Se hotell (5)

Reiser til Cala Ratjada

Til Cala Ratjada på Mallorcas nordside skal du reise for å oppleve stedets livlige fiskehavn, herlige badeviker og hyggelige uteliv.
Cala Ratjada er et gammelt fiskested som har vokst i takt med den økende turismen, men som likevel har beholdt sin opprinnelige sjarm. Mange mallorkinere har sine sommerhus i området, og Cala Ratjada er fortsatt en av øyas viktigste fiskehavner. Byen ligger godt beskyttet bak Capdepera-odden, syv mil fra Palma, i det naturskjønne nordøstre hjørnet av Mallorca. Landskapet rundt er grønt og frodig, med pinjeskoger, fine sandstrender og det glitrende Middelhavet i bakgrunnen.
Cala Ratjada har til nå ikke vært så kjent for oss skandinavere, men stadig flere får øynene opp for denne sjarmerende småbyen. Ikke minst har en yngre generasjon med litt høyere krav begynt å reise hit. Reisemålet passer bra for både familieferie og for en avslappende voksenferie. Det er kort vei til to av Mallorcas beste golfbaner, Capdepera og Canyamel.

Havnen i hjertet av byen

Havnen er en herlig blanding av gammelt og nytt, lokalt og internasjonalt. Her ligger fiskebåtene side om side med yachter og utfluktsbåter. Herfra kan du reise over til naboøya Menorca. På klare dager kan man faktisk se over til Menorcas hovedstad Ciutadella fra havnen.
I havnen foregår det noe nesten døgnet rundt. Det er stedets beste samlingspunkt for enten et glass vin eller en kopp kaffe på ettermiddagen, og om kvelden en god middag på en av de trivelige restaurantene hvor du kan prøve det lokale kjøkkenet.

Fine badeviker

Cala Ratjada har et bra utvalg av butikker, innbydende restauranter, tapasbarer og musikkbarer. Ellers er kyststrekningen kjent for sine mange deilige strender og badeviker, og ikke minst for det krystallklare badevannet. Ta en spasertur langs havet nordover fra havnen til den bortgjemte lille viken Cala Gat. Det er også flere andre strender å velge mellom i disse traktene; Cala Agulla, Playa de Son Moll, Cala Guya og Cala Mesquida.

Hotell med fin beliggenhet

De fleste av Vings hotell ligger rolig til inne i selve Cala Ratjada, med kort avstand til både strender og uteliv.

Skreddersydde reiser til Cala Ratjada

Vings reiser til Cala Ratjada er med rutefly, og du bestemmer selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du skal bli der. Samtidig kan du velge blant flere hotell, du har tilgang til vår service og du kan enkelt bestille en leiebil i ferien. Kort sagt kan du skreddersy ferien, så den blir akkurat som du vil.
Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Valgfri reiselengde
 • Lokale restauranter
 • God pris på leiebil
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Ratjada

Strender
Kyststrekningen ved Cala Ratjada er kjent for sine mange fine strender, badeviker og ikke minst for det krystallklare vannet. Flere av badevikene har finkornet sand, hvor spesielt Cala Agulla, Cala Gat og Playa Son Moll er verdt å utheve.

Cala Agulla

Cala Agulla, også kjent som Cala Guya, er en vakker og finkornet sandstrand i nærheten av det nordøstre hjørnet på Capdepera. Her er det en bra og delvis skyggefull parkeringsplass, toaletter, strandbar, solsenger og parasoller. Hit kommer du med bil, sykkel eller til fots.

Cala Gat

Cala Gat er en bukt omgitt av vakker natur med furutrær. Stranden er ganske urørt og består av finkornet sand. Her er det få fasiliteter, men det er kun ca. 500 meter fra stranden til havnen. Du kommer til Cala Gat ved å følge strandpromenaden eller kjøre bil. Det er parkering ca. 100 meter fra stranden.

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en vakker sandstrand med hvit sand, omtrent tre kilometer sør for Cala Ratjada. Stranden ligger i vakre omgivelser med små furutrær, med noen hotell og restauranter i nærheten. Du kommer til Playa Font de sa Cala med leiebil, buss eller minitog fra Cala Ratjada. Minitoget stopper ved stranden hvor det også er bussholdeplass og parkeringsmuligheter. På stranden er det fasiliteter som toaletter, dusj, solsenger, parasoller og en strandbar. Du kan også velge mellom flere typer vannsportsaktiviteter.

