Se hotell (5)

  Reiser til Potos

  I hyggelige Potos bor du nær stranden, og her har vi et barnevennlig hotell med herlig beliggenhet på stranden: Alexandra Beach.
  Potos er en liten gresk by som har utviklet seg til et stadig mer populært feriested. Her finner du en herlig blanding av tradisjonelle tavernaer og moderne lounger – og de frodige fjellene ruver i bakgrunnen. Potos ligger ved stranden og du har det meste du trenger innen rekkevidde. Dette er stedet for deg som drømmer om sol, badeliv og late dager på stranden, gjerne krydret med en tur ut for å oppleve sørkystens beste uteliv. Thassos er en populær ferieøy blant grekerne selv, så her er prisene rimelige og stemningen absolutt mer gresk enn på mange andre feriesteder i Hellas.

  Barnevennlige hotell i Potos

  For alle familier anbefaler vi Family Garden-hotellet i Potos, Alexandra Beach, som ligger på stranden ca. et kvarters spasertur fra Potos. Her er det god plass for både store og små. Hotellet har en stor hage, gratis WiFi, barnebasseng og store rom. Vil du trene eller slappe av har hotellet både treningsstudio og spa.

  Rom med privat basseng

  Vil du bo rolig og vakkert i frodige omgivelser kan vi anbefale moderne Alexandra Elegance. Her kan du gjøre det ekstra luksuriøst og bestille en juniorsuite med privat basseng. I tillegg kan du forhåndsbestille All Inclusive. Som gjest på Alexandra Elegance har du i tillegg tilgang til søsterhotellet Alexandra Beachs store utvalg av fasiliteter. Hotellet ligger rett utenfor den koselige landsbyen Potos, som du kommer til hvis du går en litt lengre tur.

  De beste strendene

  Det er her på øyas sørkyst at du finner noen av de fineste strendene. I Potos ligger den kilometerlange stranden midt i sentrum, noe som gir byen litt preg av badeby, i hvert fall i kvartalene nærmest stranden. I nærheten av Potos finner du også flere strender, som for eksempel Pefkari og San Antonio.

  Lei en bil i Potos med Ving!

  Du vet vel at du kan leie bil samtidig som du bestiller reisen din? Med leiebil er det enkelt å komme seg rundt og finne egne små strender, og kjøre på svingete veier opp i fjellene og gjennom små landsbyer. Avstandene er korte, og ettersom kystveien rundt øya bare er ti mil er den som skapt for egne utflukter.
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Potos

  Strender
  I Potos ligger stranden midt i sentrum, noe som gir stedet et preg av å være en badeby, i det minste i området nærmest stranden. Strendene er stort sett barnevennlige og forholdsvis langgrunne, med både sand og stein/grus. Alexandra Beach ligger nord for Potos, og den nordlige delene av stranden er bredest. Potos-stranden strekker seg sørover fra Potos. Den sørligste delen kalles av og til San Antonio Beach, etter navnet på stedets beach club. Den nordlige delen av Potos Beach ligger inne i Potos, og her er det ikke langt mellom solsengene, barene og kafeene.

  Metalia

  Metalia er en steinstrand med rester av tidligere jernutvinning. Solsenger og parasoller kan leies.

  Pefkari

  Pefkari ligger på sydsiden av øya, mellom Limenaria og Potos. Det ligger barer og restauranter langs hele stranden. Den nedre delen av stranden består av sand, mens den øvre er mer steinet. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter. Badegjester med picnic-kurv kan finne skygge under pinjetrærne i nærheten.

  Psili Ammos

  Denne stranden ligger på sørkysten, ikke langt fra Potos. Her er sanden gyllen og vannet krystallklart, noe som gjør den populær blant barnefamilier. Det er noen serveringssteder her, utleie av solsenger og parasoller og et begrenset utvalg av vannsportsaktiviteter.

  Strender på Thassos

  Inne i Thassos by består strendene av grov sand og grus. På østkysten ligger strendene Makriammos og Golden Beach – begge fine, barnevennlige sandstrender som enkelt kan nås med taxibåt eller buss fra havnen i Thassos. Ved reisemålene Potos og Limenaria på sørsiden av Thassos finner du de beste og mest populære strendene på øya. Strendene her er barnevennlige, og består av sand og stein/grus. Vi anbefaler leiebil eller lokalbuss for å komme frem til strendene. I Skala Rachoni ligger det en sand- og grusstrand med store, skyggefulle pinjetrær. Den langgrunne og barnevennlige stranden i Skala Prinos er mer enn en mil lang, og er merket med Blue Flag.

