Se hotell (3)

Reiser til Illetas

Illetas ligger bare noen kilometer vest for Palma og er perfekt hvis du vil bo bra uten å befinne deg altfor langt unna Palmas mange fristelser.

Illetas er et av de vakreste stedene i området, og om du leter etter et litt spesielt og annerledes reisemål har du kommet til rett sted. Illetas er perfekt for deg som vil ha en rolig ferie i nærheten av Palma. Selve stedet er et eldre, eksklusivt boligområde hvor bolighus og hotell klatrer oppover en liten høyde ved havet. Her er det kun en håndfull eksklusive hotell, og resten av bebyggelsen består av private leiligheter og villaer. Her ligger det førsteklasses barer og restauranter. Om du ønsker et større utvalg av butikker og restauranter er det bare seks kilometer inn til Palma by. Det er gode bussforbindelser, og det tar ca. 15 minutter med taxi.

Strendene i Illetas

Illetas har to små og fine sandstrender, Platja d'Illetas og den mindre Platja Cala Comptessa. De ligger ganske beskyttet til, og er derfor perfekte både om våren og høsten. Ved hovedstranden er det enkle strandbarer og utleie av solsenger, parasoller og pedalbåter. Om du ikke liker sand kan du legge deg på klippen.
Den andre stranden er først og fremst et populært tilholdssted for folk fra Palma. På søndager i august er det umulig å parkere både bil og håndkle her. Til gjengjeld er stemningen løssluppen og trivelig.

Lei en bil

Du vet vel at du kan bestille leiebil samtidig som du bestiller fly eller hotell med Ving? Om du vet at du vil både slappe av og utforske øya holder det kanskje å leie bil for en dag eller to. Hvorfor ikke ta en titt i vår bilguide for Mallorca for å se om noe frister?

Luksus i Illetas

Det sier seg selv at hotellene i Illetas er noe utenom det vanlige. Her kan du velge et hotell på stranden som tilbyr all tenkelig komfort og service. Et av disse er Gran Meliá de Mar, som i tillegg til sin strandbeliggenhet lokker med et velutstyrt spa, vakre hager og ikke mindre enn tre forskjellige restauranter – alt for at du skal få et opphold du vil huske lenge.

Nyttige tips
 • I nærheten av Palma by
 • Luksushotell
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Hotell med gratis WiFi
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Illetas

Strender
Illetas har to fine, små sandstrender, Platja d'Illetas og den lille Platja Cala Comptessa. De ligger ganske beskyttet til, noe som gjør dem til perfekte strender også om våren og høsten. På hovedstranden Playa Illetas er det noen enklere snackbarer og utleie av solsenger, parasoller og pedalbåter. Den andre stranden, Cala Comtesa, er et populært tilholdssted for folk fra Palma.

Playa Illetas

Playa Illetas er hovedstranden på reisemålet. Stranden består for det meste av hvit, finkornet sand, men det er også en sandfri klippe det går an å sole seg på her. Lengst ute i viken er det oppbygde terrasser med plass til solsenger. På stranden er det restauranter, dusjer og toalett ved strandbarene. Det er utleie av pedalbåter, solsenger og parasoller.

Cala Comtesa

Cala Comtesa er den mindre stranden i Illetas. I helgene og feriemåneden august er stranden full av mallorkinere med picnickurver og primus. Stranden har hvit, finkornet sand, og vannet er som regel klart og stille. Cala Comtesa har en liten strandkiosk, men det er ingen solsenger og parasoller her.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Mat, drikke og uteliv
Illetas har et godt restaurantutvalg, med mange typer mat. Det lønner seg å bestille bord, men de mest populære restaurantene tar ikke forhåndsbestilling. Palma by, seks kilometer fra Illetas, har et større utvalg av restauranter, barer og kafeer.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Fonøyelseslivet i Illetas består for det meste av dans og underholdning på de større hotellene. Det ligger noen få barer i området. Vil du spasere rundt og se på folkelivet er luksusbåthavnen i nærliggende Puerto Portals å anbefale. Det største utvalget finner du inne i Palma.

