Se hotell (30)

Reiser til Alcudia

Alcudia er det perfekte valget for deg som vil reise med barn! Langgrunne sandstrender, turkisfarget vann og Vings eget hotell Sunwing Alcudia Beach.

Alcudia består egentlig av tre ulike deler. I havnebyen Puerto de Alcudia ligger den fine havnen og byområdet med innholdsrike butikker, spennende barer og utmerkede restauranter av alle slag. Her er det ingen sak å tilbringe en herlig ettermiddag eller to, og det er mange som drar hit om kvelden for å oppleve folkelivet.
Den opprinnelige gamle byen Alcudia med romerske aner ligger noen kilometer inn i landet, og har et sjarmerende lokalt marked og hyggelige restauranter rundt torget.
Sist men ikke minst har vi Playa de Alcudia, den 14 kilometer lange stranden øst for Puerto de Alcudia. Langs stranden ligger det flere hotell på begge sider av hovedveien som følger kysten et stykke fra havet, og her og der ligger det små klynger med butikker og restauranter.

Barnevennlige hotell i Alcudia

Den milelange hvite sandstranden i Alcudia er Middelhavets strandkjendis. Noen av Mallorcas beste familiehotell ligger her, og har gjort Alcudiabukten til barnefamiliens favorittreisemål og ferieparadis.
I Playa de Alcudia topper vi med familieparadiset nummer 1: Vårt populære hotell Sunwing Alcudia Beach, rett ved den langgrunne, brede stranden. Her bor du i komfortable leiligheter for opptil åtte personer, og har fine treningsmuligheter, spa og anledning til å bestille All Inclusive. Våre yngste gjester kan more seg med Lollo & Bernie, Mini Land og mange andre aktiviteter.
I Alcudia tilbyr vi også flere Family Garden-hotell som er perfekt for barnefamilier. Vårt godt likte Zafiro Palace Alcudia passer for deg som har høye krav. Her kan du få det lille ekstra i ferien, og velge å bo med takterrasse og boblebad. Eller hvorfor ikke velge leilighet eller rom med direkte utgang til bassenget fra terrassen?
Om du vil bo nærmere stranden skal du titte på Zafiro Bahia, eller Condesa de la Bahia. Om barna vil bo i nærheten av Lollo & Bernie skal du vurdere Sea Club, som ligger bare en kort taxitur fra Puerto de Alcudia.

Playa de Alcudia

Stranden er nok den største grunnen til at så mange velger Alcudia. I nesten 15 kilometer strekker den seg østover fra havnen hele veien bort til Cala de s'Aigua Dolca. Nærmest Alcudia er den bredest og mest langgrunn, og den blir smalere jo lenger bort fra Alcudia man kommer. Om du ønsker litt mer dramatiske badeomgivelser ligger det flere klippestrender og bukter ute på Formentor-halvøya. Hit kommer du lettest med en av de mange badebåtene som går fra havnen i Puerto de Alcudia.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Family Garden med Lollo & Bernie
 • Kilometerlange sandstrender
 • All Inclusive
 • Barnevennlige strender
 • Gode restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Alcudia

Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Alcudia er nesten synonymt med strender og badeliv. Her er det alltid god plass på de kilometerlange og brede strendene.

Playa de Alcudia – en sandstrand for hele familien

Playa de Alcudia er en ca. 14 kilometer lang sandstrand med hvit, finkornet sand og klart vann. Den brede og langgrunne stranden passer utmerket for barnefamilier. Jo lenger øst mot nabobyen Can Picafort man kommer, jo mindre langgrunn blir stranden. Det er mye folk her i høysesongen, spesielt i helgene, da også Palmas innbyggere finner veien hit. Det er utleie av solsenger og parasoller, og det er ferskvannsdusjer og toaletter her. Det er et stort utvalg av vannsportsaktiviteter som pedalbåter, vannski, windsurfing og seiling. Det er mange små strandbarer og lunsjsteder på stranden. Langs Playa de Alcudia går det en bilfri strandpromenade inn til Puerto Alcudia.

