Se hotell (6)

Reiser til Symi

Symi er en passe stor øy med vakker natur som tilbyr en avslappende ferie i fred og ro.

Symi er en øy med grønt innland, gylne klippekyster og mange små viker og bukter å bade i. Byen med sine karakteristiske hus høyt oppe i åssiden, er like vakker ved morgengry som i skumringen. Og husene regnes som noen av landets fineste eksempler på neoklassisk arkitektur. Byen består av to deler: Yialos og Chorio som bindes sammen av hovedgaten Kali Stratas rundt 500 trappetrinn. Hvis du ikke vil gå til fots finnes det en lokalbuss. Yialos er den levende og av og til hektiske havnebyen med massevis av tavernaer, kafeer og barer. Chorio er den eldre delen med koselige smug med trapper et godt stykke ovenfor Yialos. Her oppe er den greske landsbyfølelsen påtagelig, med fine tavernaer, kafeer og små butikker der man kan få kjøpt det meste.

Byens sentrum

Havnepromenaden er byens hjerte, med myldrende aktivitet hele dagen, spesielt når utfluktbåtene fra Rhodos legger til. Men øyboerne selv har ikke hastverk, de sitter gjerne å filosoferer i timevis over en kopp kaffe. Hvorfor ikke gjøre det samme? Ta deg god tid på en kafe med utsikt over folkelivet eller over en god middag på en taverna. Savner du litt mer desibel er det mange barer som spiller musikk utover kveldene.

Fine fotturer

Symis fjellandskap innbyr til mange spennende fotturer. Langs små grusveier og eselstier kommer man til vakre klostre, små kapell og uforstyrrede klippeviker med krystallklart vann. Fra Pedi-viken kommer man til Agios Nikolaos, øyas beste sandstrand. Nimborios er en vik med en liten strand og en taverna. Den ligger vest for byen og du kommer deg enklest hit ved å gå en vakker fottur langs kysten. Mellom Yialos og Nimborios er det en to kilometer lang klippekyst med små platåer der man kan bade og sole seg uten å bli forstyrret.

Fredelig strandliv

Hver dag går taxibåtene fra strandpromenaden i Yialos og Pedi til forskjellige bukter og viker, slik at du enkelt kommer deg til strender som Nanou og Agios Georgios på østkysten. Til mer avsidesliggende utfluktsmål er båtene større og mer komfortable, og kapteinen ordner ofte en piknik. På øyas sydside ligger det berømte klosteret Panormitis, der du kan overnatte i herberget. Hit går det både buss og båt, men du kan like gjerne leie en bil og kjøre selv. Langs veien anbefales et bad i Marathounda-bukten og lunsj på tavernaen der.

Nyttige tips
 • Kombiner to øyer
 • Stille og rolig
 • Veldig fornøyde gjester
 • Gode restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Symi

Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
33°22°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
29°19°
10
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
25°15°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
På Symi er det en liten steinstrand i tettstedet Yialos. Mellom Yialos og Nimborios ligger det en ca. to kilometer lang klippekyst med små avsatser hvor man kan bade og sole seg. Pedi-bukten har en liten strand med et par tavernaer. Herfra går badebåtene til de små badebuktene Agia Marina og Agios Nikolaos. Hver dag går taxibåtene fra strandpromenaden i byen og Pedi til forskjellige bukter og viker. Med båt er det lett å finne veien til fine strender som Nanou og Agios Georgios på østkysten som er vanskelig tilgjengelig fra veien. Til fjernere utfluktsmål er båtene større og mer komfortable. Kapteinen ordner ofte en piknik.

Strender på Rhodos

Rhodos er et utmerket reisemål for deg som ønsker et godt utvalg av strender. Det er en del vind på vestkysten, noe som gjør de svale strendene i området populære i sommermånedene. De fleste av Rhodos' mest kjente strender ligger langs østkysten.

Ixia – stort utvalg av strandaktiviteter

Ixia er en steinstrand mellom Kritika og Trianda. Ved stranden er det mulig å drive med aktiviteter som windsurfing, jetski, og vannski.

Triandabukten – populær strand for windsurfing

Triandabukten ligger på vestkysten utenfor småbyene Ixia og Ialyssos. Området er populært blant windsurfere på grunn av vindkastene.

Kallithea Springs – vakkert omgitt av klipper

Den populære stranden i Kallithea er omgitt av klipper. Det er utplassert solsenger på klippene, og stiger gir lett tilgang til vannet.

