Se hotell (19)

  Reiser til Chaniakysten, Platanias

  Platanias er et av de fine badesteder langs Chaniakysten – hit kan du reise med hele familien. Og vil du ha en avslappende voksenferie bør du ta en titt på Sunprime Platanias Beach.
  Platanias er det største av en rad med små badesteder langs Chaniakysten, og passer for deg som vil ha litt mer liv og røre. Her er det et ordentlig sentrum med en rekke forskjellige restauranter, utesteder og butikker. Den milelange og vakre stranden skifter hele tiden karakter. Noen steder er sanden hvit, andre steder rødbrun, og den bytter på å være langgrunn og litt dypere med bølger. Med Ving kan du velge mellom flere fine hotell – de fleste ligger rett på eller nær stranden.
  Innenfor Chaniakysten er det grønnkledde åser som leder opp til fjellene hvor det er populært å gå turer og sykle. Du kan stoppe og spise lunsj på en taverna i en landsby omgitt av olivenlunder.

  Bo bedre med Ving

  Sunprime Platanias Beach er vårt første Sunprime-hotell på Kreta. Hoteller er perfekt for voksne som reiser uten barn. Det ligger midt på stranden, med gangavstand til Platanias. Her venter en ferie i stilige omgivelser, med spa, treningsstudio, restaurant og en egen strandbar hvor du kan innlede kvelden med en drink i solnedgangen. Om du vil ha en ferie med det lille ekstra bestiller du et rom med direkte utgang til bassenget fra terrassen din.

  Barnevennlige hotell

  Selvsagt har vi også mange fine familiehotell å velge mellom i Platanias. Reiser du med barn bor du aller best på vårt Top Selection-hotell Minoa Palace Resort & Spa – et luksushotell i ordets rette forstand, med spa, barnebasseng og fin beliggenhet nær stranden. Om du foretrekker å bo i leilighet har vi flere barnevennlige alternativ, for eksempel Majestic.

  Chania by

  Chania er øyas nest største by med ca. 70 000 innbyggere. Det er først og fremst den godt bevarte gamlebyen med sine trange smug og sjarmerende torg som lokker turistene hit. Rundt den vakre havnen ligger det mange bygninger fra den venetianske og tyrkiske perioden. Her er det liv og røre fra morgen til kveld, og i høysesongen er det trangt om plassen. Midt i byen ligger markedshallen, vel verdt et besøk. Opplev stemningen, se på utvalget og kjenn duften av frukt, grønnsaker, honning, krydderurter og blomster. I Chania by finner du alt fra små butikker til store og kjente butikkjeder.
  Nyttige tips
  • Sunprime Hotels
  • Familiehotell
  • Luksushotell
  • Hotell på stranden
  • Kilometerlange strender
  • Mange restauranter
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Platanias

  Strender
  Det går en milelang sand- og grusstrand langs hele Chaniakysten. I og rundt Platanias består den for det meste av sand. På noen deler av stranden er det kalksteinsheller i vannet. Rundt havnen i Platanias er det tilbud om vannsportaktiviteter som for eksempel vannscooter og paragliding. Det er utleie av solsenger på stranden.

  Stranden i Platanias

  Platanias har en utmerket om enn ikke så barnevennlig sandstrand, som ca. 200–300 meter vest for fritidsbåthavnen blir smalere og mer steinete. Om du vil utforske livet under vann er det her du skal snorkle. Landligere omgivelser finner du ca. en kilometer vestover ved utløpet av elven Rema Keritis. Der kan du enkelte kvelder i juni og juli se havskilpaddene legge egg, som siden klekkes ut i juli–august.
  Les mer om strender på Kreta.
  Mat, drikke og uteliv
  Det ligger mange restauranter og tavernaer rundt torget i Platanias og rett utenfor sentrum. Chania by har et hundretalls restauranter og tavernaer med havnen som midtpunkt.
  Det er mange puber, barer og dansesteder i Platanias. Om sommeren er utelivet bedre, med flere nattklubber i Platanias. Vår og høst er det beste utelivet å finne i Chania by.
  Les mer om utelivet på Kreta.
  Shopping
  I Platanias er det turistbutikker, blomsterbutikker, matbutikker og apotek. Vil du handle mer finner du det beste utvalget i Chania by.

  Chania by

  Chania er kjent for sine butikker som selger lær, sko, klær, keramikk, krydder, olivenolje, sølv- og gullsmykker, musikk og suvenirer. Det ligger forretninger overalt, og det finnes noe for enhver smak. De dyrere merkevarebutikkene ligger på Andreas Papandreou Street (tidligere Dimokratias) og Tzanakakis Street. Her er det også større internasjonale butikkjeder. Når du kjøper gull må du huske å prute, prisene bør ned med en tredjedel. Husk at gullet ofte er 14 karat. Sølv av varierende kvalitet selges i de fleste turistbutikker.

