Se hotell (4)

Reiser til Cala Ratjada

Til Cala Ratjada på Mallorcas nordside skal du reise for å oppleve stedets livlige fiskehavn, herlige badeviker og hyggelige uteliv.

Cala Ratjada er et gammelt fiskested som har vokst i takt med den økende turismen, men som likevel har beholdt sin opprinnelige sjarm. Mange mallorkinere har sine sommerhus i området, og Cala Ratjada er fortsatt en av øyas viktigste fiskehavner. Byen ligger godt beskyttet bak Capdepera-odden, syv mil fra Palma, i det naturskjønne nordøstre hjørnet av Mallorca. Landskapet rundt er grønt og frodig, med pinjeskoger, fine sandstrender og det glitrende Middelhavet i bakgrunnen.
Cala Ratjada har til nå ikke vært så kjent for oss skandinavere, men stadig flere får øynene opp for denne sjarmerende småbyen. Ikke minst har en yngre generasjon med litt høyere krav begynt å reise hit. Reisemålet passer bra for både familieferie og for en avslappende voksenferie. Det er kort vei til to av Mallorcas beste golfbaner, Capdepera og Canyamel.

Havnen i hjertet av byen

Havnen er en herlig blanding av gammelt og nytt, lokalt og internasjonalt. Her ligger fiskebåtene side om side med yachter og utfluktsbåter. Herfra kan du reise over til naboøya Menorca. På klare dager kan man faktisk se over til Menorcas hovedstad Ciutadella fra havnen.
I havnen foregår det noe nesten døgnet rundt. Det er stedets beste samlingspunkt for enten et glass vin eller en kopp kaffe på ettermiddagen, og om kvelden en god middag på en av de trivelige restaurantene hvor du kan prøve det lokale kjøkkenet.

Fine badeviker

Cala Ratjada har et bra utvalg av butikker, innbydende restauranter, tapasbarer og musikkbarer. Ellers er kyststrekningen kjent for sine mange deilige strender og badeviker, og ikke minst for det krystallklare badevannet. Ta en spasertur langs havet nordover fra havnen til den bortgjemte lille viken Cala Gat. Det er også flere andre strender å velge mellom i disse traktene; Cala Agulla, Playa de Son Moll, Cala Guya og Cala Mesquida.

Hotell med fin beliggenhet

De fleste av Vings hotell ligger rolig til inne i selve Cala Ratjada, med kort avstand til både strender og natteliv.

Skreddersydde reiser til Cala Ratjada

Vings reiser til Cala Ratjada er med rutefly, og du bestemmer selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du skal bli der. Samtidig kan du velge blant flere hotell, du har tilgang til vår service og du kan enkelt bestille en leiebil i ferien. Kort sagt kan du skreddersy ferien, så den blir akkurat som du vil.

Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Valgfri reiselengde
 • Lokale restauranter
 • God pris på leiebil
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Ratjada

Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Kyststrekningen ved Cala Ratjada er kjent for sine mange fine strender, badeviker og ikke minst for det krystallklare vannet. Flere av badevikene har finkornet sand, hvor spesielt Cala Agulla, Cala Gat og Playa Son Moll er verdt å utheve.

Cala Agulla

Cala Agulla, også kjent som Cala Guya, er en vakker og finkornet sandstrand i nærheten av det nordøstre hjørnet på Capdepera. Her er det en bra og delvis skyggefull parkeringsplass, toaletter, strandbar, solsenger og parasoller. Hit kommer du med bil, sykkel eller til fots.

Cala Gat

Cala Gat er en bukt omgitt av vakker natur med furutrær. Stranden er ganske urørt og består av finkornet sand. Her er det få fasiliteter, men det er kun ca. 500 meter til havnen. Du kommer til Cala Gat ved å følge strandpromenaden eller kjøre bil. Det er parkering ca. 100 meter fra stranden.