Playa Son Moll

Playa Son Moll er hovedstranden i Cala Ratjada. Den ligger ubeskyttet til mot Middelhavet, og det kan derfor blåse en del her. I sommermånedene er det mange turister og fastboende som besøker stranden nettopp på grunn av havbrisen. Det er lett å finne veien til Playa Son Moll. Minitoget stopper rett ved stranden, og det er bussholdeplass og parkeringsmuligheter her. Den fine promenaden går langs hele stranden, og det er flere større butikker og restauranter i nærområdet.
Mat, drikke og uteliv
I Cala Ratjada, og spesielt langs den bilfrie strandpromenaden, er det et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer med internasjonale og lokale retter på menyen. Ca. 1,5 kilometer fra Cala Ratjada ligger det lille tettstedet Capdepera med mange restauranter, spesielt rundt torget.
Cala Ratjada har et livlig uteliv med mange barer, klubber og nattklubber. Du kan også tilbringe kveldene på en hyggelig restaurant eller utekafe.
Shopping
Det er mange butikker og supermarkeder i Cala Ratjada hvor du kan kjøpe klær, sko, lærvarer, sminke, innredning og suvenirer. Mange av butikkene i Cala Ratjada åpner i begynnelsen av april og stenger i midten av oktober. Stedet har også et par store dagligvarebutikker. Ta gjerne en tur inn til hovedstaden Palma, hvor du finner øyas beste shopping.
Sport og trening
I Cala Ratjada kan du spille golf og tennis. Det er ikke lang vei til to av Mallorcas beste golfbaner. Det er et begrenset utvalg av vannsport langs stranden, som for eksempel pedalbåt. Det er også et dykkesenter som leier ut vindsurfebrett.

Dykking og snorkling

Langs østkysten av Mallorca ligger noen av øyas fineste dykkeområder. Det er flere dykkesentre i Cala Ratjada som tilbyr både jurs og dagsturer. Du kan også gjøre et prøvedykk hvor du går ned 5–6 meter med en instruktør for å finne ut om dykking passer for deg.

Fotturer i Cala Ratjada

Mallorca er en drøm for turgåere. I området rundt Cala Ratjada er det flere fine turstier. En populær rute er den som går gjennom pinjeskogen via Cala Agulla til Cala Mesquida. Kontakt turistkontoret i Cala Ratjada for informasjon om guidede fotturer. Her kan du også hente brosjyrer om fine turer å gå. Sørg for å ha sko med solid såle, for det kan være ulendt terreng noen steder. Her er noen forslag til fine turer.

Cala Ratjada – Cala Mesquida: Populær tur som går fra Cala Ratjada gjennom naturreservatet til Cala Mesquida. Stien er merket og tar ca. 3 timer å gå t/r.

La Ermita de Betlem: En annen relativt lett rute å gå er den til klosteret La Ermita de Betlem.

En lengre tur er den som begynner i landsbyen Artà. Herfra går turen langs vakre veier til klosteret La Ermita de Betlem. Stien finner du bak Sant Salvador, byens borg, hvor det også er en stor parkeringsplass. Turen tar ca. 4 timer.

Et alternativ er å kjøre til Colonia de Sant Pere og starte turen der. Denne fotturen tar ca. 2 timer. Stiene er godt merket frem til munkeklosteret Ermita de Betlem. På toppen er det en liten kiosk som selger drikkevarer og noen får suvenirer. Ta med nsite om dere ikke vil spise i landsbyen Colonia Sant Pere. Terrenget kan være bratt noen steder. Vi anbefaler å ta med gode tursko.
Aktiviteter og severdigheter
Du skal reise til Cala Ratjada for å oppleve den livlige fiskehavnen og de fine badevikene. Hvis du er ute etter fart og spenning i våte omgivelser anbefaler vi en tur til badelandet i Alcudia, ca. 40 kilometer unna.

Hidro Park – Alcudia

Hidro Park er et badeland med mange forskjellige attraksjoner som minigolf, vannsklier, bølgebasseng og mye mer. Her får store og små en morsom dag med mye å finne på. Det er lekeområder for de minste, og restauranter og grøntområder.
Sørg for å få med deg en tur til Formentorhalvøya og hovedstaden Palma med sine imponerende avenuer, store kulturtilbud og den vakre katedralen. Hvis du ikke har vært i Palma kan du ikke si at du virkelig har vært på Mallorca!

Cala Ratjadas fyrtårn

I Cala Ratjada ligger det et fyrtårn fra 1861. Fyret ligger lengst ute på det nordøstligste punktet på Mallorca. Herfra er det en enestående utsikt over byen og omgivelsene, og i klart vær kan du se helt til naboøya Menorca. Åpent hver dag.

Jardines Casa March – Cala Ratjada

På høyden over Cala Ratjada ligger Jardines Casa March, vel verdt et besøk. Disse vakre hagene omgir tårnet Sa Torre Cega og bygningene fra 1400-tallet. Her er det en vakker samling med skulpturer av bl.a. Auguste Rodin og Henry Moore. Hagen er åpen for publikum, men du må bestille inngang på turistkontoret i Cala Ratjada.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Cala Ratjada har gode bussforbindelser til Palma by og andre deler av øya. Hovedholdeplassen i Cala Ratjada ligger på gaten Juan Sebastián Elcano 9. Du kan også ta taxi i Cala Ratjada.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Ratjada

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. Kredittkort aksepteres.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Cala Ratjada året rundt med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Cala Ratjada er ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 80 km), avhengig av trafikk.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Cala Ratjada
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.