Se hotell (14)

Reiser til Cala d'Or

Cala d'Or lokker med en behagelig, rolig atmosfære og en vakker kystlinje.

Cala d'Or er et trivelig og litt eksklusivt sted, men uten å være snobbete og dyrt. Området består av lave hvite hus i frodige omgivelser. Stedets sentrum ligger ved de hyggelige gågatene øst for Avinguda de Calonge med butikker og uteservering. Om kvelden kommer folk hit for å spise et godt måltid, handle litt og se på folkelivet. Marinaen er et annet populært sted for kveldsutflukter. Der finner du også en rekke fine restauranter som serverer både spansk og internasjonal mat i en hyggelig atmosfære. Landsbygda rundt Cala d'Or er trivelig, med vakre gamle steinhus og frodige hager. Om du liker å reise rundt på egen hånd er dette et ideelt reisemål, med små landsbyer og fine badeviker å utforske i nærheten. Mange av Vings gjester velger å leie sykler og utforske landskapet ute ved kysten, kanskje med en avstikker til hagene i S'Horta-dalen. Andre reiser hit for å være med på jazzfestivalen i juni, eller den lokale fiestaen med opptog og andre begivenheter i midten av august. Har du tilgang til bil kan du ta en fin utflukt til fiskerlandsbyen Porto Colom og det lille klosteret i San Salvador.

Sol- og badeliv i Cala d'Or

I Cala d'Or finner du fem av Mallorcas fineste badeviker. De ligger mellom høye klippeodder og lengst inn i hver vik er det en liten hvit sandstrand. Takket være alle klippene er vannet krystallklart og perfekt for snorkling. Siden Cala d'Or har økt i popularitet, og stadig flere velger å reise hit, kan strendene i høysesongen oppleves som litt overbefolket. Derfor har hotellene fine bassengområder med alt man kan ønske seg i ferien.

Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel for voksne

Mellom de to fine badevikene Cala Ferrera og Cala Serena ligger Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel. Dette er det rette valget for deg som reiser uten barn og gleder deg til en ferie i elegante omgivelser, med komfortable rom og muligheter for trening kanskje et par ettermiddager i hotellets spa.

Barnevennlige hotell i Cala d'Or

Reiser du med barn skal du ta en titt på våre familievennlige Family Garden-hotell. Et av dem er Inturotel Cala Azul, et hyggelig hotell som ligger bare et steinkast fra havet. Her får dere en skikkelig familieferie, med blant annet barneklubb, Mini Disco og TeenSport for barna og aerobics og volleyball for de voksne. De fleste aktivitetene er gratis. Du også velge å bo på Inturotel Esmeralda Park, nok et Family Garden-hotell som ligger en kort spasertur fra Cala d'Or, nær både naturen og havet.

Nyttige tips
 • Family Garden
 • Hotell med gratis WiFi
 • All Inclusive
 • Fine sandstrender
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala d'Or

Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Fem små viker – "calas" – ligger rett utenfor byen. Cala Gran, Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera og Cala Serena har alle mer eller mindre det samme utseendet. De ligger vakkert til med fine strender mellom bratte klipper og med klart, fint, turkisskimrende vann. Cala Gran har det største utvalget av strandrestauranter, dusjer og utleie av pedalbåter. Fra Cala d'Or er det lett å finne veien til mange små strender langs Mallorcas østkyst. Cala Llombarts, Cala Mondragó og Cala Santanyi er noen av disse unike strendene. På de fleste strendene er det utleie av solsenger og parasoller. Cala d'Or er et av øyas mest populære reisemål, og antall besøkende har vokst kraftig i de siste årene, noe som gjør at det kan være litt trangt om plassen på strendene i høysesongen.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Cala d'Or i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Cala d'Or hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Cala d'Or. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma by til hotellet ditt er ca. 1 time til 1 time og 30 minutter (ca. 60 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Cala d'Or har et stort utvalg av restauranter med et bredt utvalg av internasjonale retter. Utelivet i Cala d'Or er begrenset til sentrum, hvor det er en sann overflod av serveringsteder. Ved marinaen i Cala Llonga er det mange hyggelige terrasser.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Cala d'Or har mange musikkbarer, puber og nattklubber. Nattelivet pleier å være ganske rolig, men i sommermånedene kan det være livlig her.
Shopping
Det er mange butikker i Cala d'Or, spesielt i sentrum, som selger suvenirer, klær og strandartikler. Prisene varierer, men det er ofte dyrt her. Butikkene holder som regel åpent kl. 10.00–13.30 og kl. 17.00–20.00. Stengt lørdag ettermiddag og søndag.

