Se hotell (22)

Reiser til Santorini

På en reise til Santorini får du oppleve det beste av Hellas, med maleriske landsbyer fulle av hvitkalkede hus, svimlende utsikt, fine strender og vakre solnedganger.
Du har garantert allerede sett bilder fra Santorini, siden mange av øyas kjente motiv brukes for å illustrere idylliske, greske landsbyer på postkort og i bøker. Og Hellas blir simpelthen ikke stort vakrere enn dette. På Santorini har du med andre ord gode muligheter for å ta det perfekte feriebildet. Øya har i tillegg et høyst levende lokalliv, førsteklasses restauranter, fine strender, bra shopping og hotell for enhver smak.

Vings reiser til Santorini

Ving tilbyr reiser til fire forskjellige reisemål rundt omkring på øya. Velg mellom hovedstaden Thira, sjarmerende og eksklusive Oia, det livlige badestedet Kamari og roligere Imerovigli.
Siden Vings reiser til Santorini går med rutefly, kan du selv velge når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Langhelg, eller en lengre ferie – valget er ditt!

Restauranter og shopping

Santorini har et stort utvalg av restauranter, kafeer og tavernaer. Det er med andre ord noe for enhver lommebok og smak, og det største utvalget finner du i hovedstaden Thira og i Kamari. Mye av den maten som serveres er laget på lokale, kortreiste råvarer.
Er du glad i å shoppe bør du se deg om etter gull, lær, kunsthåndverk, antikviteter og klær.

Historiske severdigheter

Den historie- og kulturinteresserte vil ikke bli skuffet på en reise til Santorini. Besøk for eksempel Emporeío, øyas største by, hvor du kan studere middelalderarkitektur, kirker og en festning fra 1400-tallet. Du kan også besøke den forhistoriske bosetningen Akrotiri, som ble begravd i et vulkanutbrudd for flere tusen år siden, og ble gjenoppdaget i 1967. Mange av de godt bevarte freskene som ble funnet på stedet kan i dag studeres på Museum of Prehistoric Thira i hovedstaden Thira.

Hotell på Santorini

Når du bestiller en reise med Ving til Santorini kan du velge mellom alt fra enkle lavprishotell til førsteklasses luksushotell. Her er det hotell for alle! Ving har mer enn 30 hotell på øya, og du vil finne hotell kun for voksne og hotell med barnebasseng. Vil du bo på første klasse og reiser uten barn kan vi anbefale hotell Kirini Suites & Spa. Her er gjestene svært fornøyde, og hotellet hra 13-årsgrense, eget spa og en spektakulær utsikt over havet fra hotellets infinitybasseng.
Finn ditt hotell
Vær
 • januar
15°10°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
26°20°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
27°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
26°20°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°12°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
På Santorini er det middelhavsklima, med varme og tørre somre og milde, fuktige vintre. Foretrekker du sol, varme og badeliv er høysesongen i juli og agust perfekt, med en gjennomsnittstemperatur på 28 grader midt på dagen. Juli og august er de mest solrike månedene, og temperaturen i havet er på sitt høyeste i august med ca. 24 grader. Hvis du foretrekker et klima som ligner mer på norsk sommer skal du reise hit om våren eller høsten. Da er gjennomsnittstemperaturen ca. 23 grader i mai og 26 grader i september, og i havet er det rundt 18 grader i mai og 23 grader i september.

Mai og september–oktober

Disse månedene regnes som før- og ettersesong, med en temperatur på rundt 23 grader på dagtid og kjøligere netter. Vanntemperaturen ligger på rundt 18 grader i ami, men i september er det fremdeles sommervarme med ca. 23 grader i havet. Deretter blir det gradvis lavere temperaturer utover høsten. On våren og høsten kan kvelder og morgener være litt kjølige, ned mot 16 grader i mai. Regn kan forekomme sporadisk i både mai og september–oktober.

Juni

I juni stiger temperaturene både på land og i vannet. I luften kan det være opp mot 26 grader og i vannet drøye 20 grader. Regn kan forekomme, men det er uvanlig.

Juli og august

Juli go august regnes som høysesong på Santorini, med temperaturer som går opp mot 28 grader på dagtid og sjelden under 22 grader om natten. I vannet kan du regne med at temperaturen stiger til 24 grader. Det regner sjelden i sommermånedene.

Reiser til Santorini

Imerovigli
Imerovigli er et av Santorinis mer rolige reisemål. Hit reiser du hvis du vil koble av og nyte livet, med flott havutsikt og kort vei til øyas livlige hovedstad.
Kamari
Når du reiser til det livlige badestedet Kamari venter en herlig strand, vidstrakt utsikt over Egeerhavet og yrende folkeliv. Stranden her er en av Santorinis mest populære.
Oia
Sjarmerende Oia passer perfekt for deg som foretrekker litt eksklusive reisemål. Her finnes det mange restauranter i toppklasse, og ikke minst hotell som holder særdeles høy standard.
Thira
Thira er Santorinis hovedstad, og det er her det er mest av alt: mennesker, butikker og ikke minst – de beste restaurantene.

Finn reise til Santorini
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.