Se hotell (5)

Reiser til Cala Millor

Du skal reise til Cala Millor om du vil ha lange dager på stranden og livlige kvelder.

Det klassiske turiststedet Cala Millor har en av Mallorcas beste strender og et uteliv som tiltrekker seg mange gjester. Stedet gjør alt for å leve opp til navnet "den beste havbukten". Langs stranden går det en populær promenade kantet med pinjetrær og palmer, og både promenaden og den parallelle hovedgaten et kvartal ovenfor er bilfrie. Her finner du butikker, restauranter, musikkbarer og flere diskotek, og stemningen er avslappet og veldig vennlig. Om kvelden inntas utestedene av ferierende tyskere og engelskmenn, men også en del skandinavere.

Like ved Cala Millor ligger den lille fiskehavnen Cala Bona med en lav bebyggelse og roligere atmosfære. Cala Millor hører til den nærliggende byen Son Servera, hvor mange av de som jobber i turistnæringen bor. Hit kommer turistene for fredagsmarkedet og for å spise og drikke på de lokale barene.
Cala Millors omgivelser er kuperte og grønne. Mange liker derfor å utforske landsbygda med sykkel. Ikke langt fra Cala Bona ligger kyststripen Costa de los Pinos som er et eksklusivt villaområde med fastboende og rike sommerturister som kommer hit på ferie.

Stranden i Cala Millor

Den langgrunne og barnevennlige sandstranden i Cala Millor er nesten to kilometer lang og veldig velholdt. Her er det tilbud om vannsport som jetski, parasailing og pedalbåt som du kan prøve om du blir lei av å ligge på stranden. Om du blir sulten eller tørst er det aldri langt til en restaurant eller bar som tilbyr skygge og noe å tygge på og drikke.

Barnevennlige hotell i Cala Millor

Det er ikke bare stranden som passer for en reise med barn, for her er det også flere hotell som passer fint for en familieferie. Et eksempel erHipotels Bahia Grande, et leilighetshotell i nærheten av stranden, bare ti minutter å gå fra Cala Millor. Her kan du bestille All Inclusive om du ønsker en enkel og behagelig ferie.

Golf på Mallorca

Cala Millor er perfekt for deg som elsker å spille golf i ferien. Her bor du i nærheten av noen av Mallorcas mest attraktive golfbaner, som f.eks. Canyamel – en av Mallorcas vakreste og beste baner akkurat nå, men også en av de aller mest utfordrende – og Capdepera, en av våre skandinaviske gjesters absolutte favoritter! Litt lenger nord ligger den fine Alcanada-banen med flere hull som ligger helt nede ved havet.

Nyttige tips
 • Lang strandpromenade
 • Fine sandstrender
 • Familiehotell
 • Mange restauranter
 • Barnevennlige strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Millor

Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Cala Millor er nesten to kilometer lang og 50 meter bred, langgrunn og velstelt, med firnkornet sand. Vannet er helt klart og fint. Parallelt med stranden løper en bilfri promenade som er kantet med palmer og pinjetrær. I høysesongen er det et bra utvalg av vannsportsaktiviteter, blant annet utleie av pedalbåter og jetski. Du kan også prøve vannski og parasailing. Det er utleie av solsenger og parasoller. Det er ferskvannsdusjer med jevne mellomrom langs stranden, og toaletter ved serveringsstedene. Det er mange strandkafeer, barer og restauranter.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos er en mindre sandstrand rett nord for Cala Bona. Stranden er godt likt av de fastboende, da den er mye roligere enn den populære Cala Millor-stranden. Hit kommer du lettest med det lille minitoget som stopper rett ved stranden.

Cala Bona

I Cala Bona ligger det en liten strand som noen steder er steinet. Her er det ingen fasiliteter, men i havnen i Cala Bona, en kort spasertur unna, finner du flere restauranter. Fra Cala Millor kan du gå hele veien langs strandpromenaden til Cala Bona, en tur på ca. 20 minutter. Det går også lokalbusser og et minitog mellom stedene.

Finn din egen badevik

I Cala Millor ligger en av Mallorcas beste strender. "Cala" betyr bukt/vik og "Millor" best. Så om du vil sole deg og bade har du kommet til det rette stedet. Men siden stranden er så fin, er den naturligvis også populær og godt besøkt i sommermånedene.
Om du fortsetter sørover fra Cala Millor kommer du til en rekke små "calas" – viker. (Ta en titt på kartet, så ser du hvor oppstykket kysten er.) Her er sjansene store for å finne din egen lille badestrand eller badeklippe. Lei en bil og dra ut på leting!

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Cala Millor året rundt med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Cala Millor er ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 70 km), avhengig av trafikk.
Mat, drikke og natteliv
Cala Mayor har en mengde restauranter å velge mellom om du blir sulten. Langs strandpromenaden og et par kvartaler opp i byen finner du alt fra typisk spansk/mallorkinsk mat til kinesisk, italiensk, amerikansk og tysk. Fremfor alt tysk, da Cala Millor er et av tyskernes favorittreisemål på Mallorca. Her er det tyskspråklige skilt og tyske oversettelser. Mange menyer domineres av tysk mat som wurst og schnitzel, og det er ikke uvanlig at kelnerne snakker tysk.

