Se hotell (9)

Reiser til Cala Millor

Du skal reise til Cala Millor om du vil ha lange dager på stranden og livlige kvelder.
Det klassiske turiststedet Cala Millor har en av Mallorcas beste strender og et uteliv som tiltrekker seg mange gjester. Stedet gjør alt for å leve opp til navnet "den beste havbukten". Langs stranden går det en populær promenade kantet med pinjetrær og palmer, og både promenaden og den parallelle hovedgaten et kvartal ovenfor er bilfrie. Her finner du butikker, restauranter, musikkbarer og flere diskotek, og stemningen er avslappet og veldig vennlig. Om kvelden inntas utestedene av ferierende tyskere og engelskmenn, men også en del skandinavere.

Like ved Cala Millor ligger den lille fiskehavnen Cala Bona med en lav bebyggelse og roligere atmosfære. Cala Millor hører til den nærliggende byen Son Servera, hvor mange av de som jobber i turistnæringen bor. Hit kommer turistene for fredagsmarkedet og for å spise og drikke på de lokale barene.
Cala Millors omgivelser er kuperte og grønne. Mange liker derfor å utforske landsbygda med sykkel. Ikke langt fra Cala Bona ligger kyststripen Costa de los Pinos som er et eksklusivt villaområde med fastboende og rike sommerturister som kommer hit på ferie.

Stranden i Cala Millor

Den langgrunne og barnevennlige sandstranden i Cala Millor er nesten to kilometer lang og veldig velholdt. Her er det tilbud om vannsport som jetski, parasailing og pedalbåt som du kan prøve om du blir lei av å ligge på stranden. Om du blir sulten eller tørst er det aldri langt til en restaurant eller bar som tilbyr skygge og noe å tygge på og drikke.

Barnevennlige hotell i Cala Millor

Det er ikke bare stranden som passer for en reise med barn, for her er det også flere hotell som passer fint for en familieferie. Et eksempel erHipotels Bahia Grande, et leilighetshotell i nærheten av stranden, bare ti minutter å gå fra Cala Millor. Her kan du bestille All Inclusive om du ønsker en enkel og behagelig ferie.

Golf på Mallorca

Cala Millor er perfekt for deg som elsker å spille golf i ferien. Her bor du i nærheten av noen av Mallorcas mest attraktive golfbaner, som f.eks. Canyamel – en av Mallorcas vakreste og beste baner akkurat nå, men også en av de aller mest utfordrende – og Capdepera, en av våre skandinaviske gjesters absolutte favoritter! Litt lenger nord ligger den fine Alcanada-banen med flere hull som ligger helt nede ved havet.
Nyttige tips
 • Lang strandpromenade
 • Fine sandstrender
 • Familiehotell
 • Mange restauranter
 • Barnevennlige strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Cala Millor

Strender
Stranden i Cala Millor er nesten to kilometer lang og 50 meter bred, langgrunn og velstelt, med firnkornet sand. Vannet er helt klart og fint. Parallelt med stranden går det en bilfri promenade som er kantet med palmer og pinjetrær. I høysesongen er det et bra utvalg av vannsportaktiviteter, blant annet kan du leie pedalbåter og vannscooter. Du kan også prøve vannski og parasailing. Det er utleie av solsenger og parasoller. Det er ferskvannsdusjer med jevne mellomrom langs stranden, og toaletter ved serveringsstedene. Det er mange strandkafeer, barer og restauranter.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos er en mindre sandstrand rett nord for Cala Bona. Stranden er godt likt av de fastboende, da den er mye roligere enn den populære Cala Millor-stranden. Hit kommer du lettest med det lille minitoget som stopper rett ved stranden.

Cala Bona

I Cala Bona ligger det en liten strand som noen steder er steinet. Her er det ingen fasiliteter, men i havnen i Cala Bona, en kort spasertur unna, finner du flere restauranter. Fra Cala Millor kan du gå hele veien langs strandpromenaden til Cala Bona, en tur på ca. 20 minutter. Det går også lokalbusser og et minitog mellom stedene.

