Se hotell (18)

Reiser til Cala d'Or

Cala d'Or lokker med en behagelig, rolig atmosfære og en vakker kystlinje.
Cala d'Or er et trivelig og litt eksklusivt sted, men uten å være snobbete og dyrt. Området består av lave hvite hus i frodige omgivelser. Stedets sentrum ligger ved de hyggelige gågatene øst for Avinguda de Calonge med butikker og uteservering. Om kvelden kommer folk hit for å spise et godt måltid, handle litt og se på folkelivet. Marinaen er et annet populært sted for kveldsutflukter. Der finner du også en rekke fine restauranter som serverer både spansk og internasjonal mat i en hyggelig atmosfære. Landsbygda rundt Cala d'Or er trivelig, med vakre gamle steinhus og frodige hager. Om du liker å reise rundt på egen hånd er dette et ideelt reisemål, med små landsbyer og fine badeviker å utforske i nærheten. Mange av Vings gjester velger å leie sykler og utforske landskapet ute ved kysten, kanskje med en avstikker til hagene i S'Horta-dalen. Andre reiser hit for å være med på jazzfestivalen i juni, eller den lokale fiestaen med opptog og andre begivenheter i midten av august. Har du tilgang til bil kan du ta en fin utflukt til fiskerlandsbyen Porto Colom og det lille klosteret i San Salvador.

Sol- og badeliv i Cala d'Or

I Cala d'Or finner du fem av Mallorcas fineste badeviker. De ligger mellom høye klippeodder og lengst inn i hver vik er det en liten hvit sandstrand. Takket være alle klippene er vannet krystallklart og perfekt for snorkling. Siden Cala d'Or har økt i popularitet, og stadig flere velger å reise hit, kan strendene i høysesongen oppleves som litt overbefolket. Derfor har hotellene fine bassengområder med alt man kan ønske seg i ferien.

Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel for voksne

Mellom de to fine badevikene Cala Ferrera og Cala Serena ligger Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel. Dette er det rette valget for deg som reiser uten barn og gleder deg til en ferie i elegante omgivelser, med komfortable rom og muligheter for trening kanskje et par ettermiddager i hotellets spa.

Barnevennlige hotell i Cala d'Or

Reiser du med barn skal du ta en titt på våre familievennlige Family Garden-hotell. Et av dem er Inturotel Cala Azul, et hyggelig hotell som ligger bare et steinkast fra havet. Her får dere en skikkelig familieferie, med blant annet barneklubb, Mini Disco og TeenSport for barna og aerobics og volleyball for de voksne. De fleste aktivitetene er gratis. Du også velge å bo på Inturotel Esmeralda Park, nok et Family Garden-hotell som ligger en kort spasertur fra Cala d'Or, nær både naturen og havet.
Nyttige tips
 • Family Garden
 • Hotell med gratis WiFi
 • All Inclusive
 • Fine sandstrender
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala d'Or

Strender
Fem små viker – "calas" – ligger rett utenfor byen. Cala Gran, Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera og Cala Serena har alle mer eller mindre det samme utseendet. De ligger vakkert til med fine strender mellom bratte klipper og med klart, fint, turkisskimrende vann. Cala d'Or er et av øyas mest populære reisemål, og antall besøkende har steget kraftig i de siste årene, noe som gjør at det kan være litt trangt om plassen på strendene i høysesongen.

Cala Gran

Cala Gran har det største utvalget av strandrestauranter, dusjer og utleie av pedalbåter. Fra Cala d'Or er det lett å finne veien til mange små strender langs Mallorcas østkyst.

Cala Llombarts, Cala Mondragó og Cala Santanyi

Cala Llombarts, Cala Mondragó og Cala Santanyi er noen av de mer unike strendene. På de fleste strendene er det utleie av solsenger og parasoller.

Es Calò des Moro og Es Trenc

Et annet gullkorn er den lille stranden Es Calò des Moro, som med sin fine sand og herlig, blått vann er et funn. Stranden er liten og ligger relativt øde til med noen få hotell i nærheten. Lenger sør ligger den vakre strenden Es Trenc, ca. 37 kilometer fra Cala d'Or og i nærheten av det lille stedet Campos. Stranden er ca. sju kilometer lang og har deilig sand og krystallklart vann. Vel verdt et besøk!
Mat, drikke og uteliv
Cala d'Or har et stort utvalg av restauranter som serverer mange internasjonale retter. Utelivet i Cala d'Or er begrenset til sentrum, hvor det er en sann overflod av serveringsteder. Ved marinaen i Cala Llonga er det mange hyggelige utesteder.
Cala d'Or har mange musikkbarer, puber og nattklubber. Nattelivet pleier å være ganske rolig, men i sommermånedene kan det være livlig her.
Shopping
Det er mange butikker i Cala d'Or, spesielt i sentrum, som selger suvenirer, klær og strandartikler. Prisene varierer, men det er ofte dyrt her.

Matvarebutikker

De fleste hotell har minimarked hvor prisene er høyere enn i vanlige butikker. Derfor kan det være smart å gjøre unna storhandelen på et av de store supermarkedene i begynnelsen av ferien.

