Se hotell (12)

Reiser til Megali Ammos

I Megali Ammos bor du nær stranden, med behagelig gangavstand til Skiathos by.

Megali Ammos betyr «den store stranden», og det stemmer – stranden her er nesten en kilometer lang, med passe langgrunt vann og mange hyggelige spisesteder. Her i rolige og fredelige Megali Ammos venter en avslappende ferie.

Om du ønsker litt avveksling er det lett å ta seg inn til Skiathos by. Her lokker de eldre delene av byen med hyggelige smug og mange butikker, og et livlig natteliv som er både sofistikert og folkelig på én gang.

Vings hotell i Megali Ammos

Hotellene i Megali Ammos er små, ofte ikke med mer enn 20-30 rom eller leiligheter, og gjerne familiedrevne, noe som skaper en vennlig og lokal stemning. Med Ving kan du velge å bo nede ved stranden eller litt lengre inn på land, og du kan velge mellom leilighet og rom. Ving tilbyr rundt ti velkjente hotell som gjennom årene har fått mange stamgjester, både på grunn av de lave prisene og den hyggelige atmosfæren.

Se mer av Skiathos

Som de fleste øyer i øygruppen Sporadene er Skiathos en grønn og frodig øy med fruktplantasjer, olivenlunder og velduftende pinjetrær. I Megali Ammos bor du nær både stranden og Skiathos by og her har du et perfekt utgangspunkt hvis du vil oppleve mer av øya. Bussene fra Skiathos by passerer gjennom Megali Ammos, så det er bare å hoppe på og gå av der det passer, uansett om du skal ut på fottur eller badetur, eller om du vil besøke en liten landsby eller et marked langs sydkysten.

Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Velkjente hotell
 • Prisgunstig innkvartering
 • Fine strender
 • I nærheten av Skiathos by
 • Kort avstand fra flyplassen
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Megali Ammos

Strender
4,4
Attraksjoner
3,6
Sport & aktiviteter
3,6
Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Megali Ammos-stranden ligger ca. en kilometer utenfor Skiathos by.

Den store stranden

Megali Ammos betyr noe slikt som "den store stranden". Det stemmer godt, for stranden er bortimot en kilometer lang, med grovkornet sand. Her er det langgrunt, og langs stranden ligger det mange tavernaer og kafeer om du skulle få lyst på en matbit. På stranden er det mulig å leie solsenger og parasoller i sommersesongen. I begynnelsen av sesongen fram til ca. midten av juni pågår tildelingen av lisenser for utleie av solsenger, tavernaer, strandbarer etc. Det kan medføre at disse fasilitetene langs strendene ikke åpner før tildelingen avsluttes.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Skiathos kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september).
Til Megali Ammos kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen på Skiathos.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Megali Ammos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen på Skiathos til hotellet ditt er ca. 10 minutter (ca. 2,5 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Transporten foregår med buss eller minibuss. Til noen hotell må gjestene gå det siste stykket, da bussen ikke kan kjøre helt frem til hotellet – se respektive hotellbeskrivelse. Les mer om transport her.

Ved kombinasjonsreise med Skopelos eller Alonissos gjelder følgende:
Hvis du tilbringer den første uken av kombinasjonsreisen i Megali Ammos er transport til hotellet og flyplassen ved hjemreise inkludert. Transport fra flyplassen til hotellet i Megali Ammos ved ankomst er ikke inkludert.

Hvis du tilbringer den første uken på Skopelos eller Alonissos er transport fra flyplassen til Skopelos/Alonissos inkludert samt til hotellet ditt i Megali Ammos på Skiathos. Transport til flyplassen ved hjemreise er ikke inkludert.
Mat, drikke og natteliv

Det greske kjøkkenet

I Hellas finner du tavernaer som serverer landets tradisjonelle husmannskost, og det er akkurat disse tavernaene som utgjør en stor del av landets sjarm. På Skiathos serveres det spesialiteter fra mange kulturer, og du finner raskt din egen favoritt.

Småretter

Det er mye god mat i Hellas. Kanskje kjenner du allerede til noen av de mest populære smårettene:

Tsatsiki – den klassiske dippen med yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitsanosalata – dipp laget av aubergine.
Choriatiki salata – klassisk gresk salat, serveres med fetaost.
Saganaki – fritert ost.
Kolokithakia tiganita – fritert squash.

Tilbehør

Poteter severes hovedsakelig som pommes frites.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukter. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg fram!

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort og finnes i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Drikken Ouzo drikkes av mange både før og under måltidet. Det er et slags brennevin krydret med anis.
Kali oreksi – velbekomme!
I Megali Ammos er kveldslivet rolig. Kveldene tilbringes best på en taverna med utsikt over havet. Skiathos by har et stort utvalg av barer og diskotek hvor du kan hygge deg om kvelden og natten.
Shopping
Utvalget i Megali Ammos er ganske beskjedent. I Skiathos by er det derimot mange butikker og fine shoppingmuligheter. Butikkene ligger langs hovedgaten Papadiamantis Street og i smugene opp mot gamlebyen.

