Se hotell (35)

Reiser til Parga

Parga er et av våre best likte reisemål i Hellas, og mange av våre gjester har gitt sin reise til Parga toppkarakterer.
Parga er på ingen måte et tradisjonelt badested. Den lille byen ligger som et amfiteater rundt en vakker vik med små øyer. Landskapet er kupert, og de små husene med sine okerfargede teglsteintak, balkonger og fine tredetaljer ligger i fjellskråningen opp fra den idylliske havnen. Ovenfor Parga by ligger den venetianske borgen på toppen av en klippe som stuper rett ned i havet.

Utelivet er behagelig og akkurat passe livlig, men i august sørger feriegjester fra Athen og Italia for at pulsen stiger adskillige hakk i de trange gatene. Kveldene tilbringes i hyggelig selskap på de trivelige tavernaene, kafeene og barene langs havnepromenaden.

Øy-følelse på fastlandet

Selv om Parga ligger på fastlandet kjennes det som å komme til en ekte gresk øy, med fine strender, godt badevann og gresk hverdag på hvert gatehjørne. Samtidig bor du i en by hvor du kan spasere i de trange gatene og langs den lille byhavnen og foreta utflukter både på fastlandet og til øyene i nærheten.

Fornøyde gjester på fine hotell

Vings hotell i Parga får veldig høye karakterer av gjestene våre. Om det kommer av at de fleste hotellene er små og familiedrevne, er ikke godt å si. Men de får i hvert fall toppscore. Mange av hotellene ligger inne i selve byen, og siden Parga ikke er spesielt stor betyr det at du bor nær det meste – stranden, tavernaene og butikkene. Derfor blir hotellene fort fullbooket, så her gjelder det å være tidlig ute hvis du vil bestille en reise i høysesong.

Velg din favorittstrand

Inne i selve byen ligger de to mindre Krioneri-strendene, og med taxi, buss eller båt kommer du enkelt til flere herlige strender. Fine Lichnos Beach ligger ca. 3 km utenfor sentrum. Til den populære Valtosstranden er bare en kilometer. Hit kan du spasere for så å reise tilbake med taxibåt.
Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell ved stranden
 • Fine strender
 • Mange restauranter
 • Spennende utflukter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Parga

Strender
I sentrum av Parga ligger det to strender, den mindre Piso Krioneri Beach og den større Krioneri Beach, begge med grovkornet sand. I utkanten av byen begynner den kilometerlange Valtos Beach, også den med grovkornet sand. Ca. tre kilometer sør for Parga ligger Lichnos Beach, som er en kilometer lang og har en blanding av fin- og grovkornet sand.

Valtos-stranden

Valtos-stranden er en ca. en og en halv kilometer lang stein- og sandstrand på baksiden av den venetianske borgen sett fra havnen. Her er det flere tavernaer og utleie av solsenger og parasoller. Den letteste måten å komme dit på er å gå trappene opp til borgen og ta gangveien derfra ned til stranden. Det går også taxibåter fra havnen i Parga til stranden. Valtos-stranden er veldig populær og blir fort fylt opp av badegjester. Om sommeren dukker det opp strandbarer, og ulike tilstelninger avløser hverandre.

Krioneri-stranden

Denne stranden ligger midt inne i Parga, og består av sand og stein om hverandre. Det er utleie av solsenger, parasoller og pedalbåter. Rett sør for Krioneri-stranden ligger Piso Krioneri, en mindre strand med adskillig færre gjester.

Lichnos-stranden

Denne stranden ligger tre kilometer sør for Parga. Her er det utleie av solsenger og parasoller og tilbud om vannsport. Hit kommer man lettest med taxibåt, taxi, bil eller moped. Man kan også gå den fine stien over fjellet.

