Se hotell (16)

Reiser til Palma

Hvorfor ikke bestille en reise til Palma, en av Europas mest trendy små storbyer?

Palma har Mallorcas største utvalg av kultur, shopping og fornøyelser, og få byer har en så harmonisk blanding av gammelt og nytt. I det ene øyeblikket rusler du rundt i maleriske middelaldersmug med lokale håndverkere, lekende barn, kafeer og tapasbarer. I det neste mingler du med det spanske in-folket på hippe restauranter, gallerier, designerbutikker, barer og diskotek. Butikkene og museene er konsentrert rundt gamlebyen "Casco Antiguo" og den store og eksklusive handlegaten Jaime III. I gamlebyen ligger også den fantastiske gotiske katedralen La Seu med flott utsikt over byen. I utkanten av Palma ligger Miró-museet, hvor du kan besøke kunstnerens bosted og atelier.
Palma er en herlig matby, og her nyter du Middelhavskjøkkenet på sitt beste. Med ferske grønnsaker, hvitløk, olivenolje, gode pølser, fisk, kjøtt og skalldyr på menyen mangler du ingenting. Glem for all del ikke å besøke byens gode tapasbarer, med deilige smaksopplevelser laget av ferske, spanske råvarer.

Palma med basseng

Med Ving kan du reise med både charter og vanlig rutefly til Palma, og velge om du vil bli en uke, to uker eller kanskje bare en langhelg? De fleste av våre hotell ligger bare en knapp halvtime fra flyplassen, så du rekker å få med deg mye selv om du bare er her noen få dager. Ving har også markedets største og beste hotellutvalg i Palma by. Våre hotell ligger i gamlebyen, El Terreno, Son Armadams og langs Paseo Maritimo. Om du ønsker å bo på et sentrumshotell med basseng er det mange å velge mellom. Fra Palma er det kort vei til Mallorcas øvrige severdigheter, og Palmabuktens fine strender når du lett med busser og badebåter.
Du vet vel at du kan bestille leiebil hos Ving sammen med reisen? Om du planlegger å både slappe av og utforske øya i ferien holder det kanskje å leie bil for et par dager.

Nyttige tips
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Hotell med gratis WiFi
 • Valgfri reiselengde
 • By og strand
 • Storbyhotell med basseng
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Palma

Strender
Det er flere fine strender i nærheten av Palma by. Omlag 55 km sydøst for Palma by ligger en av de vakreste strendene på Mallorca, Es Trenc. Stranden ligger like ved landsbyen Campos og byr på ca. 7 kilometer med deilig sand samt krystallklart vann.

Playa de Can Pere Antoni

Stranden i Palma er den ca. 400 meter lange Playa de Can Pere Antoni. Her er det ingen fasiliteter, solsenger eller parasoller. Palmas handlegater og smug ligger like ved, og her får du tak i alt du behøver for en dag på stranden.

Strender i nærheten av Palma

Noen større strender i nærheten av Palma er Cala Mayor (ca. 5,5 km), Illetas (ca. 10 km), Playa de Palma (ca. 15 km) og Palma Nova (ca. 15 km). Du kan reise til strendene i Palmabukten med buss og badebåt.

Sol og bad på Mallorca

Alle badestrender i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker. I tillegg til strendene på ditt eget reisemål er det mange flere å besøke. Nedenfor følger navnene på noen populære strender, men hør gjerne med oss om flere tips.

Es Trenc

En nærmest ubebygd strand på sørkysten. syv kilometer herlig sandstrand med turkisfarget vann, i nærheten av Campos.

Cala Deia

Liten steinstrand nedenfor den hyggelige småbyen Deià. Utmerket for snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små viker med fin sand og krystallklart, turkisfarget vann. Vikene er lett tilgjengelige for bilister, og har fasiliteter som barer, restauranter og hotell.

Cala Mondragó

Vakker badevik med både klipper og sand. Passer fint for snorkling. Ligger på østkysten i nærheten av Cala d'Or.

Cala Torta

Den vakreste av de mange ubebygde strendene i området, formet som en hvit bue med sand omgitt av sanddyner og karrig landskap. Nær Arta.

Cala Tuent

En velbevart hemmelighet langs den sterkt trafikkerte Calobra-veien. Praktfull utsikt og klart vann. Passer fint for snorkling.
Mat, drikke og uteliv
Palma by har alle tenkelige typer restauranter, med både mallorkansk og internasjonal mat. Et godt råd er å notere navn og adresse på interessante barer og restauranter du passerer, for det kan være nesten umulig å finne tilbake til dem siden.