Playa de Alcanada

Playa de Alcanada er en ca. 500 meter lang steinstrand som ligger lengst ute på odden bortenfor havnen. Her er det ofte roligere, men det er ikke noe servicetilbud her. Hit er det lettest å komme med bil, sykkel eller taxi. Stranden er populær blant lokalbefolkningen.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Mallorca med Ving charterreiser fra april til oktober. Vi har avreiser fra Bergen, Evenes, Kristiansand, Oslo Gardermoen, Rygge, Stavanger, Trondheim og Ålesund. Du kan reise med rutefly med valgfri reiselengde til flere reisemål på Mallorca hele året.
Du kan reise til Alcudia kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mars–oktober). Du kan også reise med rutefly (året rundt) og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på flyplassen i Palma.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Alcudia. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 45 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 65 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Alcudia Beach og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Alcudia har et stort utvalg av restauranter og barer. På menyene står det både lokal mat og internasjonale retter. Det største utvalget finner du i havneområdet i Puerto Alcudia og langs Bellevuegaten, en sidegate til Carretera d'Artá. Det ligger også mange gode restauranter i gamle Alcudia. Langs stranden finner du også mange lunsjsteder og strandbarer.

Vin og Tapas i Can Vidalet

Et besøk til bodegaen Can Vidalet er noe vi kan anbefale. Stedet er kjent for sin utmerkede vin, og hit kan du også bestille en tur og spise tapas. Can Vidalet ligger bare 15 minutter å kjøre fra Alcudia, på veien mot Pollensa.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Nattelivet i Alcudia er sentrert rundt Puerto Alcudia og Playa de Alcudia. Her er det et relativt stort utvalg av barer, puber og diskotek. Mange av de større hotellene har dans til levende musikk nesten hver kveld, og alle er velkommen. I gamle Alcudia er det rolig etter rundt kl. 23.00.
Shopping
Det er mange butikker i Alcudia – både typiske turistbutikker som selger suvenirer o.l., men også flere kjente kleskjeder. De fleste forretningene finner du i havneområdet Passeig Maritim og langs hovedgaten Carretera d'Arta. I gamle Alcudia, like ved torget, ligger det flere spennende butikker som selger mallorkinske spesialiteter som vin, pølser, salt, oliven og mye annet. I noen av disse butikkene kan du også ta et glass vin og spise tapas.

Shopping utenfor Alcudia

Palma by tilbyr bra shopping til gode priser. Her er det et stort utvalg av moderne og kjente butikker. Det går busser fra Alcudia flere ganger om dagen. Ving arrangerer også heldagsturer til Palma, såkalte "shoppingturer".

Markeder

Hver tirsdag og søndag er det marked i Alcudias gamle bydel. Her kan du gjøre kupp av klær, lokalt håndverk, frukt og grønt. På torsdager går Mallorcas største marked av stabelen i Inca.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene
....

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter

Sykling

Området rundt Alcudia er som skapt for sykling, med mange fine ruter. Hør med turistinformasjonen eller hotellet om nærmeste sykkelutleiefirma. De står vanligvis til tjeneste med kart og forslag til gode sykkelruter. I perioden februar–mai kommer det mange profesjonelle syklister fra hele Europa hit for å trene og varme opp før sesongen.

Fotturer

Mallorca er en drøm for turfolk! Fra Alcudia kan du blant annet gå opp til toppen av Puig Sant Marti, ca. 250 meter over havet. Herfra har du utsikt over hele Alcudia- og Pollensabukten. Stien begynner i enden av Bellevuegaten og tar ca. 45 minutter å gå. Hør med turistinformasjonen om andre og mer utfordrende ruter. Sørg for å ha sko med god såle, for det kan være bratt mange steder.

Vannsport

Langs Playa del Alcudia kan du prøve de fleste typer vannsport; blant annet vannski. Du kan også leie windsurfebrett, seilbåter etc.

Dykking

I bukten nord for Alcudia og langs østkysten ligger noen av øyas beste dykkesteder, og her er det flere dykkeskoler. Du kan foreta et prøvedykk hvor du går ned 5-6 meter med en instruktør for å teste om dykking er noe for deg.

Hidro Park – Alcudia

Hidro Park er et badeland med forskjellige vannsklier, minigolf, bølgebasseng m.m. Her kan hele familien hygge seg og ha det moro hele dagen. Inne på området er det restauranter, grøntområder og lekeplass for barna.

Øvrige aktiviteter i Alcudia

Foruten vannsport, sykling og fotturer kan du spille tennis eller spille golf på en bane i Alcanada like ved.

Vinbodega

Viner fra Spania er verdensberømte, så hvorfor ikke besøke noen av bodegaene på Mallorca. Noen bodegaer tilbyr omvisning, prøvesmaking og shopping i sine butikker.

Paintball

På nordsiden av Mallorca, ikke langt fra stedet Sa Pobla, ligger det en paintballbane som heter Paintball Fantasy. Her kan du utfordre dine venner i full utrustning.

