Se hotell (65)

Reiser til Vietnam

På en reise til Vietnam får du innfridd alle forventninger om herlige strender, spennende historie, fantastisk mat og fargerik kultur. Med Ving kan du velge mellom storby og strandliv, blant annet på den vakre øya Phu Quoc.

Det er lett å forelske seg i Vietnam. Noen faller for den utsøkte maten, andre lar seg fascinere av landets begivenhetsrike historie. De myldrende markedene og folkelivet er en opplevelse i seg selv, også er det strendene – herlige og perfekte for soling og badeliv. Heldigvis trenger du ikke å velge bort noe, for nesten uansett hvor i Vietnam du er har du kort vei til det meste.

Phu Quoc

Med Ving kan du reise med rutefly til øya Phu Quoc i Siambukten. Selv om øya ikke er stor, rommer den mye: Fine strender, kultur, travelt gateliv og fantastiske matopplevelser. Det sies at det er på Phu Quoc du kan spise Vietnams beste fiske- og skalldyrsretter.

Verdensberømte severdigheter

På en reise til Vietnam er det utrolig mye å se og oppleve, spesielt om du er interessert i landets historie, som for det meste handler om Vietnamkrigen – eller "den amerikanske krigen" som den kalles i Vietnam. Du kan for eksempel besøke Cu Chi-tunellene utenfor Ho Chi Minh City (Saigon) hvor Viet Cong-geriljaen hadde base under krigen, eller se en fotoutstilling med øyevitnemål på War Remnants Museum. Er du interessert i natur og vitenamesisk dagligliv kan vi anbefale å bli med på en utflukt til det mektige Mekongdeltaet. Mekongelven kantes av pålehus, og det er travel skytteltrafikk av båter. Du får et godt innblikk i hverdagslivet både langs og på elven.

Vings Vietnam

I tillegg til Phu Quoc tilbyr Ving fire andre reisemål i Vietnam. Du reiser med rutefly og bestemmer selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Velg mellom byene Saigon og Hanoi, og badereisemålene Phan Thiet, og Nha Trang.

Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Vietnam?
Vietnam har et monsuntropisk klima med store temperaturforskjeller om vinteren mellom nord og sør. I sør, der Phu Quoc, Ho Chi Minh City (Saigon), Phan Thiet og Nha Trang ligger er det liten forskjell i temperaturen mellom sommer og vinter. Desember–april er den beste perioden å besøke området på – da er været på sitt tørreste. Regnperioden varer fra mai til november, og da kommer regnet i form av kraftige skurer. Ellers er det som regel sol.

Phu Quoc

Dagstemperatur på rundt 29-33 grader året rundt. Nattetemperatur på ca. 21-24 grader. Temperaturen i vannet er ca. 28-30 grader.

Ho Chi Minh City (Saigon)

Gjennomsnittstemperatur på 31-34 grader på dagtid og 21-25 grader om natten, året rundt. Høy luftfuktighet. Varmest i april med 34 grader.

Phan Thiet

I dette området er det tørrest mellom januar og april. Dagstemperaturen ligger på rundt 28-32 grader og 21-25 grader om natten hele året. Ca. 25-29 grader i vannet.

Nha Trang

I Nha Trang varierer gjennomsnittstemperaturen mellom 26 grader i januar og 32 grader i mai-august. På natten ligger temperaturen på rundt 21-25 grader hele året. 25-29 grader i vannet.

Hanoi

I nordlige Vietnam, der Hanoi ligger, er det varme somre med rundt 30 grader på dagtid og 25 om natten. Vintrene er betydelig kjøligere, og det er sjeldent mer enn 20 grader på dagtid.

November, desember og januar er de tørreste månedene, men regn forekommer hele vinteren. Nedbørsmengden øker i februar og mars, og regntiden begynner i april og varer til september/oktober. Mest nedbør er det i august.
Pass og visum
NB!
Vietnamesiske myndigheter har som følge av koronavirussituasjonen midlertidig endret bestemmelsene om visumfri innreise for bl.a. norske statsborgere til Vietnam. For oppdatert informasjon om de vietnamesiske visumbestemmelsene anbefales det å ta kontakt med den vietnamesiske ambassaden i Oslo på telefon: 22 20 33 00.

Norske statsborgere kan reise visumfritt i inntil 15 dager i Vietnam. Passet må være gyldig i minimum seks måneder fra innreisedato, og du må vise frem en gyldig returbillett eller bevis for reise til et tredje land. For mer informasjon ta kontakt med Vietnams ambassade på tlf. 22 20 33 00, eller https://vnembassy-oslo.mofa.gov.vn/en-us/Pages/default.aspx . Ønsker du reiselengde inntil 30 dager kan du søke elektronisk om visum via denne siden: https://immigration.gov.vn/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Vietnam.

Reiser til Vietnam

Hanoi
Hanoi har vært Vietnams hovedstad i mer enn tusen år. Her er det massevis av severdigheter og den franske arven er merkbar, ikke minst på restaurantene.
Nha Trang
Nha Trang er et komplett reisemål med strender, byliv, shopping, fine hotell og bra restauranter. Og dessuten behagelig lave priser.
Phan Thiet
Nesten alle Vings hotell i Phan Thiet ligger på stranden, bare noen skritt fra en herlig dukkert.
Phu Quoc Island
  • Barnevennlig
  • Sport & aktiviteter
Phu Quoc er en liten øy som er akkurat passe stor til å oppdages i løpet av en uke eller to. Med Ving kan du bo på hotell som ligger rett på stranden.
Ho Chi Minh City (Saigon)
Saigon, eller Ho Chi Minh City, er en intens storby med uventede oaser og spennende severdigheter.

Finn reise til Vietnam
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.