Se hotell (3)

Reiser til Illetas

Illetas ligger bare noen kilometer vest for Palma og er perfekt hvis du vil bo bra uten å befinne deg altfor langt unna Palmas mange fristelser.
Illetas er et av de vakreste stedene i området, og om du leter etter et litt spesielt og annerledes reisemål har du kommet til rett sted. Illetas er perfekt for deg som vil ha en rolig ferie i nærheten av Palma. Selve stedet er et eldre, eksklusivt boligområde hvor bolighus og hotell klatrer oppover en liten høyde ved havet. Her er det kun en håndfull eksklusive hotell, og resten av bebyggelsen består av private leiligheter og villaer. Her ligger det førsteklasses barer og restauranter. Om du ønsker et større utvalg av butikker og restauranter er det bare seks kilometer inn til Palma by. Det er gode bussforbindelser, og det tar ca. 15 minutter med taxi.

Strendene i Illetas

Illetas har to små og fine sandstrender, Platja d'Illetas og den mindre Platja Cala Comptessa. De ligger ganske beskyttet til, og er derfor perfekte både om våren og høsten. Ved hovedstranden er det enkle strandbarer og utleie av solsenger, parasoller og pedalbåter. Om du ikke liker sand kan du legge deg på klippen.
Den andre stranden er først og fremst et populært tilholdssted for folk fra Palma. På søndager i august er det umulig å parkere både bil og håndkle her. Til gjengjeld er stemningen løssluppen og trivelig.

Lei en bil

Du vet vel at du kan bestille leiebil samtidig som du bestiller fly eller hotell med Ving? Om du vet at du vil både slappe av og utforske øya holder det kanskje å leie bil for en dag eller to. Hvorfor ikke ta en titt i vår bilguide for Mallorca for å se om noe frister?

Luksus i Illetas

Det sier seg selv at hotellene i Illetas er noe utenom det vanlige. Her kan du velge et hotell på stranden som tilbyr all tenkelig komfort og service. Et av disse er Gran Meliá de Mar, som i tillegg til sin strandbeliggenhet lokker med et velutstyrt spa, vakre hager og ikke mindre enn tre forskjellige restauranter – alt for at du skal få et opphold du vil huske lenge.
Nyttige tips
 • I nærheten av Palma by
 • Luksushotell
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Hotell med gratis WiFi
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Illetas

Strender
Illetas har to fine, små sandstrender, Platja d'Illetas og den lille Platja Cala Comptessa. De ligger ganske beskyttet til, noe som gjør dem til perfekte strender også om våren og høsten. På hovedstranden Playa Illetas er det noen enklere snackbarer og utleie av solsenger, parasoller og pedalbåter. Den andre stranden, Cala Comtesa, er et populært tilholdssted for folk fra Palma.

Playa Illetas

Playa Illetas er hovedstranden på reisemålet. Stranden består for det meste av hvit, finkornet sand, men det er også en sandfri klippe det går an å sole seg på her. Lengst ute i viken er det oppbygde terrasser med plass til solsenger. På stranden er det restauranter, dusjer og toalett ved strandbarene. Det er utleie av pedalbåter, solsenger og parasoller.

Cala Comtesa

Cala Comtesa er den mindre stranden i Illetas. I helgene og feriemåneden august er stranden full av lpkale innbyggere med piknikkurver og primus. Stranden har hvit, finkornet sand, og vannet er som regel klart og rolig. Cala Comtesa har en liten strandkiosk, men det er ingen solsenger eller parasoller her.
Mat, drikke og uteliv
Illetas har et godt restaurantutvalg, med mange typer mat. Det lønner seg å bestille bord hvis mulig, men de mest populære restaurantene tar ikke forhåndsbestilling. Palma by, seks kilometer fra Illetas, har et større utvalg av restauranter, barer og kafeer.
Utelivet i Illetas består for det meste av dans og underholdning på de større hotellene. Det ligger noen få barer i området. Ellers kan vi anbefale å spasere rundt og se på folkelivet i luksusbåthavnen i nærliggende Puerto Portals. Det beste utelivet finner du inne i Palma by. Du kan for eksempel begynne kvelden i området La Lonja og stikke innom noen av de små barene, før du forflytter deg til Paseo Maritimo til lyden av høy diskomusikk.
Shopping
Vareutvalget i Illetas består for det meste av turistbutikker som selger suvenirer, klær og badeutstyr. Disse butikkene holder åpent hver dag. Det er også noen supermarkeder og enklere butikker i området. Det største vareutvalget finner du inne i Palma by og på kjøpesenteret Porto Pi ved innkjøringen til Palma. Det er enkelt å ta buss eller taxi fra Illetas til Palma. Det kan lønne seg å storhandle i begynnelsen av ferieoppholdet hvis du bor i leilighet.
Sport og trening
Illetas er et utmerket reisemål for deg som liker å kombinere late dager på solsengen med en eller flere golfrunder. I Illetas er det også mulig å prøve seg på vannsportaktiviteter som windsurfing, vannski og vannscooter.