Nattelivet i Palma

En helaften i Palma begynner med et sent restaurantbesøk som fortsetter med en barrunde. Kvelden avrundes med et nattklubbesøk til ut i de små timer. Før midnatt er det nesten folketomt på barene, og de fleste går ikke på diskotek før i totiden på natten. Vi foreslår at du begynner i La Lonja-området med besøk på noen av de mindre barene, før du fortsetter til Paseo Maritimo og den høye diskomusikken her.

Tider

Dans og underholdning på hotellene: Ca. kl. 20.00–24.00.
Cocktailbarer og puber holder som regel åpent hele dagen til ca. kl. 02.00.
Musikkbarer og discopuber: Ca. kl. 22.00–04.00.
Diskotek: Ca. kl. 22.00–06.00.
Shopping
Butikkutvalget i Illetas består for det meste av turistbutikker som selger suvenirer, klær og badeutstyr. Disse butikkene holder åpnet hver dag. Det er også noen supermarkeder og enklere butikker i området. Det største vareutvalget finner du inne i Palma by og på kjøpesenteret Porto Pi ved innkjøringen til Palma. Åpningstidene i Palma er vanligvis hverdager kl. 10.00–13.30 og 17.00–20.00 og lørdag formiddag. I senere tid har en del butikker i sentrum av Palma begynt med søndagsåpning. Det er lett å ta buss eller taxi fra Illetas til Palma.

Matvarebutikker

Det lønner seg å handle stort i begynnelsen av ferieoppholdet om du bor i leilighet. Supermercados holder vanligvis åpent mandag–lørdag kl. 09.00–22.00 og søndag kl. 09.00–13.00.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær og sko.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markedet kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen. Her er noen markeder som er verdt å besøke.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter

Båtleie og charter

I Puerto Portals kan du reise ut på luksuriøse charterutflukter, eller leie egen båt.

Gå og sykle

En nylagt gå- og sykkelpromenade binder Illetas sammen med Portals Nous og Palma Nova i vest og Palma og Paseo Maritimo i øst. Meningen er at denne med tiden skal knytte sammen kyststedene i Calvi kommune fra C'as Catalá til el Toro, en strekning på over 30 kilometer. Hør med turistinformasjonen eller hotellet om nærmeste sykkelutleiefirma. De er behjelpelige med kart og gode råd om valg av ruter.

Severdigheter i Palma

Nedenfor finner du noen tips om interessante steder å besøke i Palma. Hør med turistinformasjonen eller Ving om mer informasjon om kunstutstillinger, konserter, teater, opera og messer.

Teatro Principal

Her kan du høre opera og se teaterforestillinger. Adresse: Calle de la Riera 2.

Gran Hotel, Fundación La Caixa

Gran Hotel, bygget i 1903, er av mange ansett for å være den vakreste bygningen i Palma. Den rommer i dag et galleri, en fin restaurant, en kafe og en bokhandel. Adresse: Placa Weyler 3.

Can Marqués

Can Marqués er et veldig vakkert bypalass som har åpnet dørene for allmennheten. Her får du et innblikk i hvordan det mallorkinske borgerskapet levde for ca. 100 år siden.

De arabiske badene, Baños Arabes

Baños Arabes har en vakker hage og er den eneste bevarte bygningen fra 100-tallet. Adresse: Calle Can Serra 7.

Auditorium

Auditorium er et konserthus med både moderne konserter og teaterforestillinger på repertoaret. I sommerhalvåret er det også utendørsarrangementer på scenen ved strandpromenaden nedenfor katedralen.

Katedralen La Seu

La Seu er Palmas stolthet. Den ble påbegynt i 1230 av kong Jaime I, men sto ikke ferdig før nesten 400 år senere, i 1601. Inngangen til katedralen er gjennom museet på Calle Almoina.

