Utflukter, Limenaria

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Beach Safari – kan bestilles hjemmefra

Beach Safari – kan bestilles hjemmefra

Liker du å bade og oppleve nye strender? Da bør du bli med på tur til noen av de beste strendene på Thassos. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Om morgenen blir du hentet av en jeep med sjåfør som tar deg med til den unike lagunen Giola, som ligger rett ved havet. Bilene parkeres et stykke fra stranden, og etter en kort spasertur får vi øye på en av naturens vakreste, naturlige basseng, ti meter bredt og åtte meter dypt. Her stuper de som er dristige nok ned i det krystallklare vannet fra opp til ti meter høye klipper.

Vi følger deretter veien langs østkysten til paradiset – Paradise Beach – som ligger i nærheten av landsbyen Kinira. Stranden her er omkranset av pinjetrær på den ene siden og turkist hav på den andre. Det er disse vakre omgivelsene som har gitt stedet navnet sitt.

Neste stopp er lunsj i Kinira. Her spiser vi lunsj på en taverna med praktfull utsikt over kysten og den lille naboøya, som også kalles Kinara.

Til slutt kjører vi i fem kilometer til vakre Saliara Beach, også kalt Marble Beach. Stranden har fått navnet sitt fra den hvite sanden og de små marmorperlene som dekker den. Selv på de varmeste dagene er sanden sval på grunn av perlene. Det er dette fenomenet som gir vannet den karakteristiske blå fargen. Etter en dukkert ved Marble Beach kjører vi tilbake til hotellet.

Denne utflukten er en enestående sjanse til å besøke noen av Thassos' fineste strender.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille hjemmefra samtidig som du bestiller reisen, eller på min side hvis du allerede har bestilt.

Måltider og drikke: Ikke inkludert.

Lurt å ta med: Badetøy, strandsko, solkrem og penger til lunsj og evt. innkjøp.

Guide: Engelskspråklig guide

Tid: Heldagsutflukt, ca. 09.00–17.00.

Øvrig: Denne utflukten inneholder offroadkjøring og anbefales derfor ikke for små barn, personer med bevegelsesvanskeligheter eller gravide.

Enestående Thassos – kan bestilles hjemmefra

Enestående Thassos – kan bestilles hjemmefra

Bli med på vår spennende øytur der du får oppleve mer av Thassos' spennende historie. Du besøker interessante steder som klosteret Archangelo og utgravningsstedet Aliki. Lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Dagens første stopp er et besøk i øyas viktigste kloster, Archangelo, som tilhører Mount Athos og i dag er et nonnekloster. En guidet tur i klosteret gir deg muligheten til å lære mer om de ortodokse religiøse tradisjonene. Her får du også mulighet til å smake på vann fra klosterets hellige kilde.

Neste stopp er Aliki, en viktig arkeologisk utgravning. Dette var i sin tid et viktig marmorbrudd, og det pågår utgraving av de omliggende bostedsområdene. Gå en tur eller ta en kaffe på en av Alikis strandkafeer.

Etter besøket i Aliki kjører vi til en by som heter Panagia der vi besøker en av de vakreste kirkene på øya. Guiden vil fortelle både om religionen, tradisjonene og de verdifulle gamle ikonene. Deretter vandrer vi ned gjennom de pittoreske smugene til byens gamle olivenpresse. Alle som trodde det var enkelt å presse oliven får tenke seg om – her finner du ut hvorfor olivenolje var så verdifull i gamle dager. Dagens lunsj serveres i Panagia.

Du kan forvente deg en interessant dag med både nåtiden og datidens aspekter av øya og vakker utsikt langs veien.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj med drikke (et glass vin eller mineralvann) er inkludert.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. 08.00–16.00.

Lurt å ta med:
Solkrem, vannflaske og gode sko. Under besøket i klosteret skal både armer og bein være tildekket, men du kan låne klær på stedet om nødvendig.

Mountain Adventure – kan bestilles hjemmefra

Mountain Adventure – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en heldagsutflukt med firehjulstrekkere til øyas høyeste fjell, Ipsarion. Lunsj og drikke er inkludert.

Les mer Skjul

På morgenen blir du hentet på hotellet ditt med en firehjulstrekker med sjåfør.

Vi starter utflukten i Maries, og første stopp er klosteret Panagouda, ovenfor Skala Marion. Kirken har vakre fresker og "hellig vann" som ifølge lokalbefolkningen har helbredende krefter.

Fra klosteret reiser vi opp i fjellet på Thassos, og her får du muligheten til å se øyas høyeste fjell, Ipsarion som ligger 1206 moh. Fra toppen her har man fantastisk utsikt over øya så langt bort som Samothraki, Limnos og Athos.

Vi kjører så tilbake til sjøen et lite stykke utenfor Mares, der vi blir servert en BBQ-lunsj tilberedt av guiden vår. Utflukten avrundes med muligheten til å kjøpe lokalproduserte honningprodukter.

Etter dette bærer det hjemover på småveier og du slippes av ved hotellet.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj og drikke er inkludert.

Lurt å ta med:
Solkrem med høy faktor, vannflaske, ordentlige sko. Klær som dekker skuldre og knær for besøk i klosteret.

Guide:
Engelsktalende guide.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. 08.00-17.30.

Øvrig:
Denne utflukten inneholder offroadkjøring og anbefales derfor ikke for små barn, personer med bevegelsesvanskeligheter eller gravide.

Happy Cruising South – kan bestilles hjemmefra

Happy Cruising South – kan bestilles hjemmefra

Se Thassos fra havet. Bli med på en herlig båttur med bading langs kysten av Thassos. Lett frokost og lunsj er inkludert, drikke kan kjøpes om bord.

Les mer Skjul

Båten går fra havnen i Limenaria og Potos om morgenen, og etter bare 20 minutter tar vi den første badepausen slik at vi våkner ordentlig. Her serveres en lett frokost.

Deretter fortsetter vi langs kysten som byr på et både vakkert og variert landskap. Båten seiler i den retningen været og vinden tar den.

Ved lunsjtid stopper vi i en fantastisk badevik, og mens mannskapet disker opp med et herlig grillmåltid kan du nyte Egeerhavet. Etter lunsj fortsetter vi langs kysten og tar enda et badestopp før vi setter kursen tilbake til Potos og Limenaria.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Frokost med brød, syltetøy og kaffe eller juice og grill-lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes om bord.

Tid:
Heldagsutflukt, ca 09.00–16.00.

Guide:
Engelsktalende mannskap om bord.

Lurt å ta med:
Badetøy og håndkle.