Se hotell (17)

  Reiser til Palma

  Hvorfor ikke bestille en reise til Palma, en av Europas mest trendy små storbyer?
  Palma har Mallorcas største utvalg av kultur, shopping og fornøyelser, og få byer har en så harmonisk blanding av gammelt og nytt. I det ene øyeblikket rusler du rundt i maleriske middelaldersmug med lokale håndverkere, lekende barn, kafeer og tapasbarer. I det neste mingler du med det spanske in-folket på hippe restauranter, gallerier, designerbutikker, barer og diskotek. Butikkene og museene er konsentrert rundt gamlebyen "Casco Antiguo" og den store og eksklusive handlegaten Jaime III. I gamlebyen ligger også den fantastiske gotiske katedralen La Seu med flott utsikt over byen. I utkanten av Palma ligger Miró-museet, hvor du kan besøke kunstnerens bosted og atelier.
  Palma er en herlig matby, og her nyter du Middelhavskjøkkenet på sitt beste. Med ferske grønnsaker, hvitløk, olivenolje, gode pølser, fisk, kjøtt og skalldyr på menyen mangler du ingenting. Glem for all del ikke å besøke byens gode tapasbarer, med deilige smaksopplevelser laget av ferske, spanske råvarer.

  Palma med basseng

  Med Ving kan du reise med både charter og vanlig rutefly til Palma, og velge om du vil bli en uke, to uker eller kanskje bare en langhelg? De fleste av våre hotell ligger bare en knapp halvtime fra flyplassen, så du rekker å få med deg mye selv om du bare er her noen få dager. Ving har også markedets største og beste hotellutvalg i Palma by. Våre hotell ligger i gamlebyen, El Terreno, Son Armadams og langs Paseo Maritimo. Om du ønsker å bo på et sentrumshotell med basseng er det mange å velge mellom. Fra Palma er det kort vei til Mallorcas øvrige severdigheter, og Palmabuktens fine strender når du lett med busser og badebåter.
  Du vet vel at du kan bestille leiebil hos Ving sammen med reisen? Om du planlegger å både slappe av og utforske øya i ferien holder det kanskje å leie bil for et par dager.
  Nyttige tips
  • Gode shoppingmuligheter
  • Restauranter og uteliv
  • Kort avstand fra flyplassen
  • Hotell med gratis WiFi
  • Valgfri reiselengde
  • By og strand
  • Storbyhotell med basseng
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Palma

  Strender
  Det er flere fine strender i nærheten av Palma by. Ca. 55 km sydøst for Palma by ligger Es Trenc., en av de vakreste strendene på Mallorca. Stranden ligger i nærheten av landsbyen Campos og er ca. sju kilometer lang, med deilig sand og krystallklart vann.

  Playa de Can Pere Antoni

  Stranden i Palma er den ca. 400 meter lange Playa de Can Pere Antoni. Her er det ingen fasiliteter, solsenger eller parasoller. Palmas handlegater og smug ligger like ved, og her får du tak i alt du behøver for en dag på stranden.

  Strender i nærheten av Palma

  Til større strender i nærheten av Palma hører Cala Mayor (ca. 5,5 km), Illetas (ca. 10 km), Playa de Palma (ca. 15 km) og Palma Nova (ca. 15 km). Du kan reise til strendene i Palmabukten med buss og badebåt.
  Mat, drikke og uteliv
  Palma by har alle tenkelige typer restauranter, med både mallorkansk og internasjonal mat. Et godt råd er å notere navn og adresse på interessante barer og restauranter du passerer, for det kan være nesten umulig å finne tilbake til dem siden.

  Matstreif i Palma

  En fin måte å gjøre seg kjent med hva som finnes av tilbud, også det litt utenfor "turistløypa", er å bli med på et matstreif. Det finnes flere alternativer i Palma, både med og uten drikke – og mer eller mindre omfattende.
  Palma har et rikt og variert kveldsliv, med hundrevis av puber og barer og flere diskotek. Mange av de større hotellene har dans til orkester. En helaften i Palma begynner ofte med et sent restaurantbesøk, etterfulgt av en barrunde som avsluttes med et diskotekbesøk som varer til tidlig morgen. De fleste barene er så godt som folketomme før midnatt, og på diskotek går man ikke før rundt kl. 02.00. Begynn gjerne kvelden med et barbesøk i bydelene La Llotja eller Santa Catalina, og gå senere videre til Paseo Maritimo og diskorytmene der.
  Shopping
  Palma har alt du kan tenke deg av handlemuligheter med kjente kleskjeder, sko- og veskebutikker. Ingen andre steder på øya har det samme store utvalget. Den store handlegaten heter Jaime III, men det ligger også mange forretninger med kjente merker i området nord for katedralen.