Matstreif i Palma

En fin måte å gjøre seg kjent med hva som finnes av tilbud, også det litt utenfor "turistløypa", er å bli med på et matstreif. Det finnes flere alternativer i Palma, både med og uten drikke – og mer eller mindre omfattende.

Mat og drikke på Mallorca

Spanjolene elsker å gå ut og spise, og de spiser mye og gjerne sent. Mallorkinerne er dyktige kokker og har tilgang til gode råvarer. Foruten de internasjonale menyene på restaurantene er det verdt å prøve noen av øyas spesialiteter.
Spansk lunsjtid er ca. kl. 13.30–15.30, mens middagstid er ca. kl. 20.00–24.00. Siden Mallorca er tilpasset turister holder de fleste restauranter på turiststedene åpent etter skandinaviske tider. Tips er ikke inkludert i regningen.

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Spanjolene selv spiser tapas til forrett, men det er enkelt å sette sammen et helt måltid ved å bestille mange forskjellige småretter. Det finnes et utall forskjellige tapasretter å velge mellom. En fin måte å prøvesmake tapas er å bestille "un variado". Da får du en større tallerken med litt av hvert.

Pa amb Oli

Brød med olje, en regional variant av den kjente bruschetta, og en favoritt på hele Mallorca. Retten består av en brødskive som gnis med tomat, dryppes med olivenolje og strøs med salt. Noen foretrekker å legge på ost, skinke eller en sardin.

Sopas mallorquinas

En suppe basert på grønnsaker, kjøtt og brød som spises med gaffel. Retten står ofte oppført under forretter på menyen, men med litt brød ved siden av er det nok til en enkel middag.

Frit mallorquí

En slags pytt i panne med blant annet lever og fenikkel, av og til sterkt krydret.

Tumbet

Friterte grønnsaker med tomatsaus. Hvilke grønnsaker som brukes avhenger av hva man har.

Caragols

Snegler som kokes i sitt eget skall og serveres med hvitløksmajones.

Llom amb Col

En gryte med svinekjøtt og kål som hovedingredienser. Mettende og varmende om det er småkjølig ute.

Porcella

Grillet spegris.

Sobrasada

Mallorcas berømte pølse, laget av svinekjøtt. Pølsen er mild, smakfull og rød av krydder, og grilles eller brukes som pålegg.

Ensaimada

En spiralformet bolle, finnes i forskjellige størrelser og har flere typer fyll.

Vin

De spanske vinene hører til verdens beste. Landets mest kjente viner kommer fra regionene La Rioja, Navarra og Penedès. Mallorca har også sitt eget beskyttede varemerke – Binissalem. Øyas vinsentrum er nettopp i Binissalem, men rundt på hele øya har flere vinbodegaer åpnet sine dører for besøkende. På mange av dem kan du få omvisning med prøvesmaking, og noen har sine egne butikker.

Cava

Cava er spansk musserende vin som konkurrerer i både smak og pris med champagne.

Sangria

En populær og tørsteslukkende alkoholholdig drikke som forbindes med Spania. Den er basert på vin, frukt, sukker og sterkere alkohol, og serveres ofte i en mugge.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania, og spansk kaffe serveres sterk. Vil du ha "norsk kaffe" bør du bestille café melitta eller café americano. En café solo er en liten kopp espresso. Med litt melk i espressoen blir det en cortado. En café con leche er en stor kopp med sterk kaffe og varm melk.
Palma har et rikt og variert natteliv, med hundrevis av puber og barer og flere diskotek. Mange av de større hotellene har dans til orkester. En helaften i Palma begynner ofte med et sent restaurantbesøk, etterfulgt av en barrunde som avsluttes med et diskotekbesøk som varer til tidlig morgen. De fleste barene er så godt som folketomme før midnatt, og på diskotek går man ikke før rundt kl. 02.00. Begynn gjerne kvelden med et barbesøk i bydelene La Llotja eller Santa Catalina, og gå senere videre til Paseo Maritimo og diskorytmene der.
Shopping
Palma har alt du kan tenke deg av handlemuligheter – kjente kleskjeder, sko- og veskebutikker. Ikke noe annet sted på øya har det samme store utvalget. Den store handlegaten heter Jaime III, men det ligger også mange forretninger med kjente merker i området nord for katedralen.

Porto Pi

Stort handlesenter ved enden av Paseo Maritimo, før du kommer ut på motorveien vestover mot Palma Nova. Her ligger det en mengde butikker samlet under ett tak. Åpent mandag–lørdag fra kl. 10.00–22.00.

