Se hotell (28)

Reiser til Kos

Populære Kos er en passe stor øy, bare 54 km lang og 11 km bred. Øya kan skryte av fine strender, pene hotell og historiske severdigheter.
Lengst nord på Kos ligger øyas hovedstad med samme navn, Kos by, hvor de fleste feriegjester velger å bo. Byen er grønn og sjarmerende med hvite hus og pene blomsterutsmykninger. Stranden ligger nord for havnen, og det er i havnen de fleste treffes om kvelden for å gå på restaurant eller bar. Senere på kvelden og utover natten tar bargaten over som samlingssted.

Ting å gjøre på Kos

Kos byr på en uendelig rekke med utfluktsmuligheter. Den enkleste måten å reise rundt på øya er med leiebil, men på korte avstander er det like greit å sykle. Øyas historie strekker seg flere tusen år bakover i tid, og det er derfor mange historiske severdigheter å utforske i ferien. Noen steder det er verdt å besøke er Johanniterborgen, Asklepion-templet og Odeon-teatret fra antikken og det arkeologiske museet i Kos by. I tillegg er Kos et utmerket utgangspunkt om du vil utforske det greske øyriket.

Vings hotell på Kos

Ving kan tilby hotell i Kos by, i Marmari og Tigaki på nordsiden av øya og i Kardamena på sørsiden. Uansett hvilket reisemål du foretrekker kan du velge hotell med All Inclusive, med strandbeliggenhet, med barneklubb, et luksushotell og et voksenhotell med aldersgrense – altså noe for enhver smak. Det flotteste alternativet for voksne som ör vuxna som reiser uten barn er Top Selection-hotellet OKU Kos, et lekkert og trendy hotell rett ved stranden i Marmari.
Finn ditt hotell
Strender

Strender på Kos

På Kos ligger det sand- og grusstrender rundt hele øya, og det går fint an å finne sin egen lille badevik å ha for seg selv. Nesten 75 prosent av kystlinjen på Kos består av strand, og det ligger flere populære strender ikke langt fra Kos by. Den mest populære og beste stranden i Kos by er Lambi Beach. Stranden har volleyballbaner og er godt likt blant ungdom. Litt lengre bort på stranden er omgivelsene roligere. Den fine sandstranden i Kardamena strekker seg ut på begges sider av tettstedet, og har krystallklart vann. Stranden er hele seks kilometer lang, og er øyas lengste.

Empros Thermae – varme kilder

På østsiden av Kos, like før Agios Fokas, ligger Thermae. Stranden her består av mørkere, vulkansk sand hvor det bobler velgjørende varmt vann direkte fra klippene og sildrer ut i havet. Her sitter du behagelig avskjermet bak store steiner i kildevann som sies å være godt for helsen. Vannet inneholder svovel, så ikke glem å ta av deg smykker for å unngå misfarging.

Kefalos – en av øyas vakreste strender

Kefalos ligger på vestsiden av Kos. I følge lokalbefolkningen er dette en av øyas vakreste strender, og det sies at vannet her er litt kjøligere enn på de andre strendene. Stedet har mange restauranter, og det er utleie av solsenger og parasoller. Det er også tilbud om vannsport. Ved Kefalos ligger Wave Beach, en paradisstrand for vind- og bølgesurfere.

Agios Theologos – en bortgjemt perle

Hvis du er på Kefalos må du besøke idylliske Agios Theologos, en vakker sandstrand omkranset av klipper. Hit kommer du kun med jeep, noe som gjør at det aldri er mye folk her, og det føles som å være i paradis.

Mastichari – de lokales favorittstrender

På vei mot Mastichari, i nærheten av Lido Waterpark, ligger de to herlige strendene Bravo Beach og Tam Tam Beach som er populære blant lokalbefolkningen.

