Se hotell (27)

Reiser til Kos

Populære Kos er en passe stor øy, bare 54 km lang og 11 km bred. Øya kan skryte av fine strender, pene hotell og historiske severdigheter.

Lengst nord på Kos ligger øyas hovedstad med samme navn, Kos by, hvor de fleste feriegjester velger å bo. Byen er grønn og sjarmerende med hvite hus og pene blomsterutsmykninger. Stranden ligger nord for havnen, og det er i havnen de fleste treffes om kvelden for å gå på restaurant eller bar. Senere på kvelden og utover natten tar bargaten over som samlingssted.

Ting å gjøre på Kos

Kos byr på en uendelig rekke med utfluktsmuligheter. Den enkleste måten å reise rundt på øya er med leiebil, men på korte avstander er det like greit å sykle. Øyas historie strekker seg flere tusen år bakover i tid, og det er derfor mange historiske severdigheter å utforske i ferien. Noen steder det er verdt å besøke er Johanniterborgen, Asklepion-templet og Odeon-teatret fra antikken og det arkeologiske museet i Kos by. I tillegg er Kos et utmerket utgangspunkt om du vil utforske det greske øyriket.

Vings hotell på Kos

Ving kan tilby hotell i Kos by, i Marmari og Tigaki på nordsiden av øya og i Kardamena på sørsiden. Uansett hvilket reisemål du foretrekker kan du velge hotell med All Inclusive, med strandbeliggenhet, med barneklubb, et luksushotell og et voksenhotell med aldersgrense – altså noe for enhver smak. Det flotteste alternativet for voksne som ör vuxna som reiser uten barn er Top Selection-hotellet OKU Kos, et lekkert og trendy hotell rett ved stranden i Marmari.

Finn ditt hotell
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
På øyene Kos, Kalymnos og Telendos er det middelhavsklima som gjelder. Varme, tørre somre og milde vintre som også står for det meste av årets nedbør. Vings reisemål på Kos er Kos by og Marmari og Tigaki på nordsiden av øya og Kardamena på sydsiden. På Kalymnos er vi på reisemålene Mirties & Massouri, Kantouni og Potia. Telendos er Vings fredeligste og minste øy. Uavhengig av hvilken øy du velger er klimaet det samme.

Er du glad i varme, sol og bad er høysesongen i juli og august perfekt for deg, med gjennomsnittstemperaturer over 30 grader midt på dagen. Juli og august er de mest solrike månedene med vanntemperaturer på sitt høyeste, opp i 24 grader. Foretrekker du heller norsk sommerklima kan du vurdere å reise om våren eller høsten. Da ligger gjennomsnittstemperaturen rundt 23 grader i mai og 28 grader i september, og i havet er det rundt 22 grader i mai og 23 grader i september. I mai og september kan det komme en og annen regnskur.

Mai

Mai regnes som forsesong med dagtemperaturer rundt 23 grader i mai, og litt kjølige netter. Vanntemperaturen ligger rundt 22 grader. Sporadisk regn kan forekomme.

Juni

I juni stiger temperaturene både på land og i vannet. I luften kan det komme opp i 28 grader, og i vannet rundt 24 grader. Regn kan forekomme, men er ikke vanlig.

Juli og august

Disse månedene regnes som høysesong og er perfekt for sol- og badeferie, med temperaturer på 31-32 grader på dagtid og sjelden under 22 grader om natten. I vannet kan man regne med at temperaturen stiger til 24 grader. Regn forekommer nesten ikke.

September og oktober

Disse månedene regnes som sensesong, men sommervarmen er her fremdeles med 28 grader i luften og 23 i vannet. Temperaturene synker utover høsten, og regn kan forekomme sporadisk.

November til april

I vinterhalvåret er det vanligere med nedbør, og dagstemperaturen varierer fra 14 til 20 grader. Kveldene er kjøligere, og om natten er temperaturen mellom 8 og 13 grader. Antallet soltimer er færrest på denne tiden av året, og vanntemperaturen er som regel 16-19 grader.

Reiser til Kos

Kos by
 • Strender
 • Shopping
 • Sport & aktiviteter
Reiser du til Kos by med familien anbefaler vi Kipriotis Village. Her bor du ved stranden med All Inclusive inkludert.
Kardamena
Reiser du til Kardamena med Ving bor du behagelig på et av våre All Inclusive-hotell, de fleste ligger nær stranden.
Marmari og Tigaki
De små badebyene Marmari og Tigaki deler en fantastisk strand, og det er ikke langt inn til Kos by.
Finn reise til Kos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.