Se hotell (5)

Reiser til Ca'n Picafort

Ca'n Picafort er det perfekte sommerreisemålet for barnefamilier! Her er sandstrendene ganske langgrunne, vannet turkisblått og hotellene hyggelige.

Ca'n Picafort ligger beskyttet til midt i den hesteskoformede Alcudiabukten, kun en mils vei fra Alcudia. Ca'n Picafort var opprinnelig en fiskerlandsby, og havnen og den lille marinaen er fremdeles en viktig del av byens karakter. Det er på stranden og den hyggelige strandpromenaden at de fleste samles for å nyte byens herlige atmosfære. Langs den fine strandpromenaden og i området ovenfor ligger det en mengde restauranter, barer og små utekafeer. Stemningen er folkelig og livlig, og her treffer du ferierende fra hele Europa.

Strendene i C'an Picafort

Stranden i C'an Picafort begynner nesten inne ved havnen og strekker seg hele veien til Alcudia. Selv om den ikke er like langgrunn som stranden nærmere Alcudia, er det god plass her. Rundt lunsjtider er det bare å reise seg fra solsengen og gå opp på strandpromenaden hvor det er et godt utvalg av spisesteder. Det ligger også en strand øst for C'an Picafort: Son Baulo. Denne strekker seg et stykke bortover fra byen før den slutter ved klippekysten som fortsetter hele veien til Son Real. På Son Baulo pleier de fleste barnefamilier å slå seg ned siden stranden her er bredere og mer langgrunn enn stranden vest for C'an Picafort.

Barnevennlige hotell i C'an Picafort

Skal du reise med barn til C'an Picafort er det flere bra hotell å velge mellom, for eksempel Zafiro Mallorca, som ligger i rolige omgivelser i den øvre delen av C'an Picafort. Her kan du bestille leiligheter for opptil seks personer. WiFi inngår på hele hotellet, og bassengområdet er noe helt for seg selv, med god plass og et eget barnebasseng. Dessuten kan du bestille All Inclusive, noe både små og store vet å sette pris på.

Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • All Inclusive
 • Familiehotell
 • Barnevennlige strender
 • Hotell med gratis WiFi
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ca'n Picafort

Barnevennlig
4,0
Strender
4,0
Attraksjoner
3,0
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Stranden i C'an Picafort begynner inne ved havnen og strekker seg ca. 10 kilometer nordover mot Puerto Alcudia. Stranden er ikke like langgrunn, og er litt mindre beskyttet enn den i Alcudia. Det kan blåse litt, og bølger kan forekomme, men jo nærmere Alcudia man kommer desto mer langgrunt blir det. Sanden er lys og finkornet og vannet er som regel klart. Det er utleie av solsenger og parasoller. I høysesongen er det et stort utvalg av vannsportsaktiviteter som pedalbåt, vannski, windsurfing m.m. Det er ferskvannsdusjer med jevne mellomrom på stranden. Det ligger mange fine restauranter og kafeer langs strandpromenaden.

Son Real

En lang og noen ganger nesten folketom sandstrand med klart vann. Son Real begynner et stykke bortenfor Son Baulo-stranden, og er noen steder ganske langgrunn, men vind kan forårsake bølger og undervannsstrømmer. Her er det ikke noe servicetilbud, ingen aktiviteter eller fasiliteter. En del av stranden er forbeholdt nudister.

