Hotell

Reiser til Paleros

Hellas

I Paleros får du oppleve en sjarmerende gresk landsby med flotte strender og urørte omgivelser.

På Paleros er stemningen trivelig og lokal og ekte gresk. De gamle mennene sitter i skyggen på sin "kafenion", og frokostbrødet kjøper du direkte fra den lokale bakeren. På den ene siden av småbåthavnen ligger fiskebåtene, og på den andre siden ligger den lille strandpromenaden med sine kafeer og tavernaer. Strender er det selvsagt også her. Den mest populære heter Potamaki Beach og ligger et par kilometer fra byen. Det er en mindre strand midt i byen og badevikene ligger som perler på en snor langs veien østover.

Fornøyde gjester på Vings hotell

Vings hotell får mye skryt av gjestene våre, spesielt gjelder dette Cliff Bay Hotel som ligger et stykke utenfor selve Paleros. Her bor du i komfortable leiligheter med utsikt mot havet eller fjellene. Uansett hvilket hotell du velger vil du oppleve at prisen er en behagelig overraskelse.

Vakre kvelder og spennende utflukter

Nyt rolige kvelder i lag med gode venner på en kafé langs strandpromenaden. Her er prisnivået lavere enn på mange andre populære reisemål. I juli og august blir det litt mer liv på stedet, når båtfolket gjør sitt inntog. De blir gjerne værende et par dager før de reiser videre. Paleros er også et bra utgangspunkt for utflukter på egen hånd. Herfra kommer du deg lett til nærliggende steder og til øya Lefkas. Derfra kan du ta båt videre til Ithaka og Kefalonia.

 • Prisgunstig innkvartering
 • Lokale restauranter
 • Rimelig mat og drikke
 • Veldig fornøyde gjester

Våre gjesters vurdering Paleros

  Vær og klima
  • januar
  14°6°
  4
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • februar
  15°6°
  4
  Soltimer/dag
  14°
  Vanntemperatur
  17
  Regnfrie dager
  • mars
  16°8°
  5
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  21
  Regnfrie dager
  • april
  19°10°
  7
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • mai
  23°13°
  9
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • juni
  28°17°
  9
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • juli
  31°19°
  12
  Soltimer/dag
  23°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • august
  32°19°
  11
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • september
  28°17°
  9
  Soltimer/dag
  23°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • oktober
  23°14°
  6
  Soltimer/dag
  21°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • november
  19°11°
  4
  Soltimer/dag
  18°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager
  • desember
  16°8°
  3
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  Strender
  Det ligger en langgrunn og grovkornet sandstrand i sentrum av Paleros. Det er utleie av solsenger, og det finnes noen kafeer og restauranter i tilknytning til stranden.

  Potomaki Beach

  Det ligger små badeviker hele veien nordover fra sentrum. Her finner du også den to kilometer lange Potomaki Beach. Det er en restaurant og solsenger her i høysesongen, men det er lurt å ta med seg mat og drikke.

  Varko Beach – den fineste stranden i området

  Varko er en av de fineste strendene i området, og ligger ca. 15 minutter med bil vest for Paleros. Det er noen restauranter i nærheten av stranden. Kjør eller sykle hit og se på solnedgangen – den er helt fantastisk.

  Agios Dimitris Beach – rolig paradisstrand

  Om du fortsetter ca. to kilometer sørover fra Paleros, mot Mitikas, kommer du til en rekke med små steinstrender. En av de fineste og roligste ligger bak en ås hvor du også finner Agios Dimitris-kirken. Ta med mat og drikke.

  Lefkada – vakker sandstrand

  Utenfor Lefkada sentrum er det et laguneområde med to vakre sandstrender med noen restauranter og tilbud om vannsport. Det tar ca. en halv time å kjøre fra Paleros til Lefkada.
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 3 timer og 30 minutter.

