Se hotell (7)

  Reiser til Puerto de Sóller

  Puerto de Sóller er en fredelig by med en fin, liten strand og nydelige solnedganger. Puerto de Sóller er Mallorca for de kresne.
  Puerto de Sóller ligger i de vakre fjelltraktene på Mallorcas vestkyst. Det er en stille og fredelig liten by med naturskjønne omgivelser, en fin liten strand og nydelige solnedganger. Det er et perfekt reisemål om du vil ha en avslappende ferie og har lyst til å utforske Mallorca på egen hånd. Fjelltraktene rundt er som skapt for fotturer, og med leiebil finner du lett veien til nabobyer som Fornalux – kåret til Spanias vakreste landsby – og Deía, en annen vakker og ganske eksklusiv landsby, hvor de maleriske omgivelsene tiltrekker seg kunstnere.

  Trikk til Sóller

  I havnen og i gatene ovenfor strandpromenaden ligger det mange historiske bygninger og små, lokale restauranter med koselige uteserveringer og god atmosfære. Vil du ha mer å velge mellom eller har lyst til å se noe annet er det bare noen kilometer til nabobyen Sóller. Dit kan du reise med den sjarmerende gamle trikken. Om du vil, kan du ta toget videre inn til Palma og være fremme på en knapp time.
  Det er god veiforbindelse med Palma via Sóllertunellen. Da slipper du å kjøre langs den snirklete, men utrolig vakre fjellveien med sine 36 svinger. Velger du tunellen tar det ca. 30 minutter å kjøre til Palma.

  Hotell for voksne

  Vings hotell i Puerto de Sóller ligger på eller i nærheten av strandpromenaden Paseo de Playa. På Vings populære og velkjente hotell Marina bor du ikke langt fra et bad eller en fin kveldstur. Dessuten har du byens utvalg av restauranter, kafeer og barer innen kort rekkevidde.
  Nyttige tips
  • Hotell for voksne
  • Fine sandstrender
  • Gode restauranter
  • Velkjente hotell
  • Hotell med gratis WiFi
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Puerto de Sóller

  Strender
  Sóllerbukten har to mindre strender, Playa Puerto Sóller og Playa d'en Repic. Sistnevnte er kantet av en bilfri strandpromenade med hyggelige uteserveringer. Resten av stranden er relativt smal, men med klart vann. Her er det hverken langgrunt eller brådypt, og sanden er grovkornet. Det er toaletter på restaurantene og barene i nærheten. Langs stranden er det plassert ut dusjer og parasoller i høysesongen.
  Mat, drikke og uteliv
  I Puerto de Sóller er det mange restauranter og barer med lokalt og internasjonalt kjøkken. I havnen og gatene ovenfor strandpromenaden ligger det mange små, lokale restauranter med uteservering og trivelig atmosfære. De serverer både god og spennende mat.
  Det er noen dansesteder, nattkafeer og lokale barer i Puerto de Sóller. Kveldslivet er stort sett begrenset til helgene. I høysesongen i juli og august utvides ofte åpningstidene til også å gjelde andre ukedager.
  Shopping
  Puerto de Sóller har mange små butikker langs den lille gågaten ved havnen. Vareutvalget begrenser seg til turistbutikker som selger klær, suvenirer, strandutstyr og en del lokalt håndverk.

  Supermarkeder

  Bor du i leilighet er det en god idé å gjøre storhandel på et supermarked i begynnelsen av ferieoppholdet. Her er prisene lavere og utvalget større.
  Sport og trening
  Puerto de Sóller er et utmerket valg for deg som liker å trene og drive med sport i ferien. De bratte fjellene i Serra de Tramuntara, fra Sóller i vest til Formentorhalvøya i øst, byr på spennende utfordringer for klatrere. Hør med turistkontoret for mer informasjon.

  Dykking

  Vil du dykke i ferien kan du prøve Soller Sup som tilbyr dykking og SUP.

