leie bil og utforske øya.
  Fem kilometer inne i landet ligger Pollensa, en av Mallorcas aller best bevarte byer, med aner tilbake til romertiden. Dette stedet må bare besøkes! Gå en tur i de kronglete smugene hvor gule hus med grønne vindusskodder ligger tett i tett.
  Utflukter
  En dag på havet – katamaranen Anacaona
  En dag på havet – katamaranen Anacaona
  Det er lite som slår en heldagsutflukt til havs! La katamaranen Anacaona og mannskapet ta deg med på en fantastisk naturopplevelse langs den nordvestre kysten av Mallorca. Enkel lunsj om bord er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Alcudia Sea Explorer
  Alcudia Sea Explorer
  Gå ikke glipp av denne sjansen til å få oppleve Mallorcas vakre natur med speedbåt! Du kan velge mellom tre ulike turer.
  Les mer om utflukten
  Klassisk grottetur
  Klassisk grottetur
  En dag fylt med underjordisk mystikk, besøk ii den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører.
  Les mer om utflukten
  Båt- og fottur
  Båt- og fottur
  Opplev mer av vakre Mallorca, både til havs og til fots! Dette er en halvdagstur som går fra Puerto Pollensa og videre til Formentor-halvøya hvor vi går videre til fots. En deilig dag med bademuligheter, fottur i vakker natur og sosial og koselig stemning på båten som kun tar 12 passasjerer. Lunsj med drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Mallorca – kontrastenes øy
  Mallorca – kontrastenes øy
  Bli med på denne utflukten og opplev Mallorcas spennende kontraster! Du får oppleve det lokale hverdagslivet, den fantastiske naturen og ikke minst øyas gode vin og deilige tapas! Vinsmaking og enkel tapas er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Rancho Grande
  Rancho Grande
  Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Soloppgang og delfiner
  Soloppgang og delfiner
  Opplev den fantastiske soloppgangen på Mallorcas nordligste punkt og få muligheten til å se delfiner svømme fritt i det krystallklare vannet. Enkel frokost inkludert.
  Les mer om utflukten
  Valldemossa og Sóller med Purowool
  Valldemossa og Sóller med Purowool
  Bli med og opplev noen av Mallorcas høydepunkter! Med Purowool får du en hyggelig presentasjon i tillegg til frokost før utflukten. Alt til en lavere pris! Utflukten arrangeres i perioden april–september og kan kun bestilles på reisemålet.
  Les mer om utflukten
  Valldemossa og Sóller
  Valldemossa og Sóller
  Besøk to av Mallorcas mest stemningsfulle byer, Valldemossa og Sóller. En heldagsutflukt med buss hvor du opplever natur, kultur og historie. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten går i april–september.
  Les mer om utflukten
  Klassisk grottetur med Purowool
  Klassisk grottetur med Purowool
  En hel dag med underjordisk mystikk og besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi sørger også for å få prøvesmake noen av øyas klassiske likører. med Purowooø får du dessuten en hyggelig presentasjon samt frokost før utflukten. Alt til en lavere pris. Utflukten må bestilles på reisemålet.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

  Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
  Du kan reise til og fra Puerto Pollensa med forskjellige typer transportmidler.

  Buss

  Puerto Pollensa har gode bussforbindelser til Alcudia, Palma by og andre deler av øya. Hør med hotellet eller turistinformasjonen om nøyaktige busstider.

  Taxi

  Innenfor Puerto Pollensa brukes taksameteret. Utenfor byen gjelder faste priser. Taxisjåførene plikter å vise fram en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover. Taxistasjonen ligger ved den store rundkjøringen.

  Båt

  Fra havnen i Puerto Pollensa går det daglig flere båter, blant annet til Formentor-halvøya. Noen av dem har glassbunn. I løpet av et par timer kan du studere livet under overflaten samtidig som båten glir langs den vakre nordkysten.

  Moped

  Det er mange mopedutleiere i Puerto Pollensa. Det er påbudt med hjelm. Alkotester forekommer.

  Sykkel

  Puerto Pollensa er et perfekt sted å sykle, mye takket være det flate landskapet. Hør med hotellet om nærmeste sykkelutleiefirma.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Turistskatt i Puerto Pollensa

  De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.
  Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

  Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
  Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibanker finnes, blant annet langs strandpromenaden. Det er også en bank her. Kort aksepteres i stor utstrekning.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Ingen tidsforskjell

  Elektrisitet

  220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

  Språk

  I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

  Sykkelløp og Ironman

  Hvert år arrangeres følgende tre store idrettsarrangementer på Mallorcas nordkyst:

  29.04.2023: Sykkelrittet Mallorca 312
  13.05.2023: Halv Ironman og Ironman

  På disse dagene er flere veier avsperret, noe som innebærer at det kan være vanskelig å komme seg rundt samt at bussen ikke alltid kan kjøre helt frem til hotellet. For noen gjester kan det være nødvendig å dra tidligere til flyplassen.

  Øvrig

  Vi tar forbehold om endringer i program, utflukter, priser etc.
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr charterreiser til Puerto Pollensa i sommerhalvåret.

  Du kan dessuten reise med Ving til Puerto Pollensa hele året med rutefly - på valgfri reiselengde.

  Flyet lander på Palma flyplass.
  Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Puerto Pollensa. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 1–1,5 time (ca. 60 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører ofte via Alcudia. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

  Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
  Vær
  • januar
  14°6°
  5
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • februar
  15°6°
  6
  Soltimer/dag
  13°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager
  • mars
  17°8°
  7
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • april
  19°10°
  8
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • mai
  22°13°
  9
  Soltimer/dag
  17°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • juni
  26°17°
  10
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • juli
  29°19°
  11
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • august
  29°20°
  10
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • september
  27°18°
  7
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • oktober
  23°14°
  6
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • november
  18°10°
  5
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • desember
  15°8°
  4
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager

  Finn reise til Puerto de Pollensa
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.