Se hotell (2)

Reiser til Telendos

Telendos, Hellas
På den lille vulkanske klippeøya Telendos nyter du en rolig ferie i stillhet og vakker natur, noe som gjør at vi får veldig gode tilbakemeldinger fra våre gjester.
Telendos er Vings desidert fredeligste og minste øy. Den ligger bare fem minutter med båt fra Kalymnos. Opprinnelig hørte de to øyene sammen, men et dramatisk jordskjelv midt på 500-tallet skilte dem fra hverandre. På bunnen av det 700 meter smale stredet finnes det fremdeles ruiner fra den gang. Telendos har ikke biltrafikk og asfalterte veier, men mange fine turstier og flotte klatremuligheter. Dessuten har øya nydelige badeviker med helt krystallklart vann.

Fredelig øyliv

Livet på den åtte kvadratkilometer lille øya går sin stille gang. Her finnes det bare én bil, og den bruker hotelleieren på Porto Potha til å transportere gjestenes bagasje. Bebyggelsen i den lille, maleriske havnen utgjør øyas eneste landsby. Her er det et par små dagligvarebutikker hvor man kan bestille nybakt brød dagen i forveien. Selv om det absolutt er en fordel at du trives i ditt eget selskap, eller med dem du reiser med, så befinner du deg ikke totalt i ødemarken. Øyas ca. 50 faste innbyggere må selvsagt ha noen tavernaer å hygge seg på, og der er gjester hjertelig velkommen til gresk aften hver eneste kveld. Tavernaene ligger helt nede i vannkanten og frister med lekre fiskeretter og vakker utsikt over Egeerhavet. Og skulle du bli litt rastløs tar det bare fem minutter med båt til sivilisasjonen på Kalymnos.

Strandliv, fotturer og fjellklatring

De fredelige feriedagene kan tilbringes med en god bok i en av øyas badeviker, som har helt utmerkede snorkleforhold. Den lange, naturlige Telendos Beach nedenfor hotellet har ikke solsenger, men følger du stiene til en av de andre tre små strendene – Potha, Chohlakas og Paradise – kan du nyte strandlivet på en solseng med en parasoll som skygger for solen.

Klatring, fotturer og kombinasjon

Telendos' høyeste punkt er Raki (458 moh.) og øya er populær blant fjellklatrere. Å stå på Raki og se solen gå ned skal være en naturopplevelse av beste merke. Bak landsbyen venter det dessuten små turstier som fører deg til flotte utsiktspunkter og små badeviker. Her er det også ruiner fra romertiden og middelalderklosteret St. Basil. Underveis møter du kanskje det snille eselet Odyssevs, som er en slags maskot for Telendos.
Når du bestiller en reise til Telendos kan du kombinere med en uke i Kos by eller Kardamena.
Nyttige tips
 • Kombiner flere øyer
 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
 • Veldig fornøyde gjester
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Telendos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Telendos har et par strender og noen små bukter med fine badeforhold. På Kalymnos er det flere fine strender som det er verdt å utforske.

Strendene på Kalymnos

Det tar ca. ti minutter å kjøre båt fra Telendos til naboøya Kalymnos. På Kalymnos venter det mange fine strender som trekker til seg både fastboende og turister.

Massouri

Den største stranden på Kalymnos heter Massouri, og ligger ved sundet mellom Kalymnos og Telendos. Den er 500 meter lang og består av grovkornet mørk sand og smågrus. Mange fristes av å svømme mellom øyene, men det er livsfarlig på grunn av undervannsstrømmer og båttrafikk. På stranden ligger det en snackbar, og det er utleie av solsenger og parasoller. Det er også tilbud om vannsport og utleie av pedalbåter.

Mirties

Mirties ligger ved siden av Massouri ved sundet mellom Kalymnos og Telendos. Steinstranden her er populær blant både lokalbefolkning og turister. Det er utleie av solsenger og parasoller her, og det ligger en liten snackbar på stranden.

