Se hotell (5)

Reiser til Symi

Symi er en passe stor øy med vakker natur som tilbyr en avslappende ferie i fred og ro.
Symi er en øy med grønt innland, gylne klippekyster og mange små viker og bukter å bade i. Byen med sine karakteristiske hus høyt oppe i åssiden, er like vakker ved morgengry som i skumringen. Og husene regnes som noen av landets fineste eksempler på nyklassisistisk arkitektur. Byen består av to deler: Yialos og Chorio, som bindes sammen av hovedgaten Kali Stratas med sine rundt 500 trappetrinn. Hvis du ikke vil gå til fots finnes det en lokalbuss. Yialos er den levende og av og til hektiske havnebyen med massevis av tavernaer, kafeer og barer. Chorio er den eldre delen med koselige smug med trapper et godt stykke ovenfor Yialos. Her oppe er den greske landsbyfølelsen påtagelig, med fine tavernaer og små butikker der man kan få kjøpt det meste. Du kan også utforske gamle ruiner i Nimborio og i landsbyen Kato om du er glad i historie.

Byens sentrum

Havnepromenaden er byens hjerte, med myldrende aktivitet hele dagen, spesielt når utfluktbåtene fra Rhodos legger til. Men øyboerne selv har ikke hastverk, de sitter gjerne å filosoferer i timevis over en kopp kaffe. Hvorfor ikke gjøre det samme? Ta deg god tid på en kafe med utsikt over folkelivet eller over en god middag på en taverna. Savner du litt mer desibel er det mange barer som spiller musikk utover kveldene.

Fine fotturer

Symis fjellandskap innbyr til mange spennende fotturer. Langs små grusveier og eselstier kommer man til vakre klostre, små kapell og uforstyrrede klippeviker med krystallklart vann. Fra Pedi-viken kommer man til Agios Nikolaos, øyas beste sandstrand. Nimborios er en vik med en liten strand og en taverna. Den ligger vest for byen og du kommer deg enklest hit ved å gå en vakker fottur langs kysten. Mellom Yialos og Nimborios er det en to kilometer lang klippekyst med små platåer der man kan bade og sole seg uten å bli forstyrret.

Fredelig strandliv

Hver dag går taxibåtene fra strandpromenaden i Yialos og Pedi til forskjellige bukter og viker, slik at du enkelt kommer deg til strender som Nanou og Agios Georgios på østkysten. Til mer avsidesliggende utfluktsmål er båtene større og mer komfortable, og kapteinen ordner ofte en piknik. På øyas sydside ligger det berømte klosteret Panormitis, der du kan overnatte i herberget. Hit går det både buss og båt, men du kan like gjerne leie en bil og kjøre selv. Langs veien anbefales et bad i Marathounda-bukten og lunsj på tavernaen der.
Nyttige tips
  • Kombiner to øyer
  • Stille og rolig
  • Veldig fornøyde gjester
  • Gode restauranter

Våre gjesters vurdering Symi

Finn reise til Symi

Inspirasjon og reisetips til din ferie på Symi

Ekspertens tips til Symi

Symi er en billedskjønn øy som byr på en helt magisk utsikt når du seiler inn i bukten. Amanda, vår ekspert på Symi, guider deg her til de beste opplevelsene på øya.