Se hotell (5)

Reiser til Skopelos

Om du er glad i å gjøre oppdagelsesferder på egen hånd skal du bestille en reise til Skopelos, en av områdets fredeligste og vakreste øyer.
Skopelos ligger bare en times båttur fra populære Skiathos. Likevel er det forbausende få nordmenn som finner veien hit. Øya er vakker, grønn og frodig med krystallklare badeviker og mange små, vakre klostre og kirker. Her er det ikke mindre enn 360 kirker, og spør du lokalbefolkningen om hvorfor det er så mange kirker på øya, får du mange forskjellige svar.

Skopelos by

I lille, vakre Skopelos by ligger de hvitkalkede husene oppover åssiden ovenfor havnen. Byen ble opprinnelig bygget som en labyrint som skulle forvirre pirater og uønskede gjester. I våre dager er stemningen tvert imot sofistikert med en mengde restauranter, tavernaer og kafeer. Mange kunstnere selger sine arbeider i egne butikker, så man kan trygt si at standarden på "suvenirer" er litt høyere på Skopelos enn på mange andre øyer. Den sorte keramikken som lages her får du ikke kjøpt noe annet sted. Kveldslivet i Skopelos by er rolig.

Utforsk øya på egen hånd

Skopelos er som skapt for oppdagelsesferder på egen hånd. Ta for eksempel bussen til det lille tettstedet Glossa på nordspissen av Skopelos. Glossa ligger i en bratt skråning med trange smågater som slynger seg nedover mot havet, koselige kafeer og fantastisk utsikt. Her er alt lagt til rette for flotte fotturer. Du kan ta hydrofoilen til naboøyene Alonissos og Skiathos. Det er også mulig å leie bil og utforske øyas bortgjemte badeviker, vakre kirker og nydelige natur.

Vings reiser til Skopelos

Når du bestiller en reise til Skopelos med Ving kan du velge mellom ca. ti hotell i eller utenfor Skopelos by. Du kan enten bo i leilighet eller hotellrom. Mange av hotellene er familieeide, noe som skaper en lokal og personlig service.
Har du lyst til å oppleve enda mer i ferien, anbefaler vi å kombinere reisen til Skopelos med en uke på Skiathos.
Nyttige tips
 • Kombiner to øyer
 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
 • Velg rom eller leilighet
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skopelos

Strender
Rundt omkring på Skopelos ligger det flere strender som venter på på bli oppdaget.

Stafilos – vakker paradisstrand

Stafilos er stranden som ligger nærmest Skopelos by, ca. fem kilometer unna. Det ligger en taverna ved veien ned til stranden, og en bar holder åpent i høysesongen. Det er utleie av solsenger og parasoller på stranden.

Agnontas – familievennlig strand

Ca. ni kilometer fra Skopelos by ligger dette lille fiskeleiet med en liten strand og en håndfull fiskerestauranter. Vi anbefaler et ettermiddagsbesøk her.

Panormos – strand i vakre omgivelser

Ved øyas største bukt ligger den fine stranden Panormos med flere tavernaer og restauranter.

Kastani – strand med krystallklart vann

Nord for Panormos ligger den fine stranden Kastani hvor flere scener i filmen "Mamma Mia" ble spilt inn. Det ligger en strandbar her som spiller musikk og tiltrekker seg mange gjester. Det er 150 meter fra hovedveien ned til stranden.

Perivoliou – rolig og vakker strand

Perivoliou er en vakker og rolig strand lengst nord på øya. Hit finner du veien med leiebil eller taxi.

Strender på Skiathos

Skiathos har et enormt utvalg av innbydende strender. Inne i Skiathos by er det ingen strender, men ca. 1 km utenfor ligger den populære Megali Ammos-stranden. På vestsiden av Skiathos ligger det et tyvetalls strender samt den berømte Koukonariesstranden. Mellom dem ligger det også mange større og mindre strender du kan utforske.

Koukounaries Beach

Dette er øyas mest kjente strand som også kalles "Chrisi Ammos-Golden sand" ettersom sanden glitrer når solens stråler treffer den. Vannet ved stranden er krystallklart og bak stranden ligger en frodig skog.