Font de sa Cala

Font de sa Cala er en vakker sandstrand med hvit sand, omtrent tre kilometer sør for Cala Ratjada. Stranden ligger i vakre omgivelser med små furutrær, med noen hotell og restauranter i nærheten. Du kommer til Playa Font de sa Cala med leiebil, buss eller minitog fra Cala Ratjada. Minitoget stopper ved stranden hvor det også er bussholdeplass og parkeringsmuligheter. På stranden er det fasiliteter som toaletter, dusj, solsenger, parasoller og en strandbar. Du kan også velge mellom flere typer vannsportsaktiviteter.

Playa Son Moll

Playa Son Moll er hovedstranden i Cala Ratjada. Den ligger ubeskyttet til mot Middelhavet, og det kan derfor blåse en del her. I sommermånedene er det mange turister og fastboende som besøker stranden nettopp på grunn av havbrisen. Det er lett å finne veien til Playa Son Moll. Minitoget stopper rett ved stranden, og det er bussholdeplass og parkeringsmuligheter her. Den fine promenaden går langs hele stranden, og her er det dagligvarebutikk, pizzeria og en strandbar. Det er mange større butikker og restauranter i nærområdet.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Cala Ratjada året rundt med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Cala Ratjada er ca. 1 time og 30 minutter til 2 timer (ca. 80 km), avhengig av trafikk.
Mat, drikke og natteliv
I Cala Ratjada, og spesielt langs den bilfrie strandpromenaden, er det et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Om du får lyst på en matbit er det nok av restauranter med internasjonale og lokale retter på menyen. Ca. 1,5 kilometer fra Cala Ratjada ligger småbyen Capdepera med mange hyggelige restauranter, spesielt rundt torget.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Cala Ratjada har et livlig natteliv med mange barer, klubber og diskotek. Du kan også tilbringe kveldene på en hyggelig restaurant eller utekafe.
Shopping
Det er mange butikker og supermarkeder i Cala Ratjada hvor du kan kjøpe klær, sko, lærvarer, sminke, innredning og suvenirer. Mange av butikkene i Cala Ratjada åpner i begynnelsen av april og stenger i midten av oktober. Stedet har også et par store dagligvarebutikker. Ta gjerne en tur inn til hovedstaden Palma, hvor du finner øyas beste shopping.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter

Vannsport

På strendene er det et begrenset utvalg av vannsport, som for eksempel pedalbåter. Her er det også et dykkesenter som leier ut vindsurfebrett.

Dykking og snorkling

Langs østkysten av Mallorca ligger noen av øyas beste dykkeområder. Det er flere dykkefirmaer i Cala Ratjada som tilbyr kurs og dagsturer. Du kan også gjøre et prøvedykk hvor du går ned 5–6 meter med en instruktør. På den måten finner du ut om dykking er noe for deg.

Hidro Park – Alcudia

Hidro Park er et badeland med mange forskjellige attraksjoner som minigolf, vannsklier, bølgebasseng og mye mer. Her får store og små en morsom dag med mye å finne på. Det er lekeområder for de minste, og restauranter og grøntområder.

Vinbodega

Sørg for å smake på øyas egne viner mens du er her. I byen Binissalem ligger det flere vinhus som tilbyr vinsmaking og kjøp av vin.

Fotturer

Mallorca er en drøm for turgåere. I omgivelsene rundt Cala Ratjada går det flere turstier. Et populært turområde går gjennom pinjeskogen fra Cala Agulla til Cala Mesquida. Hør med turistkontoret i Cala Ratjada for informasjon om guidete fotturer. Her har de også brosjyrer med forslag til fine fotturer. Husk å ta med deg sko med solide såler, for det kan være bratt noen steder. Nedenfor er det noen forslag til fotturer.

Cala Ratjada–Cala Mesquida: Populær rute som går fra Cala Ratjada gjennom naturreservatet til Cala Mesquida. Stien er merket og tar ca. tre timer fram og tilbake.

La Ermita de Betlem: En annen, relativt lett tur til klosteret La Ermita de Betlem.

Du kan gå en lengre tur som begynner i byen Artà. Herfra går du på vakre veier til klosteret La Ermita de Betlem. Turen begynner bak borgen Sant Salvador, hvor det er en stor parkeringsplass. Turen tar ca. fire timer.

