Se hotell (8)

Reiser til Skopelos

Om du er glad i å gjøre oppdagelsesferder på egen hånd skal du bestille en reise til Skopelos, en av områdets fredeligste og vakreste øyer.

Skopelos ligger bare en times båttur fra populære Skiathos. Likevel er det forbausende få nordmenn som finner veien hit. Øya er vakker, grønn og frodig med krystallklare badeviker og mange små, vakre klostre og kirker. Her er det ikke mindre enn 360 kirker, og spør du lokalbefolkningen om hvorfor det er så mange kirker på øya, får du mange forskjellige svar.

Skopelos by

I lille, vakre Skopelos by ligger de hvitkalkede husene oppover åssiden ovenfor havnen. Byen ble opprinnelig bygget som en labyrint som skulle forvirre pirater og uønskede gjester. I våre dager er stemningen tvert imot sofistikert med en mengde restauranter, tavernaer og kafeer. Mange kunstnere selger sine arbeider i egne butikker, så man kan trygt si at standarden på "suvenirer" er litt høyere på Skopelos enn på mange andre øyer. Den sorte keramikken som lages her får du ikke kjøpt noe annet sted. Kveldslivet i Skopelos by er rolig.

Utforsk øya på egen hånd

Skopelos er som skapt for oppdagelsesferder på egen hånd. Ta for eksempel bussen til det lille tettstedet Glossa på nordspissen av Skopelos. Glossa ligger i en bratt skråning med trange smågater som slynger seg nedover mot havet, koselige kafeer og fantastisk utsikt. Her er alt lagt til rette for flotte fotturer. Du kan ta hydrofoilen til naboøyene Alonissos og Skiathos. Det er også mulig å leie bil og utforske øyas bortgjemte badeviker, vakre kirker og nydelige natur.

Vings reiser til Skopelos

Når du bestiller en reise til Skopelos med Ving kan du velge mellom ca. ti hotell i eller utenfor Skopelos by. Du kan enten bo i leilighet eller hotellrom. Mange av hotellene er familieeide, noe som skaper en lokal og personlig service.
Har du lyst til å oppleve enda mer i ferien, anbefaler vi å kombinere reisen til Skopelos med en uke på Skiathos eller Alonissos.

Nyttige tips
 • Kombiner to øyer
 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
 • Velg rom eller leilighet
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skopelos

Strender
4,3
Attraksjoner
4,0
Barnevennlig
3,7
Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
10
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
27°19°
8
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Rundt omkring på Skopelos ligger det flere strender som venter på på bli oppdaget.

Stafilos – vakker paradisstrand

Stafilos er stranden som ligger nærmest Skopelos by, ca. fem kilometer unna. Det ligger en taverna ved veien ned til stranden, og en bar holder åpent i høysesongen. Det er utleie av solsenger og parasoller på stranden.

Agnontas – familievennlig strand

Ca. ni kilometer fra Skopelos by ligger dette lille fiskeleiet med en liten strand og en håndfull fiskerestauranter. Vi anbefaler et ettermiddagsbesøk her.

Panormos – strand i vakre omgivelser

Ved øyas største bukt ligger den fine stranden Panormos med flere tavernaer og restauranter.

Kastani – strand med krystallklart vann

Nord for Panormos ligger den fine stranden Kastani hvor flere scener i filmen "Mamma Mia" ble spilt inn. Det ligger en strandbar her som spiller musikk og tiltrekker seg mange gjester. Det er 150 meter fra hovedveien ned til stranden.

Perivoliou – rolig og vakker strand

Perivoliou er en vakker og rolig strand lengst nord på øya. Hit finner du veien med leiebil eller taxi.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Skiathos kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september).
Med Ving kan du reise til Skopelos med charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på Skiathos, og derfra reiser du videre med båt til Skopelos.
Transport er inkludert for deg som har bestilt hotell med Ving på Skopelos. Ved kombinasjonsreise med Skiathos er transport mellom flyplassen og hotellet på Skiathos ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling av reisen.