Mandraki

Et vakkert område med tre fantastiske viker; Mandraki, Elias og Angistros. Her venter tre naturstrender med finkornet sand og krystallklart vann.

Kastro

Denne herlige lille stranden ligger ved den nordlige delen av øya, nedenfor den gamle, middelalderske hovedstaden på Skiathos. Standen ligger gjemt blant klippene. Du kommer deg hit med bil og til fots, eller så kan du dra på dagsutflukt med båt.
Mat, drikke og uteliv
Det greske kjøkkenet er berømt og populært, og på Skopelos finner du herlige restaurnater som serverer tradisjonell husmannskost. Skopelos by har et ganske stort utvalg av kafeer, restauranter, tradisjonelle tavernaer og ouzerier som serverer alt fra gresk mat til internasjonale retter.

Småretter

Meze kommer fra det arabiske ordet "Mazetik", som har tatt en språklig omvei. Ordet betyr "smak", og det forklarer veldig enkelt hva du skal gjøre med maten. Bestill flere småretter av forskjellige typer, og sørg for å dele med alle rundt bordet.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukt. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg frem.

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort, og kommer i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Ouzo, en slags brennevin med anissmak, drikkes av mange både før og under måltidet. Metaxa er en brandyvariant – faktisk hviitvin destillert med ulike typer krydder og roseblader. Metaxa kan bare produseres i Hellas, og er veldig populært blant lokale innbyggere og turister.

Mat og drikke på Skiathos

Det greske kjøkkenet er velkjent og populært, og du har alle muligheter til å nyte den lokale matkulturen på reisen til Skiathos. Rundt på Skiathos finner du tavernaer som serverer tradisjonell gresk husmannskost, og akkurat disse tavernaene utgjør en stor del av øyas og Hellas' sjarm. Kali oreksi – velbekomme!

Småretter

Meze er et arabisk ord "Mazetik", som har gjennomgått en liten språklig forvandling. Ordet betyr "smak" og det forklarer helt enkelt hva du skal gjøre med maten. Bestill flere små retter av forskjellige typer og del med alle rundt bordet.

Tsatsiki – den klassiske dippen med yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitsanosalata – dipp laget av aubergine.
Choriatiki salata – klassisk gresk salat, serveres med fetaost.
Saganaki – fritert ost.
Kolokithakia tiganita – fritert squash.

Oliven
Hellas er kjent for sin kvalitet på oliven og olivenolje, og det er landets fremste nasjonalprodukt. For å produsere en god liter "extra virgin oil" kreves det opp mot 5–7 kg oliven. Det "grønne gullet" har alltid vært en viktig inntektskilde og garanterer også et langt liv blant lokalbefolkningen.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukter. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg fram!

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort og finnes i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Drikken Ouzo drikkes av mange både før og under måltidet. Det er et slags brennevin krydret med anis. Metaxa er en cognacvariant. Det er faktisk hvitvin destillert med diverse krydder og roseblader. Metaxa kan kun produseres i Hellas og er veldig populært blant de lokale og turister.
Øya er ikke kjent for sitt heftige uteliv, men når sommersesongen setter inn dukker det opp noen barer man kan besøke.

Uteliv på Skiathos

På Skiathos er det kveldsunderholdning som passer for alle. Skiathos by er øyas sentrum med alt fra loungebarer og musikkbarer til utendørs nattklubber hvor du kan danse ut i morgentimene. I Megali Ammos og Vestre Skiathos er utelivet rolig, og her nyter du en drink i solnedgangen på en taverna eller en koselig bar.
Shopping
De fleste og beste av øyas butikker ligger i Skopelos by, langs havnen og i sidegatene som går opp fra havnepromenaden. Her kan du kjøpe alt fra suvenirer og smykker til kunst, sko og klær. Sørg for å kjøpe med deg hjem ferieminner i form av keramikk, honning, tørkede plommer og hjemmelaget syltet frukt. I august er det marked i havnen hvor du kan kjøpe mange lokale produkter.