Paradise Beach

Paradise Beach ligger ca. 35 kilometer fra Kos by lengst sør på øya. Gå ikke glipp av en utflukt til denne flotte sandstranden med sitt krystallklare vann og en sandbanke 100 meter ute i havet. Vannet når ikke lenger enn til hoftehøyde hele veien ut. Siden stranden er så langgrunn passer den ypperlig for barn. Det er tilbud om forskjellige typer vannsport som vannscooter, windsurfing og vannski. I tillegg kan man spille sandvolleyball her. Paradise Beach med sitt klare vann er full av småfisk, og er derfor perfekt for snorkling. Stranden er mer enn 500 meter lang, og ligger godt beskyttet mot vinden av klipper.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Kos

Gresk mat er full av smak og er en fryd for øyet. Den nære beliggenheten til Tyrkia har påvirket kjøkkenet. I tillegg til rettene som står på menyen kan du spørre kelneren hvilke andre retter de har. Ofte kan du bli med ut på kjøkkenet og se hva de har i grytene.

Noen greske matretter

Grillet kjøtt er vanlig, men prøv også de mange spennende rettene fra katsarola, altså mat som tilberedes i kasserolle. Noen eksempler på dette er kokkinisto (oksekjøtt i tomatsaus), stifado (lammekjøtt og løk i tomatsaus, alternativt blekksprut eller kaninkjøtt) og dolmades (fylte vinblader som serveres med sitronsaus og yoghurt). Andre gode retter er moussaka, gemista (fylte tomater og paprikaer) og pastitsio (Hellas' svar på lasagne). Fisk er mye dyrere enn kjøtt. Når du bestiller fisk kan du selv peke ut hvilken fisk du vil ha. Så grilles den og serveres hel med hodet på.

Kaffe

Det er ikke mulig å få kaffe etter maten alle steder, og greske tavernaer serverer som regel bare is og crème caramel til dessert. Grekerne avrunder alltid et måltid med frukt før de går videre til et zacharoplasteio – et konditori – for søtsaker. Gresk kaffe kokes, av og til med sukker, og serveres i en liten kopp. Når gruten har sunket til bunns er kaffen klar til å drikkes. Mange steder serverer de også vanlig traktekaffe. Frappé, iskaffe, er godt i varmen. Gresk kaffe og frappé kan bestilles i tre varianter: Sketo (uten sukker), metrio (med litt sukker) og gliko (med mye sukker).

Utelivet på Kos

Kos er kjent for sitt travle uteliv, fremfor alt inne i Kos by. Her er det veldig livlig i høysesongen, og det er et stort utvalg av barer og nattklubber. I Kardamena er det også et omfattende uteliv med barer og diskotek. I Marmari og Tigaki er utelivet roligere, men i høysesongen er det livlig selv her.
Shopping

Shopping på Kos

Kos har et bra butikkutvalg, og populære varer å kjøpe med seg hjem er for eksempel olivenolje, honning, krydder, greske oster, ouzo og lokalt håndverk. Kos by er øyas største handelssentrum. På naboøya Kalymnos kan du kjøpe natursvamper. Kalymnos kalles svampdykkernes øy, for her har de dykket etter svamper på havbunnen i mer enn 2000 år.
Sport og trening

Sport og trening på Kos

på Kos kan du kombinere rolige dager på solsengen med sportslige aktiviteter. På mange av strendene rundt omkring på øya er det tilbud om vannsport, som for eksempel windsurfing, vannski, wakeboards, vannscooter og vannsykler.

Dykking

Det er flere PADI-sertifiserte dykkefirmaer på Kos.

Surfing

Windzone Surfclub på Psalidistranden, i nærheten av Kipriotis Village, er stedet for deg som vil prøve å surfe. Stedet passer selvsagt også for mer erfarne surfere som vil prøve bølgene i Egeerhavet. Det er utleie av brett og tilbud om kurs.

Sykling

Mange foretrekker å sykle på Kos, og det er mange bra sykkelutleiere som tilbyr kvalitetssykler for alle behov, fra bysykler til terrenngsykler.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Kos

Kos har et bra utvalg av aktiviteter for hele familien. Her kan du blant annet prøve bowling, minigolf, hamam, gokart og gå på kino.