Finn din egen badevik

I Cala Millor ligger en av Mallorcas beste strender. "Cala" betyr bukt/vik og "Millor" best. Så om du vil sole deg og bade har du kommet til det rette stedet. Men siden stranden er så fin, er den naturligvis også populær og godt besøkt i sommermånedene. Om du fortsetter sørover fra Cala Millor kommer du til en rekke små "calas" – viker. Her er sjansene store for å finne din egen lille badestrand eller badeklippe. Lei en bil og dra ut på leting!
Mat, drikke og uteliv
Cala Mayor har en mengde restauranter å velge mellom om du blir sulten. Langs strandpromenaden og et par kvartaler opp i byen finner du alt fra typisk spansk/mallorkansk mat til kinesisk, italiensk, amerikansk og tysk. Fremfor alt tysk, da Cala Millor er et av tyskernes favorittreisemål på Mallorca. Her er det tyskspråklige skilt og tyske oversettelser. Mange menyer domineres av tysk mat som wurst og schnitzel, og det er ikke uvanlig at kelnerne snakker tysk.

Maten i Cala Bona

Cala Bona er mindre, roligere og penere enn Cala Millor. Her er restaurantutvalget ikke like stort, men nede i havnen finner du rundt 20 hyggelige spisesteder. Det er heller ikke like "tysk" stemning her som i Cala Millor. Her dominerer de skandinaviske turistene, og noen restauranter har menyer med svenske spesialiteter.
Både Cala Millor og Cala Bona er rolige reisemål som passer best for familier og par. Det er likevel et ganske godt utvalg av musikkbarer, puber og dansesteder i Cala Millor. Kveldslivet i Cala Bona foregår hovedsakelig på stedets restauranter og barer.

Utelivet i Cala Millor

Cala Millor har et stort utvalg av musikkbarer, puber og dansesteder. De fleste større hotellene har også egen underholdning av varierende kvalitet. Om kvelden inntas utestedene hovedsakelig av tyske og engelske turister, men også en del skandinavere som er ute etter å more seg.

Utelivet i Cala Bona

I Cala Bona er kveldslivet rolig og foregår for det meste i havneområdet hvor det er mange hyggelige restauranter og barer som har levende musikk i høysesongen, blant annet jazz. Her er det uteservering med utsikt over havet og folkelivet.
Shopping
Det er mange butikker å velge mellom i Cala Millor, både typiske turistbutikker som selger suvenirer og badeballer, og kjente kleskjeder. De fleste butkkene ligger langs strandpromenaden og et par kvartaler opp i byen. Hver fredag holdes det et stort marked i nabobyen Son Servera.

Supermarkeder

Bor du i leilighet er det en god idé å storhandle på et større supermercado i begynnelsen av ferieoppholdet. Her er prisene lavere og utvalget større.

Shoppingtur til Palma

Det største vareutvalget og de laveste prisene finner du i Palma. Fra Cala Millor går det busser dit flere ganger daglig. Du kan også bli med på arrangerte "shoppingturer" – heldagsutflukter til Palma. Hør med reiselederen din eller kontakt turistinformasjonen.
Sport og trening
Det er mange aktiviteter å velge mellom i Cala Millor og området rundt for den som setter pris på en aktiv ferie. Cala Millor og Cala Bono med omegn passer utmerket for sykkelturer. Du kan sykle mellom de to stedene ved å følge strandpromenaden. Det er også mange fine sykkelruter inne på øya. Det er også mulighet for kortere fotturer.

Spill golf på Mallorca

Mallorca her en rekke golfbaner av god kvalitet. I nærheten av Cala Millor ligger det flere 18-hullsbaner. Les mer her for informasjon og bestilling.
Aktiviteter og severdigheter
I Cala Millor anbefaler vi å bli med på utflukter på havet og noen morsomme runder på Mallorcas største minigolfanlegg.

Minigolf – Sa Coma

i nabobyen Sa Coma ligger en av øyas største minigolfanlegg med morsom utforming og ikke mindre enn 54 hull! En populær utflukt for store og små.

Båtutflukter – Cala Millor og Cala Bona

Det går utfluktsbåter langs kysten av Cala Millor. Det finnes forskjellige typer båter; noen har glassbunn. Båtene går blant annet til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Ombordstigning og billettsalg foregår i havnen i Cala Bona og ved piren i Cala Millor.
På en reise til Cala Millor kan du kombinere lange dager på stranden med severdigheter og opplevelser.

Dragegrottene

Kun seks kilometer sør for Cala Millor ligger Dragegrottene, en av Mallorcas aller største severdigheter. Disse berømte dryppsteinsgrottene er over 200 meter dype, og har seks underjordiske innsjøer. Høydepunktet er den stemningsfulle minikonserten som fremføres av musikere i robåter på en av innsjøene. I høysesongen kan det være veldig folksomt her, så et tips er å komme tidlig på dagen. Du kan komme hit på egen hånd med buss eller leiebil. I høysesongen går det buss fra Cala Millor med jevne mellomrom.