Olivenolje

Mange mener at oliveoljen fra Mallorca er den beste i Middelhavet. Noen produsenter ønsker gjester velkommen og viser hvordan olivenolje lages. Et eksempel er Oli Caimari på stedet Caimari midt på øya. Her er det en stor butikk som selger mange lokale produkter og suvenirer. Son Catiu med sin hyggelige pambolieria-restaurant utenfor Inca er også populær.

Bymurene

Bymurene i gamle Alcudia ble bygget av spanjolene på 1300-tallet. Noen hundre år senere hadde murene forfalt i takt med industrialismens inntog. Nå er de restaurert, og er en severdighet du bør få med deg.

Det historiske sentrum

Innenfor gamle Alcudias bymurer, rundt Placa Constitució, ligger de fleste av byens historiske severdigheter som museum, palass, kirker og romerske ruiner.

Nasjonalparken S´Albufera

Et par kilometer øst for Playa de Alcudia, i retning Can Picafort, ligger nasjonalparken S'Albufera – et paradis for fugleinteresserte og naturelskere. Her er det picnic-områder for den som har med seg nistekurv, og et lite museum som viser hva parken har å tilby. Bussen mot Can Picafort stopper utenfor inngangen. Det går en sykkelsti hele veien til parken fra Puerto Alcudia.

Formentor-halvøya

Formentor-halvøya er den vakre og delvis urørte klippehalvøya lengst oppe i nord. Her ligger det legendariske hotellet Formentor, som i mange år har vært et populært tilfluktssted for prominente gjester som ønsker fred og ro i vakre omgivelser. Her ligger også Playa de Formentor, en vakker strand med utsikt over Pollensabukten. Området har små klippeviker med fin sand og småstein. Det er fergeforbindelse fra Puerto de Pollensa og gode veier.

Botanicactus

En botanisk hage med mange typer kaktus, urter, trær og blomster. Hagen ligger mellom Santanyi og Ses Salines.

Palma by

Palma, Mallorcas kosmopolitiske hovedstad, har flere ganger blitt kåret til Europas mest trendy by av diverse magasiner. Palma er en liten storby med alt du kan ønske deg – hyggelige restauranter, kafeer og barer, ulike kulturopplevelser og en mengde butikker.

Palma Sightseeing Bus – Palma

En opplevelsesrik, komfortabel og informativ tur rundt i Palma. En grei måte å få et overblikk over byen er å ta de røde toetasjers sightseeingbussene som kjører rundt i byen og passerer de kjente stedene. Det er hodetelefoner på bussene slik at du kan høre på informasjon om severdighetene. Du kan hoppe av og på hvor du vil.

Puerto Portals

Mallorcas mest luksuriøse yachthavn ligger mellom Palma og Palma Nova. Her er det flust med eksklusive restauranter og barer med uteservering som er designet for å se og bli sett.

Mallorcas vestkyst

Mange mener at vestkysten på Mallorca er det aller vakreste området i hele Middelhavet. Her ligger fjellkjeden Serra de Tramuntana med sin fantastiske natur med høye fjell, dype raviner, grønne daler, tett skog og velduftende appelsin- og olivenlunder. Det er også langs vestkysten at du finner noen av Mallorcas vakreste og mest interessante steder og severdigheter. Mellom Valldemossa og Deia ligger Son Marroig, en gammel mallorkinsk gård som i dag er et museum. På 1800-tallet bodde erkehertug Luis Salvador her, en mann som har betydd mye for Mallorcas historie. Utsikten herfra er uten sidestykke.
På vestkysten ligger også klosteret i Lluc og byene Fornalutx, Sóller, Deía, Valldemossa og Banyalbufar. Den beste måten å utforske vestkysten er med bil. Underveis passerer du mange av disse stedene og øyas høyeste punkt, Puig Major.

Cabrera

Øya Cabrera er en nasjonalpark som ligger ca. en time med båt fra byen Colonia de San Jordi på Mallorcas sydspiss. Her kan du følge noen av de mange turstiene, eller gå opp til borgen hvor du har flott utsikt. Øya rommer også mange fine badeviker.

Museu monográfic de Pollentia – Alcudia

Alcudias arkeologiske museum er fullt av vakre gjenstander fra romertiden. Her kan du se romersk håndverk, keramikk, smykker m.m.

