Se hotell (4)

Reiser til Alonissos

På naturskjønne Alonissos kan du lett finne din egen favorittplass på stranden, og når du bestiller en reise med Ving kan du kombinere ferien på Alonissos med et opphold på en av naboøyene.

Alonissos er perfekt for deg som vil ha en skikkelig avslappende ferie i vakre omgivelser med herlige strender. Størstedelen av lokalbefolkningen bor i landsbyen Patitiri, som ligger i en bukt omgitt av skogkledde fjell med hus som ser ut som de klatrer oppover fjellveggene.

Strandliv på Alonissos

På Alonissos er det mange fine strender å velge mellom, og du finner garantert en strand som passer for akkurat deg. Vannet er krystallklart og mange av strendene ligger innen 15-45 minutters gangavstand fra Patitiri. Øya har også flere vakre turstier som absolutt bør oppleves.

Vings reiser til Alonissos

Når du reiser med Ving til Alonissos kan du velge mellom flere hotell, og du kan velge å bo på hotellrom eller i en leilighet. Hotellene er små og familieeide, med personlig service og lokal koloritt. Det hyggelige leilighetshotellet Hippocampus er er et av de hotellene som får aller best karakter av Vings gjester i hele verden. For å få mest mulig ut av ferien kan du kombinere reisen til Alonissos med et opphold på en av naboøyene, for eksempel Skiathos eller Skopelos.

Nyttige tips
 • Velg rom eller leilighet
 • Fine strender
 • Lokale restauranter
 • Kombiner to ulike øyer
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Alonissos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
På Alonissos har du flere herlige strender å velge mellom, og det er en enkel sak å finne sin egen favoritt.

Rousom Yialos – vakker paradisstrand

En fin liten strand med småstein, kun 20 minutter å gå fra Patitiri. Det ligger en liten taverna og en kafe på stranden.

Yialia – strand med krystalklart vann

Denne stranden består av småstein og svart sand, og er ikke alltid like fin å bade på, men perfekt for de fine feriebildene. Du kommer ned til stranden ved å følge veien fra bussholdeplassen i gamlebyen. Sørg for å ta bilder av stranden med den vakre vindmøllen på vei ned.

Mikro Mourtias – langgrunn strand

Strand med sand og steiner i en liten bukt omgitt av klipper og en olivenlund. Følg eselstien ned til stedet hvor den gamle havnen lå, så kommer du til stranden.

Megalos Mourtias – lang og vakker strand

Megalos Mourtias er en rullesteinsstrand som er omgitt av klipper og har langgrunn sandbunn. Du kan søke skygge i olivenlunden ovenfor stranden. Det ligger noen tavernaer her. Du finner veien hit ved å gå gjennom gamlebyen.

Vithisma – rolig paradisstrand

Vithisma er en rolig strand med få badegjester. Den fine sandstranden er omgitt av pinjetrær og vakre klipper. Du finner veien hit ved å fortsette forbi stranden Megalos Mourtias.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Skiathos kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september).
Du kan reise til Alonissos Vings charterfly i sommerseseongen (mai–september). Flyet lander på Skiathos og derfra reiser du videre med båt til Alonissos.
Transport er inkludert for deg som har bestilt hotell med Ving på Alonissos. Ved kombinasjonsreise med Skiathos er transport mellom hotell og flyplass på Skiathos ikke inkludert, men du kan legge den til ved bestilling.

Vings reiseledere møter deg på flyplassen på Skiathos og sørger for at du kommer på riktig buss. Til havnen tar det ca. 5 minutter. Båtreisen til Alonissos tar ca. 1 time og 40 minutter med hurtigbåt, og ca. 2 timer og 25 minutter med bilferge (båten går via Skopelos med ventetid for å levere og hente passasjerer). ventetid forekommer både ved ankomst og avreise. Ved ankomst kan ventetiden være opptil 4,5 timer, litt kortere ved avreise. Bagasjen kan oppbevares på Café Sollevante, som ligger ca. 250 meter fra havnen på Skiathos. Vår agent Albedo Travel møter dere ved ankomst til Alonissos. Transport fra havnen på Alonissos til hotellet ditt foregår med buss eller minibuss og tar ca. 5–20 minutter, avhengig av antall hotellstopp.

Les mer om transport her. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst.
Mat, drikke og natteliv
Både Patitiri og Alonissos' gamleby, Chora, har flere hyggelige tavernaer, barer og kafeer.

Det greske kjøkkenet

I Hellas finner du tavernaer som serverer landets tradisjonelle husmannskost, og det er akkurat disse tavernaene som utgjør en stor del av landets sjarm. På Skiathos serveres det spesialiteter fra mange kulturer, og du finner raskt din egen favoritt.

Småretter

Det er mye god mat i Hellas. Kanskje kjenner du allerede til noen av de mest populære smårettene:

Tsatsiki – den klassiske dippen med yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitsanosalata – dipp laget av aubergine.
Choriatiki salata – klassisk gresk salat, serveres med fetaost.
Saganaki – fritert ost.
Kolokithakia tiganita – fritert squash.

Tilbehør

Poteter severes hovedsakelig som pommes frites.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukter. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg fram!

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort og finnes i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Drikken Ouzo drikkes av mange både før og under måltidet. Det er et slags brennevin krydret med anis.
Kali oreksi – velbekomme!
Utelivet er heller beskjedent, med noen få musikkbarer i gamlebyen Chora.
Shopping
Alonissos har et veldig begrenset utvalg av butikker. Det meste dreier seg om suvenirbutikker og butikker som selger smykker og klær i hovedstaden og i gamlebyen. Den gamle byen har også noen kunstutsalg.