Linaria

Ved reisemålet Kantouni på øyas vestkyst ligger det en liten og rolig sandstrand som er relativt langgrunn og passer for barnefamilier, da det ofte er god plass her.
Mat, drikke og uteliv
Det ligger rundt ti tavernaer og et par kafeer på Telendos. De fleste restaurantene ligger i havneområdet hvor båten fra Kalymnos legger til. Akkurat som på Kalymnos er ikke prisnivået altfor høyt, og man spiser riktig godt her. De fleste restaurantene har et stort utvalg av fersk fisk og skalldyr. Ønsker du flere restauranter å velge mellom kan du enkelt ta båten over til Massouri på Kalymnos, hvor det er ca. 20 tavernaer i eller rundt Mirties og Massouri.
På Telendos nyter du den absolutte stillheten. Om du er ute etter et livligere kveldsliv anbefaler vi i stedet å dra til naboøya Kalymnos, som ligger en kort båttur unna.
Shopping
Telendos er ikke stedet man reiser til for å shoppe. Her er det kun en liten turistbutikk med et veldig begrenset utvalg. Naboøya Kalymnos har litt mer å by på, med alt fra klesbutikker til markeder. Kalymnos kalles for svampfiskernes øy, så benytt sjansen til å kjøpe med deg hjem en ekte badesvamp.
Sport og trening
Til Telendos kommer du først og fremst for å nyte stillheten og roen. Hvis du vil holde deg i aktivitet kan du gå fotturer og snorkle.

Fotturer

Det er fine turmuligheter på begge sider av øya. På Telendos kan du gå fotturer og fjellturer av forskjellig vanskelighetsgrad. Du kan også legge turen om grottene i Telendos' høyeste fjell, Rahi, som med sine 458 meter over havet dominerer øyas silhuett.
Aktiviteter og severdigheter
Et tips er å besøke naboøya Kalymnos. Når du bestiller en reise til Telendos kan du kombinere oppholdet med en uke i Kos by eller Kardamena.
På Telendos ligger ruinene av middeladerklosteret St. Basil og noen mindre funn fra romertiden.
Utflukter
Kalymnos rundt
Kalymnos rundt
En heldagstur der du får oppleve noe av alt det spennende som Kalymnos har å tilby – fra kirker, museer og maleriske landsbyer til krystallklart vann og en fantastisk strand. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Lazy Day
Lazy Day
En herlig heldagstur på havet for hele familien. Den fine trebåten Mikro Kosmos tar oss med til naboøyene Pserimos og Plati, samt til landsbyen Vathi på Kalymnos. Vi bader både fra båten og ved en strand. Måltider og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres fra mai til midten av september.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Det er ingen biler eller veier på Telendos. Det eneste transportmiddelet er taxibåten som går mellom Telendos og Kalymnos. Båten går i rute fra tidlig morgen til kveld, og er relativt billig å ta. På Kalymnos går det både lokalbusser og taxi, og det er mulig å leie bil for å kunne utforske øya på egen hånd.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). I Mirties og Massouri finnes det vekslingskontor og minibank. Kursen er den samme som i banken og du må betale en avgift på 1-2 % av det vekslede beløpet. I Pothia er det flere banker som er åpne mandag til fredag kl. 08.00-14.00 og alle bankene har minibank. De fleste steder aksepterer vanlige kort som Visa og MasterCard, men kjøpmannen på Kalymnos er litt gammeldags og foretrekker kontanter. På restaurantene kan det være lurt å spørre om de tar kort før man bestiller.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Ta med lommelykt og refleks da flere veier mangler belysning. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Telendos i sommerhalvåret.

Flyet lander på Kos. Fra Kos går det ferge til Kalymnos, og derfra er det videre transport til Telendos.
Transport (buss og båt) er inkludert i prisen for deg som skal tilbringe ferien på et av Vings hotell på Telendos.

Vingvertene møter deg på flyplassen på Kos og sørger for at du kommer på riktig buss. Til fergeleiet Mastihari tar det ca. 10 minutter, og fra bussen er det ca. 200 meter å gå til fergen. Du bærer bagasjen din selv. Ventetid kan forekomme (opptil 1 time). Reisen over til Kalymnos tar ca. 30 til 60 minutter avhengig av hvilken båt som benyttes. Transport med buss eller minibuss fra havnen i Pothia til havnen i Myrties tar ca. 35 minutter (ca. 8 km), avhengig av trafikken. Fra Myrties tar båtreisen ca. 10 minutter til Telendos, ventetid kan forekomme (båten går hver halvtime). På Telendos går du til hotellet ditt.

Du får informasjon via SMS om hvilken båt du skal ta fra Telendos til Myrties på avreisedagen. Bussen henter gjestenene på angitt plass i Myrties og kjører til havnen i Pothia. Der fortsetter hjemreisen med ferge til Mastihari på Kos. Ventetid i Mastihari (ca. 30 minutter til 2 timer) før avreise til flyplassen. Det er restauranter i havnen.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
14°8°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°8°
5
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°9°
6
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
28°20°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
31°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • september
28°20°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
23°16°
7
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
19°13°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
16°10°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Telendos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.