Museer

Fundación Juan March
Fundación Juan March viser spanske 1900-tallskunstnere som Picasso, Tàpies, Miró, Barceló, Dalí og mange andre. Inngangspenger.
Adresse: Calle San Miguel 11.

La Almudaina
I La Almudaina får du en bra oversikt over Mallorcas historie. Begynn med det kongelige palasset og avslutt med hagene i Hort del Rei.

Ca'n Solleric
Ca'n Solleric er et vakkert hus i barokkstil. Det fungerer som et galleri med hovedsakelig moderne kunst og fotografi. Bokhandel og kafe.

Castillo de Bellver
Bellver-borgen har fantastisk utsikt over hele byen. Borgen var tidligere et militært fengsel, men er i dag et museum.

Dukkemuseet Museo de Muñecas Antiguas
Museo de Muñecas Antiguas er et trivelig, lite dukkemuseum, grunnlagt av en lokal samler.
Adresse: Palau Real 27 (i nærheten av katedralen).

Miró-museet, Fundación Pilar y Joan Miró
Miró-museet består av den store kunstnerens atelier og hjem. Her kan du se hans kunst og andre utstillinger, og besøke den hyggelig kafeen.
Utflukter
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
En heldagsutflukt med underjordisk mystikk og besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører.
Les mer om utflukten
Marked, vin og tapas – fra sør
Marked, vin og tapas – fra sør
Opplev mer av vakre Mallorca! Bli med på en heldagstur til nordsiden av øya, opp i fjellene og ned til Puerto Pollensa der vi besøker det lokale markedet og virkelig tar inn stemningen i denne sjarmerende landsbyen, før vi fortsetter videre til en koselig vinbodega for vinsmaking og tapas. Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
Nyt en deilig formiddag på havet utenfor Palmabukten, om bord i katamaranen Life & Sea.
Les mer om utflukten
Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
Bli med Life & Seas fantastiske katamaran, kjenn vind i håret og følelsen av total avkobling om bord når vi segler utenfor Palmabukten og får nyte en uforglemmelig solnedgang på havet.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Busstrafikk i Illetas

Den korte veien til Palma sørger for at Illetas har gode bussforbindelser. Fra Illetas går linje 3 inn til Palma flere ganger i timen, og turen tar ca. 20 minutter.

Sykler, mopeder og motorsykler

Det er utleie av sykler, mopeder, motorsykler og utstyr i Illetas.

Taxi i Illetas

Det er enkelt og relativt rimelig å kjøre taxi i området. Taksameteret brukes i nærområdet, og utenfor gjelder faste priser. Taxisjåførene plikter å vise en fast prisliste om kunden ber om det. Gi driks ved å runde av oppover.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Reise med barn
De aller fleste turister i Illetas er par og eldre, men det går selvsagt bra å reise hit med barn. Husk at området er ganske kupert, og at fortauskantene kan være veldig høye. Strendene har fin hvit sand, og vannet er som regel veldig klart. Men det er ikke spesielt langgrunt her. Det går en barnevennlig promenade for syklister og gående i retning Palma Nova. Ved promenaden finner du også noen lekeapparater. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Handle til barna

Suvenirbutikkene selger barneklær, leketøy og strandleker. Det største vareutvalget finner du i Palma by og kjøpesenteret Porto Pi ved innkjøringen til Palma. Porto Pi holder åpent mandag–lørdag kl. 10.00–22.00, stengt på søndag.

Lekeplasser

Det er en lekeplass ved hotell Albatross i Illetas og en helt ny lekeplass ved skolen Migjorn. Her er det også en hyggelig liten botanisk hage hvor du kan gå på oppdagelsesferd blant urtevekstene.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.
Fakta

Vår service på reisemålet

Under oppholdet kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Du finner kontaktinformasjon på reisebeviset eller i vår app. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Illetas

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Utendørsbasseng som ikke er oppvarmet er normalt i drift i badesesongen (mai–oktober). Les også det som står under Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Illetas i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Illetas hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Illetas. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 40–60 minutter (ca. 17 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Illetas
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.