Se hotell (25)

Reiser til Mauritius

Mauritius

Mauritius byr på palmekledde sandstrender, krystallklart vann, vakre korallrev og smakfull og vellaget mat.

Her kan du tilbringe late dager med morgenbad i bassenget, turer langs stranden, en god bok i skyggen av et palmetre og vakre solnedganger med noe godt i glasset.

Og det stopper ikke med det – Mauritius har så mye mer å by på. Her kan du padle kajakk, dra på båtutflukt, snorkle, dykke, lære deg å lage rom og danse Sega, dansen som står på Unescos verdensarvliste.

Kulturen på Mauritius er en blanding av kulturarv fra Storbritannia, Frankrike, Kina, India, Nederland og Afrika, noe som gjenspeiler seg i maten, arkitekturen og lokalbefolkningen. Her lever mange ulike tradisjoner og religioner side om side, i et fungerende samspill.

Passer Mauritius for barnefamilier?

Langgrunne strender, familievennlige hotell med aktiviteter og barneklubb samt en behagelig temperatur året rundt gjør Mauritius til et perfekt reisemål for familier. Her får både store og små en avslappende ferie med soling, bading, natur, kultur og spennende utflukter.

Par

Mauritius er et romantisk sted å tilbringe avslappende feriedager med sin kjære. Det finnes muligheter til å gifte seg på de aller fleste hotellene, og reisemålet tilbyr dessuten et stort utvalg av opplevelser og aktiviteter for par. Bestill en duo-behandling i hotellets spa, gå hånd i hånd langs stranden og nyt en romantisk middag for to med fantastisk havutsikt. Ekstra rolig og behagelig blir det hvis dere velger et hotell kun for par.

Skal du reise med kjæresten din kan vi varmt anbefale Paradise Cove Boutique Hotel eller The Oberoi Beach Resort, Mauritius

Ikke bare et smil

Turisme er en viktig næring på Mauritius og det finnes mange hotell- og reiselivsutdanninger. På grunn av stor konkurranse og profesjonelt personale er det jevnt over høy kvalitet på servicen her. Selv om du bor på et stort hotell vil du oppleve en personlig og avslappet atmosfære – og alltid et smil.

Kombiner med Dubai

Du kan alltid kombinere reisen til Mauritius med et par dager i Dubai, slik at du får to reiser i én. Du reiser til Mauritius med rutefly og bestemmer selv når du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Et godt råd er å begynne reisen i det mer intense Dubai, for så å avrunde med avkobling på Mauritius vakre strender.

Nyttige tips
 • Mange hotell på stranden
 • Luksushotell
 • Familiehotell
 • Hotell for voksne
 • Ulike måltidspakker
 • Kombiner med Dubai
 • Fine sandstrender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Mauritius

Vær
 • januar
29°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • februar
29°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
8
Regnfrie dager
 • mars
29°23°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • april
28°22°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • mai
27°20°
6
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juni
25°18°
6
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
24°18°
6
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
24°18°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
25°18°
6
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • oktober
26°19°
7
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager
 • november
28°20°
8
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • desember
29°22°
8
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
Strender
De mange strendene på Mauritius er av varierende størrelse og karakter, avhengig av hvor på øya du bor

Strendene på nordkysten

På nordkysten av Mauritius ligger det nydelige strender i laguner hvor temperaturen er veldig behagelig. Populære strander er Péreybère og Mont Choisy.

Strender på sydkysten

Sydsiden av øya er helt annerledes enn den i nord. Her er det imponerende klipper som stikker ut i havet og skaper kraftige bølger. ER du på denne siden og vil bade anbefaler vi Blue Bay.

Østre Mauritius

Østkysten tilbyr langstrakte, hvite sandstrender, f.eks. Belle Mare som er en av øyas lengste. Ile aux Cerfs er en øy som ligger i en lagune noen minutter med båt fra kysten. Hit kan du dra på en arrangert båtutflukt.

Vestre og sydvestre Mauritius

Med sitt varme og tørre klima er vest- og sydvest-kysten egnet til kitesurfing, surfing og dyphavsfiske. Le Morne-stranden ved foten av fjellet med samme navn er perfekt for piknik og en svømmetur.
Fly og transport

Flytid

Ca. 16 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise med rutefly til Mauritius året rundt og selv bestemme avreisedato og hvor lenge du vil være borte.
For å komme deg til hotellet på enkleste måte, anbefaler vi at du bestiller transport på forhånd. Det gjør du samtidig med bestilling av reisen på nettsiden vår eller på telefon.
Vel fremme på flyplassen er det respresentanter som hjelper deg videre.

Generell informasjon om transport finner du her.
Mat, drikke og natteliv
Det mauritiske kjøkken bærer fortidens arv og er en miks av smaker og retter fra mange forskjellige land, med ulike krydder og tradisjoner. Maten her er som regel krydret og smakfull, men uten å være altfor sterk.
Utelivet foregår på hotellene, hvor det arrangeres underholdning og dans noen kvelder i uken.
Shopping
Liker du å shoppe er det mange muligheter på Mauritius. Her finner du klær, stoffer, smykker, leker og suvenirer. Ta deg god tid i butikkene og slå gjerne av en prat med de ansatte som gladelig deler sin kultur og tips med deg.
Aktiviteter og severdigheter
Her kan du drive med aktiviteter som snorkling, dykking, seiling, windsurfing, vannski og tennis. Det er også mulig å leie båt med mannskap og utstyr for dyphavsfiske.
Hvordan du tar deg rundt
Det er fullt mulig å reise rundt på Mauritius med taxi for en rimelig penge.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix-vaskinasjon mot hepatitt A og B. Denne varer i flere år, og må tas minimum fire uker før avreise. Les mer om vaksiner på www.ving.no/vaksineinformasjon

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Valuta og betaling

Rupie (MUR). Minibanker finnes for VISA og Mastercard. Diners og American Espress er mest vanlige på hotellene.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +2 timer. Vintertid: Norsk tid +3 timer.

Elektrisitet

220 V, adapter er nødvendig. Britisk standard med 3 hull.

Språk

Engelsk, fransk og kreolsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet på Mauritius, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng.

Øvrig informasjon

Venstrekjøring. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reise til Mauritius
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.