Shopping på Skiathos

Sporadene er ikke akkurat kjent som et shoppingparadis, men det er en del spennende butikker som selger klær, sko, smykker og diverse tilbehør. Mange suvenirbutikker på øyene selger blant annet t-skjorter, saronger og strandleker.
Aktiviteter og severdigheter
I Megali Ammos tilbys aktiviteter som vannsport, dykking, terrengsykling og ridning. Det er også mulig å gå fotturer og klatre.

Skiathos – dramatiske naturopplevelser

Et bra tips er å utforske naturen og turstiene på Skiathos. Øya har kanskje ikke så mange severdigheter om du sammenlikner med for eksempel Kreta, men Skiathos lokker med naturopplevelser utover det vanlige. Lei gjerne en jeep og kjør opp i fjellene for å besøke noen av øyas klostre og kirker. Utforsk den gamle hovedstaden før du fortsetter turen til de mer utilgjengelige strendene på øyas nordvestlige side.

Aktiviteter på Sporadene

Sporadene kan ikke sammenliknes med for eksempel Kreta eller Rhodos når det kommer til klassiske greske severdigheter, men det er mye å se, om enn i mindre skala. På de tre øyene er det et stort utvalg av båtutflukter. Kontakt oss eller våre agenter på Skopelos og Alonissos, eller gå en tur i havnen og ta en titt på tilbudene.

Skopelos – en populær øy

Skopelos er en severdighet i seg selv, og et paradis for deg som liker å gå i naturen. Det er den mest vindutsatte av Sporadene, og det kan av og til være vanskelig å komme til og fra øya. Selve øya er bare 100 kvadratkilometer, og har ca. 6000 innbyggere, hvorav ca. 3500 bor i hovedstaden Skopelos. Glossa er øyas nest største by, og ligger vakkert til i fjellskråningene på nordsiden. Skopelos er den mest populære øya blant grekerne, og det setter sitt preg på øyas uteliv og tavernaer.

Alonissos – grønn og vakker

Alonissos er litt mindre enn Skopelos, og har bare halvparten så få innbyggere. Som mange av de andre øyene i Sporadene er Alonissos en severdighet i seg selv: grønn, vakker og frodig. Mange kunstnere har oppsøkt øya, både for skjønnheten og roen.

Alonissos' gamle hovedstad Palaia Alonissos ligger vakkert til høyt over havet. Øyas eneste havneby heter Patitiri, og det er herfra det går badebåter til strendene og de nærmeste naboøyene.
Hvordan du tar deg rundt
Skiathos er en vakker øy med fine severdigheter. En biltur på Skiathos byr på det lille ekstra, og best av alt er følelsen av frihet du får med en leiebil. Vi samarbeider med AVIS som har bra biler, forsikringer og service.

Hvordan?

Ta kontakt med oss i Ving i treffetiden på hotellet eller på servicetelefonen vår. Vi bestiller bilen for deg, og du henter den hos AVIS eller får den levert (avhengig av hvilket hotell du bor på). Husk å ta med førerkort. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Forhåndsbestilling av bil

Kontakt gjerne oss i Ving hvis du har forhåndsbestilt en bil fra AVIS uten å ha fått videre informasjon.

Tilbud

Vi har gode tilbud som varierer fra uke til uke. Hør med oss hva som gjelder.

Inkludert

Når du leier bil gjennom AVIS er blant annet skatter og fri kjørelengde inkludert i prisen. Kontakt gjerne AVIS for ytterligere informasjon. Det er også mulighet for tilvalg av f.eks. barnesete og ekstra forsikringer.

Levering

Tilbakelevering av bilen avtaler du med AVIS. Du returnerer bilen med samme mengde bensin som når du mottok den.

Tips og råd

Vi i Ving kommer gjerne med tips og råd om fine kjøreruter og hva som er verdt å oppleve underveis – eventyret venter der ute! Kjør forsiktig!

Buss

Lokalbusser fra Skiathos by kjører gjennom Megali Ammos. Det er bare å hoppe på og av etter behov.

Taxi

Taxi er tilgjengelig stort sett hele døgnet.

Båt

Det går bade- og taxibåter fra havnen i Skiathos. Det går daglige ferjer og hydrofoiler til fastlandet og naboøyer.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller e-post kommer vi til hotellet ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på våre reisemål.

ECPAT

Ving har siden 1999 støttet organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Du kan lese mer om dette i Ving-permen eller reisemålsguiden vår.

Pass og visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
Informasjon om pass og visum
Dette bør du vite når du skal til Hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Bankkort kan brukes på de aller fleste supermarkedene, på mange restauranter og i alle minibanker. Det finnes minibanker på Skiathos. De fleste ligger i Skiathos by, men det er også noen minibanker på steder med mange turister. Du kan selvfølgelig også ta ut kontanter i banken – ta i så fall med pass.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Gresk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Mye trafikk i Skiathos by, på ringveien utenfor byen og langs kysten der de fleste hotellene ligger. Ta med lommelykt og refleks da gatebelysningen i Skiathos ikke er så god. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Megali Ammos