  Porto Pi

  Stort handlesenter ved enden av Paseo Maritimo, før du kommer ut på motorveien vestover mot Palma Nova. Her ligger det en mengde butikker samlet under ett tak.

  El Corte Inglés

  Byens største varehus ligger på Las Avenidas. Rundt El Corte Inglés rundt har det dukket opp en mengde nye butikker som har gjort dette til et veldig populært shoppingområde.

  Markeder i Palma

  Plaza Olivar er det mest populære matmarkedet i Palma. Her er det fullt av liv og massevis med fristende grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. Santa Catalina er også verdt et besøk. Loppemarkeder finner du på Avinguda Gabriel Alomar i Villalonga hver lørdag formiddag kl. 08.00–14.00.

  Supermarkeder

  Bor du i leilighet er det lurt å gjøre unna storhandelen på et større supermarked i begynnelsen av ferien. Her er prisene lavere og utvalget større. Det er mange supermarkeder inne i Palma.
  Sport og trening
  Palma by har mye å tilby deg som liker å trene og drive med sport i ferien. Du kan for eksempel trene yoga og spille padel og golf. Det er ingen strender inne i selve Palma. Hvis du vil bade, stå på vannski eller prøve andre vannsportaktiviteter anbefaler vi en tur til Palma Nova/Magaluf, Cala Mayor eller Playa de Palma.

  Golf

  Mallorca har mange fine baner for den som vil spille golf i ferien.

  Les mer her for informasjon og bestilling.

  Yoga

  Informasjon om yoga i ferien i Palma finner du på Earth Yoga med klasser for hele familien og Yoga del Mar.

  Padel

  I Palma by er det flere steder hvor dere kan spille padel og utfordre hverandre.

  Hos Pins Padel Club kan du bestille tider for padel i ferien.

  Sykling

  Hvis du vil utforske Palma og byens omgivelser på sykkelsetet, kan du her blant annet leie sykler, sykkeltilhengere og bestille sykkelturer.
  Aktiviteter og severdigheter
  Palma by har Mallorcas største utvalg av aktiviteter og fornøyelser. Her kan du bli med på utflukter, båtturer og byvandringer. En tur på den historiske, gamle jernbanestrekningen mellom Palma by og Sóller er morsomt for hele familien.

  Sightseeing med buss i Palma

  En begivenhetsrik, komfortabel og informativ tur gjennom Palma by. Å bli med om bord på en av de røde toetasjes sightseeingbussene som kjører rundt i byen er en fin måte å gjøre seg kjent med alle de kjente severdighetene på. Høretelefoner om bord gir deg informasjon om alt du ser underveis. Bussen stopper flere steder underveis, og du kan hoppe av og på som du vil.
  Besøkende til Palma blir gledelig overrasket av det store utvalget av kultur, severdigheter og historie. Turistkontorets "Activitats esportives i artisticoculturals" har informasjon om kunstutstillinger, konserter, teaterforestillinger og messer. "Música a Mallorca" publiserer alle musikkarrangementer.

  Museer

  Fundación Juan March
  Dette museet rommer spanske 1900-tallskunstnere som Picasso, Tàpies, Miró, Barceló, Dalí og mange andre.

  La Almudaina
  På La Almudaina får du god innsikt i Mallorcas historie. Begynn med kongepalasset og avslutt med hagene Hort del Rei.

  Ca´n Solleric
  Et vakkert hus i barokkstil som i dag rommer et galleri med moderne kunst og fotografier. Bokhandel og kafé.

  Castillo de Bellver
  Fra Bellver-borgen er det fantastisk utsikt over hele byen. I tidligere tider var borgen et militærfengsel, i dag er den hovedsakelig et museum.

  Dukkemuseet Museo Muñecas Antiguas
  Museo Muñecas Antiguas er et trivelig, lite museum før dukkeelskere. Samlingen tilhører en lokal samler.

  Miró-museet, Fundación Pilar y Joan Miró
  Miró-museet består av den berømte kunstnerens atelier og hjem. Mye kunst, en trivelig kafé og forskjellige utstillinger.

  Can Marqués

  Can Marqués er et utrolig vakkert bypalass som har åpnet dørene for publikum. Her får du et innblikk i hvordan overklassen på Mallorca levde for rundt 100 år siden.

  Auditorium

  Konserthus med både moderne konserter og teaterforestillinger. I sommerhalvåret er det utendørsarrangementer på Ses Voltes, scenen nedenfor katedralen.

  La Seu-katedralen

  La Seu er Palmas stolthet. Grunnsteinen ble lagt av kong Jaime III i 1230, og katedralen sto ferdig først i 1601. For å besøke katedralen må du gå gjennom museet på Calle Almoina.