Teatro romano – Alcudia

Mallorca eneste bevarte romerske amfiteater ligger utenfor bymurene, ca. en kilometer fra kirken i gamle Alcudia. Noen ganger holdes det konserter her. Hør med turistinformasjonen.
Hvordan du tar deg rundt
Ving har i mange år samarbeidet med Avis, som er det bilutleiefirmaet som fungerer best på øya. Takket være det gode samarbeidet kan vi tilby kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leie bil gjennom oss og Avis. Da er du garantert en ordentlig forsikring og god service om noe skulle skje, noe som er utrolig viktig når du leier bil. Bestill bilen gjennom oss senest dagen før du vil ha den.

Fordeler med å leie gjennom oss:

• Rabatt på Avis' ordinære priser.
• Fri kjørelengde.
• Redusert egenandel – egenandelen reduseres ved skade på bilen.
• Avis leiebiler holder veldig god kvalitet, og har en snittalder på 12 måneder.
• Leietiden regnes i hele døgn, dvs. en dag = 24 timer.

Legg merke til:

• Avis tilbyr flere valgfrie tillegg, for eksempel ekstraforsikringer, barnesete, GPS etc. Dette betales direkte til Avis.
• Bilen skal leveres tilbake med like mye bensin på tanken som da den ble leid.
• "Fuel up front" er et valgfritt tilbud. En full bensintank betales på forskudd. Bilen skal leveres tilbake med så tom tank som mulig. Bensin som ikke er brukt betales ikke tilbake.
• Førerkort må vises, det holder med vanlig norsk førerkort for personbil
....
• De fleste leiebiler går på blyfri bensin (sin plomo – grønn slange).
• Det er påbudt å bruke bilbelte.
• Følg de samme trafikkregler som hjemme, så kjører du lovlig på Mallorca. Det er forbudt å snakke i mobiltelefonen under kjøring i Spania.
• Aldersgrensen for å leie bil er 21 år, og du må ha hatt førerkort i minst ett år (det koster ekstra for sjåfører under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen må du etter spansk lov ta på deg den gule refleksvesten før du går ut av bilen. Den ligger oppbevart i kupeen.

Forklaring på de vanligste forsikringskodene:

• CDW – bilskadeforsikring
Reduserer egenandelen ved skade på bilen. Inngår i prisen du betaler. Egenandel kommer i tillegg.
• TP – tyveriforsikring
Reduserer egenandelen ved tyveri av kjøretøyet. Tyveriforsikringen gjelder ikke om bilen stjeles med nøkkelen i. Inngår i prisen du betaler. Egenandel kommer i tillegg.

Ikke inkludert
Forsikringene avtales direkte med Avis. Disse er frivillige, men er ofte forhåndsutfylte på kontrakten
.... Om du ikke ønsker ekstra forsikringer, ber vi deg informere Avis.
• Super CDW + TP – eliminering av egenandelen
Fjerner bilførers egenandel ved bilskade eller tyveri av bilen.
Administrasjonsavgift kommer i tillegg. Vings reiseforsikring dekker egenandelen med opp til kr 10 000,-.

• PAI – personlig ulykkesforsikring
Et tillegg til din personlige ulykkesforsikring.
Forsikringen omfatter både fører og samtlige passasjerer i bilen.
• Super PAI – personlig ulykkesforsikring.
Det samme som PAI, men Super PAI dekker et høyere beløp, samt tyveri av personlige eiendeler og bagasje.

Biltyper

Vi kan ikke garantere reservasjon av et bestemt bilmerke, kun bil av ønsket type.

Type A er små standardbiler, for eksempel Ford Ka el.l.
Type B er litt større og bedre biler, for eksempel Seat Ibiza el.l.
Type C har bedre komfort og større motorkraft, for eksempel Seat Leon el.l.

Tips og gode råd

Vi reiseledere gjør alt for at ferien din skal bli så vellykket, avslappet og inspirerende som mulig! Kom gjerne til oss om du ønsker tips om interessante severdigheter og utflukter, eller veibeskrivelser til noen av øyas mange perler. Vi hjelper deg også gjerne med tips om hvor du finner de beste restaurantene, strendene og butikkene. Selvsagt hjelper vi også å svare på alle praktiske spørsmål du måtte ha under ferieoppholdet her på Mallorca.
Det er god offentlig kommunikasjon i Alcudia, og det er relativt enkelt å reise herfra til andre steder på Mallorca.