Sarakiniko-stranden

Denne stranden ligger ca. 13 kilometer fra Parga, og den letteste måten å komme hit på er med taxibåt fra Parga. Stranden består av sand og stein, og det er utleie av solsenger og parasoller. Man kan drive med vannsportsaktiviteter og spise gresk lunsj på en av strandtavernaene. Om du liker å gå tur er det fullt mulig å gå til Sarakiniko. Hør med Vings servicekontor for rutebeskrivelse!
Mat, drikke og uteliv
Parga har et godt utvalg av restauranter, barer og kafeer som serverer både lokale og greske retter samt internasjonal mat. Havnepromenaden i Parga er et naturlig samlingspunkt, og her ligger det mange restauranter med fin utsikt over havet. Takket være de bratte omgivelsene har mange restauranter og barer høyere oppe i Parga by en fantastisk utsikt. Parga-området er berømt for sin olivenolje og ost, som du ofte kan prøvesmake rett fra produsenten.

Mat og drikke på Lefkas

De lokale tavernaene er det naturlige samlingspunktet for grekerne. Her er det mange og lange besøk hvor måltidene utgjør en viktig del av grekernes sosiale liv. Det greske kjøkken har mye godt å by på – bare prøv!

Småretter – Meze

Horiatiki Gresk salat med tomat, løk, oliven og fetaost
Feta Hvit, kremaktig ost av geitemelk
Tzatziki Yoghurtsaus med hvitløk og revet agurk
Saganaki Fritert ost med sitron (anbefales!)
Dolmades Kjøtt- og risfylte vindrueblader

Fisk – Psari
Kalamares Fritert blekksprut (anbefales!)
Garides Grillede reker
Ksifa Sverdfisk (anbefales!)

Kjøtt – Kreas
Keftedes Greske kjøttboller
Moussaka Kjøttfarse og aubergine gratinert med ost
Pastitio Lasagne med makaroni
Souvlaki Grillspyd
Gemista Tomater eller paprika fylt med ris eller kjøtt

Drikke – Pota

Vin
Retsina er en hvitvin som er tilsatt kvae. Det finnes mange lokale varianter.

Øl
De fleste ølmerkene er importert eller brygget på lisens.

Ouzo
Grekernes eget anisbrennevin, i slekt med tyrkernes Raki, midtøstens Arak og franskmennenes Pastis. Blandes med vann og blir da melkehvit.

Metaxa
Gresk konjakk

Kaffe
Gresk kaffe er veldig sterk og serveres i små kopper. Nescafé kan sammenlignes med vår kaffe. Frappé er iskaffe, veldig godt og avkjølende i varmen.
Utelivet i Parga er avslappet. Her er det ingen større nattklubber, folk sitter i stedet på de mange små barene og nyter noe godt å drikke. I juli og august har mange grekere ferie, noe som bidrar til at stemningen blir enda mer gresk.
Shopping
I Parga ligger de fleste butikkene ved havnen og i de små bakgatene i sentrum. Langs brosteinsgatene finner du greske spesialbutikker som selger ouzo, honning, olivenolje, kunsthåndverk, gull, klær, sko og vesker. Du kan handle dagligvarer i småbutikker rundt i byen. Større dagligvarebutikker finner du i området rundt skolen og kirken, samt ved Piso Krioneri. Siden Parga ligger på fastlandet kan du også lett reise til nabobyer som for eksempel Preveza (ca. 1 time) og Ioannina (ca. 1 1/2 time). Disse byene har flere butikker og noen interrnasjonale kjeder.
Aktiviteter og severdigheter
Ikke gå glipp av et besøk på borgen i Parga, som ligger mellom byen og Valtos. Her kjenner du historiens vingeslag, og utsikten fra borgen er praktfull – kanskje en av kystens fineste severdigheter. Området rundt Parga kan også oppvise mye vakker natur. Vi anbefaler derfor å gå fotturer på de mange fine stiene i området.

