Se hotell (10)

Reiser til Kalymnos

Dagene på Kalymnos rusler av gårde i et behagelig tempo, og reiser du med Ving kan du velge mellom flere fine hotell på to ulike reisemål.
Kalymnos ligger ca. en times båttur nord for Kos, og når du ankommer den vakre havnen i Pothia kan du senke skuldrene og la ferien begynne. Denne øya var lenge mest kjent for sine svampdykkere, men er i dag like berømt for sine vakre strender og koselige landsbyer hvor livet går sin vante, greske gang. En reise til Kalymnos er en reise til fred og ro. Uansett hvilket av våre reisemål du velger, tar det ikke lang tid å falle inn i rytmen hvor du fordeler tiden mellom behagelig strandliv og lange lunsjer på en av øyas mange skyggefulle tavernaer, eller kanskje drar på en utflukt før solen går ned og kveldsbrisen svaler litt.

Vings reisemål på Kalymnos

Mirties & Massouri får toppkarakterer av våre gjester. Om det kommer av den vakre naturen, de fine badevikene eller den avslappede stemningen er vanskelig å si, men mange av våre gjester velger å komme hit både én, to og tre ganger. I Kantouni opplever du en fin miks av byliv, uteliv og strandliv i tillegg til at du har gode utfartsmuligheter rundt på Kalymnos og andre øyer. Om du synes det er vanskelig å velge kan du alltid kombinere de to reisemålene i løpet av oppholdet, slik at du får to ferier i stedet for én! Du kan også velge å kombinere en uke på Kalymnos med en uke på Kos.

Fine strender

Det er mer enn nok av strender å utforske på Kalymnos. De består hovedsakelig av grovkornet sand, grus eller stein. Den største stranden på øya ligger i Massouri og er 500 meter lang. Du kan også dra på utflukt til den lille øya Pserimos mellom Kos og Kalymnos hvor det ligger en lagune med en barnevennlig, hvit sandstrand og flere tavernaer.

Lokale restauranter

I løpet av ferien på Kalymnos kommer du antakelig til å innta de fleste måltidene på familieeide, lokale tavernaer. Prisene er relativt lave, og den gode maten er som regel laget etter mammas hemmelige oppskrifter. Det er ikke alltid menyen stemmer med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør hva dagens spesialiteter er, og du blir kanskje invitert til å løfte på grytelokkene for å se hva som frister.

Aktiviteter på Kalymnos

Vil du gjøre mer i ferien enn bare å stikke tærne i sanden og spise oliven? Øyas bratte klippevegger er veldig populære blant klatrere som kommer til Kalymnos for å kombinere fjellklatring med soling og badeliv. Både nybegynnere og erfarne klatrere kan finne utfordringer på Kalymnos, og i tillegg er det mulig å gå fine fotturer og dykke i havet.

Hovedstaden Pothia

Kalymnos hovedstad Pothia er en vakker havneby som de fleste vil besøke under oppholdet på øya. Pothia fremstår som en småby til tross for at rundt 12 000 av Kalymnos totalt ca. 14 000 innbyggere bor her. Byen har et passe utvalg av butikker, og barene langs havnepromenaden er et populært tilholdssted for både turister og lokalbefolkning, sent og tidlig. I Pothia er kanskje det aller koseligste å bare rusle rundt i de trange gatene og beundre de vakre bygningene, kanskje bestille en frappé på en kafé eller spise god mat på en av de mange lokale tavernaene i havnen, mens du nyter utsikten.
 • To ulike reisemål
 • Lokale restauranter
 • Rimelig mat og drikke
 • Fine strender
 • Hotell i alle prisklasser
 • Kombiner to øyer
Finn ditt hotell
Finn reise til Kalymnos

Reiser til Kalymnos

Mirties & Massouri
 • Restauranter og barer
 • Strender
 • Aktiviteter (se og gjøre)
Mirties og Massouri har vakker natur, fine badeviker og er perfekt for avkobling. Reiser du med Ving kan du bo prisgunstig rett ved havet.
Kantouni
 • Restauranter og barer
 • Strender
 • Uteliv
I Kantouni venter ekte gresk byliv, en liten strand og et passe stort utvalg av tavernaer, restauranter og andre tilbud. Det er lett å reise rundt både her og på nærliggende øyer.
Pothia
 • Barnevennlig
 • Restauranter og barer
 • Strender
I Pothia, Kalymnos' hovedstad, møter du gresk hverdagsliv i et rolig og behagelig tempo. Det finnes også flere severdigheter og fine små strender.

Våre egne reisetips og anbefalinger

Pothia

Kalymnos og Telendos

Rett ved siden av Kos finner du den herlige øya Kalymnos og den lille øya Telendos - et av våre litt mindre kjente reisemål. To øyer som du kan oppleve på én og samme ferie. Følg med vår reiseekspert, Tomas, og les hans beste tips til de vakre øyene.