Shopping på Skiathos

Sporadene er ikke akkurat kjent som et shoppingparadis, men det er en del spennende butikker som selger klær, sko, smykker og diverse tilbehør. Mange suvenirbutikker på øyene selger blant annet t-skjorter, saronger og strandleker.
Aktiviteter og severdigheter
Alonissos er en frodig, grønn og usannsynlig vakker øy. Det hersker en sjelden ro på øya. Om du blir rastløs av stillheten kan du besøke flere severdige øyer og steder i nærområdet.

Palaia Alonissos

Den gamle hovedbyen på Alonissos er en idyllisk og tradisjonell landsby med en beliggenhet på over 200 meter over havet. Her ligger de klassiske gamle steinhusene, og de mange smale smugene venter på å bli utforsket. Byen har vært bebodd helt tilbake til 700 år før vår tid, men i 1965 ble stedet ødelagt av et jordskjelv. Innbyggerne flyttet da ned til havnebyen Patitiri, som ble øyas nye hovedstad. Palaia Alonissos ble sakte, men sikkert en spøkelsesby, helt til turistene begynte å kjøpe land og renovere husene på 1970-tallet. Mange av de gamle husene er i dag ferieboliger, eller de har blitt bygget om til små hotell.

Patitiri

Havnebyen Patitiri er Alonissos hovedby. Herfra går det badebåter til strendene rundt på øya og de nærmeste småøyene.

Alonissos Museum

I en stor steinbygning i Patitiri ligger Alonissos Museum, som har avdelinger for forskjellige tidsperioder. Museet ble åpnet i 2001, og rommer gjenstander fra livet på øya, og gir besøkende et godt innblikk i hvordan hverdagen må ha fortonet seg for befolkningen i tidligere tider. En interessant utstilling viser gjenstander fra 10 000 år f.Kr. til 500 e.Kr. og redskap fra steinalderen.

Skopelos

Skopelos er en vakker naboøy, og et paradis for den som liker å gå turer i naturen. Navnet betyr "Stein i havet", og kan også brukes som et begrep på en vanskelig oppgave eller periode i livet – en "skopelos". Øya er den av Sporadene hvor det blåser aller mest, så det kan av og til være vanskelig å komme seg til og fra Skopelos, og derfra har den fått sitt navn.
Hovedstaden Skopelos ble konstruert som en labyrint for å forvirre pirater og uønskede gjester.

Skiathos

Naboøya Skiathos har flere fine turstier og fantastiske naturopplevelser. Lei gjerne en jeep og dra opp i fjellene hvor du kan besøke øyas klostre og kirker, den gamle hovedstaden og de avsidesliggende strendene på øyas nordside.

Aktiviteter på Sporadene

Sporadene kan ikke sammenliknes med for eksempel Kreta eller Rhodos når det kommer til klassiske greske severdigheter, men det er mye å se, om enn i mindre skala. På de tre øyene er det et stort utvalg av båtutflukter. Kontakt oss eller våre agenter på Skopelos og Alonissos, eller gå en tur i havnen og ta en titt på tilbudene.
Hvordan du tar deg rundt
Skiathos, Skopelos og Alonissos er vakre øyer med mange fine severdigheter. En biltur byr på det lille ekstra, og best av alt er følelsen av frihet du får med egen bil. På Skiathos samarbeider vi med AVIS, og kan tilby en prisgunstig leiebilpakke.

Hvordan?

Ta kontakt med oss i Ving på servicetelefonen vår. Vi bestiller bilen for deg, og du henter den hos AVIS, eller får den levert (avhengig av hvilket hotell du bor på). På Skopelos og Alonissos samarbeider vi med et lokalt leiebilfirma. Husk å ta med førerkort. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Forhåndsbestilling av bil

Du kan bestille leiebil før du reiser til Skiathos, og velger selv om du vil hente bilen ved ankomst til flyplassen, eller etter ankomst til hotellet. Enkelt og greit! Om du bestiller en bil fra AVIS og ønsker å hente den på flyplassen, ordner du selv bestilling og betaling av plass på ferge til Skopelos eller Alonissos. Leiebil som skal hentes på hotell på Skopelos og Alonissos bestilles etter ankomst til reisemålet.

Tilbud

For gjester som skal bo på Skiathos har vi gode tilbud som varierer fra uke til uke. Hør med oss hva som gjelder.

Inkludert

Når du leier bil gjennom AVIS er blant annet skatter og fri kjørelengde inkludert i prisen. Kontakt gjerne AVIS for ytterligere informasjon. Det er også mulighet for tilvalg av f.eks. barnesete og ekstra forsikringer.

Levering

Tilbakelevering av bilen avtaler du med AVIS. Du returnerer bilen med samme mengde bensin som når du mottok den.

Tips og råd

Vi i Ving kommer gjerne med tips og råd om fine kjøreruter og hva som er verdt å oppleve underveis – eventyret venter der ute! Kjør forsiktig!
Det er få veier på Alonissos, og du kommer deg raskt rundt på øya ved hjelp av leiebil eller lokalbussen som kjører mellom Palaia Alonissos, Patitiri og Steni Vala. Veiene er smale og svingete, så vi anbefaler å kjøre forsiktig og langsomt. Det er kun fire taxier på øya, og lokalbussen går ikke så ofte. Om du ikke vil gå til fots, kan vi anbefale leiebil eller motorsykkel/scooter om du har førerkort for dette. Det er også mulig å leie ATV for turer rundt på øya. Det finnes ikke sykkelutleie på Alonissos.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på våre reisemål.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Begrenset bruk av bankkort. Bank og minibank finnes i Patitri.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng og mange trapper. Ta med lommelykt og refleks da flere veier mangler belysning. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Alonissos