El Corte Inglés

Byens største varehus ligger på Las Avenidas. Rundt El Corte Inglés rundt har det dukket opp en mengde nye butikker som har gjort dette til et veldig populært shoppingområde.

Markeder i Palma

Plaza Olivar er det mest populære matmarkedet i Palma. Her er det fullt av liv og massevis med fristende grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. Åpent mandag–lørdag kl. 08.00–14.00.
Santa Catalina er også verdt et besøk. Åpent mandag–lørdag kl. 08.00–14.00.
Loppemarkeder finner du på Avinguda Gabriel Alomar i Villalonga hver lørdag formiddag kl. 08.00–14.00.

Supermarkeder

Bor du i leilighet er det lurt å gjøre unna storhandelen på et større supermarked i begynnelsen av ferien. Her er prisene lavere og utvalget større. Det er mange supermarkeder inne i Palma.

Shopping på Mallorca

På Mallorca kan du kjøpe det aller meste. Spansk design, spesielt innen innredning og klær, er førsteklasses. På Mallorca finner du blant annet lærvarer i form av jakker og vesker, keramikk og mallorkinske stoffer i særegne mønstre, Majoricaperler fra Manacor og sko.

Det største utvalget finner du naturligvis i Palma, hvor det ligger alt fra små, enkle butikker til eksklusive forretninger. Besøk det store og elegante varehuset El Corte Inglés, eller C&A, et stort senter med klesbutikker med relativt lave priser.

På turiststedene holder de fleste butikkene åpent fra morgen til kveld alle dager i uken. I byene og i Palma er det likevel de offisielle åpningstidene som gjelder: Hverdager kl. 10.00–13.30 og 16.30–20.00, lørdager kun på formiddagen og søndager stengt. De store varehusene i Palma holder åpent hele dagen, uten siesta.

Markeder på Mallorca

De fleste byer og steder har sitt eget marked en eller to dager i uken. Her handler innbyggerne alle slags varer; frukt, grønnsaker, bruksgjenstander, klær og sko.

Det er ikke vanlig å prute på Mallorca, men på markedet kan det lønne seg å diskutere prisen. Selgerne stiller ut varene sine fra åttetiden om morgenen og holder på frem til siestaen. Her er noen markeder som er verdt å besøke.

Bra kjøp på Mallorca

Sko:
Det er et stort utvalg av skobutikker på Mallorca, spesielt sandaler, flip-flops og andre sommersko for damer. De er ofte billigere enn hjemme.

Keramikk:
Hvor du enn befinner deg på Mallorca kommer du over vakre keramikkvarer. Det er en gammel tradisjon på øya, og du kan finne fine gjenstander til bra priser.

Alkohol:
Vin, sprit og øl er billig å kjøpe i dagligvarebutikker på Mallorca, spesielt på de større supermarkedene.

Perler:
I Manacor produseres noen av verdens fineste perler, laget av fiskeskjell. Besøk fabrikken og kjøp med deg perler hjem til bra pris.

Skinn og lær:
På Mallorca kan du finne rimelige skinn- og lærvarer av god kvalitet, spesielt jakker og belter. De beste kjøpene gjør du i byen Inca, lærindustriens hovedstad på øya. Reis hit på en torsdag, da er det marked!

Olivenolje:
Mange mener at olivenoljen fra Mallorca er Middelhavets beste.Flere steder på øya kan du finne lokalprodusert olivenolje som du kan ta med deg hjem.
Sport og trening
Palma by har mye å tilby deg som liker å trene og drive med sport i ferien. Du kan for eksempel trene yoga og spille padel og golf.

Det er ingen strender inne i selve Palma. Hvis du vil bade, stå på vannski eller prøve andre vannsportaktiviteter anbefaler vi en tur til Palma Nova/Magaluf, Cala Mayor eller Playa de Palma.

Golf

Mallorca har mange fine baner for den som vil spille golf i ferien.

Les mer her for informasjon og bestilling.

Yoga

Informasjon om yoga i ferien i Palma finner du på Earth Yoga klasser for hele familien.
Aktiviteter og severdigheter
I Palma kan du spille squash og ri. Om du reiser et lite stykke utenfor Palma er det en mengde aktiviteter å velge mellom. Her er noen av dem:
Turistkontorets "Activitats esportives i artisticoculturals" har informasjon om kunstutstillinger, konserter, teaterforestillinger og messer. "Música a Mallorca" lister opp alle musikkarrangementer.