Landsbyen Anthousa

Følg veien innover land fra Valtosstranden og fortsett rett frem i ca. 700 meter, forbi Mango og Nicolaou Minimarket. Rett etter Nikita Studios på høyre side ser du en liten sti og et skilt som peker mot Anthousa & Castle. Følg stien og ta så av til venstre. Deretter følger du veien til Anthousa.
Du går langs en dal og kan høre vannet renne. Til høyre ser du etter en stund en vannmølle. Gå over betongbroen og oppover lia. Fortsett til utkanten av byen, der bebyggelsen begynner.
Følg den svingete veien mot kirken Agiayiannis og nyt de vakre utsikten. Til slutt følger du den asfalterte veien inn mot sentrum av Anthousa. Når du går gjennom landsbyen ser du skilt som peker mot The Castle. Nå er det en bratt stigning opp til Ali Pashas slott (ca. en kilometer), men det er verdt anstrengelsene når du kommer opp og har en fantastisk utsikt over omgivelsen og mot Parga.
Du kan enten gå samme vei tilbake, eller følge hovedveien fra Anthousa til Parga. Det ligger noen tavernaer i nærheten, men husk at Anthousa stenger i siestaen mellom kl. 13.00 og 17.00. Da er ingen barer eller restauranter åpne.

Til Lichnos Beach gjennom olivenlundene

Fra Parga setter du kursen for Krioneri Beach og følger veien som går parallelt med stranden. Veien fortsetter bort fra stranden, og du passerer et bakeri på høyre side og en campingplass på venstre side. Fortsett til du kommer til en restaurant som heter Perivoli på høyre side. Fortsett rett frem til du befinner deg i en olivenlund. Til høyre ser du en bratt sti blant oliventrærne. Følg denne, først til venstre, så til høyre. På venstre side passerer du en kirke som heter Agios Georgios. Fortsett langs stien som etterhvert blir både bredere og hardere.
Ca. en halvtime etter at du har passert kirken kommer du til en asfaltert vei. Det er hovedveien mellom Lichnos og Parga. Om du tar til venstre kommer du tilbake til Parga. Skal du videre til Lichnos tar du til høyre og følger veien i ca. 1,5 kilometer til du kommer til Lichnos Beach. Veien er bratt, og det er ingen skygge.
På Lichnos Beach er det noen barer og tavernaer og utleie av solsenger og parasoller. Det er mulig å prøve vannsportsaktiviteter, og det går vanntaxi tilbake til Parga mot en liten avgift.

Gjennom olivenlundene ovenfor Parga

Dette er en ganske lang, men ikke spesielt krevende fottur. Selve stien er ca. tre kilometer lang, men det er ca. to kilometer til utgangspunktet, avhengig av hvor du bor. Du går på steinheller eller betong, og det er ingen bratte oppoverbakker unntatt på veien dit (eller nedover om du går motsatt vei).
I krysset ved Pireus Bank og taxistasjonen i Parga tar du til venstre og følger veien ca. en kilometer, forbi klinikken og Athina Studios på høyre side. Følg den svingete veien, til venstre passere du avkjørselen til Valtos og fortsett oppover til du kommer til et t-kryss. En alternativ rute er å gå mot borgen og så følge veien langs åsryggen med utsikt over Valtos-stranden til du kommer til en skarp sving med veien til Valtos til venstre. Fortsett rett frem til du kommer til t-krysset. Midt i mot tar du av på en sti til høyre. Til venstre står det en vannfontene med årstallet 1891. Pengene for å bygge den ble donert av en mann som het Vassilikas. Gå forbi fontenen på høyre side og følg stien til du kommer til en bratt betongvei som fører nedover og til høyre. Underveis passerer du en mengde oliventrær og et platantre, det eldste treet i Parga, og en liten kirke. Du kan høre lyden av rennende vann før du ser det. Om du går ned til kirken så vær forsiktig når du går opp igjen siden kirkens tak er lavt og stikker ut over stien.
Fortsett på stien forbi en liten bondegård med en campingplass for de som jobber i olivenlundene. Underveis har du flere steder fin utsikt over Parga, så husk å ta med kamera. Stien slutter ved en betongvei, og følg den til du kommer ut på hovedveien mellom Lichnos og Parga, rett ovenfor Adams Apartments. Ta til høyre for å komme tilbake til Parga.

Festival

15. august er en av årets største religiøse høytider i den gresk-ortodokse kirke. Da feirer de jomfru Marias himmelfart. I Parga er det stor folkefest, og de fleste gatene i sentrum er stengt for trafikk om kvelden.
Med leiebil kan du lett finne frem til de mange interessante stedene i området rundt Parga. Her tipser vi deg om noen av dem.