Lido Waterpark

I Mastihari ligger øyas største badeland. Det passer for hele familien. Lido Waterpark ligger i området utenfor Marmari og Tigaki, ca. 14 kilometer fra Kardamena og 17 kilometer fra Kos by.

Øyloffing

Kos er et perfekt utgangspunkt for båtturer mellom de øyene i området. Det er gode forbindelser med øyer som Leros, Patmos, Rhodos og Kalymnos.

Severdigheter på Kos

Kos' historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid. Dette er ekstra tydelig i Kos by hvor gamle ruiner, markedsplasser og vakre amfiteatre fra antikken preger bybildet. Her er det med andre ord mye å se og oppleve. Mange av severdighetene tilbyr halv pris eller gratis inngang for barn, studenter og pensjonister – ta med legitimasjon.

Øya er bare 54 kilometer lang og 11 kilometer bred. Naturen er variert, og rommer alt fra grønt og frodig landskap til tørre, ørkenaktige områder og vakre strender. Øya har det meste og det beste innen kort rekkevidde. Det er enkelt å reise rundt på hele Kos på én dag, og uansett hvor du bor har du det meste i nærheten.

Zia

Området rundt Zia, Lagoudi og Evangelistria heter Asfendiou. Her er det mange fine steder som er avbildet på greske postkort. Før i tiden arbeidet stedets 6000 innbyggere i landbruket, men de fleste har i senere tid flyttet inn til Kos by eller andre steder på øya for å arbeide. I dag bor det ca. 600 i Zia, hovedsakelig eldre mennesker. Ta en kopp kaffe eller spis frokost på en av de mange hyggelige tavernaene mens du nyter den vakre utsikten.

Pyli

Rundt torget i Pyli ligger det mange koselige tavernaer hvor du kan slå deg ned med en forfriskning mens du studerer det lokale landsbylivet. På de smale veien mellom Pyli og gamle Pyli (Paleo Pyli) er det mulig å få øye på ville skilpadder ved dammen på høyre side. Sjansen for å se skilpadder er størst om våren, da de søker skygge under steinene senere på sommeren. Ta med deg en tom vannflaske og fyll den med kaldt vann rett fra fjellkildene.

Kefalos

Når du kjører mot Kefalos ser du en liten øy med et kapell i St. Stefanobukten. Dette er et veldig populært fotomotiv. Før du passerer den siste bakken i Kefalos kan du stoppe i den lille fiskerlandsbyen Kamari. Kefalos er øyas gamle hovedstad. Du kan parkere på torget og besøke Kostas vindmølle, som har vært i den samme familiens eie i mer enn 200 år. Herfra er det fantastisk utsikt hvor du klart vær kan se helt til vulkanøya Nissyros. Fra Kefalos kan du kjøre sørover, med mange valgmuligheter. Den vakreste naturen finner du oppe i høyden.

Limnionas

Her er det ikke stor mer enn en liten bukt og en ekte gresk taverna. Til Limnionas kommer man først og fremst for å nyten stillheten. Stedet er perfekt for en middagspause. Et tips er å prøve fersk fisk.

Kardamena

Veien fra Pyli til Kardamena er ni vakre kilometer lang. Husk på at dette er et militært område, og at det derfor er forbudt å fotografere her. Når veien retter seg ut på et litt flatere område kan du se den imponerende Johanitterborgen fra 1400-tallet. Etter ytterligere to kilometer kommer du til Kardamena hvor du blir møtt med synet av en stor kirke. Du kan parkere på det lille torget ved kirken. Kardamena er kjent for sin fantastiske strand og de mange hyggelige tavernaene som serverer nyfanget fisk.

