Se hotell (2)

Reiser til Telendos

Telendos, Hellas
På den lille vulkanske klippeøya Telendos nyter du en rolig ferie i stillhet og vakker natur, noe som gjør at vi får veldig gode tilbakemeldinger fra våre gjester.
Telendos er Vings desidert fredeligste og minste øy. Den ligger bare fem minutter med båt fra Kalymnos. Opprinnelig hørte de to øyene sammen, men et dramatisk jordskjelv midt på 500-tallet skilte dem fra hverandre. På bunnen av det 700 meter smale stredet finnes det fremdeles ruiner fra den gang. Telendos har ikke biltrafikk og asfalterte veier, men mange fine turstier og flotte klatremuligheter. Dessuten har øya nydelige badeviker med helt krystallklart vann.

Fredelig øyliv

Livet på den åtte kvadratkilometer lille øya går sin stille gang. Her finnes det bare én bil, og den bruker hotelleieren på Porto Potha til å transportere gjestenes bagasje. Bebyggelsen i den lille, maleriske havnen utgjør øyas eneste landsby. Her er det et par små dagligvarebutikker hvor man kan bestille nybakt brød dagen i forveien. Selv om det absolutt er en fordel at du trives i ditt eget selskap, eller med dem du reiser med, så befinner du deg ikke totalt i ødemarken. Øyas ca. 50 faste innbyggere må selvsagt ha noen tavernaer å hygge seg på, og der er gjester hjertelig velkommen til gresk aften hver eneste kveld. Tavernaene ligger helt nede i vannkanten og frister med lekre fiskeretter og vakker utsikt over Egeerhavet. Og skulle du bli litt rastløs tar det bare fem minutter med båt til sivilisasjonen på Kalymnos.

Strandliv, fotturer og fjellklatring

De fredelige feriedagene kan tilbringes med en god bok i en av øyas badeviker, som har helt utmerkede snorkleforhold. Den lange, naturlige Telendos Beach nedenfor hotellet har ikke solsenger, men følger du stiene til en av de andre tre små strendene – Potha, Chohlakas og Paradise – kan du nyte strandlivet på en solseng med en parasoll som skygger for solen.

Klatring, fotturer og kombinasjon

Telendos' høyeste punkt er Raki (458 moh.) og øya er populær blant fjellklatrere. Å stå på Raki og se solen gå ned skal være en naturopplevelse av beste merke. Bak landsbyen venter det dessuten små turstier som fører deg til flotte utsiktspunkter og små badeviker. Her er det også ruiner fra romertiden og middelalderklosteret St. Basil. Underveis møter du kanskje det snille eselet Odyssevs, som er en slags maskot for Telendos.
Når du bestiller en reise til Telendos kan du kombinere med en uke i Kos by eller Kardamena.
Nyttige tips
  • Kombiner flere øyer
  • Prisgunstig innkvartering
  • Lokale restauranter
  • Stille og rolig
  • Veldig fornøyde gjester
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Telendos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Finn reise til Telendos
Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.