Son Baulo

En liten og bred sandstrand med fin lys sand rett nedenfor hotell- og boligområdet Son Baulo. Her er det ikke spesielt langgrunt, og bølger og undervannsstrømmer kan forekomme. Stranden har nesten samme fasiliteter og aktivitetstilbud som C'an Picafort-stranden.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Can Picafort med Vings charterfly i sommersesongen (mars–oktober). Du kan også reise med rutefly (året rundt) og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på flyplassen i Palma.
Du kan reise til Mallorca med Ving charterreiser fra april til oktober. Vi har avreiser fra Bergen, Evenes, Kristiansand, Oslo Gardermoen, Rygge, Stavanger, Trondheim og Ålesund. Du kan reise med rutefly med valgfri reiselengde til flere reisemål på Mallorca hele året.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Ca'n Picafort. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 65 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører som regel via Alcudia. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du ved bestilling.
Mat, drikke og natteliv
Det ligger rundt 20 barer og restauranter i C'an Picafort, så utvalget er stort nok til at du kan spise godt og variert i ferien. Vi anbefaler også et besøk til noen av de hyggelige restaurantene i Alcudia.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Selv om nattelivet i C'an Picafort kan beskrives som rolig, er det nok av barer og uteserveringer som holder åpent til ut i de små timer. De fleste finner du langs strandpromenaden og i hovedgaten Paseo Colón. Noen barer viser sport på storskjermer. De fleste større hotellene tilbyr ulike typer underholdning og dans til orkester, ikke bare for hotellets gjester.
Shopping
Langs strandpromenaden og hovedgaten Paseo Colon ligger det en mengde turistbutikker som først og fremst selger suvenirer, klær, strandartikler og leker. Det meste er krimskrams, men det ligger en del bra sko- og klesbutikker her. Prisene er ofte lavere her enn i for eksempel Alcudia.

Markeder i Alcudia og Inca

Hver region på Mallorca har sine egne håndverkstradisjoner. Pass på å kjøpe broderier, duker, keramikk og de populære mallorcaperlene. Hver tirsdag og søndag er det marked i Alcudias gamle bydel, og det største markedet på Mallorca går av stabelen i Inca på torsdager.

Shopping i Palma

Vi anbefaler en tur til Palma for å utforske byens store utvalg av moderne og kjente butikker med øyas beste shopping. Det går buss fra C'an Picafort flere ganger om dagen. De fleste større arrangørene, blant annet Ving, har såkalte heldags "shoppingturer" til Palma. Hør med reiselederen på stedet eller turistinformasjonen.

Supermarkeder

Bor du i leilighet er det lurt å gjøre unna storhandelen på et større supermarked i begynnelsen av ferieoppholdet. Her er prisene lavere og utvalget større.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene
....

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mange aktiviteter å velge mellom i og rundt C'an Picafort; for eksempel vannski, windsurfing og tennis. I Playa de Muro er det dykkemuligheter. Nærmeste golfbane, Club de Golf Alcanada, ligger i Alcanada.

Fotturer

Det går en populær tursti langs kysten fra C'an Picafort til Son Serra de Marina (ca. seks kilometer). Stien begynner i Son Bauló Torrent, et vernet naturområde med mye fugleliv, og fortsetter videre gjennom sanddynene forbi de arkeologiske utgravingene ved Son Real, og slutter ved det lille badested Son Serra de Marina. Hør med hotellet eller turistinformasjonen om tips om flere fotturer.

Vannsport

Du kan prøve de fleste vannsportsaktiviteter langs C'an Picafort-stranden, som for eksempel pedalbåter, vannski og windsurfing.

Riding

Rancho Grande er en vakker og velholdt hestefarm ikke langt fra C'an Picafort. Her har de mer enn 100 hester og ponnier, og eierne arrangerer rideturer både for nybegynnere og mer erfarne ryttere. De har også kveldsrideturer og aktiviteter i ekte cowboystil med middag inkludert. Moro for hele familien!

Sykling

Mallorca, og spesielt området rundt C'an Picafort egner seg godt for sykling. I perioden februar–mai kommer horder av profesjonelle syklister fra hele Europa hit for å trene og varme opp før sesongen. Hør med turistinformasjonen eller hotellet om nærmeste sykkelutleie. De er også behjelpelige med kart og gode råd. Det er mange fine sykkelruter å utforske her, og det er enkelt å sykle inn til Alcudia om du ønsker det. Noen hotell i C'an Picafort har egen sykkelutleie.

Hidropark

Badeland med nok bassenger og vannsklier til å holde barna (og de voksne) i ånde i flere dager! Her finner du blant annet øyas høyeste vannsklie og en spiralformet sklie som imponerer selv den mest erfarne badegjest. De har også minigolf her. Hidropark ligger rett utenfor Puerto Alcudia.