Porto Cristo

Porto Cristo er bygget rundt en naturlig havn, og ligger veldig vakkert til på nordøstkysten av Mallorca.

Punta Amer

Der hvor Cala Millor-stranden slutter lengst i sør, kan du fortsette til fots eller sykkel ut på den vakre odden Punta Amer. Lengst ute ligger en gammel borg, og her er det en liten restaurant som serverer forfriskninger. En hyggelig familieutflukt.

Hamsgrottene – Porto Cristo

Ved Dragegrottene ligger også de litt mindre Hamsgrottene, som er fulle av dryppsteinsformasjoner. Her kommer du tettere på grottene, og det er stemningsfull musikk i bakgrunnen. Sørg for å få med deg disse 10 millioner år gamle grottene. I høysesongen kan det være veldig folksomt her, så et tips er å komme hit tidlig på dagen. Flere reiseselskap arrangerer turer hit, blant annet Ving. Du kan også komme hit på egen hånd med buss eller leiebil. I høysesongen går det buss fra Cala Millor med jevne mellomrom.

Borgen i Capdepera

Et par kilometer nord for Cala Millor og Cala Bona ligger den gamle byen Capdepera med en imponerende borg fra 1200-tallet oppe på en åskam. Herfra holdt de utkikk etter sjørøverne som stadig angrep øya. Borgens lille kapell er viet Nuestra Señora de Esperanza – håpets madonna – som sies å ha reddet Capdepera fra ødeleggelse. Byen Capdepera med sine smale gater og vakre torg med restauranter og barer er også verdt et besøk.

Artá

En vakker, liten mallorkansk by, ca. 10 kilometer fra Cala Millor. Byen har hyggelige smug og en borg fra romertiden (åpen hver dag), som også trolig var boplass for den gamle Talaiot-kulturen. Fantastisk utsikt og en spennende opplevelse for hele familien. Bymarked hver tirsdag kl. 09.00–13.00.
Utflukter
Rancho Grande
Rancho Grande
Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
Les mer om utflukten
Øyrundtur
Øyrundtur
Bli med på en utflukt som byr på vakker utsikt og stopp på kjente, severdige steder på Mallorca. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Palma og shopping
Palma og shopping
Bli med på en heldagsutflukt til herlige Palma, med flotte shoppingmuligheter og mengder med severdigheter. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Det er gode transportmuligheter i Cala Millor.

Busstrafikk

Cala Millor har et velfungerende transportnett og gode bussforbindelser til Palma by og andre deler av øya. Det er hyppige avganger, og det er bussholdeplasser med jevne mellomrom langs hovedgaten. Hør med hotellet, reiselederen eller turistkontoret for rutetider.

Taxi

Det er nok av taxier i Cala Millor, og det er sjelden vanskelig å få tak i en på gaten. Det er ikke like mange i Cala Bona, så her er det lurt å bestille en taxi fra hotellet. På turer mellom stedene brukes taksameter. Utenfor feriestedene gjelder faste priser. Taxisjåførene plikter å vise fram en fast prisliste om kunden ber om det. Tips rundes av oppover.

Båt

Det går forskjellige båtturer langs Cala Millor-kysten hver dag. Turene går blant annet til Cala Ratjada, Porto Cristo og Sa Coma. Mange av båtene har glassbunn. Det er billettsalg og ombordstigning i havnen i Cala Bona og på piren i Cala Millor.

Moped

Det er mange mopedutleiere i havneområdet og langs hovegdaten. Av sikkerhetsgrunner ber vi deg om å være forsiktig ved leie av moped. Sørg for å ha en god forsikring.

Sykkel

Området rundt Cala Millor og Cala Bona er utmerket for sykkelturer. Du kan følge strandpromendaen mellom stedene, men det gå også flere fine sykkelruter i området. Turistkontoret er behjelpelig med kart og informasjon. Det er mange sykkelutleiere å velge mellom.
Fakta

Vår service på reisemålet

I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Cala Millor

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. I Cala Millor finnes det flere minibanker langs strandpromenaden. I Cala Bona er det blant annet en minibank i havnen.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Cala Millor året rundt med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til Cala Millor er ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 70 km), avhengig av trafikk.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Cala Millor
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.