  Paradise Beach

  Denne herlige stranden ligger på østkysten i nærheten av byen Kinyra. Paradise Beach ligger nedenfor fjellskråningen, i ly for trafikken langs hovedveien. Det er salg av mat og drikke på stranden.

  Andre strender på øya

  Det er en mengde strender på Thassos, noen flere kilometer lange, andre små og mer "private". Noen strender har utleie av solsenger og parasoller, og tilbyr vannsport og servering. På andre strender er det kun en liten bar som serverer drikke og noe lett å spise.
  Mat, drikke og uteliv
  Potos har mange restauranter og barer langs gågaten og stranden, så det er aldri langt å gå om du får lyst på en matbit.

  Mat og drikke på Thassos

  På en ferie på Thassos kan du hygge deg med kulinariske dykk i det greske kjøkken. i Potos, Golden Beach, Limenaria, Thassos by og Skala Prinos er det mange restauranter med både lokale og internasjonale menyer. I Skala Rachoni er det en håndfull restauranter.

  Meze

  Meze betyr noe slikt som "å smake", og det sier på en enkel måte hva du skal gjør med maten. Bestill flere småretter av forskjellig type og del maten med alle rundt bordet. Mmm!

  Oliven

  Hellas er kjent som landet med mer enn 120 millioner oliventrær. Et oliventre gis ofte i dåpsgave. Ca. 30 år senere kan dåpsbarnet høste avlingen og forvente rundt 30 kg oliven. Det går med 5–7 kg oliven for å produsere en liter "extra virgin oil". Det grønne gullet, som olivenoljen kalles, har alltid værr en viktig inntektskilde, og garanterer lokalbefolkningen et langt liv.

  Ouzo og Metaxa

  Ouzo er brennevin destillert på pressede druer og tilsatt anis. Anisoljen i kombinasjon med kaldt vann danner en hvite farge på drinken. Metaxa er en blanding av brandy og vin som er krydret med urter og roseblader. Metaxa kan bare produseres i Hellas, og er veldig populær blant både grekere og turister.
  Nattelivet i Potos foregår hovedsakelig langs strandpromenaden hvor det ligger flere barer og en nattklubb. Her kan du nippe til en cocktail til lyden av bølgene som slår inn mot stranden.

  Utelivet på Thassos

  Det største utvalget av fornøyelser i form av barer og dansesteder finner du i Thassos by. I høysesongen er det flere barer på de større stedene Potos, Golden Beach og Limearia. I det store og hele er utelivet på Thassos ganske rolig.
  Shopping
  I Potos er vareutvalget ganske lokalt. I butikkene kan du kjøpe matvarer, håndverk, klær, sko, kuriositeter og suvenirer.

  Shopping på Thassos

  Thassos er ikke akkurat noe shoppingparadis, og vareutvalget er ganske begrenset. Øya er mest kjent for sin honning, olivenolje og oliven. Det er også salg av lærvarer og gull- og sølvsmykker. Det beste utvalget finner du i Thassos by. Vi anbefaler å besøke noen av øyas markeder.

  Marked i Xanti

  Ved å besøke lørdagsmarkedet i Xanti får du en fin handletur. Her kan du kjøpe alt fra antikviteter til klær og fisk.

  Marked i Prinos

  Hver mandag formiddag er det marked i landsbyen Prinos på vestkysten. Der kan du kjøpe frukt og grønnsaker, vesker, sko og mye, mye mer. Og selvsagt må det prutes!
  Sport og trening
  På Thassos er det flere typer sport og trening du kan bedrive, hvis du vil ha litt avveksling fra havet og stranden.

  Fotturer

  Det går mange fine turstier rundt på øya. Nyt det vakre landskapet, se de vakre fossene og følg fine turstier langs vannet bort til Limenaria.

  Terrengsykkel

  Hvis du ikke vil gå på turstiene kan du leie en sykkel eller terrengsykkel for å komme deg rundt.

  Dykking og windsurfing

  Prøv vannsport som windsurfing i Makryammos eller Pefkari, som ligger mellom Limenaria og Potos. Her finner du også et populært dykkersenter.