Våre reiseledere møter deg på flyplassen på Skiathos og sørger for at du kommer på riktig buss. Til havnen tar det ca. 5 minutter. Avhengig av når flyet ditt lander kan ventetiden i havnen være opptil 4,5 timer før båten går over til Skopelos (kortere ventetid ved hjemreisen; ca. 1 time og 45 minutter). Bagasjen kan oppbevares på Café Sollevante, som ligger ca. 250 meter fra havnen. Båtreisen tar ca. 1 time. Transport fra havnen på Skopelos til hotellet ditt foregår med buss eller minibuss og tar ca. 5–20 minutter, avhengig av antall hotellstopp. Les mer om transport her. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst.
Mat, drikke og natteliv
Skopelos by har et ganske stort utvalg av kafeer, restauranter, tradisjonelle tavernaer og ouzerier som serverer alt fra gresk mat til internasjonale retter.

Det greske kjøkkenet

I Hellas finner du tavernaer som serverer landets tradisjonelle husmannskost, og det er akkurat disse tavernaene som utgjør en stor del av landets sjarm. På Skiathos serveres det spesialiteter fra mange kulturer, og du finner raskt din egen favoritt.

Småretter

Det er mye god mat i Hellas. Kanskje kjenner du allerede til noen av de mest populære smårettene:

Tsatsiki – den klassiske dippen med yoghurt, agurk og hvitløk.
Melitsanosalata – dipp laget av aubergine.
Choriatiki salata – klassisk gresk salat, serveres med fetaost.
Saganaki – fritert ost.
Kolokithakia tiganita – fritert squash.

Tilbehør

Poteter severes hovedsakelig som pommes frites.

Dessert

Den vanligste desserten er sesongens frukter. Greske kaker er ofte veldig søte – prøv deg fram!

Drikke

Utvalget av drikkevarer er stort og finnes i flere prisklasser. Det mest populære greske ølet heter Mythos, og den vanligste vintypen heter Retsina. Drikken Ouzo drikkes av mange både før og under måltidet. Det er et slags brennevin krydret med anis.
Kali oreksi – velbekomme!
Øya er ikke kjent for sitt heftige uteliv, men når sommersesongen setter inn dukker det opp noen barer man kan besøke.
Shopping
De fleste og beste av øyas butikker ligger i Skopelos by, langs havnen og i sidegatene som går opp fra havnepromenaden. Her kan du kjøpe alt fra suvenirer og smykker til kunst, sko og klær. Sørg for å kjøpe med deg hjem ferieminner i form av keramikk, honning, tørkede plommer og hjemmelaget syltet frukt. I august er det marked i havnen hvor du kan kjøpe mange lokale produkter.

Shopping på Skiathos

Sporadene er ikke akkurat kjent som et shoppingparadis, men det er en del spennende butikker som selger klær, sko, smykker og diverse tilbehør. Mange suvenirbutikker på øyene selger blant annet t-skjorter, saronger og strandleker.
Aktiviteter og severdigheter
Skopelos og de nordlige Sporadene byr på mange opplevelser innenfor et relativt lite område. Her kan du få mange interessante og flotte naturopplevelser, gå fotturer, besøke historiske severdigheter og utforske små landsbyer og strender.

Aktiviteter på Sporadene

Sporadene kan ikke sammenliknes med for eksempel Kreta eller Rhodos når det kommer til klassiske greske severdigheter, men det er mye å se, om enn i mindre skala. På de tre øyene er det et stort utvalg av båtutflukter. Kontakt oss eller våre agenter på Skopelos og Alonissos, eller gå en tur i havnen og ta en titt på tilbudene.
Skopelos er kjent for sine flere hundre kirker. I hovedstaden er det morsomt å gå på oppdagelsesferd i de smale gatene. Skopelos by er bygget som et gresk amfiteater oppover fjellsiden. Det er flere steder å utforske både på og i nærheten av øya.

Mamma Mia!

Innspillingen av musikalfilmen "Mamma Mia!" satte for alvor Skopelos på verdenskartet, og selv om du ikke skulle være noen tilhenger av filmen, anbefaler vi et besøk til de vakre strendene som var med i filmen. Utrolig vakre Cape Amarantos ligger på sørsiden av Skopelos, og er perfekt for en picnic ved de hvite klippene. Kastani Beach er også location i flere scener. Hvorfor ikke ta turen opp til Glossa og kjør videre langs den svingete veien til Agios Ioannis-kirken, på folkemunne kjent som "Mamma Mia-kirken".