Mitikas

En malerisk landsby som turistene ikke har fått øynene helt opp for, med unntak av grekerne selv og en del italienere. Her ligger tavernaene vegg i vegg og stemningen er veldig gresk. Slå deg ned på en av stedets tavernaer eller kafeer og nyt utsikten over havet (du kan blant annet se øya Kalamos).

Kalamos

Kalamos er en liten fjelløy utenfor Mitikas. Det går bår dit daglig fra Mitikas. Her er det langt mellom turistene bortsett fra noen seilbåter. Det ligger noen få små tavernaer i det som kan kalles for stedets lille sentrum.

Tricorfo

Når du kjører mot Agia ser du et skilt mot Tricorfo. Veien fører ned til en gammel borg fra Ali Pashas tid, med en fantastisk utsikt over Parga og De joniske øyene. Gå en tur hit fra Parga (ca. fem kilometer), eller ta lokalbussen og gå de siste 20 minuttene.

Preveza

Preveza er en travel havneby med 14 000 innbyggere ca. 60 kilometer fra Parga. Her er det mange butikker og restauranter. Utenfor Preveza ligger ruinene av den gamle byen Nikopolis, som ble bygget av keiser Augustus til minne om slaget ved Aktium.

Arta

Arta er Epirus-provinsens sørligste by og forbindes ofte med sine plantasjer med sitrustrær som lukter fantastisk, spesielt om våren. Byen er også kjent for sin tyrkiske bro fra 1600-tallet, den eldste i Hellas. Her ligger det også en vakker bysantinsk kirke med seks kupler og fin mosaikk.

Paragaea Olive Oil Factory

Pargaområdet er like kjent for sine olivenlunder som for sin produksjon av førsteklasses olivenolje. Oliventreet og dets frukter har i uminnelige tider vært ansett som hellig.
Olivenproduksjonen i Parga begynte under det venetianske styret, på en tid da området gjennomgikk store økonomiske omveltninger. Venetianerne beordret planting av oliventrær, og store deler av befolkningen i Parga syslet etterhvert med å dyrke oliven og produsere olivenolje. Detter var starten på den olivenproduksjonen som fortsatt preger mange grekeres hverdag i regionen.
Brødrene Grigorios og Elias var kjøpmenn som handlet med oliven, olivensteiner, tømmer, sitrusfrukter og eikenøtter i Parga-regionen. De etablerte de første maskindrevne olivenpressene i Parga i 1929 og utvidet siden virksomheten til andre olivenprodukter. I 2009 ble fabrikken kjøpt opp av de nåværende eierne, og de restaurerte bygningene og åpnet museet Paragaea Olive Oil Factory.
Museet går over to etasjer. I først etasje kan du se det opprinnelige utstyret og arkivet som ble brukt under produksjonen av olivenolje. I etasjen over presenteres Pargas historie og olivenoljens betydning for byen.
Etter besøket kan du smake på forskjellige typer olivenolje og lære seg mer om hemmeligheten bak god olivenolje, og hvordan smak, lukt og farge er bevis på oljens renhet og kvalitet.

Ioannina

Ioannina er provinshovedstaden i Epirus, og har mange minner fra den tyrkiske tiden. Den eldre delen av byen rommer gamle murer, karakteristiske små hus og trivelige små gater. Det er mange butikker i byen, og Ioannina er blant annet kjent for sin sølvsmedkunst. Her ligger også innsjøen Nissi med en liten øy som er verdt et besøk.