  Mathallen i Chania

  I mathallen selger de fisk, kjøtt, grønnsaker og frukt.
  Her er det også bakeri, apotek og mange krydderbutikker.
  Les mer om shopping på Kreta.
  Sport og trening
  I Platanias er det gode muligheter for en aktiv ferie. I havnen kan du prøve deg på vannsport. Det er fine snorkle- og dykkemuligheter i området. På land kan du gå fotturer og sykle.

  Terrengsykling og sykling

  Vil du oppdage mer av Platanias og omgivelsene kan du sykle på både veier og ute i terrenget. Hos Hellas Bike kan du leie sykler og bestille sykkelturer.

  Dykking og snorkling

  Det er fine dykkeområder på Kreta. Hvis du vil bestille timer, utstyr, dykketurer eller snorkling kan du lese mer her.

  Fotturer

  Det er fine turmuligheter på store deler av Kreta, og fra Platanias kan du gå fottur til blant annet Frakiana. Det er flere turområder en kort biltur unna. Akrotiri er et område som naturelskere setter stor pris på.
  Aktiviteter og severdigheter
  I Platanias og Agia Marina er minigolf en populær aktivitet. I Kato Daratso kan du spille bowling. I Chania by er det escape rooms, minigolf og gokart. Kino og bowling er populært i Souda-bukten.
  Det er ikke langt å reise inn til Chania by fra Platanias. Chania er Kretas nest største by, og er berømt for sin godt bevarte gamleby med smale smug og sjarmerende torg som lokker til seg turister med historie og kultur. Rundt den vakre havnen ligger det mange bygninger fra venetiansk og tyrkisk tid.
  Utflukter
  Elafonissi
  Elafonissi
  Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
  Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
  Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! En herlig halvdagstur med sol, bading og snorkling utenfor øya Theodorou.
  Les mer om utflukten
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Heldagsutflukt til Balos-lagunen og den herlige stranden på øya Gramvoussa. Havet, fjellene og det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse. Måltider og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari på White Mountain
  Jeepsafari på White Mountain
  Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Samariaravinen
  Samariaravinen
  En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Enkel frokost er inkludert.
  Les mer om utflukten
  En skål for Kreta
  En skål for Kreta
  Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari i solndgangen
  Jeepsafari i solndgangen
  Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Sykkelturer på vestre Kreta
  Sykkelturer på vestre Kreta
  Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
  Les mer om utflukten
  Meze – mett og glad!
  Meze – mett og glad!
  Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Kreta under overflaten
  Kreta under overflaten
  En enestående mulighet til å utforske den fascinerende kretiske havbunnen og samtidig oppleve en av de vakreste buktene langs sydkysten. Mat og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

  Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
  Det går lokalbusser langs kysten fra Platanias inn til Chania by. Det lokale bussnettet fungerer bra, og taxi er forholdsvis rimelig. Det går busser til de fleste tettsteder og byer. Taxisentralen ligger ved torget i Platanias. Det er som regel enkelt å få tak i taxi mellom hotellene og Chania by. Avtal gjerne prisen på forhånd før du setter deg inn i taxien. Det er også mulig å leie sykkel eller moped.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  I perioden april–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Hotellskatt Hellas

  Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

  1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibank finnes.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Norsk tid +1 time

  Elektrisitet

  220 V.

  Språk

  Hellas: Gresk. Albania: Albansk
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr charterreiser til Platanias i sommerhalvåret.

  Du kan dessuten reise med Ving til Platanias med rutefly.

  Flyet lander på Chanias flyplass.
  Med Vings transport kommer du det trygt og enkelt til hotellet. Transporter ikke inkludert, den legger du til når du bestiller reisen. Bussturen fra flyplassen til de første hotellene i Platanias ca. 50 minutter (ca. 30 km), avhengig av trafikk og antall stopp ved hotell. Av og til kjører bussen via Agia Marina og da blir reisetiden 1 time og 10 minutter. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

  Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

  Easy Travel

  Bor du på vårt Sunprime Platanias Beach og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
  Vær
  • januar
  16°9°
  3
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • februar
  16°9°
  4
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • mars
  17°10°
  6
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • april
  20°12°
  8
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  24
  Regnfrie dager
  • mai
  23°15°
  10
  Soltimer/dag
  19°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • juni
  27°19°
  11
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • juli
  29°22°
  12
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  30
  Regnfrie dager
  • august
  29°22°
  11
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  30
  Regnfrie dager
  • september
  27°19°
  9
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • oktober
  24°17°
  6
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  26
  Regnfrie dager
  • november
  21°14°
  5
  Soltimer/dag
  20°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • desember
  18°11°
  4
  Soltimer/dag
  17°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager

  Finn reise til Chaniakysten, Platanias
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.