Se hotell (9)

Reiser til Kalymnos

Dagene på Kalymnos rusler av gårde i et behagelig tempo, og reiser du med Ving kan du velge mellom flere fine hotell på to ulike reisemål.
Kalymnos ligger ca. en times båttur nord for Kos, og når du ankommer den vakre havnen i Pothia kan du senke skuldrene og la ferien begynne. Denne øya var lenge mest kjent for sine svampdykkere, men er i dag like berømt for sine vakre strender og koselige landsbyer hvor livet går sin vante, greske gang. En reise til Kalymnos er en reise til fred og ro. Uansett hvilket av våre reisemål du velger, tar det ikke lang tid å falle inn i rytmen hvor du fordeler tiden mellom behagelig strandliv og lange lunsjer på en av øyas mange skyggefulle tavernaer, eller kanskje drar på en utflukt før solen går ned og kveldsbrisen svaler litt.

Vings reisemål på Kalymnos

Mirties & Massouri får toppkarakterer av våre gjester. Om det kommer av den vakre naturen, de fine badevikene eller den avslappede stemningen er vanskelig å si, men mange av våre gjester velger å komme hit både én, to og tre ganger. I Kantouni opplever du en fin miks av byliv, uteliv og strandliv i tillegg til at du har gode utfartsmuligheter rundt på Kalymnos og andre øyer. Om du synes det er vanskelig å velge kan du alltid kombinere de to reisemålene i løpet av oppholdet, slik at du får to ferier i stedet for én! Du kan også velge å kombinere en uke på Kalymnos med en uke på Kos.

Fine strender

Det er mer enn nok av strender å utforske på Kalymnos. De består hovedsakelig av grovkornet sand, grus eller stein. Den største stranden på øya ligger i Massouri og er 500 meter lang. Du kan også dra på utflukt til den lille øya Pserimos mellom Kos og Kalymnos hvor det ligger en lagune med en barnevennlig, hvit sandstrand og flere tavernaer.

Lokale restauranter

I løpet av ferien på Kalymnos kommer du antakelig til å innta de fleste måltidene på familieeide, lokale tavernaer. Prisene er relativt lave, og den gode maten er som regel laget etter mammas hemmelige oppskrifter. Det er ikke alltid menyen stemmer med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør hva dagens spesialiteter er, og du blir kanskje invitert til å løfte på grytelokkene for å se hva som frister.

Aktiviteter på Kalymnos

Vil du gjøre mer i ferien enn bare å stikke tærne i sanden og spise oliven? Øyas bratte klippevegger er veldig populære blant klatrere som kommer til Kalymnos for å kombinere fjellklatring med soling og badeliv. Både nybegynnere og erfarne klatrere kan finne utfordringer på Kalymnos, og i tillegg er det mulig å gå fine fotturer og dykke i havet.

Hovedstaden Pothia

Kalymnos hovedstad Pothia er en vakker havneby som de fleste vil besøke under oppholdet på øya. Pothia fremstår som en småby til tross for at rundt 12 000 av Kalymnos totalt ca. 14 000 innbyggere bor her. Byen har et passe utvalg av butikker, og barene langs havnepromenaden er et populært tilholdssted for både turister og lokalbefolkning, sent og tidlig. I Pothia er kanskje det aller koseligste å bare rusle rundt i de trange gatene og beundre de vakre bygningene, kanskje bestille en frappé på en kafé eller spise god mat på en av de mange lokale tavernaene i havnen, mens du nyter utsikten.
 • To ulike reisemål
 • Lokale restauranter
 • Rimelig mat og drikke
 • Fine strender
 • Hotell i alle prisklasser
 • Kombiner to øyer
Finn ditt hotell
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
På øyene Kos, Kalymnos og Telendos er det middelhavsklima som gjelder. Varme, tørre somre og milde vintre som også står for det meste av årets nedbør. Vings reisemål på Kos er Kos by og Marmari og Tigaki på nordsiden av øya og Kardamena på sydsiden. På Kalymnos er vi på reisemålene Mirties & Massouri samt Kantouni. Telendos er Vings fredeligste og minste øy. Uavhengig av hvilken øy du velger er klimaet det samme.

Er du glad i varme, sol og bad er høysesongen i juli og august perfekt for deg, med gjennomsnittstemperaturer over 30 grader midt på dagen. Juli og august er de mest solrike månedene med vanntemperaturer på sitt høyeste, opp i 24 grader. Foretrekker du heller norsk sommerklima kan du vurdere å reise om våren eller høsten. Da ligger gjennomsnittstemperaturen rundt 23 grader i mai og 28 grader i september, og i havet er det rundt 22 grader i mai og 23 grader i september. I mai og september kan det komme en og annen regnskur.

Mai

Mai regnes som forsesong med dagtemperaturer rundt 23 grader på dagtid, og litt kjølige netter. Vanntemperaturen ligger rundt 22 grader. Sporadisk regn kan forekomme.

Juni

I juni stiger temperaturene både på land og i vannet. I luften kan det komme opp i 28 grader, og i vannet rundt 24 grader. Regn kan forekomme, men er ikke vanlig.

Juli og august

Disse månedene regnes som høysesong og er perfekt for sol- og badeferie, med temperaturer på 31-32 grader på dagtid og sjelden under 22 grader om natten. I vannet kan man regne med at temperaturen stiger til 24 grader. Regn forekommer nesten ikke.

September og oktober

Disse månedene regnes som sensesong, men sommervarmen er her fremdeles med 28 grader i luften og 23 i vannet. Temperaturene synker utover høsten, og regn kan forekomme sporadisk.

November til april

I vinterhalvåret er det vanligere med nedbør, og dagstemperaturen varierer fra 14 til 20 grader. Kveldene er kjøligere, og om natten er temperaturen mellom 8 og 13 grader. Antallet soltimer er færrest på denne tiden av året, og vanntemperaturen er som regel 16-19 grader.

Reiser til Kalymnos

Mirties & Massouri
 • Strender
 • Shopping
 • Barnevennlig
Mirties og Massouri har vakker natur, fine badeviker og er perfekt for avkobling. Reiser du med Ving kan du bo prisgunstig rett ved havet.
Kantouni
I Kantouni venter ekte gresk byliv, en liten strand og et passe stort utvalg av tavernaer, restauranter og andre tilbud. Det er lett å reise rundt både her og på nærliggende øyer.
Pothia
I Pothia, Kalymnos' hovedstad, møter du gresk hverdagsliv i et rolig og behagelig tempo. Det finnes også flere severdigheter og fine små strender.

Finn reise til Kalymnos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.