Sykkel

Det flate landskapet i Alcudia gjør det til et perfekt sted å sykle. Det går sykkelsti langs hele stranden. Om det ikke er for varmt kan du sykle inn til gamle Alcudia og nasjonalparken S'Albufera. Herfra går det sykkelvei hele veien langs hovedveien sørover til Carretera d'Artá. Du kan leie sykkel flere steder – hør med hotellresepsjonen.

Lokalbusser

Bussnettet i Alcudia fungerer bra. Bussene går ofte, og langs hovedgaten Carretera D´Arta i Alcudia ligger det holdeplasser med jevne mellomrom.

• Buss til Can Picafort og Puerto Pollensa går flere ganger i timen.
• Buss til Palma og Inca går ca. en gang i timen.
• Buss til Formentor, Campanet, Puerto Sóller, Lluch og Sa Pobla går flere ganger daglig.

Hest og vogn

I Alcudia er det mange kusker som mer enn gjerne vil ta deg med på en tur med hest og kjerre rundt i byen.

Tog

Fra nabobyen Sa Pobla går det tog til Palma og Inca ca. en gang i timen.

Taxi

Det er mange taxier i Alcudia, og det er aldri vanskelig å stoppe en på gaten. Du kan selvsagt også bestille taxi fra hotellet eller restauranten du er på, men da er det en tilleggsavgift. Bilene kjører på taksameter, og tips rundes av oppover.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Alcudia Beach har Resort Service i resepsjonen hele døgnet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Alcudia

Myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april
....

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Fra og med den 9. natten er det halv skatt.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker. Kredittkort aksepteres vanligvis.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

I 2020 er det to store idrettsarrangementer på Mallorcas nordkyst: Sykkelrittet Mallorca 312 blir avholdt 25. april, og Ironman går av stabelen 9. mai. På disse dagene er flere veier avsperret, noe som innebærer at det kan være vanskelig å komme seg rundt og at busser ikke alltid kan kjøre helt frem til hotellet. Enkelte gjester kan ha behov for å kjøre tidligere enn normalt til flyplassen på disse datoene.

Utendørsbassengene som ikke er oppvarmet er normalt i drift i badesesongen (mai–oktober).

Vi tar forbehold om endringer i program, utflukter, priser etc.
Reise med barn
Alcudia er det perfekte reisemål for barnefamilier, kanskje til og med det beste på hele Mallorca. Her er det meste tilpasset feriegjester med barn, og det er en overflod av barnevennlige familiehotell. Stranden er langgrunn og rolig. Havneområdet er bilfritt, og parallelt med stranden går det en bilfri promenade hvor det er fint å gå turer med eller uten barnevogn.

Strendene

Stranden i Alcudia er veldig barnevennlig, langgrunn og har rolig vann. Sanden er myk og finkornet og passer utmerket å bygge sandslott av.

Restauranter

De fleste restaurantene i Alcudia har internasjonale menyer tilpasset barn. Mange har spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inklusiv drikke og is. Ofte har de et begrenset antall barnestoler til utlån.

Lekeplasser

Mange av de større hotellene har lekeplass av varierende standard. Sunwing Alcudia Beach har den største og beste, men den er kun for hotellets gjester. Hotell Bellevue har også en fin lekeplass som er åpen for alle. Mange steder er det minitivoli, ponniriding og mange andre barnevennlige aktiviteter.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.

REISEFORSLAG TIL Alcudia

Sunwing Alcudia Beachsunwing
 • Barnevennlig
Sunwing Alcudia Beach
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet Family, balkong mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 23 apr 2021 fra Bergen
Fly + hotell, 1 uke
23 apr 2021 fra Bergen
Sea Clubfamilygarden
 • Barnevennlig
Sea Club
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 2-romsleilighet, mulig med 3 ekstrasenger
 • 1 uke
 • Avreise 11 mai 2021 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
11 mai 2021 fra Trondheim
Zafiro Palace Alcudiafamilygarden
 • Barnevennlig
Zafiro Palace Alcudia
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i Dobbeltrom juniorsuite mot omgivelsene
 • 1 uke
 • Avreise 18 mai 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
18 mai 2021 fra Oslo, Gardermoen
Zafiro Tropicfamilygarden
 • Barnevennlig
Zafiro Tropic
Alcudia, Mallorca, Spania
 • Fly + del i 1-romsleilighet, mulig 1 ekstraseng for barn
 • 1 uke
 • Avreise 11 mai 2021 fra Trondheim
Fly + hotell, 1 uke
11 mai 2021 fra Trondheim
Finn reisen din til Alcudia