Se hotell (41)

Reiser til Athen

Bli med på en reise til Athen, verdens mest moderne, antikke by med et pulserende uteliv og et fantastisk shoppingtilbud.
Athen er mye mer enn Akropolis, Dionysos-teatret, museer og antikk gresk kunst og kultur. Her tar de enkle fornøyelsene aldri slutt. Gå deg bort i byens gater og finn dine egne favorittsteder blant tavernaer, kafeer, barer og nattklubber. Athen har to ansikter – ett for dagen og ett for natten. Når mørket faller på stiger stemningen på byens torg, kafeer og restauranter, og man glemmer dagens hete og trafikkaos.

Shopping og matopplevelser

Athen er byen for deg som er glad i å shoppe. Det meste av butikker ligger i gangavstand fra sentrum. Rundt Syntagmaplassen finner du alt fra hvitløksranker til Armani-dresser. Markedsgaten Monastiraki frister med klær, antikviteter, tepper, skulpturer, gullsmykker og mye mer, og i Kolonaki ligger motebutikkene på rekke og rad. I den gamle bydelen Plaka ligger det en populær mathall. Byen kryr av gode restauranter hvor du kan nyte lokale delikatesser som souvlaki, moussaka, tzatziki og ostepai.

Vings reiser til Athen

Når du bestiller en reise til Athen med Ving reiser du med rutefly og bestemmer selv når du vil reise og hvor mange dager du ønsker å være borte. Når du reiser med Ving til Athen kan du velge mellom rundt et dusin hotell i forskjellige prisklasser. Aller best bor du på førsteklasses Royal Olympic i nærheten av Athens vakre gamleby. Hotellet har basseng hvor du kan kjøle deg ned på varme dager.

Dra på utflukt

Ta en tur opp til Lykavittos, kalksteinklippen som er Athens høyeste punkt. Her ligger Agios Giorgos kapell, hvor du har en fantastisk utsikt over byen. Vil du opp til toppen kan du ta kabelbanen som går fra Aristippou-gaten i Kolonaki. Har du lyst på en lengre utflukt kan du ta ferge og hurtigbåt fra Athens havneby Pireus (åtte kilometer fra Athen) til hele det greske øyriket.
Nyttige tips
 • Sentrale hotell
 • Hotell med basseng
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Athen

Vær
 • januar
13°6°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°7°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
25°16°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
30°20°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
33°23°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
33°23°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
29°19°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°15°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°12°
4
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • desember
15°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 50 minutter fra Oslo lufthavn

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Athen hele året.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Athen er ca. 40 minutter (ca. 30 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Shopping
Kolonaki er et av Athens mest trendy butikkområder, med mange merkebutikker som selger klær og sko. På gatene Skoufa og Tsakalof ligger det butikker som Sisley, Diesel, Benetton, Guess etc. Du finner også butikkjeder med lavere priser her. Vil du handle og spise lunsj i eksklusive omgivelser kan du ta t-banen til Kiffisias – Athens fineste bydel.
Mat, drikke og uteliv
Grekerne er eksperter på kjøtt, lam og grønnsaker. Keftedes, souvkali, meze og tzatziki er populære retter. Sørg for å besøke den gamle bydelen Plaka, hvor stemningen er typisk gresk, med sjarmerende torg og restauranter. Hver kveld fylles Plaka med små bord dekket med rutete duker og levende lys – perfekt for en stilfull middag. Restaurantutvalget i Athen er mangfoldig, med alt fra enklere spisesteder til gourmetrestauranter.

matvandring i Athen

Bli forelsket i det smakfulle greske kjøkken på et matvandring rundt i Athen! Fra de delikate ostetypene kafalotyri og fetaost til unike og typiske retter som for eksempel souvlaki.
Athen er en by som aldri sover, og utelivet er omfattende og livlig. Det er mer enn nok av tavernaer, barer, diskotek og bouzoukiklubber. På sommeren arrangeres det flere festivaler i byen, som Rockwave Festival, som byr på konserter med kjente hardrockband og Technopolis Jazz Festival som serverer en herlig miks av tradisjonell gresk musikk, hip hop, klassisk musikk, rock og som navnet antyder – jazz.
Aktiviteter og severdigheter
En reise til Athen er en reise til den vestlige kulturs vugge. Byen er full av av severdigheter fra antikken. Mest kjent er Parthenon på Akropolis, templet som vokter over byen fra toppen av en høyde. Vi anbefaler også å besøke Det arkeologisk nasjonalmuseet Nasjonalgalleriet og Alexander Soutzos museum. Og midt i sentrum ligger den gamle Olympiastadion Panathenaic Stadium, marmoranlegget der de første moderne lekene fant sted i 1896.
Hvordan du kommer deg rundt
Den enkleste måten å reise rundt i Athen på er med t-banen. Athens metro har tre linjer som går til de viktigste områdene av byen. Du kan også ta banen til havnen i Pireus og derfra ta båt ut til det greske øyriket.
Det er billig og enkelt å ta taxi i Athen. Buss er også rimelig, og det er mange busslinjer, men rutenettet kan være litt vanskelig. I selve sentrum greier du fint å gå rundt.
Skulle du få lyst på avveksling og en badetur, kan du enkelt reise ut til Athens riviera med trikk. Byen har hele 25 trikkelinjer, og billetter kjøpes i automater på holdeplassene.
Strender
Athens riviera har flere fine strender, blant annet Glyfada og stranden i Vouliagmenis, en av Athens fineste forsteder. Du kan også ta en båttur på 35 minutter til det populære utfluktsmålet Egina.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere i Athen.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Den beste valutakursen får man som regel om man veksler i Norge før avreise. Kredittkort aksepteres i stor utstrekning. Mange hotell krever et avdrag fra kredittkortet som garanti for ekstra utgifter, bruk av telefon, minibar etc.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.

Finn reise til Athen
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.