Shopping på Skiathos

Sporadene er ikke akkurat kjent som et shoppingparadis, men det er en del spennende butikker som selger klær, sko, smykker og diverse tilbehør. Mange suvenirbutikker på øyene selger blant annet t-skjorter, saronger og strandleker. Butikkutvalget er størst i Skiathos by.
Sport og trening

Sport og trening på Skiathos

På Skiathos tilbys det aktiviteter som for eksempel vannsport, dykking og mountainbike. Det er også muligheter for klatring og vandringer. Skopelos er en vakker øy og et paradis for deg som liker å gå turer i naturen. Øyas nest største by heter Glossa og er en severdighet i seg selv, der den ligger vakkert til i fjellskråningene på øyas nordside.
Aktiviteter og severdigheter
Skopelos og de nordlige Sporadene byr på mange opplevelser innenfor et relativt lite område. Her kan du få mange interessante og flotte naturopplevelser, gå fotturer, besøke historiske severdigheter og utforske små landsbyer og strender.

Aktiviteter på Skiathos

På Skiathos er det mye å se, men i litt mindre skala. Her tilbys det mange båtutflukter rundt øya og til nærliggende øyer. Å utforske Skiathos med buss er alltid populært. Øya er ikke større enn at du kan krysse den med lokalbussen på en drøy halvtime, og hvor som helst kan du gå av for å utforske omgivelsene.
Skopelos er kjent for sine flere hundre kirker. I hovedstaden er det morsomt å gå på oppdagelsesferd i de smale gatene. Skopelos by er bygget som et gresk amfiteater oppover fjellsiden. Det er flere steder å utforske både på og i nærheten av øya.

Mamma Mia!

Innspillingen av musikalfilmen "Mamma Mia!" satte for alvor Skopelos på verdenskartet, og selv om du ikke skulle være noen tilhenger av filmen, anbefaler vi et besøk til de vakre strendene som var med i filmen. Utrolig vakre Cape Amarantos ligger på sørsiden av Skopelos, og er perfekt for en picnic ved de hvite klippene. Kastani Beach er også location i flere scener. Hvorfor ikke ta turen opp til Glossa og kjør videre langs den svingete veien til Agios Ioannis-kirken, på folkemunne kjent som "Mamma Mia-kirken".

Alonissos

Alonissos er den øya i Egeerhavet som har vært lengst befolket, og her har arkeologene funnet spor av menneskelig aktivitet så langt som 100 000 år tilbake i tid. I tidligere tider var øya tilholdssted for pirater.
I likhet med den andre øyene i Sporadene er Alonissos frodig, grønn og veldig vakker. Mange kunstnere er tiltrukket av skjønnheten her, og det råder en sjelden stillhet på øya. Den gamle hovedstaden Palaia Alonissos ligger vakker til 241 meter over havet. Byen ble ødelagt i et jordskjelv i 1965, men er delvis gjenoppbygget. Mange av bygningene ble kjøpt opp av turister på 1970-tallet, og er i dag renovert. Havnebyen heter Patitiri og er øyas hovedstad. Herfra går det badebåter til strender rundt på øya og de nærmeste småøyene.

Skiathos

På naboøya Skiathos kan du gå flere fine fotturer i vakker natur. Lei en jeep og kjør opp i fjellene hvor du kan besøke noen av øyas mange klostre og kirker, den gamle hovedstaden eller de avsidesliggende strendene på nordsiden av øya.

Skiathos – dramatiske naturopplevelser

Et tips er å utforske den vakre naturen på Skiathos. Du kan gjerne leie en jeep og kjøre opp i fjellene for å besøke klostre og kirker eller den gamle hovedstaden Kastro. Etterpå kan du fortsette mot de avsidesliggende strendene på øyas nordvestlige side.

Skopelos – en populær øy

Skopelos er en severdighet i seg selv, og et paradis for den som er glad i å gå turer i naturen. Det er den øya i Sporadene med mest vind, og det kan av og til være vanskelig å ankomme og forlate øya. Selve øya er knapt 100 km² stor, med ca. 6000 innbyggere, hvorav ca. 3500 bor i hovedstaden Skopelos. Øyas nest største by er Glossa, som ligger vakkert til i fjellskråningen på nordsiden. Skopelos er en veldig populær øy blant grekere selv, og det setter sitt preg på folkelivet og tavernaene.