  Klosteret Sant Francesc

  Sant Francesc er et gotisk byggverk, og det vakreste av klostrene i Palma.

  De arabiska badene, Baños Arabes

  Baños Arabes har en vakker hage, og er den eneste bevarte bygningen fra 1100-tallet i Palma.

  Sa Llotja

  En praktfull gotisk bygning som en gang var Palmas handels- og børsbygning. Vel verdt et besøk.

  Gran Hotel, Fundación La Caixa

  Gran Hotel fra 1903 er av mange ansett for å være en av de vakreste bygningene i Palma. Bygget rommer i dag et galleri, en hyggelig restaurant, en kafé og en bokhandel.
  Utflukter
  Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
  Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
  En heldagsutflukt med underjordisk mystikk og besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører.
  Les mer om utflukten
  Båt- og fottur
  Båt- og fottur
  Opplev mer av vakre Mallorca, både til havs og til fots! Dette er en halvdagstur som går fra Puerto Pollensa og videre til Formentor-halvøya hvor vi går videre til fots. En deilig dag med bademuligheter, fottur i vakker natur og sosial og koselig stemning på båten som kun tar 12 passasjerer. Lunsj med drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Marked, vin og tapas – fra sør
  Marked, vin og tapas – fra sør
  Opplev mer av vakre Mallorca! Bli med på en heldagstur til nordsiden av øya, opp i fjellene og ned til Puerto Pollensa der vi besøker det lokale markedet og virkelig tar inn stemningen i denne sjarmerende landsbyen, før vi fortsetter videre til en koselig vinbodega for vinsmaking og tapas. Mat og drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Rancho Grande
  Rancho Grande
  Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Valldemossa & Sóller
  Valldemossa & Sóller
  Besøk to av Mallorcas mest stemningsfulle byer, Valldemossa og Sóller. En heldagsutflukt med buss hvor du opplever natur, kultur og historie. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten går i april–september.
  Les mer om utflukten
  Katamaranen Life & Sea – ettermiddagstur
  Katamaranen Life & Sea – ettermiddagstur
  Nyt et par deilige timer på havet utenfor Palmabukten, om bord i katamaranen Life & Sea.
  Les mer om utflukten
  Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
  Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
  Nyt en deilig formiddag på havet utenfor Palmabukten, om bord i katamaranen Life & Sea.
  Les mer om utflukten
  Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
  Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
  Bli med Life & Seas fantastiske katamaran, kjenn vind i håret og følelsen av total avkobling om bord når vi segler utenfor Palmabukten og får nyte en uforglemmelig solnedgang på havet.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

  Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
  Det lokale bussnettet i Palma fungerer veldig bra. De fleste busser går enten langs Paseo Maritim (i retning Cala Mayor og Palma Nova/Magaluf) eller langs Passeig des Born (i retning Play de Palma). Det er lettest å ta busser til resten av øya fra bussterminalen ved Placa Espanya. Hør med hotellet eller turistkontoret for nøyaktige busstider. Palma by har i tillegg to t-banelinjer som går nord for byen. De går fra Plaça d'Espanya til UIB (Universitet) samt Plaça d'Espanya til Marratxí.

  Taxi

  I Palma er det mer enn nok taxier, og det er sjelden vanskelig å få tak i en på gaten. Det går an å bestille en taxi fra hotellet eller restauranten du er på, men da tilkommer det en henteavgift. Taxisjåføren plikter å vise fram en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjon finner du på reisebeviset eller i vår app. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Turistskatt i Palma by

  De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

  Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

  Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
  Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Det er ikke vanskelig å finne minibanker i Palma, utenom muligens i de eldre delene av byen. Har du vanskeligheter med å finne en, ligger det et par stykker ved Plaza Reina og Passeig des Born.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Ingen tidsforskjell

  Elektrisitet

  220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

  Språk

  I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

  Øvrig informasjon

  Palma er en storby med mye trafikk. Utendørsbasseng som ikke er oppvarmet er normalt i drift i badesesongen (mai–oktober). Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr charterreiser til Palma by i sommerhalvåret.

  Du kan dessuten reise med Ving til Palma by hele året med rutefly.

  Flyet lander på Palma flyplass.
  Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Palma by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca til hotellet ditt er ca. 20–40 minutter (ca. 10 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

  Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
  Vær
  • januar
  14°6°
  5
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • februar
  15°6°
  6
  Soltimer/dag
  13°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager
  • mars
  17°8°
  7
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • april
  19°10°
  8
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • mai
  22°13°
  9
  Soltimer/dag
  17°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • juni
  26°17°
  10
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • juli
  29°19°
  11
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • august
  29°20°
  10
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • september
  27°18°
  7
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • oktober
  23°14°
  6
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • november
  18°10°
  5
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • desember
  15°8°
  4
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager

  Finn reise til Palma
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.