Dukkemuseet – Museo Muñecas Antiguas

Museo Muñecas Antiguas er et trivelig, lite museum før dukkeelskere. Samlingen tilhører en privat lokal samler.

Can Marqués

Can Marqués er et utrolig vakkert bypalass som har åpnet dørene for publikum. Her kan du studere hvordan overklassen på Mallorca levde for 100 år siden. Åpent mandag–fredag kl. 10.00–15.00. Adresse: Calle de Zanglada 2A. Inngangspenger.

Auditorium

Konserthus med både moderne konserter og teaterforestillinger. I sommerhalvåret er det utendørsarrangementer på Ses Voltes, scenen nedenfor katedralen.

La Almudaina

La Almudaina-slottet gir et godt innblikk i Mallorcas historie. Besøk først det kongelige slottet, og utforsk siden hagene i Hort del Rei.

La Seu-katedralen

La Seu er Palmas stolthet. Grunnsteinen ble lagt av kong Jaime III i 1230, og katedralen sto ferdig først i 1601. For å komme inn i katedralen må du gå gjennom museet på Calle Almoina.

Klosteret Sant Francesc

Sant Francesc er et gotisk byggverk, og det vakreste av klostrene i Palma.

De arabiska badene, Baños Arabes

Baños Arabes har en vakker hage, og er den eneste bevarte bygningen fra 1100-tallet i Palma.

Ca'n Solleric

Ca'n Solleric er et vakkert renovert barokkhus fra 1700-tallet med galleri, bokhandel og kafe.

Miró-museet, Fundación Pilar y Joan Miró

Miró-museet rommer den store kunstnerens atelier og hjem. Mange av bildene hans er utstilt her. Trivelig kafe og bokhandel.

Fundación Juan March

Fundación Juan March er et kunstmuseum med verker av spanske 1900-tallskunstnere som Picasso, Tàpies, Miró, Barceló, Dalí og mange andre.

Sa Llotja

En praktfull gotisk bygning som en gang var Palmas handels- og børsbygning. Vel verdt et besøk.

Bellver-borgen, Castillo de Bellver

Fra Bellver-borgen har du fantastisk utsikt over hele byen. Borgen var tidligere et militært fengsel, og tjener i dag først og fremst som museum.
Utflukter
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo
En heldagsutflukt med underjordisk mystikk og besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører.
Les mer om utflukten
Klassisk grottetur
Klassisk grottetur
En dag fylt med underjordisk mystikk, besøk hos vår samarbeidspartner Purowool og et besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo. Vi får også smake på noen av øyas klassiske likører. Frokost er inkludert.
Les mer om utflukten
Marked, vin og tapas – fra sør
Marked, vin og tapas – fra sør
Opplev mer av vakre Mallorca! Bli med på en heldagstur til nordsiden av øya, opp i fjellene og ned til Puerto Pollensa der vi besøker det lokale markedet og virkelig tar inn stemningen i denne sjarmerende landsbyen, før vi fortsetter videre til en koselig vinbodega for vinsmaking og tapas. Mat og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
Katamaranen Life & Sea – formiddagstur
Nyt en deilig formiddag på havet utenfor Palmabukten, om bord i katamaranen Life & Sea.
Les mer om utflukten
Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
Katamaranen Life & Sea i solnedgangen
Bli med Life & Seas fantastiske katamaran, kjenn vind i håret og følelsen av total avkobling om bord når vi segler utenfor Palmabukten og får nyte en uforglemmelig solnedgang på havet.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det lokale bussnettet i Palma fungerer veldig bra. De fleste busser går enten langs Paseo Maritim (i retning Cala Mayr og Palma Nova/Magaluf) eller langs Passeig des Born (i retning Play de Palma). Det er lettest å ta busser til resten av øya fra bussterminalen ved Placa Espanya. Hør med hotellet eller turistkontoret for nøyaktige busstider.

Taxi

I Palma er det mer enn nok taxier, og det er sjelden vanskelig å få tak i en på gaten. Det går an å bestille en taxi fra hotellet eller restauranten du er på, men da tilkommer det en henteavgift. Taxisjåføren plikter å vise fram en liste med faste priser om kunden ber om det. Tips rundes av oppover.

Slik kommer du deg rundt på Mallorca

Mallorca har utmerkede bussforbindelser, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Om du ønsker å se mer av øya og ta deg rundt på egen hånd er nok leiebil å foretrekke. Veien på Mallorca er veldig fine, de er bra skiltet, og utenfor selve Palma er trafikken ganske rolig. Det er billig å leie bil her, spesielt om du bestiller hjemmefra.