Matvarebutikker

De fleste hotell har minimarked hvor prisene er høyere enn i vanlige butikker. Derfor kan det være smart å gjøre unna storhandlingen i begynnelsen av ferieoppholdet på et av de større supermarkedene. Åpningstidene er vanligvis mandag–lørdag kl. 09.00–21.00 og søndag til kl. 13.00.

Marked – Santanyi og Felanitx

Den letteste måten å reise til markedene i nabobyene er med taxi eller buss. Det er marked hver onsdag i Santanyi og hver søndag i Felanitx. Åpningstidene er som regel ca. kl. 09.00–13.00. Her selges frukt, grønnsaker, klær og keramikk. På markedet er det lov å prute ned til halv pris på alt unntatt frukt og grønnsaker.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter
De fleste reiser til Cala d'Or for å sole seg og bade, men stedet har mye annet å by på. Mange av Vings gjester velger å leie en sykkel og utforske landskapet langs kysten, kanskje med en avstikker til hagene i S'Horta-dalen. Andre reiser hit for å være med på jazzfestivalen i juni eller den lokale fiestaen med opptog og andre begivenheter i midten av august. Har du tilgang til bil kan du dra på utflukt til fiskerlandsbyen Porto Colom og det lille klosteret i San Salvador. Mallorca er en øy som aldri slutter å overraske.

Sykling

Mallorca er populær blant syklister. Om våren, fra februar til mai, kommer veldig mange syklister hit for å trene og varme opp før sesongen. Turistinformasjonen gir deg tips om sykkelutleiefirmaer og sykkelruter.

Palma by

Palmas kosmopolitiske hovedstad har flere ganger blitt kåret til Europas trendhovedstad nr. 1 av mange magasiner. Palma er en liten storby med alt du kan ønske deg; trivelige restauranter, kafeer, barer og forretninger som Zara, Mango og det enorme varehuset El Corte Inglés. Den vakre katedralen La Seu fra 1200-tallet er Palmas stolthet.
Et besøk til Palma er noe man ikke kommer utenom i en ferie på Mallorca. Det går busser flere ganger om dagen fra Cala d'Or. De fleste større reisearrangører har tilbud om dagsturer dit, med tid for shopping, kultur og kanskje en lunsj på en utekafe.

Vinbodega

Spanske viner er verdensberømte, men de mallorkinske vinene er sjelden å se utenfor øya. På Mallorca er det flere bodegaer som tilbyr omvisning og prøvesmaking og kanskje innkjøp av en flaske eller to.

Olivenolje

Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er den beste i hele Middelhavet. Øya har flere produsenter, og noen av dem tar imot besøkende.

Golf

Mallorca er et populært reisemål for golfere, noe det behagelige klimaet bidrar til. Her varer sesongen helt fra februar til langt ut på høsten. De beste månedene er likevel mars–mai, da det ikke er like varmt som på sommeren. Til de populære golfbanene hører Canyamel og Capdepera på østkysten, og Santa Ponsa, Poniente og Son Termens på vestkysten.

Hemsgrottene

I dryppsteinsgrottene Cuevas del Hams i Porto Cristo har fantastiske formasjoner blitt til gjennom millioner av år. Turen går gjennom huler og passasjer og ned trapper mens du studerer dette vidunderlige naturfenomenet. På sjøen lengst inne i grotten fremfører musikere i robåter en romantisk klassisk konsert. Hamsgrottene er åpne hver dag. Flere arrangører har utflukter hit. Du kan også reise hit på egen hånd med leiebil.

Munkeklosteret San Salvador

Herfra har du veldig vakker utsikt, og på en klar og fin dag kan du praktisk talt se hele Mallorca! Klosteret ligger ca. 20 minutter fra Cala d'Or og fire kilometer fra Felanitx. Spis en enklere lunsj her eller bli natten over.

Cala Mondragó

Nasjonalparken Cala Mondragó har to vakre strender, og ligger ca. 15 minutter med bil fra Cala d'Or. Det er flere turstier i området, en stor picnicpark og en liten lekepark. Strendene har enkel barservering og toaletter. Bussen og toget fra Cala d'Or stopper ved stranden. Her er det en stor parkeringsplass med avgift.