Marked – Santanyi og Felanitx

Den enkleste måten å reise til markedene i nabobyene er med taxi eller buss. Det er marked hver onsdag i Santanyi og hver søndag i Felanitx. Åpningstidene er som regel ca. kl. 09.00–13.00. Her selges frukt, grønnsaker, klær og keramikk. På markedet er det lov å prute ned til halv pris på alt unntatt frukt og grønnsaker.
Sport og trening
Cala d'Or har mye å tilby innen sport og trening. Les mer om vannsport som windsurfing, kajakkpadling, seiling og mye mer her

Sykling

Cala d'Or er et populært sted blant syklister. Om våren reiser en mengde proffsyklister hit for å trene og varme opp før sesongstart.

Du kan leie sykkel her.

Tennis

Du kan spille tennis i ferien på Tennis Club Cala d'Or.

Les mer her for informasjon og bestilling.
Aktiviteter og severdigheter
De fleste reiser til Cala d'Or for å sole seg og bade, men stedet har mye annet å by på. Mange av Vings gjester velger å leie sykler og utforske landskapet langs kysten, kanskje med en avstikker til hagene i S'Horta-dalen. Andre reiser hit for å være med på den berømte jazzfestivalen i juni eller den lokale fiestaen med opptog og andre begivenheter i midten av august. Har du tilgang til bil kan du dra på utflukt til for eksempel Palma by eller fiskerlandsbyen Porto Colom og det lille klosteret i San Salvador. Mallorca er en øy som aldri slutter å overraske.
Cala d'Or er et fint utgangspunkt for deg som vil se deg om på Mallorca i ferien.

Hemsgrottene

I dryppsteinsgrottene Cuevas del Hams i Porto Cristo har fantastiske formasjoner blitt til gjennom millioner av år. Turen går gjennom huler og passasjer og ned trapper mens du studerer formasjonene i dette vakre naturfenomenet. På sjøen lengst inne i grotten fremfører musikere i robåter en romantisk klassisk konsert. Flere firmaer arrangerer utflukter hit. Du kan også reise hit på egen hånd med leiebil.

Munkeklosteret San Salvador

Herfra har du veldig vakker utsikt. På en klar og fin dag kan du praktisk talt se hele Mallorca! Klosteret ligger ca. 20 minutter fra Cala d'Or og fire kilometer fra Felanitx. Spis en enklere lunsj her eller bli natten over.

Cala Mondragó

Nasjonalparken Cala Mondragó har to vakre strender, og ligger ca. 15 minutter med bil fra Cala d'Or. Det er flere turstier i området, en stor picnicpark og en liten lekepark. Strendene har enkel barservering og toaletter. Bussen og toget fra Cala d'Or stopper ved stranden. Her er det en stor parkeringsplass med avgift.

Son Real

Om du er historieinteressert er dette noe for deg. Det var antakelig her i området Son Real at de første bosetterne på Mallorca levde. Hvert år gjøres det nye arkeologiske funn, og stedet er verdt et besøk for både historie- og naturinteresserte. Her kan du blant annet se Necropolis de Son Real, en gravplass fra Talaiot-perioden ca. 700 år før vår tid. På et 800 kvadratmeter stort område er det funnet rester av flere enn 300 mennesker. S'Illot des Porros er en liten øy like utenfor kysten hvor det også er funnet Talaiot-gravplasser. Området strekker seg fra Son Baulo-stranden mot Son Serre de Marina.
Utflukter
Rancho Grande
Rancho Grande
Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Øyrundtur
Øyrundtur
Bli med på en utflukt som byr på vakker utsikt og stopp på kjente, severdige steder på Mallorca. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Palma og shopping
Palma og shopping
Bli med på en heldagsutflukt til herlige Palma, med flotte shoppingmuligheter og mengder med severdigheter. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det er gode bussforbindelser fra Cala d'Or til Palma by og andre deler av øya. Reisen til Palma går via Santanyi, Campos og Lluchmajor, og turen tar ca. 90 minutter. På søndager går det en markedsbuss til Felanitx. Det er daglige forbindelser til Dragegrottene og Hamsgrottene, Porto Cristo, Cala Millor, Porto Colom og Cala Ratjada. Turistkontoret har aktuelle tidtabeller.

Taxi

Taksameteret brukes innenfor byområdet. Utenfor Cala d'Or er det faste priser. Taxisjåførene plikter å vise en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover.

Tog

Et minitog forbinder Cala d'Or med andre byer. Hør med turistkontoret for mer informasjon.

Moped

Av sikkerhetsgrunner ber vi deg utvise forsiktighet ved leie av moped. Sørg for å ha god forsikring.

Sykkel

Cala d'Or og området rundt er som skapt for sykling, og det er flere fine sykkelruter her. Turistinformasjonen er behjelpelig med kart og råd. Det er mange sykkelutleiere å velge mellom.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på sms og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare trenger tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala d'Or

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.
Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes utenfor de fleste bankene, og dem er det mange av. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Cala d'Or i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Cala d'Or hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Cala d'Or. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma by til hotellet ditt er ca. 1 time til 1 time og 30 minutter (ca. 60 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

REISEFORSLAG TIL Cala d'Or

Finn reise til Cala d'Or
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.