Se hotell (16)

Reiser til India

En reise til India kan oppsummeres med krydret mat, billig shopping, sterke farger, et mylder av mennesker, gylne strender og en svak duft av røkelse.
Det er ikke vanskelig å la seg fascinere av India, et av verdens største og mest folkerike land. Fullt av kontraster skiller India seg ut fra andre land, og slutter aldri å forundre. I India finner du alt og mer til. Snøkledte Himalaya og den travle hovedstaden New Dehli i nord, hvetegule sletter og ørken midt i landet og frodig jungel, hvite strender og kokospalmer i sør. Ving kan by på to ulike reisemål i en av Indias mest kontrastrike delstater – Goa.

Gylne sandstrender

Regionen Goa, der Vings hotell ligger, består egentlig av en eneste lang sandstrand som bytter navn alt etter hvilken by den ligger ved. Her finner du alt fra populære strender med en mengde solsenger, strandselgere og vannsportsaktiviteter, til roligere og mer avsidesliggende strender, enkelte av dem uten fasiliteter. Bli ikke overrasket om du får øye på en overvintrende hippie som mediterer eller sjonglerer på stranden. Liker du yoga er det nesten obligatorisk å trene på stranden i soloppgangen.

Indisk mat

Indere spiser stort sett med hendene, og på en reise til India får du gjerne en vannbolle du kan skylle hendene i etter måltidet. I Goa er de vant til vestlige turister, og det pleier å være bestikk på restaurantene. Det er et godt utvalg av vegetarisk og vegansk mat i India, siden en stor del av befolkningen er hinduer og vegetarianere. Det er vanlig med kylling, lam, storfe, svin og geitekjøtt, og nærheten til havet sørger for at det spises mye fisk i Goa. Ris serveres til stort sett alle måltider, og maten er generelt mye sterkere enn det vi er vant til i Europa. Synes du maten blir for sterk kan du døyve styrken med brød som serveres til måltidene.

Severdigheter i India

India er et stort land og rommer en enorm mengde severdigheter og opplevelser. Den mest berømte er nok Taj Mahal i Agra, et vakkert mausoleum som er en av verdens største turistattraksjoner. I Goa er det de fine strendene som er hovedattraksjonen, men det er også en del severdige kirker og templer å besøke. Å kjøre taxi er en billig, enkel og komfortabel måte å reise rundt på for å besøke strender, markeder, byer og småsteder.

India som britisk koloni

Fra midten av 1800-tallet var India en britisk koloni, og engelsk er fortsatt vanlig som andrespråk. På reisen til India vil du raskt forstå at engelsk gjør at det er mye enklere å gjøre seg forstått.
Under det britiske kolonistyret oppsto det en selvstendighetsbevegelse under ledelse av Mahatma Gandhi. Hans ikkevoldelige kamp førte til frigjørelse fra britene, og Gandhi regnes som den indiske nasjons far. Da India ble selvstendig i 1947 ble det britiske India delt i to stater, India og Pakistan.
Finn ditt hotell
Finn reise til India

Reiser til India

På en reise til Goa kan du boltre deg i billig, spennende shopping og god mat. Her venter dessuten gylne strender og eksotiske severdigheter i toppklasse.
Nord-Goa
Endeløse strender og fargerikt folkeliv. Velkommen til Nord-Goa.
Sør-Goa
Når du reiser til Sør-Goa med Ving kan du nyte kilometerlange strender, spennende restauranter og severdigheter. Du får også anledning til å oppleve det "landlige" India.

Inspirasjon og reisetips til India

Indias høydepunkter

En reise til India er et minne for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufter og farger over alt. Vår reiseekspert Kajsa har samlet Indias høydepunkter her.