Se hotell (5)

Reiser til Golden Beach

Velkommen til Golden Beach og en av de beste strendene på Thassos. Her er det hotell for både familier og for de som reiser uten barn.

I Golden Beach venter et bra utvalg av koselige tavernaer og barer, utvalgte hotell og vakker natur med skogkledde fjell og naturlige kilder. Det er hit du skal reise hvis du vil bo bra, slappe av og nyte Hellas. Golden Beach på øyas østkyst er en av de beste og mest populære strendene på hele Thassos. Den barnevennlige sandstranden er tre kilometer lang, og et lite stykke innover i landet ligger landsbyene Panagia og Potamia med hyggelige tavernaer og kaféer. For det er ikke bare stranden som er en av de beste på øya – både langs stranden og i omgivelsene er det et bra utvalg av barer og restauranter. Her er det med andre ord mye å velge mellom til veldig rimelige priser. Vil du utforske øya litt nærmere er det bare å ta på seg et par behagelige sko, for det er fine turstier i fjellene ovenfor landsbyen.

Barnevennlige Golden Beach

Ving kan tilby flere bra hotell i Golden Beach. Reiser du med barn og vil bo nær en barnevennlig strand, skal du ta en titt på Ntinas Filoxenia. Her kan du bestille leilighet med plass for opptil fem personer. Det ligger nær havnen i sydenden av stranden, der det også er gangavstand til en del tavernaer og små butikker.

Reis uten barn til Golden Beach

Om du reiser uten barn og vil bo i luksuriøse omgivelser er elegante Alexandra Golden Boutique et perfekt valg. Hotellet ligger like ved stranden med kort vei til morgendukkerten eller kveldsbadet. Om du foretrekker en enkel og behagelig ferie bestiller du All Inclusive, som i tillegg til mat og drikke også inkluderer lån av sykler så du kan utforske omgivelsene på egen hånd.

Oppdag Thassos

Dra på oppdagelsesferd – Thassos er virkelig verdt en rundtur. Opplev det vakre landskapet, finn din egen strand eller badevik og slå deg ned på en lokal taverna. Thassos er en relativt urørt øy sammenlignet med mange andre steder i Hellas, og du trenger ikke å dra langt for å legge hotell og andre turister bak deg. Det beste er å leie bil av oss før avreise. Da er du garantert en bra bil til en god pris, og du slipper å bruke verdifull ferietid på dette når du kommer frem.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Golden Beach

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
7°1°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
16°7°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°15°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
28°17°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
24°13°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
9°2°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
"Chrysi" betyr gull. Golden Beach er en av øyas fineste strender og en av de lengste, og de vakre fjellene ligger som en kulisse i bakgrunnen. Den langgrunne og barnevennlige stranden er tre kilometer lang, og langs stranden ligger det hyggelige små tavernaer med fantastisk utsikt over bukten. Her ligger også stedets hoteller, butikker og restauranter.

Andre strender på øya

Det er et utall strender på Thassos, fra flere kilometer lange til små, mer "private" strender. Enkelte strender har solsenger og parasoller, og noen har spisesteder og vannsportsaktiviteter. På noen strender er det kun enkle barer som serverer forfriskninger og småretter.

Makryammos

Makryammos ligger noen kilometer fra Thassos by, og er den fineste og best organiserte stranden i nærheten. Her er det en rekke fasiliteter og en restaurant. I høysesongen koster det av og til penger å ligge her for gjester som ikke bor på et av hotellene ved stranden. Makryammos er veldig barnevennlig, og det går både buss og båt hit fra Thassos by.