Alonissos – grønn og vakker

Alonissos er litt mindre enn Skopelos, og har bare halvparten så mange innbyggere. Som mange andre øyer i Sporadene er Alonissos en severdighet i seg selv: grønn, vakker og frodig. Mange kunstnere kommer hit for å nyte øyas skjønnhet og ro. Den gamle hovedstaden Palaia Alonissos har vakker beliggenhet høyt over havet. Alonissos' eneste havneby heter Patitiri, og herfra går det badebåter til de forskjellige strendene og de nærmeste nabøyene.

Halvøya Bourtzi

Gå ikke glipp av en kveld på halvøya Bourtzi mellom byens to havner. Her kan du nyte en drink mens sola går ned og hygge deg med en konsert eller annen underholdning.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Skiathos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bilfør ankomst.
Du kan finne veien rundt på Skopelos med lokalbusser eller taxi. Det går busser hver dag fra havnen i Skopelos by med Loutraki nord på øya som endeholdeplass. Bussen går ca. 5–6 ganger daglig, og oftere i høysesongen. Du finner rutetider nede i havnen. Taxiholdeplassen ligger i havnen ved siden av busstasjonen. Det er enklest å reise rundt på øya med leiebil. Det er daglige avganger med ferger og hydrofoil til fastlandet og naboøyer. I høysesong går det en badebåt til Glisteri-stranden.

Hvordan du kommer deg rundt på Skiathos

Da Skiathos er en liten øy, så er lokaltrafikken ganske begrenset, men de har lokalbuss, båter til naboøyene og taxiservice.

Buss

På Skiathos kan du ta deg rundt med lokalbusser, som går flere ganger om dagen mellom byen og Koukounaries. En av bussrutene dekker den sydlige delen av øya, hvor Vings hotell ligger. Du trenger ikke planlegge turen så mye på forhånd – hopp på og av der du føler for det. Bussen går ca. hver halvtime mellom kl. 08.00–23.00.

Båt

Det går båter til Alonissos og Skopelos fra Skiathos by, i tillegg til badebåter rundt øya.

Taxi

Det er også mulig å kjøre taxi rundt på øya. Taxistasjonen og bilenes utgangspunkt ligger nede ved havnen i Skiathos by. Taxiene kjører hele døgnet.

Til fots

Det er mulig å kjøpe en vandringsguide på øya for å utforske noen av de vakre stiene.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du har spørsmål eller vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste supermarkeder og mange restauranter aksepterer kredittkort. Det er fire minibanker i Skopelos by.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng med mange trapper. Ta med lommelykt og refleks da gatebelysningen ikke akkurat er den beste i Skopelos by. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving har charterreiser til Skiathos i sommerhalvåret.

Flyet lander på Skiathos flyplass.
Ving tilbyr charterreiser til Skopelos i sommerhalvåret.

Flyet lander på Skiathos, og derfra reiser du videre med båt til Skopelos.
Transport er inkludert for deg som har bestilt hotell med Ving på Skopelos. Ved kombinasjonsreise med Skiathos er transport mellom flyplassen og hotellet på Skiathos ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling av reisen.

Våre reiseledere møter deg på flyplassen på Skiathos og sørger for at du kommer på riktig buss. Til havnen tar det ca. 5 minutter. Avhengig av når flyet ditt lander kan ventetiden i havnen være opptil 5 timer før båten går over til Skopelos (forvent kortere ventetid ved hjemreise og i høysesong, og lengre ventetid i begynnelsen og slutten av sesongen). Bagasjen kan oppbevares på Café Sollevante, som ligger ca. 250 meter fra havnen. Båtreisen tar ca. 1 time. Transport fra havnen på Skopelos til hotellet ditt foregår med buss eller minibuss og tar ca. 5–20 minutter, avhengig av antall hotellstopp.

Les mer om transport.

Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst.
Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Skopelos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.