Alonissos

Alonissos er den øya i Egeerhavet som har vært lengst befolket, og her har arkeologene funnet spor av menneskelig aktivitet så langt som 100 000 år tilbake i tid. I tidligere tider var øya tilholdssted for pirater.
I likhet med den andre øyene i Sporadene er Alonissos frodig, grønn og veldig vakker. Mange kunstnere er tiltrukket av skjønnheten her, og det råder en sjelden stillhet på øya. Den gamle hovedstaden Palaia Alonissos ligger vakker til 241 meter over havet. Byen ble ødelagt i et jordskjelv i 1965, men er delvis gjenoppbygget. Mange av bygningene ble kjøpt opp av turister på 1970-tallet, og er i dag renovert. Havnebyen heter Patitiri og er øyas hovedstad. Herfra går det badebåter til strender rundt på øya og de nærmeste småøyene.

Skiathos

På naboøya Skiathos kan du gå flere fine fotturer i vakker natur. Lei en jeep og kjør opp i fjellene hvor du kan besøke noen av øyas mange klostre og kirker, den gamle hovedstaden eller de avsidesliggende strendene på nordsiden av øya.
Hvordan du tar deg rundt
Skiathos, Skopelos og Alonissos er vakre øyer med mange fine severdigheter. En biltur byr på det lille ekstra, og best av alt er følelsen av frihet du får med egen bil. På Skiathos samarbeider vi med AVIS, og kan tilby en prisgunstig leiebilpakke.

Hvordan?

Ta kontakt med oss i Ving på servicetelefonen vår. Vi bestiller bilen for deg, og du henter den hos AVIS, eller får den levert (avhengig av hvilket hotell du bor på). På Skopelos og Alonissos samarbeider vi med et lokalt leiebilfirma. Husk å ta med førerkort. Ha alltid kontrakten liggende i bilen.

Forhåndsbestilling av bil

Du kan bestille leiebil før du reiser til Skiathos, og velger selv om du vil hente bilen ved ankomst til flyplassen, eller etter ankomst til hotellet. Enkelt og greit! Om du bestiller en bil fra AVIS og ønsker å hente den på flyplassen, ordner du selv bestilling og betaling av plass på ferge til Skopelos eller Alonissos. Leiebil som skal hentes på hotell på Skopelos og Alonissos bestilles etter ankomst til reisemålet.

Tilbud

For gjester som skal bo på Skiathos har vi gode tilbud som varierer fra uke til uke. Hør med oss hva som gjelder.

Inkludert

Når du leier bil gjennom AVIS er blant annet skatter og fri kjørelengde inkludert i prisen. Kontakt gjerne AVIS for ytterligere informasjon. Det er også mulighet for tilvalg av f.eks. barnesete og ekstra forsikringer.

Levering

Tilbakelevering av bilen avtaler du med AVIS. Du returnerer bilen med samme mengde bensin som når du mottok den.

Tips og råd

Vi i Ving kommer gjerne med tips og råd om fine kjøreruter og hva som er verdt å oppleve underveis – eventyret venter der ute! Kjør forsiktig!
Du kan finne veien rundt på Skopelos med lokalbusser eller taxi. Det går busser hver dag fra havnen i Skopelos by med Loutraki nord på øya som endeholdeplass. Bussen går ca. 5–6 ganger daglig, og oftere i høysesongen. Du finner rutetider nede i havnen. Taxiholdeplassen ligger i havnen ved siden av busstasjonen. Det er enklest å reise rundt på øya med leiebil. Det er daglige avganger med ferger og hydrofoil til fastlandet og naboøyer. I høysesong går det en badebåt til Glisteri-stranden.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). De fleste supermarkeder og mange restauranter aksepterer kredittkort. Det er fire minibanker i Skopelos by.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng med mange trapper. Ta med lommelykt og refleks da gatebelysningen ikke akkurat er den beste i Skopelos by. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Skopelos