Paradise Beach

En vakker strand på østkysten nær byen Kinyra. Paradise Beach ligger nedenfor en fjellskråning, og er skjult for trafikken langs hovedveien. På stranden er det et lite spisested som serverer mat og drikke.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Thassos med charterfly fra Oslo i sommersesongen (mai–september).
Du kan reise til Golden Beach med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Golden Beach. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.
Vings reiseledere møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen i Thassos by til hotellet i Golden Beach tar ca. 20–45 minutter (ca. 10 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Noen ganger kjører bussen via Thassos by, og reisen blir da noe lengre. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Bytte til minibuss ved ankomst til Thassos forekommer. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
I Golden Beach er det mange restauranter og barer langs stranden. De fleste serverer både gresk og internasjonal mat.
Nattelivet i Golden Beach er rolig. Nede ved havet kan du slå deg ned på en av de to strandbarene og høre bølgene slå inn mot stranden. Ta oså en tur opp til Skala Panagia og nyt utsikten over havet, 400 meter over Golden Beach.
Shopping
I Golden Beach er det et godt utvalg av lærvarer, gull- og sølvsmykker og øyas egen olivenolje og honning. Ønsker du større utvalg er det bedre å reise til Thassos by.

Marked i Xanti

Thassos er ikke et utpreget "shoppingparadis", men vil du dra på en fin handletur skal du oppsøke lørdagsmarkedet i byen Xanti, hvor de selger alt fra antikviteter og klær til fisk, oliven og mye mer.
Aktiviteter og severdigheter
Thassos tilbyr mange aktiviteter til den som liker å røre på seg. Over hele øya går det fine turstier. Lei gjerne sykkel eller terrengsykkel for å se deg rundt. Prøv vannsport som windsurfing og vannski i Makryammos, Pefkari og mellom Limenaria og Potos. Der ligger det også et populært dykkesenter.

Fotturer rundt Golden Beach

Med Golden Beach som utgangspunkt kan du gå turer i fjellet via den lille byen Panagia. Her er det en fin tursti som det tar ca. tre timer å gå.
Hvordan du tar deg rundt
Thassos er som skapt for oppdagelsesreiser på egen hånd. Fra hovedveien som går rundt hele øya (100 kilometer) går det små veier opp i fjellene til småsteder og landsbyer som ligger idyllisk til mellom olivenlunder og fjelltopper.
Den beste måten å se og oppleve Thassos er med leiebil. På øya har store leiebilfirmaer som Avis, Budget og Hertz kontor. Kontroller nøye hva forsikringen dekker om du leier bil på stedet. Unngå små og ukjente bilutleiefirmaer, selv om de lokker med lave priser.

Buss

Det går lokalbusser fra Thassos by til de fleste steder på øya. Bussholdeplassene er merket med turkise skilt med teksten "Bus stop". Hovedbusstasjonen i Thassos by ligger ved havnen.

Taxi

Det er taxi på alle reisemål. Thassos by og Limenaria har taxistasjoner. Om du trenger en taxi kan du be hotellet eller restauranten bestille en for deg. Taxiene har taksameter, og prisen kan være høyere sent på kvelden eller på nattetid. Om du trenger en taxi sent på kvelden eller om natten er det bedre å avtale tid eller forhåndsbestille en taxi.

Ferger

Det går ferge fra havnen i Thassos by til Keramoti. Om sommeren går det ferger fra Keramoti fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. En fergetur fra Prinos til Kavala tar ca. 1 1/2 time. Fra Kavala går det ferger til Limnos, Mytilini og Chios. Tider og priser avhenger av sesong. Vi tar forbehold om endring av disse opplysningene.

Moped

Vi understreker at det å leie moped skjer på eget ansvar. Det er viktig at man tegner de forsikringer som kreves. I henhold til gresk lov må man ha førerkort for motorsykkel og bil for å leie moped over 50 kubikk. Du blir ikke nektet å kjøre om du kun har førerkort for bil, men det er viktig å vite at da gjelder ikke forsikringen om noe skulle inntreffe.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi til hotellet ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere minibanker i Golden Beach.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos og derfor er det mange bier og veps, spesielt i august–september. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Reise med barn
Det er enkelt og behagelig å reise med barn til Thassos. Barna kan være med overalt, og grekerne er svært barnekjære. Solen er sterk, så bruk mye solkrem og husk t-skjorte og solhatt selv når barna bader. Se opp for kråkeboller på strender med steinbunn.
Finn reisen din til Golden Beach