  Padel og tennis|

  Hvis du er glad i padel eller liker å spille tennis har Puerto de Sóller noe for deg. Her finner du Sóller Tennis Club som tilbyr tennisbaner, padelbaner, timer og tennis- og padelskole.

  Fotturer

  Puerto de Sóller er et utmerket utgangspunkt for deg som vil gå turer i naturen på egen hånd. Fjellområdene i nærheten er som skapt for fine fotturer, og er populære blant vandrere. Her finner du mange vandringsleder av forskjellig vanskelighetsgrad og lengde, noen av dem med fantastisk utsikt over havet.

  De fleste hotellresepsjoner og minimarkeder selger engelskspråklige bøker om fotturer. Da får du som regel et rutekart med på kjøpet, noe som er bra å ha hvis du skal gå på egen hånd. Sørg for å ha solide tursko med god såle, for det kan være ulendt terreng noen steder.
  Aktiviteter og severdigheter
  Perfekt for deg som vil ha en avslappende ferie og reise rundt på Mallorca på egen hånd. Fjelltraktene i nærheten er perfekt for fotturer, og med leiebil er det enkelt å utforske omgivelsene.

  Båtutflukt

  Fra havnen i Puerto de Sóller kan du dra på herlige båtutflukter.
  Puerto de Sóller har flere fredete bygninger. Her ligger blant annet Pesthuset fra 1800-tallet, det nåværende Hotel es Port, og den vakre lille kirken Capilla de San Ramón de Penyafort fra slutten av 1600-tallet. Ta deg god tid når du spaserer rundt i byen. Turistkontoret har gode kart med informasjon om de forskjellige severdighetene. Hvis du vil se deg mer om, er det ikke lang vei til nabobyen Sóller. Dit kan du ta den sjarmerende gamle trikken, og fortsette med det historiske toget til Palma by.

  El Museo Balear de Ciencias Naturales – Puerto de Sóller

  Denne botaniske hagen ligger langs hovedveien i utkanten av Sóller.

  Sant Bartomeus

  Denne kirken har fasade i jugendstil, og er tegnet av Rubió, en av Gaudís lærlinger. Rubió er også arkitekten bak Banco Central Hispano.

  Hotel Es Port

  Et palass fra 1600-tallet som ble restaurert og bygget om til hotell. Vel verdt et besøk. Slå deg ned på hotellterrassen og bestill noe å drikke.
  Adresse: Calle Antonio Montis.

  Fornalutx og Deià

  Med leiebil er det enkelt å finne veien til steder i området. To av dem er Fornalutx – kåret til Spanias vakreste landsby – og Deià, en annen vakker og ganske eksklusiv landsby, hvor de maleriske omgivelsene tiltrekker seg kunstnere. Reiser du videre sørover kommer du til Valldemossa, en av Mallorcas virkelige perler. Denne utrolig vakre landsbyen ligger omgitt av grønne åser midt i fjellkjeden Tramuntana. Bebyggelsen består av kalksteinshus i tradisjonell, mallorkansk stil.
  Utflukter
  Rancho Grande
  Rancho Grande
  Bli med til Rancho Grande og vær cowboy for en kveld! Gården ligger vakkert til i Son Serra de Marina, en sjarmerende landsby ca. 20 minutter fra Alcudia. En gøyal tur for både store og små. Middag er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Valldemossa & Sóller
  Valldemossa & Sóller
  Besøk to av Mallorcas mest stemningsfulle byer, Valldemossa og Sóller. En heldagsutflukt med buss hvor du opplever natur, kultur og historie. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten går i april–september.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Mallorca på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

  Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
  Lokaltrafikkene fungerer veldig bra, og det er daglige bussforbindelser med andre steder på øya. Fra Sóller og Puerto de Sóller går det buss ca. en gang i timen til Palma. Busstasjonen ligger i Sóller, men noen busser fortsetter hele veien ned til Puerto de Sóller. Hør med hotellet eller turistinformasjonen om nøyaktige busstabeller.