Oasis, Thassos, St. Nicolas – klippestrender med særpreg

Disse tre klippestrendene ligger mellom Kallithea og Faliraki, ca. to kilometer fra Sunwing Kallithea Beach. Her er det solsenger på klippene og en taverna på hver strand.

Faliraki – en paradisstrand

Faliraki er en herlig, lang sandstrand som er både langgrunn og badevennlig. Området har et stort utvalg av vannsport. Like ved Hotell Esperides ligger det et stort badeland med vannsklier, kafeer, restauranter og butikker.

Antony Quinn – herlig strand for snorkling

En liten strand som egner seg godt for snorkling. Stranden er brukt som location i flere store filminnspillinger.

Tsambika – vakker sandstrand

Fin sandstrand på østkysten, ca. 30 kilometer fra Rhodos by. Stranden er langgrunn og det er ingen strøm eller bølger. Det er to kilometer å gå fra der lokalbussen stopper.

Golden Beach – bortgjemt paradisstrand

Golden Beach er vanskelig å komme til, men er kjent som en av de vakreste strendene på Rhodos.

Haraki/Agathi – rolig strand

Beskrevet av mange som en rolig strand. Mindre restauranter i nærområdet serverer småretter.

Lindos – herlig sandstrand

Nedenfor Lindos ligger en vik med to herlige sandstrender. Bak åsen ligger det en annen, delvis beskyttet vik med fine bademuligheter.

Pefkos – strender med variasjon

I Pefkos kan du velge mellom en lang sandstrand og små, trivelige badeviker.

Kiotari – rolig steinstrand

Denne steinstranden strekker seg sørover fra Kiotari. Stranden anbefales for deg som liker fredelige omgivelser, spesielt i høysesongen.

Prassonissi – strand med campingmuligheter

Prassonissi ligger på sørspissen av øya, og er et paradis for windsurfere. Her kan du tydelig oppleve forskjellene på tidevannet. Det ligger en campingplass ved stranden.

Afandou – rolig strand med klart vann

Afandou ligger sør for Faliraki-stranden, og har blitt kjent som en roligere strand. Stranden er seks kilometer lang, så det er enkelt å finne et sted hvor du kan være for deg selv. Stranden passer fint for snorkling.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Symi i sommerhalvåret.

Flyet lander på Rhodos flyplass.

Hotell på Symi kan bestilles til alle fly som lander på Rhodos flyplass senest kl. 14.00.
Transport (både buss og båt) er inkludert for deg som har bestilt hotell på Symi med Ving.

Våre reiseledere møter deg på flyplassen og hjelper deg med å finne rett buss. Bussreisen til Rhodos by tar ca. 30 minutter (ca. 15 km), avhengig av antall stopp. Det blir noe ventetid i Rhodos by innen fergen til Symi går kl. 19.00. Bagasjen kan oppbevares på et hotell i mellomtiden. Båtreisen tar ca. 2 timer (ingen reiseleder om bord). En representant for agenten vår, Symi Tours, ønsker velkommen ved ankomst til Symi. Gjester som bor i Yialos spaserer til hotellet med bagasjen. Gjester som bor i Chorio, Nimborios og Pedi får transport til hotellet.

Ved hjemreise går båten fra Symi til Rhodos tidlig om morgenen. Tiden frem til flyet går tilbringes på egen hånd i Rhodos by. Bagasje kan oppbevares på et hotell der. Du kan leie et rom for dagen mot betaling og med forbehold om plass. Leie for rommet betales til hotellet. Mer informasjon om hjemreisen finner du i velkomstmaterialet som deles ut ved ankomst.

Avhengig av vær, vind og uforutsette endringer i båttrafikken kan båtreisen forsinkes eller ta lengre tid, særlig i lavsesong.
Mat, drikke og natteliv
Det er mange hyggelige kafeer og tavernaer i Chorio, Pedi og Yialos.

Mat og drikke på Rhodos

Det er ikke uvanlig med sen lunsj i Hellas. På noen restauranter kan det være lurt å bestille bord på forhånd, men på de fleste stedene kan dere komme uten å reservere. I Rhodos by er det et stort utvalg av restauranter og tavernaer, både i den nye og den gamle delen. Et restaurantmåltid starter vanligvis med meze – småretter. Her er det verdt å prøve fritert eller grillet blekksprut, små friterte marides (fisk), friterte symireker, fritert bakaliaro (saltfisk) med skordalia (hvitløksdipp) og friterte revitokefkedes (små kikertboller).