Maten i Cala Bona

Cala Bona er mindre, roligere og penere enn Cala Millor. Her er restaurantutvalget ikke like stort, men nede i havnen finner du rundt 20 hyggelige spisesteder. Det er heller ikke like "tysk" stemning her som i Cala Millor. Her dominerer de skandinaviske turistene, og noen restauranter har menyer med svenske spesialiteter.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Både Cala Millor og Cala Bona er rolige reisemål som passer best for familier og par. Det er likevel et ganske godt utvalg av musikkbarer, puber og diskotek i Cala Millor. Kveldslivet i Cala Bona består hovedsakelig av restauranter og barer.

Kveldslivet i Cala Millor

Cala Millor har et stort utvalg av musikkbarer, puber og diskotek. De fleste større hotellene har også egen underholdning av varierende kvalitet. Om kvelden inntas utestedene hovedsakelig av tyske og engelske turister, men også en del skandinavere som er ute etter å more seg.

Kveldslivet i Cala Bona

I Cala Bona er kveldslivet rolig og foregår for det meste i havneområdet hvor det er mange hyggelige restauranter og barer som har levende musikk i høysesongen, blant annet jazz. Her er det uteservering med utsikt over havet og folkelivet.
Shopping
Det er mange butikker å velge mellom i Cala Millor, både typiske turistbutikker som selger suvenirer og badeballer, og kjente kleskjeder. De fleste butkkene ligger langs strandpromenaden og et par kvartaler opp i byen. Hver fredag holdes det et stort marked i nabobyen Son Servera.

Supermarkeder

Bor du i leilighet er det en god idé å storhandle på et større supermercado i begynnelsen av ferieoppholdet. Her er prisene lavere og utvalget større.

Åpningstider

På turiststedene er det fleste butikkene åpne fra morgen til kveld, alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun om formiddagen og søndager stengt. I Palma er de store varehusene åpne hele dagen, uten siesta.

Shoppingtur til Palma

Det største vareutvalget og de laveste prisene finner du i Palma. Fra Cala Millor går det busser dit flere ganger daglig. De fleste større arrangører, blant annet Ving, tilbyr såkalte "shoppingturer" – heldagsutflukter til Palma. Hør med reiselederen din eller kontakt turistinformasjonen.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær, sko og av og til levende dyr.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markeder kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Aktiviteter og severdigheter
Om du liker å røre på deg og vil se deg om er det mye å se og gjøre i og rundt Cala Millor. Du kan blant annet spille tennis, minigolf og ri. Det er tre 18-hulls golfbaner i nærheten av Cala Millor.

Vannsport – Cala Millor

Omtrent midt på Cala Millor-stranden er det utleie av utstyr til diverse vannsportsaktiviteter som jetski, parasailing og vannski. Det går også an å leie pedalbåter langs stranden.

Sykling – Cala Millor og Cala Bona

Området rundt Cala Millor og Cala Bona passer utmerket for sykkelturer. Du kan sykle langs strandpromenaden mellom de to stedene, og lenger inn på land er det mange fine ruter for turister med utforskertrang. Hør med hotellet om kart og forslag til sykkelruter, eller spør på turistinformasjonen.

Fotturer – Cala Millor og Cala Bona

I omgivelsene rundt Cala Millor og Cala Bona er det mulig å gå kortere turer. Turistinformasjonen har brosjyrer med forslag om fine ruter. Husk på å ta med deg sko med solid såle, for det kan være bratt noen steder.

Minigolf – Sa Coma

i nabobyen Sa Coma ligger en av øyas største minigolfanlegg med morsom utforming og ikke mindre enn 54 hull! En populær utflukt for store og små.

Dykking – Cala Millor

Langs østkysten av Mallorca ligger noen av øyas beste dykkeområder.

Båtutflukter – Cala Millor og Cala Bona

Det går flere utfluktsbåter langs Cala Millor-kysten, blant annet til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Noen av båtene har glassbunn. Det er billettsalg og ombordstigning i havnen i Cala Bona og på piren i Cala Millor.

Dragegrottene

Kun seks kilometer sør for Cala Millor ligger Dragegrottene, en av Mallorcas aller største severdigheter. Disse berømte dryppsteinsgrottene er over 200 meter dype, og har seks underjordiske innsjøer. Høydepunktet er den stemningsfulle minikonserten som fremføres av musikere i robåter på en av sjøene. Dragerottene er åpne hver dag kl. 10–17. I høysesongen kan det være veldig folksomt her, så et tips er å komme tidlig på dagen. Du kan komme hit på egen hånd enten med buss eller leiebil. I høysesongen går det buss fra Cala Millor med jevne mellomrom.

Porto Cristo

Porto Cristo er bygget rundt en naturlig havn, og ligger veldig vakkert til på nordøstkysten av Mallorca.

