Lyst til å reise i sommer?

Slik er det på Mallorca nå

Stemningsrapport fra Mallorca

Lurer du på hvordan det er på Mallorca akkurat nå? Vi har tatt en prat med Carina Modin som bor og jobber på den populære ferieøya.
Sist oppdatert: 9. juni 2021

Carina har bott på Mallorca i 25 år, och det hon älskar mest med ön är närheten till både hav och berg, klimatet och att det alltid finns något nytt att upptäcka.

– Den nasjonale unntakstilstanden opphørte 9. mai, så nå føles det endelig som om ting er på vei tilbake til det normale. Slik det var før pandemien.

Åpningen skjer stegvis, så noen restriksjoner må man forholde seg til – først og fremst når det gjelder avstand og munnbind. Portforbudet har opphørt, men utelivet er fortsatt begrenset da alt stenger kl 24:00, forteller Carina.

Carina startet i Ving som guide på Tenerife i 1991, og har nå bodd på Mallorca i 25 år.

– Turistene som kommer hit nå sier de opplever det som veldig trygt. Mange føler seg tryggere her enn hjemme, og det er veldig få som synes det er et problem å bruke munnbind – selv om vi alle så klart helst vil slippe.

Det er ingen tvil om at mallorkanerne er veldig takknemlige over å se flere turister på øya igjen.

– Turismen er en av Mallorcas viktigste inntektskilder, og det siste året har den vært ekstremt liten. Mange er arbeidsledige, og det siste året har vært tøft.

Jeg gleder meg stort til å se liv i gatene igjen. Travle, livlige uteserveringer, mennesker tilbake i jobb, barn som leker… Og som jeg gleder meg til å få reise og omgås familie og venner!

Hvordan er det med bading nå?

Det er solsenger og parasoller på flere strender, og det settes frem flere i takt med antallet besøkende. Når du bader, ligger på stranden eller ved bassenget trenger du ikke å ha på deg munnbind.

I løpet av det siste året har naturen fått tid til å hente seg inn. Havet har kanskje aldri vært klarere, renere og finere enn nå.

Stranden i Alcudia venter på deg! Er du klar for saltvann og sand mellom tærne?

HVA MED RESTAURANTER OG BUTIKKER?

Butikkene i Palma er stort sett åpne som vanlig, men...

I turistområdene er det ikke like mye som er åpent, nettopp fordi det ikke er så mange turister der enda. I butikkene som har åpent står det håndsprit som du må bruke før du handler.

Restaurantene og kafeer har åpent til 24:00. Du trenger ikke å ha på deg munnbind når du sitter ved bordet for å spise eller drikke.

Sjekk denne lunsjutsikten fra Playa de Palma!

AKTIVITETER OG UTFLUKTER

Mallorca er som før perfekt for utflukter, aktiviteter, fotturer, avslapning og solskinnsdager. Ved utendørstrening og fotturer trenger du ikke å ha på deg munnbind.

Noen få kilometer fra katedralen i Palma ligger Portixol, med en lang strandpromenade og mange trendy kafeer og spisesteder.

Koselige og idylliske Valldemossa er perfekt for en utflukt.

Mallorca har mange turstier gjennom flott natur og med fantastisk utsikt.

Mallorca er fortsatt paradis for sykkelentusiaster på alle nivåer.

Vær oppmerksom på ...

Hvis du planlegger en reise er det viktig at du hele tiden holder deg oppdatert på hva som gjelder for landet du skal reise til. Endringer kan skje på kort varsel. På denne siden ser du hvilke regler som gjelder for innreise til landene Ving har reiser til.

Vil du ha mer reiseinspirasjon?

Nå kan det lønne seg å bestille sommerferien

Gratis avbestilling, fleksibilitet og nye sikkerhetsrutiner. Ving har utviklet et eget trygghetskonsept for deg som vil reise på ferie.

Se hvorfor du bør bestille ferien nå

Gratis avbestilling, fleksibilitet og nye sikkerhetsrutiner.

Den store Mallorca-guiden

Palma, Cala D’or, Cala Bona, Alcudia, Palma Nova – det er så mange fine steder på Mallorca! Men hvor bør DU reise? Vi hjelper deg å velge reisemålet som passer for deg.

Vings guide til Mallorca

Med mer enn 20 reisemål å velge mellom har Mallorca noe for enhver smak, men det er kanskje ikke så lett å velge? Fortvil ikke, vi hjelper deg!

Flere stemningsrapporter

Hvordan er det egentlig å være i utlandet akkurat nå? Vi har snakket med reiselederne våre og fått svar på alt du lurer på.

Slik er det på Gran Canaria nå >
Slik er det på Tenerife nå >

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.