Golf

Fra Illetas er det ikke lang vei til flere golfbaner. Les mer her for informasjon og bestilling.
Aktiviteter og severdigheter
Illetas er først og fremst stedet for deg som vil sole deg og slappe av.

Båtleie og charter

I Puerto Portals kan du reise ut på luksuriøse charterutflukter, eller leie egen båt.

Gå og sykle

En nylagt gå- og sykkelvei knytter Illetas sammen med Portals Nous og Palma Nova i vest og Palma og Paseo Maritimo i øst. Meningen er at denne med tiden skal knytte sammen kyststedene i Calvia kommune fra C'as Catalá til el Toro, en strekning på over 30 kilometer. Hør med turistinformasjonen eller hotellet om nærmeste sykkelutleiefirma. De er behjelpelige med kart og gode råd om valg av ruter.
Det er ikke mer enn ca. ti kilometer inn til Palma. Her kan du besøke museer, gå rundt i gamlebyen, handle og kaste deg ut i det heftige utelivet.
Utflukter
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
En heldagsutflukt med underjordisk mystikk og besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører.
Les mer om utflukten
Marked, vin og tapas – fra sør
Marked, vin og tapas – fra sør
Opplev mer av vakre Mallorca! Bli med på en heldagstur til nordsiden av øya, opp i fjellene og ned til Puerto Pollensa der vi besøker det lokale markedet og virkelig tar inn stemningen i denne sjarmerende landsbyen, før vi fortsetter videre til en koselig vinbodega for vinsmaking og tapas. Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Rancho Grande
Rancho Grande
Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Besøk to av Mallorcas mest stemningsfulle byer, Valldemossa og Sóller. En heldagsutflukt med buss hvor du opplever natur, kultur og historie. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten går i april–september.
Les mer om utflukten
Katamaranen Life & Sea – ettermiddagstur
Katamaranen Life & Sea – ettermiddagstur
Nyt et par deilige timer på havet utenfor Palmabukten, om bord i katamaranen Life & Sea.
Les mer om utflukten
Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
Nyt en deilig formiddag på havet utenfor Palmabukten, om bord i katamaranen Life & Sea.
Les mer om utflukten
Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
Bli med Life & Seas fantastiske katamaran, kjenn vind i håret og følelsen av total avkobling om bord når vi segler utenfor Palmabukten og får nyte en uforglemmelig solnedgang på havet.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det er gode transportmuligheter i Illetas.

Busstrafikk

Den korte veien til Palma gjør for at Illetas har gode bussforbindelser. Fra Illetas går linje 3 inn til Palma flere ganger i timen, og turen tar ca. 20 minutter.

Sykler, mopeder og motorsykler

Det er utleie av sykler, mopeder, motorsykler og utstyr i Illetas.

Taxi

Det er enkelt og relativt rimelig å kjøre taxi i området. Taksameteret brukes i nærområdet, mens det utenfor gjelder faste priser. Taxisjåførene plikter å vise en fast prisliste om kunden ber om det.
Fakta

Vår service på reisemålet

Under oppholdet kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Du finner kontaktinformasjon på reisebeviset eller i vår app. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Illetas

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Utendørsbasseng som ikke er oppvarmet er normalt i drift i badesesongen (mai–oktober). Les også det som står under Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Illetas i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Illetas hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Illetas. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 40–60 minutter (ca. 17 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Illetas
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.