Til hovedrett serveres ofte grillet paidaki (lam), hjemmelaget moussaka (grateng av aubergin, kjøttsaus, poteter og hvit saus), pastitsio (makaronirett) eller giouvetsi (grateng med kjøtt og pasta). Til dessert serveres ofte sesongens frukt.

Rhodos-viner

Vin fra Rhodos har gjennom årene blitt tildelt priser og fått god omtale. Det finnes flere vinprodusenter på øya, som Emery og Cair. Viner fra Rhodos lages på druesortene mandilari og athiri som kun finnes på Rhodos og i Frankrike.
Nede i havnen ligger det flere hyggelige barer. Her er det også et diskotek.
Om du foretrekker et aktivt natteliv er det Rhodos by som er stedet. Den store bargaten heter Orfanidou, og der ligger barene tett i tett. Utelivet på Rhodos er hektisk og lokker til seg mange mennesker. Kvelden begynner ofte tidlig og rundes først av når sola går opp. Om sommeren går strandfester av stabelen i nærheten av Rhodos by. De pleier å starte rundt midnatt, og det er transport fra Rhodos by.
Shopping
Det er begrensete shoppingmuligheter på Symi, selv om det er en del butikker som selger suvenirer og liknende. Om du vil ha et større vareutvalg anbefaler vi en tur til Rhodos og Rhodos by.

Shopping på Rhodos

De beste shoppingmulighetene finner du i Rhodos by. Den store handlegaten Ethnarchou Makario ligger ved Kypros-plassen. Det er også en del mindre gågater i nærheten med massevis av små butikker. En annen stor handlegate, Sokrates, ligger i gamlebyen. Her finner du vanlige butikker side om side med suvenirbutikker. Her kan du prute, spesielt på gull og lær. Prisene på klær er vanligvis høyere enn i Norge. Sko kan man imidlertid finne til lavere priser enn hjemme. Det er spesielt populært å kjøpe sandaler.

Butikker

Offisielle åpningstider er kl. 08.30-13.30, og de fleste dager også kl. 17.00-21.00 (sesongavhengig). På større steder holder mange butikker åpent lenger.

Markeder i Rhodos by

Et av de mest populære markedene i Rhodos by heter Agios Dimitris og holdes ved kirkegården. Ved Diagoras-stadion er det også et marked som er verdt å besøke. Her finner du grønnsaker, frukt, fisk, klær, sko, stoffer, tepper o.l.

Keramikk

Keramikk finner du overalt, men de beste prisene og fine håndmalte varer får du ved å handle på verkstedene utenfor Rhodos by. Det går mange utflukter til disse keramikkverkstedene.

Gull og sølv

Det er et stort utvalg av gull og sølv. Prisene er lavere enn hjemme, men sørg for å handle med seriøse gullsmeder. Alt gull skal være stemplet 585 for 14 karat og 750 for 18 karat.

Olivenolje

Mye rimeligere enn i Norge, ca. 4 euro pr. liter.

Fåreost

Fåreost – feta – er også verdt å ta med seg hjem. Kiloprisen ligger på ca. 3-6 euro avhengig av type og kvalitet.
Aktiviteter og severdigheter
Det er gode muligheter for fotturer av ulik vanskelighetsgrad i fjellene på øya. Du kan gå på egen hånd eller med guide.

Fine fotturer

Symis fjellandskap lokker med mange spennende turstier. Langs smale grusveier og eseltråkk kommer man til vakre klostre, små kapell og uforstyrrede klippeviker med krystallklart vann. Fra Pediviken kommer man til Agios Nikolaos, øyas beste sandstrand. Nimborios er en vik med en liten strand og en taverna. Den ligger vest for byen og nås lettest på en vakker fottur langs kysten. Mellom Yialos og Nimborios er det en to kilometer lang klippekyst med små avsatser hvor man kan bade og sole seg i fred og ro.

Bowling

På Rhodos finnes det flere bowlinghaller, f.eks. i Faliraki.

Gokart

Om du går lei av stranden kan du ta turen til gokartbanen i Rhodos by. Her arrangeres det konkurranser for små og store grupper.

Surfing

Rhodos byr på gode surfemuligheter for aktive feriegjester. På vestkysten kan du f.eks. dra til strendene i Ixia og Ialyssos. Ved sørkysten ligger halvøya Prassonissi som omtales som et surfeparadis. Her kan du ta surfeundervisning og leie utstyr.