  Tog

  Det lille toget mellom Palma og Sóller er en turistattraksjon i seg selv. De gamle vognene er bevart, og det går ikke spesielt fort, men turen er vakker. Vær ute i god tid; billettluken åpner en halvtime før avgang, og det hender at toget er fullt. Da må du vente på neste avgang, eller ta bussen, siden toget bare kjører ca. 6–7 ganger daglig, med en eventuell ekstratur.

  Trikk

  Trikken skrangler fram og tilbake mellom Sóller og Puerto de Sóller. I Sóller krysser den torget midt blant kafestolene. Den kjører ikke raskt, men den kjører med stil.

  Taxi

  Det er noen taxier i Sóller, men du har sjelden behov for dem. Trikken går mellom havet og byen, og skal du lenger bort er det som regel best å ta bussen. Taxisjåførene plikter å vise fram en fast prisliste om kunden ønsker det. Tips rundes av oppover.

  Sykkel

  Mallorca er en populær sykkeldestinasjon. Om våren og høsten ser du syklister overalt, ofte utstyrt i fargeglade trøyer. Turistinformasjonen kan gi tips om populære sykkelruter. I Puerto de Sóller er det en forretning som leier ut sykler og utstyr, og de kan gi flere tips om steder å sykle.

  Moped

  Det er mulig å leie moped. det er påbudt å bruke hjelm. Alkotester forekommer.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  I sommersesongen kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Kontaktinformasjonen vår finner du på billetten din eller i appen vår. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Turistskatt i Puerto de Sóller

  De lokale myndighetene på Balearene har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort.

  Følgende skattesatser gjelder pr. person og natt for alle gjester over 16 år for de første 8 nettene:

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 4+ og 5 stjerner: 4,40 euro i perioden mai–oktober, 1,10 euro i november–april.

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 3+ og 4 stjerner: 3,30 euro i perioden mai–oktober, 0,80 euro i november–april.

  Hotell/leilighet med offisiell kategori 1–3 stjerner: 2,20 euro i perioden mai–oktober, 0,55 i november–april.

  Ved hotellopphold som er lengre enn 8 netter gjelder 50 % rabatt fra og med den 9. natten.
  Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet, som er grunnlaget for skattens størrelse.

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Det finnes flere minibanker både i Sóller og Puerto de Sóller. De er merket med et blått skilt der det står "Telebanco".
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Ingen tidsforskjell

  Elektrisitet

  220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

  Språk

  I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

  Sykkelløpet Mallorca 312

  Sykkelrittet Mallorca 312 arrangeres på Mallorcas nordkyst 30. april 2022. På disse dagene er flere veier avsperret, noe som innebærer at det kan være vanskelig å komme seg rundt samt at bussen ikke alltid kan kjøre helt frem til hotellet. For noen gjester kan det også være nødvendig å reise tidligere enn vanlig til flyplassen for hjemreisen.

  Øvrig

  Kupert terreng. Rolig, men trafikkert hovedvei.

  Vi tar forbehold om endringer i program, utflukter, priser etc.
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr charterreiser til Puerto de Sóller i sommerhalvåret.

  Du kan dessuten reise med Ving til Puerto de Sóller hele året med rutefly.

  Flyet lander på Palma flyplass.
  Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Puerto de Sóller. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Palma de Mallorca rett utenfor Palma til hotellet ditt er ca. 40–50 minutter (ca. 37 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den nøyaktige bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

  Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
  Vær
  • januar
  14°6°
  5
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • februar
  15°6°
  6
  Soltimer/dag
  13°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager
  • mars
  17°8°
  7
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • april
  19°10°
  8
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • mai
  22°13°
  9
  Soltimer/dag
  17°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • juni
  26°17°
  10
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • juli
  29°19°
  11
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • august
  29°20°
  10
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • september
  27°18°
  7
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • oktober
  23°14°
  6
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • november
  18°10°
  5
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • desember
  15°8°
  4
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager

  Finn reise til Puerto de Sóller
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.