  Slik reiser du hit

  Til Paleros kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (mai–oktober). Flyet lander på flyplassen i Preveza.
  Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Paleros. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Aktio rett utenfor Preveza til hotellet ditt er ca. 40–50 minutter (ca. 30 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Av og til kan transporten foregå med taxi eller minibuss. Ventetid på flyplassen kan forekomme for å avvente øvrige fly (maks. 20 minutter mellom flyene). Flyplassen er liten, og det tar tid med bagasjen ved ankomst og avreise. Les mer om transport her.
  Mat, drikke og natteliv
  Paleros er en liten by med begrenset restaurantutvalg. De fleste restaurantene ligger i havnen, og de serverer både gresk og internasjonal mat. Vil du ha et større utvalg av barer og fornøyelser anbefaler vi en tur til Nidri, Lefkada eller Preveza.
  I Paleros er utelivet ganske rolig, men det ligger mange båter i havnen i høysesongen, og mange restauranter holder åpent til sent på kvelden. Yacht Club ligger i havnen, rett ved stranden.
  Shopping
  I Paleros ligger de fleste butikkene i sentrum og nede ved havnen. En del av dem holder stengt midt på dagen, men i juli og august holder de åpent lengre. På søndager er det meste stengt, unntatt turistbutikkene. Stedets største dagligvarebutikk, Carrefour, ligger på hovedveien utenfor sentrum, ca. 15 minutter å gå fra de fleste hotellene. Om du vil ha et større utvalg av for eksempel klesbutikker anbefaler vi en tur til Preveza eller Lefkada, ca. 30 minutter fra Paleros. Ioannina er områdets største by, og ligger ca. halvannen time fra Paleros. Her finner du både H&M og IKEA.
  Aktiviteter og severdigheter
  Paleros er det perfekte utgangspunktet for utflukter på egen hånd til byer i området, enten med lokalbuss eller med leiebil. Med leiebil kan du reise til Parga eller til oldtidsbyen Nicopolis. Ta også en tur til Pogonia og videre gjennom landbruksområder og fjell med fantastisk utsikt. På ca. 30 minutter er du på øya Lefkas som rommer mange fine strender og trivelige landsbyer. I Lefkas by (lefkada) kan du studere det lokale livet og gå i butikker. Vil du på langtur kan du reise til Delfi på ca. 4 1/2 time, og overnatte underveis.

  Parga

  Besøk en av perlene i det Joniske hav! Når du forlater Paleros kjører du mot Vonitsa og så mot Preveza. Du kjører gjennom en tunnel, og deretter er det bare å følge E55 og skiltene til Parga. Det tar ca. en time og 45 minutter å kjøre fra Paleros til Parga.

  Vonitsa

  Ca. 15 minutter med bil fra Paleros ligger den litt større byen Vonitsa, som har flere butikker og restauranter enn Paleros. Herfra går det busser til andre byer i området.

  Ioannina

  Ioannina er provinshovedstaden i Epirus, og bærer minner fra av da byen lå under tyrkisk herredømme. Severdighetene er av det hverdagslige slaget: Gamle murer, karakteristiske små hus og trivelige små gater. Ioannina er kjent for sine dyktige sølvsmeder og for den lille innsjøen Nissi med en liten øy som det går an å besøke.

  Arta

  Arta er den sydligste byen i Epirus-provinsen. Den er berømt for sine sitrustrær, som om våren dufter vidunderlig. Her ligger også den eldste tyrkiske broen i hele Hellas, nesten 500 år gammel, og en vakker bysantinsk kirke med elegante mosaikkarbeider og seks kupler.

  Lefkas

  Lefkas er en veldig vakker øy med mange severdigheter og aktiviteter. Noen eksempler er byen Nidri med sitt uteliv og Agios Nikitas med sin fine, lille havn og herlige strender. På øyas sydspiss ligger stranden Vassiliki, som er velkjent blant surfere. Øyas vakreste strand heter Porto Katsiki, og den ligger også på sørsiden.

  Preveza

  Preveza er en livlig havneby rundt fire mil fra Paleros, med mange butikker og restauranter. Et lite stykke utenfor Preveza ligger resten av oldtidsbyen Nikopolis, som keiser Augustus reiste til minne om slaget ved Actium hvor han beseiret Antonius og ble enehersker over Romerriket.
  Paleros og området rundt har en lang historie og mange severdigheter man kan se på en dagstur. Husk at de fleste museer holder stengt på mandager.