Plaka

Plaka er et vakkert skogsområde i nærheten av flyplassen. Hit kommer det mange grekerne med sine picnickurver for å nyteen tur i det fri. Spesielt om sommeren er det avslappende å komme hit og sitte i skyggen under pinjetrærne. Her spankulerer flere vakre påfugler rundt med sine fargesprakende fjær.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Hvordan du kommer deg rundt på Kos

Øya er ganske liten. Hvis du vil se alle strendene på øya bør du leie bil. Om du ikke har tenkt deg så lang av gårde går det fint å leie sykkel eller moped.

Lokalbusser

Det går flere bra lokalbusser til Kos by og steder rundt på øya. Rutetabellene finner du på bussholdeplassene, og billetter kjøper du i kiosken på busstasjonen eller hos sjåføren. Busser til strender og steder utenfor Kos by går fra busstasjonen (KTEL) på Kleopatra Street, i nærheten av Frihetsplassen.

Taxi

Du kan stoppe en taxi hvor som helst. Å kjøre taxi er dyrere om natten, og noen ganger krever de en ekstra avgift om du har med deg bagasje.

Båt

Kos har veldig gode båtforbindelser med flere av øyene i Dodekaneserne, for eksempel Kalymnos og Pserimos. Det er også gode forbindelser mellom Kos og Bodrum i Tyrkia.
Fakta

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Vår service på reisemålet

Du kan nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kosi sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kos med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Kos flyplass.

Les mer om transport til hotellet under hvert reisemål.
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Øyene Kos, Kalymnos og Telendos har middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre som står for det meste av årets nedbør. Vings reisemål på Kos er Kos by og Marmari og Tigaki på nordsiden av øya og Kardamena på sydsiden. På Kalymnos er vi på reisemålene Mirties & Massouri og Kantouni. Telendos er Vings fredeligste og minste øy. Uavhengig av hvilken øy du velger er klimaet det samme.

Er du glad i varme, sol og bad er høysesongen i juli og august perfekt for deg, med gjennomsnittstemperaturer over 30 grader midt på dagen. Juli og august er de mest solrike månedene med vanntemperaturer på sitt høyeste, opp i 24 grader. Foretrekker du heller norsk sommerklima kan du vurdere å reise om våren eller høsten. Da ligger gjennomsnittstemperaturen rundt 23 grader i mai og 28 grader i september, og i havet er det rundt 22 grader i mai og 23 grader i september. I mai og september kan det komme en og annen regnskur.

Mai

Mai regnes som forsesong med dagtemperaturer rundt 23 grader i mai, og litt kjølige netter. Vanntemperaturen ligger rundt 22 grader. Sporadisk regn kan forekomme.

Juni

I juni stiger temperaturene både på land og i vannet. I luften kan det komme opp i 28 grader, og i vannet rundt 24 grader. Regn kan forekomme, men er ikke vanlig.

Juli og august

Disse månedene regnes som høysesong og er perfekt for sol- og badeferie, med temperaturer på 31-32 grader på dagtid og sjelden under 22 grader om natten. I vannet kan man regne med at temperaturen stiger til 24 grader. Regn forekommer nesten ikke.

September og oktober

Disse månedene regnes som sensesong, men sommervarmen er her fremdeles med 28 grader i luften og 23 i vannet. Temperaturene synker utover høsten, og regn kan forekomme sporadisk.

November til april

I vinterhalvåret er det vanligere med nedbør, og dagstemperaturen varierer fra 14 til 20 grader. Kveldene er kjøligere, og om natten er temperaturen mellom 8 og 13 grader. Antallet soltimer er færrest på denne tiden av året, og vanntemperaturen er som regel 16-19 grader.

Reiser til Kos

Kos by
 • Strender
 • Shopping
 • Sport & aktiviteter
Reiser du til Kos by med familien anbefaler vi Kipriotis Village. Her bor du ved stranden med All Inclusive inkludert.
Kardamena
Reiser du til Kardamena med Ving bor du behagelig på et av våre All Inclusive-hotell, de fleste ligger nær stranden.
Marmari og Tigaki
De små badebyene Marmari og Tigaki deler en fantastisk strand, og det er ikke langt inn til Kos by.

Finn reise til Kos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.