Olivenolje

Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets best. Øya har flere produsenter som tar imot besøk for omvisning, for eksempel Son Catiu utenfor Inca, som har en hyggelig restaurant. Oli Caimari i byen Caimari midt på øya er også et populært sted å besøke. Her er det en stor butikk som selger lokale produkter og suvenirer.

Klatring

De bratte fjellene langs Serra de Tramuntara, fra Sóller i vest til Formentor-halvøya i øst, byr på spennende utfordringer for fjellklatrere. Hør med turistinformasjonen for flere opplysninger.

Vinbodega

Vin fra Spania er verdensberømt, så hvorfor ikke besøke noen av bodegaene som finnes her på øya? På noen av bodegaene kan du få omvisning, prøvesmake viner og handle i butikkene deres. Noen av dem er C'an Vidalet ved Pollensa, Jaume Mesquida ved Porreres, Macia Batle i Santa Maria og Jose Luis Ferrer i Binissalem.

Alcudia

Alcudia, eller Pollentia som byen opprinnelig het, er Mallorcas historiske sentrum. Byen ble grunnlagt allerede år 123 f.Kr., og var i flere hundre år et viktig romersk knutepunkt. I dag er det den eldste og best bevarte romerske byen på Mallorca, og er vel verdt et besøk. Innenfor de vakre bymurene ligger det trange gater, trivelige restauranter, små butikker og hyggelige barer side om side med alle slags severdigheter. De mest populære dagene å besøke Alcudia på er tirsdag og søndag, da er det marked og full aktivitet fra tidlig om morgenen til ca. kl. 13.00.
Hvordan du tar deg rundt
Ving har i mange år samarbeidet med Avis, som er det bilutleiefirmaet som fungerer best på øya. Takket være det gode samarbeidet kan vi tilby kvalitetsbiler til gode priser. Du kan trygt leie bil gjennom oss og Avis. Da er du garantert en ordentlig forsikring og god service om noe skulle skje, noe som er utrolig viktig når du leier bil. Bestill bilen gjennom oss senest dagen før du vil ha den.

Fordeler med å leie gjennom oss:

• Rabatt på Avis' ordinære priser.
• Fri kjørelengde.
• Redusert egenandel – egenandelen reduseres ved skade på bilen.
• Avis leiebiler holder veldig god kvalitet, og har en snittalder på 12 måneder.
• Leietiden regnes i hele døgn, dvs. en dag = 24 timer.

Legg merke til:

• Avis tilbyr flere valgfrie tillegg, for eksempel ekstraforsikringer, barnesete, GPS etc. Dette betales direkte til Avis.
• Bilen skal leveres tilbake med like mye bensin på tanken som da den ble leid.
• "Fuel up front" er et valgfritt tilbud. En full bensintank betales på forskudd. Bilen skal leveres tilbake med så tom tank som mulig. Bensin som ikke er brukt betales ikke tilbake.
• Førerkort må vises, det holder med vanlig norsk førerkort for personbil
....
• De fleste leiebiler går på blyfri bensin (sin plomo – grønn slange).
• Det er påbudt å bruke bilbelte.
• Følg de samme trafikkregler som hjemme, så kjører du lovlig på Mallorca. Det er forbudt å snakke i mobiltelefonen under kjøring i Spania.
• Aldersgrensen for å leie bil er 21 år, og du må ha hatt førerkort i minst ett år (det koster ekstra for sjåfører under 25 år).
• Ved eventuelle problemer med bilen må du etter spansk lov ta på deg den gule refleksvesten før du går ut av bilen. Den ligger oppbevart i kupeen.

Forklaring på de vanligste forsikringskodene:

• CDW – bilskadeforsikring
Reduserer egenandelen ved skade på bilen. Inngår i prisen du betaler. Egenandel kommer i tillegg.
• TP – tyveriforsikring
Reduserer egenandelen ved tyveri av kjøretøyet. Tyveriforsikringen gjelder ikke om bilen stjeles med nøkkelen i. Inngår i prisen du betaler. Egenandel kommer i tillegg.