Son Real

Om du er historieinteressert er dette noe for deg. Det var antakelig her i området Son Real at de første bosetterne på Mallorca levde. Hvert år gjøres det nye arkeologiske funn, og stedet er verdt et besøk for både historie- og naturinteresserte. Her kan du blant annet se Necropolis de Son Real, en gravplass fra Talaiot-perioden ca. 700 år før vår tid. På et 800 kvadratmeter stort område er det funnet rester av flere enn 300 mennesker. S'Illot des Porros er en liten øy like utenfor kysten hvor det også er funnet Talaiot-gravplasser. Området strekker seg fra Son Baulo-stranden mot Son Serre de Marina.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det er gode bussforbindelser fra Cala d'Or til Palma by og andre deler av øya. Reisen til Palma går via Santanyi, Campos og Lluchmajor, og turen tar ca. 90 minutter. På søndager går det en markedsbuss til Felanitx. Det er daglige forbindelser til Dragegrottene og Hamsgrottene, Porto Cristo, Cala Millor, Porto Colom og Cala Ratjada. Turistkontoret har aktuelle tidtabeller.

Taxi – Cala d'Or

Taksameteret brukes innenfor byområdet. Utenfor Cala d'Or er det faste priser. Taxisjåførene plikter å vise en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover.

Tog – Cala d'Or

Et minitog forbinder Cala d'Or med andre byer. Hør med turistkontoret for mer informasjon.

Moped – Cala d'Or

Av sikkerhetsgrunner ber vi deg utvise forsiktighet ved leie av moped. Sørg for å ha god forsikring.

Sykkel – Cala d'Or

Cala d'Or og området rundt er utmerket for sykkelturer, og det er flere fine sykkelruter her. Turistinformasjonen er behjelpelig med kart og råd. Det er mange sykkelutleiere å velge mellom.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på sms og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare trenger tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala d'Or

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.
Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes utenfor de fleste bankene, og dem er det mange av. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Cala d'Or er et fint reisemål for barn. Badevikene er barnevennlige, med fin sand og klart, herlig vann, noen barnefamilier vet å sette pris på. Stedet har rolig stemning og et sentrum med bilfrie gågater, og det er en del aktiviteter for barna.

Lekeplasser

Det ligger eldre, små lekeplasser ved hotell Ferrera Beach, i Cala Azul Park, ved hovedgaten Avda Benvinguts og på stranden Cala Gran. Mange av hotellene har egne lekeplasser. Mallorcalandia, barnas favoritt, ligger i området mellom Cala Gran og Cala Esmeralda på Avinguida Sa Punta Grossa. Her er det trampoliner, tog etc. Åpent hver dag.

Restauranter

Mange restauranter har internasjonale menyer og barnemenyer. Sentrum av Cala d'Or har bilfrie gågater, og er et perfekt sted for barnefamilier å spise middag. Her er det liv og røre om kveldene.

Shopping

Cala d'Or har turistbutikker som selger enklere barneklær, leketøy og strandleker. Kvalitet og priser varierer.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.

REISEFORSLAG TIL Cala d'Or

Inturotel Cala Azul
familygarden
 • Barnevennlig
Inturotel Cala Azul
Cala d'Or, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet, mulig med 3 ekstrasenger
 • 1 uke
 • Avreise 30 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
30 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inturotel Esmeralda Park
familygarden
 • Barnevennlig
Inturotel Esmeralda Park
Cala d'Or, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 6 mai 2022 fra Bergen
Fly + hotell, 1 uke
6 mai 2022 fra Bergen
Inturotel Sa Marina
 • Barnevennlig
Inturotel Sa Marina
Cala d'Or, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet med balkong
 • 1 uke
 • Avreise 6 mai 2022 fra Stavanger
Fly + hotell, 1 uke
6 mai 2022 fra Stavanger
Monsuau Cala d'Or Hotel
primeselect
 • Passer for voksne
Monsuau Cala d'Or Hotel
Cala d'Or, Mallorca, Spania
 • Fly + del i Mindre dobbeltrom med balkong eller terrasse
 • 1 uke
 • Inkl. frokostbuffé
 • Avreise 17 mai 2022 fra Oslo, Gardermoen
Frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
17 mai 2022 fra Oslo, Gardermoen
Inturotel Cala Esmeralda Beach Hotel & Spa
primeselect
 • Passer for voksne
Inturotel Cala Esmeralda Beach Hotel & Spa
Cala d'Or, Mallorca, Spania
 • Fly + del i Dobbeltrom
 • 1 uke
 • Inkl. frokost & middag
 • Avreise 10 mai 2022 fra Trondheim
Frokost & middag
Fly + hotell, 1 uke
10 mai 2022 fra Trondheim
SENTIDO Fido Tucan
primecomfort
 • Passer for voksne
SENTIDO Fido Tucan
Cala d'Or, Mallorca, Spania
 • Fly + del i Dobbeltrom med balkong
 • 1 uke
 • Inkl. frokostbuffé
 • Avreise 6 mai 2022 fra Bergen
Frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
6 mai 2022 fra Bergen

Finn reise til Cala d'Or
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.