Punta Amer

Der hvor Cala Millor-stranden slutter lengst i sør, kan du fortsette til fots eller sykkel ut på den vakre odden Punta Amer. Lengst ute ligger en gammel borg, og her er det en liten restaurant som serverer forfriskninger. En hyggelig familieutflukt.

Hamsgrottene – Porto Cristo

Ved Dragegrottene ligger også de litt mindre Hamsgrottene, som er fulle av dryppsteinsformasjoner. Her kommer du tettere på grottene, og det er stemningsfull musikk i bakgrunnen. Sørg for å få med deg disse 10 millioner år gamle grottene. Hamsgrottene er åpne hver dag kl. 10–17. I høysesongen kan det være veldig folksomt her, så et tips er å komme hit tidlig på dagen. Flere selskap arrangerer turer hit, blant annet Ving. Du kan også komme hit på egen hånd enten med buss eller leiebil. I høysesongen går det buss fra Cala Millor med jevne mellomrom.

Borgen i Capdepera

Et par kilometer nord for Cala Millor og Cala Bona ligger den gamle byen Capdepera med en imponerende borg fra 1200-tallet oppe på en åskam. Herfra holdt de utkikk etter sjørøverne som stadig angrep øya. Borgens lille kapell er viet Nuestra Señora de Esperanza – håpets madonna – som sies å ha reddet Capdepera fra ødeleggelse. Byen Capdepera med sine smale gater og vakre torg med restauranter og barer er også verdt et besøk.

Artá

Nok en vakker liten mallorkinsk by, ca. 10 kilometer fra Cala Millor. Byen har hyggelige smug og en borg fra romertiden (åpen hver dag), som også trolig var boplass for den gamle Talaiot-kulturen. Fantastisk utsikt og en spennende opplevelse for hele familien. Bymarked hver tirsdag kl. 09.00–13.00.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er svært gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går det lokalbusser i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Leiebil er den beste måten å utforske øya på egen hånd. Veiene på Mallorca er svært gode, de er bra skiltet, og med unntak av Palma er trafikken ganske rolig. Det er dessuten ganske rimelig å leie bil her, spesielt om du forhåndsbestiller den hjemmefra gjennom Ving.

Busstrafikk – Cala Millor

Cala Millor har gode bussforbindelser til Palma by og andre deler av øya. Det er hyppige avganger, og det er bussholdeplasser med jevne mellomrom langs hovedgaten. Hør med hotellet, reiselederen eller turistkontoret for rutetabeller.

Taxi – Cala Millor og Cala Bona

Det er nok av taxier i Cala Millor, og det er sjelden vanskelig å få tak i en på gaten. Det er ikke like mange i Cala Bona, så her er det lurt å bestille en taxi fra hotellet. På turer mellom stedene brukes taksameter. Utenfor feriestedene gjelder faste priser. Taxisjåførene plikter å vise fram en fast prisliste om kunden ber om det. Tips rundes av oppover.

Hest og vogn – Cala Millor

I Cala Millor er det mange kusker som gjerne tar deg med på en tur rundt i byen i hest og vogn.

Båt – Cala Millor og Cala Bona

Det går forskjellige båtturer langs Cala Millor-kysten hver dag. Turene går blant annet til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Mange av båtene har glassbunn. Det er billettsalg og ombordstigning i havnen i Cala Bona og på piren i Cala Millor.

Moped – Cala Millor

Det er mange mopedutleiere i havneområdet og langs hovegdaten. Av sikkerhetsgrunner ber vi deg om å være forsiktig ved leie av moped. Sørg for å ha en god forsikring.

Sykkel – Cala Millor og Cala Bona

Omgivelsene rundt Cala Millor og Cala Bona er utmerket for sykkelturer. Du kan følge strandpromendaen mellom stedene, men det gå også flere fine sykkelruter i området. Turistkontoret er behjelpelig med kart og informasjon. Det er mange sykkelutleiere å velge mellom.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Millor

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. I Cala Millor finnes det flere minibanker langs strandpromenaden. I Cala Bona er det blant annet en minibank i havnen.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.
Reise med barn
Både Cala Millor og Cala Bona er fine reisemål for barnefamilier, med flere barnevennlige hotell. Stranden i Cala Bona er langgrunn, og den bilfrie strandpromenaden er som skapt for spaserturer med og uten barnevogn.

Restauranter

De aller fleste restaurantene i Cala Millor og Cala Bona har internasjonal meny med retter som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Minitoget

Minitoget mellom Cala Millor og Cala Bona er en populær utflukt for de minste. Om du kjører hele turen fra sentrum i Cala Millor til Costa los Pinos utenfor Cala Bona tar det ca. 30–40 minutter.

Lekeplasser

Mange av de større feriehotellene har lekeplasser av varierende kvalitet. Sunwing Cala Bona Beach har den største og beste lekeplassen. Den er kun for hotellets gjester.

Strender

Stranden i Cala Millor er langgrunn og barnevennlig. Sanden er myk og finkornet og er utmerket å bygge sandslott av.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.
Finn reise til Cala Millor
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.