Lefkas

Lefkas er en av De joniske øyene, og er veldig vakker. Her er det mange steder som er verdt et besøk, for eksempel Nidri med sin ungdommelige stemning og uteliv. Agios Nikitas har en trivelig havn og fine strender.
Lengst ute på øyas sydspiss ligger stranden Vasslíliki, kjent som "surfernes paradis" på grunn av de gunstige forholdene for windsurfing. Den fineste stranden på Lefkas heter Porto Katsiki, også den ligger på sørsiden.
Utflukter
Meteora
Meteora
Bli med til Klosterfjellene i Meteora og besøk klosteret "The Great Meteora" og fjellbyen Metsovo. I løpet av dagen vil du lære mye om tradisjoner og historie. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Myter og elven Acheron
Myter og elven Acheron
Reis tilbake i tid til mytenes Hellas. En heldagsutflukt med vakker natur og spennende historie, besøk ved elven Acheron og ruinene ved Nekromanteion. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Øyhopping i Det ionsike hav
Øyhopping i Det ionsike hav
Lefkas –Kefalonia – Ithaka – Meganissi – Skorpios. En rundtur med det beste den ioniske øyverdenen har å by på! Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Paxos og Anti Paxos
Paxos og Anti Paxos
Velkommen til en heldagsutflukt med sol og bading på sitt beste! Båtturen til Paxos og Antipaxos gir deg også severdigheter og shopping. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Parga-området på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.
Det går taxibåt mellom Parga og Valtos Beach og til Lichnos Beach. Det er båtforbindelse til Korfu, Paxos og Antipaxos. Det er gode lokale bussforbindelser. Om du vil besøke noen av øyene i nærheten er det gode båtforbindelser fra Parga.

Buss

En hyggelig måte å utforske området på er å ta lokalbussene som trafikkerer fastlandet og Lefkas. Rutetabeller og mer informasjon kan du få på Vings servicekontor. Busstasjonen i Parga ligger ved innkjørselen til byen, i nærheten av hotell Bacoli. I Nidri, Paleros og Mitikas er det bussholdeplasser langs hovedveien. I Lefkada by ligger busstasjonen ved havnepromenaden.

Sykkel/moped/motorsykkel

I Parga kan du leie moped eller sykkel. For å kunne leie moped må du ha førerkort for bil eller motorsykkel og ha fylt 21 år. Det er påbudt med hjelm i Hellas.

Taxi

Taxi er rimeligere å kjøre enn i Norge. Taxiene kjører på fast pris som oppgis på taxistasjonen. Prisen kan være høyere sent på kvelden og om natten.

Båt

Det går båt fra havnen i Parga til øyene Paxos og Antipaxos hver dag. Hver torsdag går det også båt direkte fra Parga til Korfu. Det går bilferge til Korfu fra havnebyen Igoumenitsa ca. én gang i timen fra tidlig morgen til sen kveld. Fra Nidri havn er det en kort tur til øya Meganissi. Det går bilferge fra Lefkas og Vassiliki by til øyene Kefalonia og Ithaka. Fra Mitikas går det båter til øyer i nærheten.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere banker og minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time.

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Fra slutten av juli og i august besøkes Parga av mange turister, mange kommer med bil fra bl.a. Hellas og Italia. Fordi mange av hotellene våre ligger i Parga sentrum der gatene er smale, kan det være vanskelig for bussene våre å kjøre helt frem til hotellet. Det kan hende at du må ta med deg bagasjen og gå ca. 100–500 meter til hotellet. Flyplassen i Preveza er liten og det kan ta tid med bagasjen ved ankomst og avreise.
15. august er en av årets største religiøse høytider i den gresk-ortodokse kirken. Da feires jomfru Marias himmelferd. I Parga er det en stor folkefest og de fleste gatene i sentrum er avstengt om kvelden. Det innebærer at det er vanskelig å komme frem med både busser og leiebil, og det kan være vanskelig å finne parkeringsplasser.
Kupert terreng. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 30 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Parga i sommerhalvåret.

Flyet lander på Preveza flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Parga. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktion utenfor Preveza til hotellet ditt er mellom ca. 1 time og 1 time og 45 minutter (ca. 70 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Nøyaktig kjørerute er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. I Parga kan bytte til bil/minibuss forekomme fordi det er vanskelig for en stor buss å kjøre helt frem til hotellet. Til noen hotell må gjestene gå det siste stykket, bagasjen fraktes – se respektive hotellbeskrivelse. Noen ganger foregår transporten med taxi eller minibuss. Ventetid på flyplassen kan forekomme i påvente av øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen er liten og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport.
Vær
 • januar
14°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°6°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
17
Regnfrie dager
 • mars
16°8°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • april
19°10°
7
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
23°13°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
28°17°
9
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juli
31°19°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • august
32°19°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°17°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°14°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • november
19°11°
4
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • desember
16°8°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Parga
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.