Se hotell (2)

Reiser til Kavala by

Velkommen til Kavala, en av Hellas' vakreste byer. Her venter fine strender og mange severdigheter og naturopplevelser.

Kavalas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, men i dag er byen livlig og moderne med mye å både se og gjøre. De eldste delene av byen ligger på en bratt halvøy der en gammel festning troner på en høyde over de små husene og de smale gatene. Området er som skapt for oppdagelsesferder til fots, og hvis ikke den svalende havbrisen er nok til å avkjøle deg kan du alltids sette deg på en av de mange tavernaene og nyte en forfriskning eller to. Når du har slappet av en stund kan du rusle videre og utforske byens butikker, som blant annet selger håndverk, klær og mye annet. Mye av vareutvalget har et lokalt preg, og gjør det lett å finne vakre og anvendelige ferieminner.

Oppdag Kavala

Kavala er en mellomstor by der turismen sjelden blir påtrengende, selv ikke når byen blomstrer opp i sommersesongen med flere store festivaler og arrangementer. I juli åpner Philippi-festivalen med konserter, teaterforestillinger og andre opptredener, blant annet på scenen i festningen. Festivalen varer helt til september, og sørger for underholdning hele sommeren, og trekker til seg mange tilreisende.
Kavala har en vakker akvedukt og flere praktfulle bygg som huser museer og gallerier. Byggenes historie er også interessante – mange ble oppført av tobakksmillionærer rundt århundreskiftet. Takket være sin fortid som handelssted og kulturell korsvei har Kavala også utviklet en egen gastronomi det er vel verdt å prøve. Den ferske fisken og skalldyrene som alltid finnes på menyen er et godt valg.
Ikke gå glipp av muligheten til korte og lengre oppdagelsesferder. Både elven Nestos med sitt rike fugleliv og den antikke byen Philippi ligger innen rekkevidde, og på under en time kan du være på Thassos, den vakre øya som ligger rett utenfor kysten.

By og strand

En av byens mange fordeler er at det er lett å kombinere by og strand på samme reise. Både stranden og Kavala sentrum ligger i gangavstand fra våre hotell.

Kombiner med Thassos

Hvorfor ikke dele opp ferien med for eksempel én uke i Kavala og én på Golden Beach eller et av våre andre reisemål på Thassos? Det er mange muligheter til å skreddersy en kombinasjon med to forskjellige reisemål slik at du får en ferie som passer akkurat for deg.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Kavala by

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • april
21°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
33°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
33°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
Strender
Kavala har to strender rett utenfor bykjernen: Rapsani- og Kalamitsastranden. Lenger unna byen ligger det flere strender som er lette å nå med buss eller taxi.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Thassos med charterfly fra Oslo i sommersesongen (mai–september).
Du kan reise til Kavala med Vings charterfly i sommersesongen (mai-september). Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Kavala by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Reisetiden fra flyplassen like utenfor Kavala til hotellet er ca. 45-55 minutter (ca. 35 km), men avhenger av lokale forhold og antall hotellstopp. Transporten skjer enten med minibuss eller taxi. Den eksakte ruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Kavala by har mange restauranter, barer og tavernaer som serverer fersk fisk, og selvsagt mange spisesteder som har tradisjonell gresk mat på menyen.
Kavala by har mange hyggelige kafeer og barer med et avslappet natteliv. I sommersesongen arrangeres det flere store festivaler her.
Aktiviteter og severdigheter
Kavala by er middels stor, og turismen blir aldri påtrengende her, selv om den blomstrer opp i sommermånedene. Da arrangeres det flere store festivaler og forestillinger. En av dem er Philippi-festivalen, som begynner i juli og fortsetter til september med konserter, teaterforestillinger og andre opptredener. Dette foregår også oppe på festningen. I Kavala kan man også drive med aktiviteter som seiling, padling, fisking og fotturer.

Xanti

Xanti ligger øst for Kavala, og er en by med et tyrkisk preg, hvor de lever hovedsakelig av tobakksindustri. Her bor grekere og tyrkere side om side. På lørdager holdes det et stort tyrkisk marked.

Alabastermoskeen

Mohamed Ali, som kalles for det moderne Egypts far, og som skal ha bygget Alabastermoskeen i Kairo på 1800-tallet, ble født i Kavala.

Thessaloniki

Thessaloniki er en av de mest berømte byene i Hellas, og har i de senere år fått et oppsving blant velstående jet set-europeere som kommer hit for å sole seg og bade, shoppe og gå på eksotiske nattklubber. Mange sammenligner utelivet her med det i London.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kavala og det greske fastlandet er med leiebil. I byen har de store leiebilfirmaene som Avis, Budget og Hertz kontorer. Undersøk nøye hva som inngår i forsikringen om du leier bil på stedet. Unngå små, ukjente leiebilfirmaer, selv om de lokker med lave priser.

Tog

Det går et lite tog mellom gamlebyen og havnen.

Taxi

Det er mange taxier i Kavala. Om du trenger en taxi kan du be hotellet eller restauranten bestille for deg. Taxiene har taksameter, og prisen kan være høyere sent på kvelden eller på nattetid. Om du trenger en taxi sent på kvelden eller om natten er det bedre å avtale tid eller forhåndsbestille en taxi.

Lokalbuss

Det går lokalbusser rundt i området.

Ferger

Fra Kavala går det ferger til Limnos, Mytilini og Chios. Det går også hydrofoilbåt fra Kavala til Thassos, og ferge fra Keramoti til havnen i Thassos by. Om sommeren går det ferger fra Keramoti fra tidlig morgen til sen kveld.
Fakta

Vår service

I løpet av ferien kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, samt på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare ønsker tips og gode råd. Reiser du med charterfly møter vi deg på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Finn reisen din til Kavala by