Se hotell (29)

Reiser til Estland

Mange reiser til Estland for å slappe av med spabehandlinger eller for å nyte hovedstadens vakre bykjerne, men her finner du også lange sandstrender og et godt utvalg av restauranter og aktiviteter.
Estlands trendy og moderne hovedstad Tallinn klatrer stadig oppover listen over populære europeiske byer å reise på helgetur til. Den nyrenoverte gamle bykjernen er en severdighet i seg selv, og noe du ikke bør gå glipp av på en reise til Estland. Her fordriver man tiden med å rusle rundt, sitte på kafé, kjøpe lokalt kunsthåndverk og spise godt i vakre middelalderomgivelser. At det tar under halvannen time å fly fra Oslo til Estland gjør bare det hele enda bedre.

Trendy restauranter i Estland

For alle som er interesserte i mat og som liker å prøve nye, spennende restauranter venter et uutforsket og gryende mekka i landets hovedstad. I tillegg til tradisjonell estisk mat – som absolutt er verdt å prøve – finnes det en sann overflod av restauranter med mat fra alle verdenshjørner. Maten er generelt rimelig, til og med på de dyrere og godt besøkte restaurantene i gamlebyen. I Rotermannkvarteret og i Telliskivi-området, to av Tallinns mest attraktive sentrale bydeler, ligger det mange fine restauranter i rustikke, gamle fabrikkbygninger. I tillegg til alle restaurantene er det et stort utvalg av butikker og utesteder.

Sol og bad i Estland

Dette lille landet i øst kan skryte av sine lange sandstrender. Langs kysten ligger klassiske badesteder som Pärnu og byen Haapsalu med fine strender og varmt vann (til Østersjøen å være). Om du planlegger å bo i Tallinn på reisen til Estland bør du besøke lokalinnbyggernes favorittstrand Pirita. Dit kan du reise med buss fra sentrum, og vel framme venter soling og badeliv på den fine sandstranden. Her finner du barer, lekeplasser, omkledningshytter og andre fasiliteter.
Finn ditt hotell
Vær
Når er det best vær i Estland?
Estlands klima er temperert og ikke helt ulikt det norske. Normalt ligger temperaturen på rundt 20 grader om sommeren, mens det er minusgrader om vinteren. Perioden mai-august er den beste for besøk i Tallinn. Mai og juni er de tørreste månedene, mens perioden juni-august er den varmeste. Da er gjennomsnittstemperaturen 19-22 grader på dagtid, og antallet soltimer pr. dag er høyest. Regn kan forekomme året rundt, og særlig sent på høsten. Det er ikke uvanlig med snø på vinteren.
Pass og visum
Pass og nasjonalt ID-kort med reiserett er gyldige identifikasjonsdokumenter for nordmenn og må medbringes selv om Estland er medlem i Schengen. Dokumentet må være gyldig hele reiseperioden.
Norske statsborgere trenger ikke visum til Estland. For mer informasjon ta kontakt med Estlands ambassade på tlf. 22 54 00 70. http://www.estemb.no/no

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Estland.

Du kan lese mer informasjon om innreiseregler på https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/id2414273/

Reiser til Estland

Tallinn
  • Attraksjoner
  • Shopping
  • Underholdning
Når du reiser med Ving til Tallinn bor du perfekt i gamlebyen i en av Europas vakreste og best bevarte middelalderbyer.

Finn reise til Estland
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.