Andre ting å gjøre i Cala Ratjada

I Cala Ratjada kan du spille tennis og golf. To av Mallorcas beste golfbaner ligger i området.

Formentor-halvøya

Formentor-halvøya er den vakre klippehalvøya lengst nord på Mallorca. Her ligger det legendariske hotell Formentor hvor en lang rekke prominente gjester har søkt fred og ro i vakre omgivelser. På Formentor-halvøya ligger også Playa de Formentor og mange små klippeviker med fin sand og småstein. Du kan enten ta fergen hit fra Puerto de Pollensa, eller kjøre bil.

Cala Ratjadas fyrtårn

I Cala Ratjada ligger det et fyrtårn fra 1861. Fyret ligger lengst ute på det nordøstligste punktet på Mallorca. Herfra er det en enestående utsikt over byen og omgivelsene, og i klart vær kan du se helt til naboøya Menorca. Åpent hver dag.

Jardines Casa March – Cala Ratjada

På høyden over Cala Ratjada ligger Jardines Casa March, som er verdt et besøk. Disse vakre hagene omgir tårnet Sa Torre Cega og bygningene fra 1400-tallet. Her er det en vakker samling med skulpturer av bl.a. Auguste Rodin og Henry Moore. Hagen er åpen for publikum, men du må bestille inngang på turistkontoret i Cala Ratjada.

Capdepera og slottet i Capdepera

Ca. fire kilometer fra Cala Mesquida ligger Capdepera, en liten by med smale smug, vakre torg og et imponerende slott fra 1200-tallet.

Nasjonalparken S'Albufera

Mellom Playa de Alcudia og Can Picafort ligger nasjonalparken S'Albufera, et eldorado for botanikere og ornitologer. Bussen til Can Picafort stopper utenfor inngangen til parken.

Teatro Romano og det arkeologiske området Pollentia i Alcudia

Utenfor bymurene, ca. en kilometer fra kirken i gamle Alcudia, ligger øyas eneste bevarte romerske amfiteater. Det arkeologiske området Pollentia med ruiner fra romertiden ligger i utkanten av gamle Alcudia.

Palma by

Palma er hovedstaden på en øy som tidligere var et kongedømme og har røtter tusenvis av år bakover i tid. I dag rommer Palma brede avenyer, en vakker katedral og forretninger med det aller nyeste, og mye mer. Om du ikke har vært i Palma har du ikke vært på Mallorca, sies det.

Mallorcas vestkyst

Mange mener at Mallorcas vestkyst er det aller vakreste området i hele Middelhavet. Langs kystlinjen går fjellkjeden Serra de Tramuntana, med vakker utsikt over høye fjell, dype raviner, frodige daler og velduftende appelsin- og olivenlunder. Her ligger også noen av Mallorcas vakreste og mest interessante landsbyer og steder. Du passerer også øyas høyeste punkt, Puig Major. Vi anbefaler leiebil om du ønsker å få mest mulig ut av turen.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Cala Ratjada har gode bussforbindelser til Palma by og andre deler av øya.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Ratjada

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. Kredittkort aksepteres.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Cala Ratjada er ikke spesielt tilpasset barnefamilier. Reisemålet passer bra for familier som vil ha fred og ro, eller de som vil utforske naturen rundt.

Strender

Stranden i Cala Ratjada er ikke spesielt langgrunn, men den er heller ikke veldig dyp. Sanden er myk og finkornet og passer fint for å bygge sandslott. De større barna kan snorkle rundt klippene.

Lekeplasser

Det er lekeplasser ved flere av hotellene og inne i Cala Ratjada.

Barnemat og bleier

Nærbutikken har et begrenset utvalg av bleier og barnemat, men prisene er mye høyere enn på et vanlig supermarked. Det er derfor en god idé å gjøre storinnkjøp i begynnelsen av uken i en av de større butikkene inne i Cala Ratjada eller Capdepera.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.

Finn reise til Cala Ratjada
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.