Lyst til å reise i sommer?

Slik er det på Mallorca nå

Stemningsrapport fra Mallorca

Lurer du på hvordan det er på Mallorca akkurat nå? Vi har tatt en prat med Carina Modin som bor og jobber på den populære ferieøya.
Sist oppdatert: 28. september 2021

Snarveier på denne siden

Strender og basseng
Restauranter og butikker
Utflukter og aktiviteter

Lokale regler og innreisekrav

Hva gjelder for Spania nå?

Carina har bodd på Mallorca i 25 år, og det hun liker aller best er nærheten til både hav og fjell, klimaet og at det alltid finnes noe nytt å oppdage.

– Nå er Mallorca snart akkurat som det var i "gode, gamle dager", før pandemien. Åpningen skjer stegvis, så noen restriksjoner og anbefalinger må man forholde seg til – først og fremst når det gjelder avstand og munnbind. Det meste av kvelds- og utelivet er i gang igjen. Puber får holde åpent helt til 04.00, og det er planer om å åpne diskotekene igjen i første halvdel av oktober, forteller Carina.

Carina startet i Ving som guide på Tenerife i 1991, og har nå bodd på Mallorca i 25 år.

– Turistene som kommer hit nå sier de opplever det som veldig trygt. Mange føler seg tryggere her enn hjemme, og det er veldig få som synes det er et problem å bruke munnbind de gangene det er nødvendig. Det er selvfølgelig er stor lettelse og frihet at man ikke lenger trenger å ha det på seg hele tiden når man er utendørs, så lenge man tar ansvar og holder avstand. Munnbindet må være med når du skal ut, men så lenge det er mulig å holde avstand, for eksempel ved å ta en ekstra stor sving rundt de du møter, trenger du ikke å ta det på deg.

– Turismen er en av Mallorcas viktigste inntektskilder, og nå begynner den endelig å blomstre igjen. Det er ingen tvil om at mallorkanerne er veldig takknemlige over å se flere turister på øya igjen.

§ Jeg er så glad for å se liv i gatene igjen. Travle, livlige uteserveringer, barn som leker, og hvordan alt sakte, men sikkert åpner igjen… Og så herlig det er å få omgås familie og venner igjen! Det er gull verdt.

Hvordan er det med bading nå?

Det er solsenger og parasoller på alle strendene der det pleier å være det nå. Du trenger bare å ha på deg munnbind i de tilfellene der det er vanskelig å holde avstand, noe som er sjeldent ettersom det ikke er like mange på strendene som det pleier å være.

I løpet av det siste året har naturen fått tid til å hente seg inn. Havet har kanskje aldri vært klarere, renere og finere enn nå.

Stranden i Alcudia venter på deg! Er du klar for saltvann og sand mellom tærne?

HVA MED RESTAURANTER OG BUTIKKER?

Butikkene i Palma er stort sett åpne som vanlig.

Også i turistområdene har flere butikker åpnet nå. I butikkene som har åpent står det håndsprit som du må bruke før du går inn.

Restauranter og kafeer har åpent til kl. 02.00.

Sjekk denne lunsjutsikten fra Playa de Palma!

AKTIVITETER OG UTFLUKTER

Mallorca er som før perfekt for utflukter, aktiviteter, fotturer, avslapning og solskinnsdager. Et besøk i den sjarmerende hovedstaden Palma er nærmest et "must" i ferien!

Noen få kilometer fra katedralen i Palma ligger Portixol, med en lang strandpromenade og mange trendy kafeer og spisesteder.

Koselige og idylliske Valldemossa er perfekt for en utflukt.

Mallorca har mange turstier gjennom flott natur og med fantastisk utsikt.

Mallorca er fortsatt paradis for sykkelentusiaster på alle nivåer.

Vær oppmerksom på ...

Hvis du planlegger en reise er det viktig at du hele tiden holder deg oppdatert på hva som gjelder for landet du skal reise til. Endringer kan skje på kort varsel. På denne siden ser du hvilke regler som gjelder for innreise til landene Ving har reiser til.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.