Se hotell (40)

Reiser til Korfu

Korfu er et perfekt valg for deg som vil ha en sol- og badeferie med høy standard. Øya byr på severdigheter, vakker natur og små landsbyer der turismen ennå ikke har tatt overhånd. Korfu kan kombineres med Albania hvis du vil se to land på én reise.
De fine strendene og de frodige omgivelsene er antakelig det som trekker flest sommergjester til Korfu, men det er også mye annet å oppleve på øya. Vil du utforske historiske severdigheter i ferien kan vi anbefale klosteret i Paleokastritsa, det arkeologiske museet i Korfu by eller palasset Achilleion med kunst, statuer og annen utsmykning.

Fine strender

Det er mer enn nok av strender på Korfu, både sandstrender og rullesteinstrender. For dere som reiser med barn og er ute etter en barnevennlig og langgrunn strand kan vi anbefale Acharavi, spesielt den delen av stranden som ligger nærmest Roda. Skulle du foretrekke en steinstrand i grønne og rolige omgivelser vil du trives i Dassia.

Hotell på Korfu

Det er som regel solen og de fine strendene som lokker feriegjestene til Korfu, og hva er vel bedre enn å bo rett på stranden? Når du bestiller en reise med Ving til Korfu kan du velge mellom flere hotell med strandbeliggenhet. Vi har også flere hotell med All Inclusive for deg som ønsker en ekstra behagelig ferie uten økonomiske overraskelser. For deg som reiser med barn har vi familievennlige hotell med egen barneklubb.

Vings reiser til Korfu

Uansett om du ønsker en ferie i rolige og landlige omgivelser eller liv og røre har vi det du søker på Korfu. Vil du bo i en lokal liten perle med naturskjønne omgivelser og rolige strender? Da kan vi anbefale noen av de mindre reisemålene som Agios Gordios, Dassia, Kalami eller Moraitika. Om du heller foretrekker et større utvalg av aktiviteter og restauranter bør du velge Acharavi, Gouvia eller øyas sjarmerende hovedstad Korfu by.

Korfu og Albania

Nå kan du kombinere din reise til Korfu med en reise til Albania. Rett over Korfukanalen, bare en kort båtreise unna, ligger Saranda, en liten albansk kystby, med vakre strender, fine hotell og mange restauranter. Med Ving kan du bestille en reise hvor du kombinerer en uke i Saranda med en uke på Korfu. Transport til Saranda og tilbake til Korfu er inkludert. Du kan selvsagt velge å legge hele ferien til Albania, også.
Finn ditt hotell
Strender

Strender på Korfu

Korfu har mange fine sand- og steinstrender spredt rundt på øya. Herlige, langgrunne Kalami Beach består av småstein. For dere som reiser med småbarn kan vi anbefale den langgrunne stranden Acharavi, eller Moraitika som består av sand og stein. I Agios Gordios ligger en av Korfus beste strender, med finkornet sand og vakre, grønne omgivelser. Sandstranden her er langgrunn og barnevennlig, med noen steiner i vannkanten. Stranden i Dassia er en kilometerlang grus- og sandstrand. Det ligger to strender i Gouviabukten, og i Korfu by venter den fine sand- og steinstranden Mon Repos.

Sidari

Sidari er en malerisk vakker badeby på nordsiden av Korfu. Her er det flere mindre strender, som er blant noen av øyas vakreste.

Paleokastritsa

Paleokastritsa strand er en idyllisk by og strandsted på vestsiden av Korfu. Stranden er en av Korfus mest populære, og her kan du bade og snorkle i det klare, blå vannet.
Mat, drikke og uteliv

Mat og drikke på Korfu

Det greske kjøkken går rett hjem hos alle besøkende. Måltidet skal sees på som en helhet, og det kan enkelt oppsummeres med begrepet "Meze". Ordet stammer fra det arabiske ordet "Mazetik", som skal betyr noe i retning av "smak/å smake"– noe som enkelt forteller hva du skal gjøre med maten. Bestill flere småretter av forskjellige typer og sørg for at alle ved bordet får en smakebit. Alle retter på menyen kan kombineres, så du bestemmer selv hva du vil ha. Slik får dere den beste opplevelsen av det greske kjøkkenet. Alt skal prøves og smakes!

Det er fortsatt relativt rimelig å gå ut og spise på Korfu, og grekerne elsker å gå ut og spise med gode venner. De spiser lunsj i 14–15-tiden, og middag først i 21–22-tiden. Mange restauranter åpner derfor senere enn hjemme i Norge, men i turistområdene holder de åpent hele dagen. Det er vanlig å legge igjen 5–10 prosent av regningens totalbeløp i tips, avhengig av hvor fornøyd du er med maten og servicen.

Lokale retter på Korfu

Mpourdeto er fisk som serveres i en rød, sterkt krydret saus. Til denne retten serveres det hvitt brød som skl dyppes i sausen. Pastisada er en rett som er sterkt påvirket av Italia. Den består av kokt storfekjøtt med en smaksrik tomatsaus og spaghetti. Til maten anbefaler vi at dere prøver det lokale ølet Corfu Beer (rød), eller Ionian Beer (svart). Også Tsitsimpyra er en typisk ølsort for Korfu.