Buss

Det er gode bussforbindelser på Mallorca, og i høysesongen går lokalbussene i skytteltrafikk mellom de større turiststedene. Lokalbussene i Palma er blå og heter EMT. På resten av øya er de røde og gule og heter TIB. Billetter kjøpes om bord på bussen og gjelder én vei. Husk at sjåføren ikke veksler store sedler.

Busstidene varierer, så glem ikke å sjekke tidene på forhånd. På helligdager og i helger går ikke bussene like ofte. Vi tar forbehold om endringer i tabeller og kjøreruter. Hør med hotellresepsjonen eller reiselederen for mer informasjon.

Båt

Det er båtforbindelser mellom Mallorca–Barcelona og Mallorca–Valencia. I sommermånedene går det også båter Alcudia–Menorca og Mallorca–Ibiza. Det er enklest å bestille billetter på internett eller hos en agent nede i havnen i Palma. Her finner du også tidtabeller og priser på de forskjellige båtturene.

Fly

Det er daglige flyforbindelser til naboøyene Menorca og Ibiza, og til det spanske fastlandet. Det er enkelt å fly til flere europeiske byer fra Mallorca.

Taxi

Taxi kan bestilles fra hotellresepsjonen eller stoppes på gaten. De fleste områder har taxistasjoner hvor bilene venter på tur. Vanligvis kjører taxisjåføren på taksameter. På lengre turer avtaler dere prisen på forhånd, da slipper du en ubehagelig overraskelse.

Tog

Det er tre toglinjer på øya. Alle tre går fra Plaza España i Palma sentrum. Den ene linjen går til Inca, midt på øya, og den andre til Sóller på vestkysten. Fra Sóller kan man ta den lille sporvognen ned til Puerto de Sóller. Den tredje toglinjen går via Inca til Manacor.
Reise med barn
Palma er ikke Mallorcas mest barnevennlige reisemål. Om man skal reise med små barn er det smartere å velge et av reisemålene som ligger ved en strand, som f.eks. Alcudia, Cala Bona eller Cala Mesquida. På disse stedene er det lettere å finne leiligheter, noe mange barnefamilier setter pris på. Bleier kan kjøpes på apotek og i dagligvarebutikker.

Å reise med barn til Mallorca

Mallorca er et populært reisemål for barnefamilier, og det er enkelt å reise rundt også med de aller minste. Spanjolene er veldig glade i barn, og det et aldri noe problem å ta med seg barn på for eksempel restaurant. Tvert imot, de vil sannsynligvis få mer oppmerksomhet enn deg.

Nedenfor finner du informasjon om hva som kan være lurt å tenke på og noen tips om aktiviteter for hele familien.

Mat

De aller fleste restauranter har internasjonal meny med mat som er tilpasset barn. Mange har også spesielle barnemenyer med hamburgere, pasta, kylling o.l., inkludert drikke og is. De fleste restauranter har et begrenset antall barnestoler.

Barnemat og bleier

Barnemat kan kjøpes på de aller fleste matbutikker/supermercados og på apotek. Det er billigst å handle på et supermarked. Sammenliknet med Skandinavia er utvalget av barnemat på glass mye mindre. Grøtpulver og fruktpureer inneholder ofte sukker. Bleier kan kjøpes overalt, og prisene varierer.

Bilbarneseter

De fleste større bilutleiefirmaer har barneseter mot en ekstra kostnad. OBS! Bestill barnesete samtidig som du reserverer bilen. De fleste større firmaene har biler med bilbelter i baksetet.

Lekeplasser

De spanske lekeplassene minner mye om de norske. De er populære tilholdssteder, så ikke bli overrasket om barna river ned språkbarrieren og finner hverandre i lek.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjon finner du på reisebeviset eller i vår app. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Turistskatt i Palma by

De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er ikke vanskelig å finne minibanker i Palma, utenom muligens i de eldre delene av byen. Har du vanskeligheter med å finne en, ligger det et par stykker ved Plaza Reina og Passeig des Born.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Ingen tidsforskjell

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Palma er en storby med mye trafikk. Utendørsbasseng som ikke er oppvarmet er normalt i drift i badesesongen (mai–oktober). Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Palma by i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Palma by hele året med rutefly.

Flyet lander på Palma flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Palma by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca til hotellet ditt er ca. 20–40 minutter (ca. 10 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
14°6°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
17°8°
7
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • april
19°10°
8
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
22°13°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
26°17°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
29°19°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
29°20°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • september
27°18°
7
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • november
18°10°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager

Finn reise til Palma
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.