Ikke inkludert
Forsikringene avtales direkte med Avis. Disse er frivillige, men er ofte forhåndsutfylte på kontrakten
.... Om du ikke ønsker ekstra forsikringer, ber vi deg informere Avis.
• Super CDW + TP – eliminering av egenandelen
Fjerner bilførers egenandel ved bilskade eller tyveri av bilen.
Administrasjonsavgift kommer i tillegg. Vings reiseforsikring dekker egenandelen med opp til kr 10 000,-.

• PAI – personlig ulykkesforsikring
Et tillegg til din personlige ulykkesforsikring.
Forsikringen omfatter både fører og samtlige passasjerer i bilen.
• Super PAI – personlig ulykkesforsikring.
Det samme som PAI, men Super PAI dekker et høyere beløp, samt tyveri av personlige eiendeler og bagasje.

Biltyper

Vi kan ikke garantere reservasjon av et bestemt bilmerke, kun bil av ønsket type.

Type A er små standardbiler, for eksempel Ford Ka el.l.
Type B er litt større og bedre biler, for eksempel Seat Ibiza el.l.
Type C har bedre komfort og større motorkraft, for eksempel Seat Leon el.l.

Tips og gode råd

Vi reiseledere gjør alt for at ferien din skal bli så vellykket, avslappet og inspirerende som mulig! Kom gjerne til oss om du ønsker tips om interessante severdigheter og utflukter, eller veibeskrivelser til noen av øyas mange perler. Vi hjelper deg også gjerne med tips om hvor du finner de beste restaurantene, strendene og butikkene. Selvsagt hjelper vi også å svare på alle praktiske spørsmål du måtte ha under ferieoppholdet her på Mallorca.
Det er gode bussforbindelser til Palma og andre deler av Mallorca. Lokalbussen går ca. hvert 15. minutt mellom Alcudia og C'an Picafort.

Sykling

C'an Picafort er det perfekte sted for sykling siden det er så flatt her. Det er sykkelutleie flere steder – hør med hotellet om nærmeste utleier.

Minitoget C'an Picafort Express

Det lille minitoget kjører rundt i C'an Picafort sentrum og svinger innom noen av de større hotellene. Toget går en gang i timen, og det er mange holdeplasser hvor du kan gå av og på. Toget går i perioden mai–oktober.

Moped

Det er mange leiefirmaer å velge mellom.

Taxi

Innenfor C'an Picafort brukes taksameteret. Utenfor gjelder faste priser. Taxisjåføren plikter å vise en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Ca'n Picafort

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april
....

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det finnes flere minibanker langs hovedgaten og strandpromenaden.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

I 2020 er det to store idrettsarrangementer på Mallorcas nordkyst: Sykkelrittet Mallorca 312 blir avholdt 25. april, og Ironman går av stabelen 9. mai. På disse dagene er flere veier avsperret, noe som innebærer at det kan være vanskelig å komme seg rundt og at busser ikke alltid kan kjøre helt frem til hotellet. Enkelte gjester kan ha behov for å kjøre tidligere enn normalt til flyplassen på disse datoene.

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
C'an Picafort er et fint sted å feriere med barn, selv om det ikke helt kan måles med nabobyen Alcudia. Det er flere fine leilighetshotell her, og området er rolig med mindre trafikk.

Hidropark – Alcudia

Badeland i Alcudia med våte fornøyelser som vannsklier, bølgebasseng og mye mer.

Strender

Stranden i C'an Picafort er ikke like langgrunn som den i Playa de Alcudia, men er heller ikke så veldig dyp. Jo nærmere Alcudia, jo mer langgrunn blir den. Vinden skaper ofte bølger, og noen ganger er det undervannsstrømmer. Det er badevakter her, og flaggsystemet må respekteres. Rødt flagg betyr at det er forbudt å bade.

Restaurantbesøk

De aller fleste restaurantene i C'an Picafort har internasjonal meny med mat som passer for barn. Mange har barnemenyer med hamburgere, pasta kylling etc. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.
Finn reisen din til Ca'n Picafort