  Perama-grotten

  Utenfor Ioannina ligger den mystiske Perama-grotten som strekker seg ca. fem kilometer under bakken og er en av de største i Hellas. Det er mulig å gå en kilometerlang tur i grotten med lokalguide.

  Santa Maura-festningen

  Denne venetiansk-tyrkiske festningen ligger på fastlandet, rett før broen som forbinder Lefkas med fastlandet, ca. 30 minutter med bil fra Paleros. Det er vanligvis ikke så mange besøkende på festningen, så det er rolig her. Det er gratis å komme inn.

  The Lefkada Archeological Museum – arkeologisk museum

  Et museum som det er verdt å besøke for historie- og kulturinteresserte. Musset ligger i Lefkada, ca. 30 minutter med bil fra Paleros.

  The Museum of Phonographs

  Et museum med blant annet samlinger av grammofoner, radioapparater, musikkinstrumenter, smykker og mynter. Museet ligger i sentrum av Lefkada.

  The Folkloric Museum – Folkemuseet

  Dette museet viser hvordan de levde på Lefkas før i tiden. Museet ligger i den gamle delen av Lefkada, ca. 30 minutter å kjøre fra Paleros.
  Hvordan du tar deg rundt
  Vi samarbeider med Avis som kan levere bilen til ditt hotell. Prisene inkluderer ubegrenset kjørelengde, skatter og avgifter (kaskoforsikringen dekker ikke skader på dekk og understell). Kontak oss, så hjelper vi deg med bestilling av leiebil.
  Taxi. Lokalbuss. Ferge og båt til den greske skjærgården.

  Buss

  Det er ikke så bra bussforbindelser i Paleros, og det er kun mulig å ta buss til de nærliggende byene Vonitsa og Mitikas fra Paleros. Bussene går et par ganger daglig. Om du vil fortsette til Lefkas, Preveza eller Athen må du bytte buss i Vonitsa. Billett kjøpes om bord på bussen. Det er en holdeplass i hver by og landsby, men som regel slipper sjåføren deg av der du ønsker. Vær oppmerksom på at bussene ikke alltid følger rutetabellen.

  På to hjul

  Moped, motorsykkel og sykler kan leies. Du kan alltid kontakte oss om du trenger hjelp. Husk at du må ha førerkort for motorsykkel og ha fylt 21 år for å leie moped. Det er påbudt med hjelm i Hellas.
  Fakta

  Vår service

  I perioden mai til september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Reiser du med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Her kan du lese mer om Vings service på våre reisemål.

  ECPAT

  Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer i Ving-permen eller i reiseguiden.

  Pass og visum

  Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha et pass som er gyldig seks måneder etter hjemkomst. Innenfor Schengen kreves det at man har pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen.

  Les mer på www.ving.no/pass-og-visum

  Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Skatter og avgifter

  Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

  1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibank i sentrum. Kontanter kan veksles på Vings agentkontor i Paleros. Bank finnes i Vónitsa og Mikitas.

  Tidsforskjell

  Norsk tid + 1 time.

  Elektrisitet

  220 V.

  Språk

  Gresk

  Kveldene er mørke på disse breddegrader, så ta med lommelykt og refleks. Det kan også være smart å ta med myggmiddel. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
  Reise med barn

  Barnemat og bleier

  De fleste restauranter har egne barnemenyer. Ellers er de flinke til å tilby mat som barna liker. Mange restauranter har barnestoler. Babymat kan kjøpes i større matbutikker, det er ofte lokale produkter og merker. Også apotek selger babymat. Bleier kan kjøpes i nesten alle dagligvarebutikker, men husk at utvalget kan være begrenset. Større butikker som for eksempel Lidl, finner du i Lefkada, og dagligvarebutikken Carrefour ligger utenfor Paleros sentrum, ca. 15 minutter å gå fra hotellene.

  Insekter og dyr

  Det er mygg på Lefkas og i hele Pargaområdet.

  Sol og varme

  Temperaturen ligger ofte rundt 25–30 grader, men i sommermånedene kan det bli veldig varmt på dagtid. Pass på at barna får nok å drikke, og hold dem borte fra sola i de varmeste timene midt på dagen. Klimamessig passer det best for barn i begynnelsen og slutten av sesongen.
  Finn reisen din