Tennis

På Rhodos har mange av de store hotellene tennisbaner som kan leies av alle. Rhodos tennisklubb ligger like ved havet nord for Mandrakihavnen.
Med sin vakre natur og passe størrelse tilbyr Symi en avslappende ferie i fred og ro. Om man da ikke regner med selve øya er det langt mellom de klassiske severdighetene. Symi har et grønt innland, gylne klippekyster og massevis av små viker og bukter som lokker med bading. Byen er vakker ved soloppgang og solnedgang med sine karakteristiske hus høyt oppe i skråningen. Husene regnes som noen av landets fineste eksempler på neoklassisistisk arkitektur.
Hvordan du tar deg rundt
På Symi er det mulig å leie bil og scooter. Husk at du nå ha førerkort for motorsykkel om du vil bestille scooter, og kontrollér nøye hvilke forsikringer som er inkludert. Det er ikke mulig å bestille leiebil hjemmefra.

Båt

Fra havnen i Yialos går det ferjer og hydrofoilbåter til naboøyene.

Buss

Det er enkelt å ta seg rundt mellom Yialos, Chorio og Pedi. Lokalbussen går fast ca. en gang i timen på dagtid. Det går også lokalbusser til Panormitis.

Taxi

I Yialos er det et begrenset utvalg av taxitjenester.

Slik kommer du deg rundt på Rhodos

Det er enkelt å reise rundt på Rhodos. Det er et godt nettverk av lokale bussforbindelser, og veiene er velholdte. Fra Mandrakihavnen går det en del båtturer.

Båt

Alle badebåter går fra Mandrakihavnen og går langs østkysten. Du kan reise til f. eks. hovedstaden Athen eller Marmaris i Tyrkia med de større ferjene som går fra Commercial Harbour.

Buss

Rhodos har et velfungerende bussnett med avganger flere ganger i timen mellom de fleste stedene. I Rhodos by går bussene fra Mandrakihavnen, fra Rimini Square for reiser østover og fra Averof Street for reiser vestover. Bussene i Rhodos by og på Ialyssos-kysten er blå, på de andre deler av øya er de orange. Langs hovedveien mellom Ixia og Rhodos by og mellom Lardos, Pefkos og Lindos er det holdeplasser. Hør med oss om aktuelle busstider, eller spør på turistinformasjonen eller busstasjonen.

Taxi

Taxiene i Rhodos by kjører på taksameter eller med faste priser. Utenfor bykjernen gjelder den offisielle prislisten, men den kan ofte forhandles. Om du har bestilt taxi på forhånd må du betale en henteavgift. På Rhodos er det enklest å praie en ledig taxi på gaten, eller gå til en taxiholdeplass. Her finner du prisliste med faste priser. Husk at de fleste taxiene ikke tar kort, kun kontant.

Moped og sykkel

Moped- og sykkelutleiefirmaer er det mange av, f.eks. Moto Pilot i Rhodos by på Kritis 12, en tverrgate til bargaten. Ekstra forsikring er ikke inkludert i prisen, men bør kjøpes i tillegg. Da er du dekket ved trafikkulykker, tyveri av kjøretøyet og personskader. Hjelm er obligatorisk, og er gratis å låne.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–oktober kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Begrensede muligheter til å benytte bankkort. Bank og minibak finnes i Yialos.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Ta gjerne med lommelykt og reflekser da flere av veiene mangler gatebelysning. Les også Vings reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Rhodos

Rhodos er veldig barnevennlig og et fint feriemål for barnefamilier. Grekerne er gjestfrie og veldig barnekjære, slik at du kan ta med barna overalt.

Maten på restaurantene

Mange tavernaer og restauranter på Rhodos har barnemenyer.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste store matbutikker og på velassorterte apotek. Utvalget av barnemat på glass er noe mindre enn her hjemme.

Lekeplasser

Mange hotell har sine egne lekeplasser. Det er en del offentlige lekeplasser i sentrum av Rhodos by.

Shopping

Barneklær er relativt dyre i Hellas, men det er mange fine butikker med merkeklær av god kvalitet.

Barnestoler

De fleste hotell har barnestoler, men de kan være vanskelig å finne på restauranter og tavernaer.
Utflukter
Jeepsafari Rhodos – nordlig rute
Jeepsafari Rhodos – nordlig rute
Bli med på eventyr og oppdag en ny side av Rhodos! Vi kjører offroad med jeeper og besøker områder som det ellers er vanskelig å finne frem til. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten

Finn reise til Symi
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.