  Sport og trening på Thassos

  På Thassos er det fine muligheter til å drive med sport og trening om du vil gjøre noe annet enn å sole deg og bade. Det er fint å gå fotturer og sykle i de vakre omgivelsene. På de større strendene er det tilbud om vannsportaktiviteter.
  Aktiviteter og severdigheter
  Det er enkelt å komme seg rundt med bil fra Potos og finne egne små strender og svingete veier inn mot fjellene og de små landsbyene. Benytt anledningen til å utforske Thassos i ferien.

  Aktiviteter på Thassos

  Om du ikke nøyer deg med å ligge på stranden kan du bli med på en rekke aktiviteter på Thassos. Et tips er å utforske omgivelsene med leiebil eller sykkel.

  Oppdagelsesreiser på Thassos

  Thassos er som skapt for oppdagelsesreiser. Fra hovedveien som går rundt hele øya (lengde 100 km) går det smale veier opp i fjellene til landsbyer med vakker beliggenhet mellom olivenlunder og fjelltopper. Du oppdager snart at alle tettsteder nede ved kysten har en søsterlandsby oppe i fjellene; for eksempel Skala Kalirachi og Kalirachi, Skala Sotiras og Sotiras. Skala betyr havn eller trapp, og landsbyer med dette ordet i navnet ligger altså ved havet. Til disse stedene kan du ta lokalbussen. Hvis du vil opp i høyden til søsterbyen må du kjøre bil, moped eller gå. Lokalbussen går nemlig ikke overalt.
  Thassos byr på mye histore og sjarmerende landsbyer. Benytt anledningen til å utforske øya i ferien.

  Severdigheter på Thassos

  Utforsk øyas severdigheter i ferien. Thassos har mye spennende å tilby.

  Limenas

  Limenas, eller Thassos by, som den også kalles, er øyas hovedstad. Det er en hyggelig by med fredelig atmosfære, selv i høysesongen. Utelivet er trivelig, med kafeer, barer, klubber og restauranter. Her finner du dagligvarebutikker, bakerier og butikker som selger alt fra klær til suvenirer. Den store stranden ligger ved den ene siden av havnen, og på den andre siden er det en mindre og roligere strand.

  Limenaria

  Limenaria er øyas nest største by, og har fin beliggenhet nede ved havet. Her er det mange butikker, restauranter, barer og nattklubber. Limenaria opplevde en sterk utvikling på begynnelsen av 1900-tallet, da et tysk selskap startet utvinning av jern og gull her. På en høyde bak byen ligger bygningen Palataki (det lille palasset), som var firmaets hovedkontor. Herfra har du flott utsikt mot landsbyene på den andre siden. Du kan gå mellom trærne ned til fabrikkområdet. Her ligger det en rolig strand hvor det er langt mellom badegjestene. Utforsk gjerne Limenarias omgivelser. I fjellene ovenfor byen er det fint å gå turer og sykle. Nyt det vakre landskapet og gå turer på fine stier til Potos langs vannet.

  Skala Potamia

  Skala Potamia er en landsby i skyggen av øyas høyeste fjellkjede Ipsarion. Her ligger Vagis-museet med skulpturer av Polygnotos Vagis, en kjent kunstner i sin tid. Stedet har en liten havn som ble bygd av munkene ved klosteret Prodromos. Det grønne landskapet strekker seg ned til det krystallklare vannet og den nesten endeløse Chrissi Akti-stranden. Det er veldig vakkert her, og når natten senker seg, er stemningen nesten litt mystisk.

  Teologos

  Denne landsbyen oppe i fjellene var tidligere øyas hovedstad. Byggeskikken minner med sine steinhus om bysantinsk arkitektur. Her kan du besøke den hvitmalte St. Dimitris-kirken. Hvis kirken er stengt når du kommer, kan du låne nøkkel hos presten, som vanligvis pleier å sitte på kafeen. Denne lille landsbyen er verdt et besøk.