Utelivet på Korfu

Hvis du er ute etter kveldsliv og moro på Korfu, skal du sette kurs for Acharavi, Moraitika eller Korfu by. Sistnevnte er øyas fornøyelsessentrum, med et stort utvalg av barer, puber og nattklubber. På de andre reisemålene er utelivet roligere, men likevel ganske livlig i høysesongen.
Shopping

Shopping på Korfu

Hvis du er i handlemodus skal du dra til Korfu by. Butikkutvalget i Korfu by er bra, med alt fra små, lokale butikker til store butikkkjeder. Du kan gjøre kupp på sko, smykker og gull. På de mindre badestedene er det enkelte minimarkeder og suvenirbutikker.
Sport og trening

Sport og trening på Korfu

På Korfu kan du prøve forskjellige vannsportaktiviteter, gå fotturer og spille golf.
Aktiviteter og severdigheter

Aktiviteter på Korfu

Korfu er det perfekte reisemål for deg som søker en rolig ferie i grønne, vakre omgivelser. Den beste måten å se og oppleve Korfu på er med leiebil – da kan du utforske vakre strender og sjarmerende landsbyer i ditt eget tempo. Du kan også dra på båtturer. Hvis du vil ha flere aktiviteter skal du reise til Acharavi, Gouvia eller øyas vakre hovedstad Korfu by.

Hva med å oppleve enda et land i ferien? Med Ving kan du kombinere reisen til Korfu med en uke i den lille kystbyen Saranda i Albania.

Severdigheter på Korfu

Et besøk du absolutt ikke må gå glipp av på en reise til Korfu er øyas hovedstad, Korfu by. Her er det en slående blanding av historie, vakker arkitektur og severdigheter. Gamlebyen med sine venetianske kvartaler står på UNESCOs verdensarvliste.
Hvordan du tar deg rundt

Hvordan du reiser rundt på Korfu

Store deler av Korfu har gode bussforbindelser. En annen måte å komme rundt på er å kjøre taxi. Det går ferger til blant annet Albania og Italia.

Lokalbusser

Det er to typer lokalbusser på Korfu: de blå og de grønne bussene. De blå lokalbussene går innom Korfu by og til steder i nærheten av byen. De grønne bussene går til steder lenger unna på sør- og nordsiden. Det er rutetabeller på bussholdeplassene, og bussbilletter kjøper du i kiosker, automat eller supermarked.

Taxi

Taxiene kjører på taksameter, og takstene kan være høyere sent på kvelden og om natten. Si fra til sjåføren om du vil ha fast pris før reisen begynner.

Ferge

Fra fergeterminalen i Korfu by går det ferger til naboøyene, Saranda i Albania, Italia og det greske fastlandet.
Fakta

Tidsforskjell

Korfu: +1 time. Albania/Saranda: Ingen tidsforskjell.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 25 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Korfu i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Korfu med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Korfus flyplass.

Les mer om transport til hotellet under hvert reisemål.
Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
På Korfu og langs kysten av Albanias er det middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, fuktige vintre. Det er ingen store klimavariasjoner på de forskjellige reisemålene. Ving har reisemålene Acharavi, Kalami, Moraitika, Agios Gordios, Dassia, Gouvia og Korfu by, samt Saranda i Albania.

Er du glad i varme, sol og badeliv er høysesongen i juli og august perfekt for deg, med en
gjennomsnittstemperatur på over 30 grader midt på dagen. Juli er den mest solrike måneden og vanntemperaturen er på topp i august, med 25 grader. Foretrekker du heller norsk sommerklima kan du vurdere å reise om våren eller høsten. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 23 grader i mai og 28 grader i september, og i havet er det rundt 18 grader i mai og 23 grader i september.

Mai, september og oktober

Disse månedene regnes som før- og ettersesong med en dagtemperatur på rundt 23 grader og litt kjølige netter. Vanntemperaturen ligger på rundt 18 grader i mai, mens sommervarmen henger litt igjen utover i september og kan gi en vanntemperatur på 23 grader, som etter hvert avtar utover høsten. Både vår og høst kan det være litt kjølig om kvelden og morgenen, under 15 grader i mai og oktober. Sporadiske regnbyger kan forekomme i både mai og september–oktober.

Juni

I juni stiger temperaturene både på land og i vannet. I luften kan det bli opp i 28 grader og i vannet drøye 20. Regn kan forekomme, men er ganske uvanlig.

Juli og august

Juli og august regnes som høysesong, med temperaturer på drøye 30 grader på dagtid og sjelden under 19 grader om natten. I vannet kan man regne med at temperaturen stiger til 25 grader. Det regner sjelden om sommeren.

Reiser til Korfu

Agios Gordios
Agios Gordios er en rolig liten ferieperle i vakre, grønne omgivelser. Vil du se mest mulig av øya i ferien kan du bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen.
Dassia
 • Barnevennlig
 • Underholdning
 • Attraksjoner
I Dassia venter rolige omgivelser, fine strender og vakker natur. Tips! Bestill leiebil samtidig som du bestiller reisen din.
Gouvia
Når du reiser med Ving til Gouvia får du det meste du kan ønske deg i sol og bad-ferien din.
Korfu by
Når du reiser til Korfu by venter en herlig blanding av shopping, sol, strender og severdigheter.
Acharavi
I Acharavi venter en 8 km lang og barnevennlig strand, og flere hotell med både strandbeliggenhet og mulighet for All Inclusive.
Moraitika
Moraitika er en tidligere fiskerlandsby som i dag har vokst til et koselig turiststed med en herlig strand. Det er også enkelt å reise til Korfu by for å shoppe og se på folkelivet.
Kalami
I Kalami kan du nyte deilige feriedager ved den fine stranden, kose deg med god gresk mat og slappe av på det lille feriestedet med rolig atmosfære.

Finn reise til Korfu
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.