Skala Kallonis

Skala Kallonis, Lesvos

I den koselige lille fiskerlandsbyen Skala Kallonis lever man livet i et rolig og bedagelig tempo. Her kretser det meste rundt stranden og tavernaene rundt torget.

Skala Kallonis er en koselig liten fiskerlandsby med et rolig tempo og et lite knippe hotell. Aller best bor du på vårt Family Comfort-hotell Aeolian Gaea, som er et av de desidert beste leilighetshotellene på Lesvos. Skala Kallonis ligger innerst i Kallonibukten midt på øya, godt beskyttet mot vær og vind. Og ettersom det er usedvanlig flatt terreng her, så er dette et av de mest barnevennlige reisemålene på Lesvos. Landsbyen er kjent for sitt sardinfiske, og hvis du er en av dem som elsker denne sunne delikatessen er det mye mulig at restaurantbesøkene blir feriens høydepunkt. Til å være en såpass liten by er det overraskende mange restauranter her, som generelt har veldig høy kvalitet og et lavt prisnivå. De fleste restauranter, tavernaer og kafeer ligger på det koselige lille torget ved havnen, og langs de to gatene som går parallelt med stranden.

Les mer om reisemålet Skala Kallonis Skjul tekst

Populært blant fuglekikkere
Skala Kallonis er et populært reisemål for fuglekikkere, takket være det store antallet trekkfugler som mellomlander her. Spesielt om våren og høsten kan man beundre massevis av mer eller mindre sjeldne arter. Men flamingoene som holder til ved de salte innsjøene på østsiden av Kallonibukten kan man studere året rundt.

Opplev øya
Skala Kallonis beliggenhet midt på Lesvos gjør reisemålet til et flott utgangspunkt for oppdagelsesferder rundt på øya. Den romantiske middelalderbyen Molivos, med sin særpregede arkitektur og koselige havn, er nesten et "must" når man er på Lesvos.

Landskapet på Lesvos er preget av grønne pinjeskoger og uendelige olivenlunder, mektige eikeskoger, varme thermalkilder, åkre og frodige frukt- og vindrueplantasjer. På vestsiden av øya ligger det dessuten en unik "forstenet skog", som ble skapt for ca. 20 millioner år siden da skogen ble begravet i vulkansk aske. I Sigri er det et fint museum som forklarer mer om dette geologiske fenomenet. Og syd for Sigri ligger den lille feriebyen Skala Eressou, mest kjent som poeten Sapfos fødested. Her er det en del butikker og hyggelige tavernaer helt nede i vannkanten.

Hovedstaden Mytilini er en livlig havneby som domineres av en stor genovesisk festning og den neoklassistiske Agios Therapon-kirkens imponerende kuppel. På byens arkeologiske museum kan du beundre vakre mosaikker og andre funn fra antikken. Og Theriade-museet i Varia, noen kilometer syd for Mytilini, har en samling av malerier signert Matisse og Picasso. Kanskje ikke akkurat det man forventer å finne på en gresk øy langt utenfor allfarvei.

Våre gjesters vurdering av Skala Kallonis

vurdering
Barnevennlig
5
Strender
4
Attraksjoner
2
Shopping
3
Underholdning
2

Samlet hotellvurdering 4,4

Vurderingen baseres på 68 svar

Praktisk info for din reise

Reiseguider

Et utvalg hotell - Skala Kallonis


 • Family Comfort
Familiehotell med gode barnerabatter.Se flere bilder

Aeolian Gaea, Skala Kallonis
 

Skala Kallonis, Lesvos

4
Gjestenes hotellvurdering 4,6

Aeolian Gaea Hotel er et lekkert og barnevennlig leilighetshotell, et av Lesvos beste, kjent...

  • Basseng
  • Barnebasseng
  • Bar
  • Restaurant
  • Nærmeste sentrum: 600 m
  • Strand: 500 m
  • Internett
  Vis på kart
   
  Velg Aeolian Gaea
  Kalloni Bay Hotel er et av Vings nøye utvalgte hotell.Se flere bilder

  Kalloni Bay Hotel, Skala Kallonis
   

  Skala Kallonis, Lesvos

  3
  Gjestenes hotellvurdering 4,2

  På Kalloni Bay Hotel er det lett å trives. Hotellet ligger perfekt til nære stranden med fin...

   • Basseng: 2 stk.
   • Barnebasseng
   • Bar
   • Restaurant
   • Nærmeste sentrum: 400 m
   • Strand: 100 m
   • Internett
   Vis på kart
    
   Velg Kalloni Bay Hotel

   Chat med oss

   Man-tor: 08.30-21.00
   Fre: 08.30-18.00
   Lør: 10.00-15.00
   Søn: 12.00-16.00

   Start chat

   Les mer om MyHoliday Card