  Panagia

  Panagia har også vært øyas hovedstad. Navnet sitt har den fra stedets kirke, som feirer sin høytid 15. august. På denne dagen lager landsbykvinnene en såkalt "Kourbani" (kokt kjøtt) utenfor kirken og inviterer kirkegjestene på et måltid etter gudstjenesten. På den "rene mandagen" er det karneval med en stor parade i byens hovedgater med festligheter hele natten. Byens hus er fra den tyrkiske tiden med karakteristiske trebalkonger. Gå en tur i smugene og opplev den hyggelige stemningen, og spis et godt måltid på en av de mange tavernaene.
  Utflukter
  Mountain Adventure
  Mountain Adventure
  Bli med på en heldagsutflukt med firehjulstrekkere til øyas høyeste fjell, Ipsarion. Lunsj og drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Thassos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst. Vær oppmerksom på at flere veier på Thassos krever at du har en jeep for å komme til populære steder som Ipsarion, Giola, Paradise Beach og Marble Beach.
  Fra Potos kan du reise med lokalbuss og taxi til andre steder på øya. Du kan også leie en sykkel.

  Taxi

  Hvis du trenger en taxi kan du alltid be om hjelp på et hotell eller en restaurant. Du kan også ta en taxi på gaten. Bilene har takstameter og prisene kan være høyere sent på kvelden og natten.

  Buss

  Lokalbusser går fra bussholdeplassen ved gaten Agamemnonos 7. Du kan blant annet reise til Thassos by hvor hovedbusstasjonen ligger ved havnen.

  Sykkel

  I Potos er det noen større og mindre firmaer som leier ut sykler.

  Hvordan du kommer deg rundt på Thassos

  Du kan utforske Thassos med lokalbuss, taxi eller på sykkel. Fra Thassos går det ferge til Keramoti på fastlandet.

  Taxi

  Det er taxier på alle reisemål. Det er taxistasjoner i Thassos by og Limenaria. Om du trenger en taxi kan du be om hjelp på hotellet eller restauranten. Taxiene kjører på taksameter, og prisen kan være høyere sent på kvelden og om natten. Om du trenger en taxi om kvelden eller natten er det lurt å bestille en taxi på forhånd.

  Buss

  Det går lokalbusser fra Thassos til de fleste steder på øya. Det er også busser som kjører rundt øya noen ganger om dagen. Bussholdeplassene er merket med turkise skilt som det står "Bus stop" på. Busstasjonen i Thassos by ligger nede ved havnen. Lokalbussene på øya har begrenset antall avganger avhengig av sesong. Rutetabellen er tilpasset når fergene ankommer Thassos by.

  Scooter og motorsykkel

  For å kunne leie moped kreves det at du har førerkort for bil eller motorsykkel samt at du har fylt 21 år. Det er påbudt å bruke hjelm i Hellas. Forsikring kommer i tillegg. Sjekk at reiseforsikringen din omfatter bruk av kjøretøy. Hvis den ikke gjør det bør du tegne en tilleggsforsikring før avreise.

  Ferge

  Det går ferge fra havnen i Thassos by til Keramoti. Om sommeren går det ferger fra Keramoti fra tidlig morgen til sent på kvelden. Fergeturen fra Prinos til Kavala tar ca. 1,5 time. Fra Kavala går det ferger til Limnos, Mytilini og Chios. Båttider og priser kan variere i løpet av sesongen. Vi tar forbehold om retten til å endre opplysningene.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Hotellskatt Hellas

  Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

  1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibanker i Potos.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Norsk tid +1 time

  Elektrisitet

  220 V.

  Språk

  Hellas: Gresk. Albania: Albansk

  Øvrig informasjon

  Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos så spesielt i august og september er det mye bier og veps. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc..
  Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
  Fly og transport

  Flytid

  ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Du kan reise til Potos med Vings charterfly i sommersesongen.

  Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
  Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Potos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

  Vingvertene møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

  Transporten fra havnen i Thassos by til hotellet i Potos varierer fra 45 minutter til 2 timer og 30 minutter (ca. 45 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper ofte ved andre reisemål underveis. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
  Vær
  • januar
  7°1°
  4
  Soltimer/dag
  13°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • februar
  9°2°
  5
  Soltimer/dag
  13°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • mars
  12°3°
  6
  Soltimer/dag
  13°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • april
  16°7°
  8
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • mai
  21°11°
  9
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • juni
  26°15°
  11
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  24
  Regnfrie dager
  • juli
  28°17°
  12
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  26
  Regnfrie dager
  • august
  28°17°
  11
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • september
  24°13°
  9
  Soltimer/dag
  23°
  Vanntemperatur
  26
  Regnfrie dager
  • oktober
  19°9°
  7
  Soltimer/dag
  20°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • november
  13°6°
  5
  Soltimer/dag
  17°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager
  • desember
  9°2°
  4
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  22
  Regnfrie dager

  Finn reise til Potos
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.