Se hotell (5)

Reiser til Cala Mayor

I Cala Mayor kan du bo luksuriøst ved stranden, med kort vei inn til Palma med alle sine fristelser.
Du skal velge Cala Mayor om du ønsker å bo i nærheten av Palma by, og likevel ha stranden rett utenfor døren. Det er et av Mallorcas eldste turistområder, og et populært feriested for både turister og spanjolene selv. Den ca. 250 meter lange stranden er velstelt, med lys, finkornet sand og klart vann. Langs hovedgaten Joan Miró tilbyr restaurantene spanske og mallorkinske retter – perfekt for en deilig lunsj eller en romantisk middag med havutsikt. I Cala Mayor finner du også det berømte Miró-museet, og i Marivent like ved har den spanske kongefamilien sin sommerresidens.

Ta buss til Palma

Vil du ha et større utvalg er det ikke mer enn ca. 20 minutter med buss eller fem minutter med taxi inn til Palma by. Her venter uendelige shoppingmuligheter, spennende kultur, barer, kafeer, restauranter og et uteliv som i sommersesongen er blant Europas beste. I de trange smugene i gamlebyen ligger det mange hyggelige små tapasbarer med himmelsk ost, pølse, oliven og hvitløkstekte sjampinjonger. Besøk også den mektige gotiske katedralen som er blitt byens symbol.

Luksushotell i Cala Mayor

I Cala Mayor kan du bestille et opphold på et av våre aller beste hotell på Mallorca: Nixe Palace. Dette er et klassisk luksushotell som ligger nær stranden, og tilbyr det beste av både service og fasiliteter. Her kan du slappe av i pianobaren eller på en av hotellets terrasser med utsikt over Palmabukten, kanskje etter å ha vært en tur inne i Palma by.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Fine sandstrender
 • Hotell med gratis WiFi
 • Lokale restauranter
 • Helårsreisemål
 • Velkjente hotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Mayor

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Den ca. 250 meter lange stranden i Cala Mayor er velholdt, med fin, hvit sand og klart vann. Den er belønnet med Blue Flag, EUs merking av strender som holder høy standard. Akkurat som på de fleste andre strendene i Palmabukten er det ferskvannsdusjer og utleie av solsenger og parasoller. Det ligger kafeer, barer og restauranter langs stranden. Om du ikke liker å ligge på sanden, er det en klippeodde du kan sole deg på.

Strender i nærheten av Cala Mayor

Noen større strender i nærheten er Illetas (ca. 10 km), Playa de Palma (ca. 15 km) og Palma Nova (ca. 15 km).
Mat, drikke og uteliv
Det ligger mange forskjellige restauranter, kafeer og barer mellom stranden og hovedgaten Joan Miró – perfekt for en herlig lang lunsj eller en romantisk middag med havutsikt. Om du ønsker et større utvalg er det ikke mer enn ca. 20 minutter med buss eller fem minutter med taxi inn til Palma by.

Restauranter

Er du på jakt etter store restaurantopplevelser på Mallorca skal du utforske Palma by eller noen av de mange gourmetrestaurantene som har dukket opp ute på landsbygda. Det er langt mellom restauranter med Michelin-ambisjoner i Cala Mayor, men det er likevel mange steder hvor du kan spise godt og variert.
I Cala Mayor er det flere salsaklubber, barer og dansesteder som er populære, spesielt blant lokalbefolkningen. Mange av de større hotellene har dans til levende musikk. Er du på jakt etter et heftigere uteliv anbefaler vi Palma eller Magaluf og Palma Nova. I Palma er det et utall puber, barer og nattklubber.
Shopping
Shoppingmulighetene i Cala Mayor er, i likhet med mange av de andre reisemålene på Mallorca, ganske begrenset. Utvalget består hovedsakelig av supermarkeder og noen få butikker. Heldigvis er Palma med alle sine butikker kun en kort bussreise unna. Her finner du mange sko- og klesbutikker og imponerende salgshaller. Hvis du bor i leilighet kan det være lurt å gjøre unna storhandelen på et stort supermarked i begynnelsen av ferieoppholdet.
Sport og trening
Feriegjester som elsker å spille padel kan i nærliggende Palma by spille på Pins Padel Club.

Sykling

Området rundt Cala Mayor passer fint for alle typer syklister, med mange fine ruter av varierende vanskelighetsgrad. Hotellet ditt kan som regel gi råd om sykkelutleie, og turistinformasjonen har kart med avmerkede sykkelruter.

Golf

Det er flere golfbaner i Palmabukten. Den nærmeste 18-hullsbanen ligger ca. to kilometer vest for Cala Mayor. Les mer her for informasjon og bestilling.
Aktiviteter og severdigheter
Du skal reise til Cala Mayor hvis du vil bo i nærhetene av Palma by, men likevel ha kort vei til stranden. På feriestedene utenfor Palma er det et stort utvalg av aktiviteter.

Western Water Park – Magaluf

Dette er et badeland med westerntema, rett utenfor Magaluf. Her finner du forskjellige vannsklier, restauranter, grøntområder og en og annen suvenirbutikk. Badelandet har også et område for de litt mindre barna.
Cala Mayor i seg selv har ikke så mange severdigheter å by på, men det er mye å se og gjøre i nærheten og lenger inn på øya. I Cala Mayor ligger det berømte Miró-museet.

Klosteret Lluc

Et stort, vakkert kloster som nesten utgjør en liten by. Klosteret ble grunnlagt i 1260, og ligger i Lluc lengst oppe i nord. Her er det overnattingsmuligheter, restaurant og noen butikker. Det går flere fine turstier herfra. Det er litt vanskelig å komme hit; det går lettest med egen bil eller på en arrangert utflukt.

Inca

Inca er en gammel romersk by midt på øya. Den er mest kjent for sitt tordagsmarked, som er det største og livligste på hele Mallorca. Hit kommer bøndene for å selge sine avlinger av frukt og grønnsaker. DU kan også gjøre kupp på håndarbeid, vakre suvenirer og lærvarer. Inca er kjent som lærindustriens hovedstad på Mallorcas. Mange tapasbarer i den gamle bykjernen byr på typisk mallorkinske retter i hyggelige omgivelser.

Puerto Portals

Øyas mest luksuriøse yachthavn ligger mellom Palma og Palma Nova. Her finner du internasjonale restauranter og barer med uteservering hvor stikkordet er å se og bli sett.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det går busser til Palma flere ganger i timen. Det er lett å ta lokalbussen langs kysten til blant annet Illetas. Hør med hotellet eller turistinformasjonen om nøyaktige rutetider.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Mayor

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Forstad til Palma med mye trafikk. Utendørsbasseng som ikke er oppvarmet er normalt i drift i badesesongen (mai–oktober). i forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Cala Mayor i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Cala Mayor hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Cala Mayor. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 40 minutter til 1 time (ca. 15 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører alltid via et annet reisemål på veien til Cala Mayor. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Cala Mayor
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.