Se hotell (1)

Reiser til Eftalou

En reise til naturskjønne Eftalou byr på varme kilder og fine badeviker. Her nyter du feriedagene i en rolig og avslappet atmosfære, både på stranden og på hyggelige lokale tavernaer.
Eftalou er et lite reisemål ikke langt fra Molivos. Her er det knapt noen fastboende, for området består hovedsakelig av hotell som ligger spredt i de vakre omgivelsene. Eftalou er mest kjent for sine varme kilder. Vannet kommer rett fra fjellene og samles i basseng hvor man kan bade i svovelholdig vann som holder ca. 45 grader. Dette er en deilig opplevelse for både kropp og sjel, og mange grekere kommer hit i samme ærend. Kanskje det er derfor atmosfæren i Eftalou er så rolig og avslappet, både på stranden og på de lokale tavernaene. Om du ønsker litt mer liv og røre er det kort vei til Molivos .

Fine strender og lave priser

Lesvos er ingen utpreget ferieøy, til tross for at øya har nok av fine strender og bra hotell. Øya har lange tradisjoner med olivendyrking og fiske, og i de små landsbyene kan du ta del i hverdagen til lokalbefolkningen over et glass ouzo. En annen fordel med den begrensede turismen er at prisnivået er veldig lavt. På Lesvos kan du spise en flere retters middag uten at feriebudsjettet sprekker.

Barnevennlig hotell i Eftalou

Skal du reise med barn til Eftalou anbefaler vi Panselinos, hvor du kan bestille en leilighet med plass til opptil fem personer. Hotellet ligger en kort spasertur fra havnen, og her bor du i rolige omgivelser med olivenlunder og enger som nærmeste nabo. Om det blir for stille sitter du på med hotellets egen buss inn til Molivos.

Olivenøya

Ingen annen gresk øy har så stor olivenproduksjon som Lesvos. Overalt på øya ser du de sølvgrå, bølgende olivenlundene, og olivenolje er selve grunnstammen i det lokale kjøkkenet. En reise til Lesvos er ikke fullkommen uten at du kjøper med deg en flaske olivenolje hjem. Øyboerne er selvsagt enige om at deres olivenolje er den beste i hele verden.

Petra og Anaxos

Nabolandsbyen Petra er kjent for sin vakre strand og Mariakirken, som ligger på toppen av en høy klippe midt i sentrum. Både på strandpromenaden og i de vakre bygatene er det et yrende liv. Om kvelden setter tavernaene ut sine bord og stoler, slik at du kan nyte smaken av det greske kjøkken under åpen himmel. Rundt en halvtimes spasertur sydover langs kysten ligger Anaxos, et rolig og fredelig feriested med en av øyas absolutt beste strender.
Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Familiehotell
 • Krystallklart vann
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Eftalou

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Eftalou er ganske smal og består av små steiner. Vannet er krystallklart, og her ligger øyas berømte varme kilder. Vannet kommer rett fra fjellene og samles i basseng hvor du kan bade i svovelholdig vann som holder ca. 45 grader. Dette er en herlig opplevelse for både kropp og sjel, og grekerne selv kommer hit daglig. Det mineralrike vannet anbefales spesielt for gjester med revmatisme, leddbetennelse og nyre- og hudproblemer.
Det er mer enn 40 strender å velge mellom på Lesvos – et ordentlig paradis for deg som elsker å sole deg og bade. Mange strandkafeer tilbyr gratis solsenger om du kjøper noe å spise eller drikke hos dem.

Tsonia – gode snorkleforhold

Tsoniastranden ligger litt avsides til ved Skala Sikaminias på østkysten. Stranden her er mest kjent for sin røde sand og de fine snorkleforholdene. Den siste delen av veien ned til stranden er en dårlig grusvei.

Moiivos – klart vann

Denne stranden ligger rett nedenfor hotellet Olive Press. Den er steinet, men vannet er klart og rent, og bare noen meter ute er det sandbunn. Det er utleie av solsenger og vannsport mot betaling.

Skala Kalloni – varmt vann

I Skala Kalloni kan du bade i øyas varmeste vann. Stranden er lang og fin med vakker utsikt over Kallonibukten. Det er mange tavernaer på stranden.

Gavanthas – familievennlig strand

Om du ønsker en mer barnevennlig strand anbefaler vi en tur til Gavanthasstranden. Stranden er lang, herlig og langgrunn. Det er som regel god plass her, og det er en lekeplass for de minste på stranden.

Anaxos – den fineste stranden

Anaoxos sies å være den beste stranden i området. Det ligger mange tavernaer og restauranter langs stranden, og de låner ut solsenger gratis om du kjøper mat eller drikke hos dem.
Mat, drikke og uteliv
Eftalou har en håndfull lokale, små tavernaer som serverer gresk mat som souvláki og keftédes, men også fiske- og skalldyrsretter. Om du vil ha flere restauranter å velge mellom anbefaler vi en tur til Molivos eller Petra.

Mat og drikke på Lesvos

Gode matopplevelser er en viktig del av ferien. På Lesvos spiser du god og ekte gresk mat. Øya produserer kortreiste varer som sardiner, frukter, grønnsaker og ikke minst oliven av veldig høy kvalitet.

Det er fortsatt relativt rimelig å gå ut og spise, og øyboerne elsker å hygge seg i selskap med gode venner på den lokale tavernaen. Mange spisesteder er folketomme på den tiden vi nordboere vanligvis går ut for å spise middag. Dette kommer ganske enkelt av at grekerne spiser senere enn oss. Så for å oppleve gresk mat i et gresk miljø bør du ganske enkelt spise senere!

Menyen på mange tavernaer stemmer ikke alltid med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør om du kan løfte på grytelokkene og velge det du vil spise. Hva som serveres avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelig, og hvem som står på kjøkkenet. Fisk er dyrere enn kjøtt, og ofte står både kjøtt- og fiskeretter oppgitt i kilo. På mange lokale restauranter oppgis også vinen i kilo. En kuvertavgift plusses ofte på regningen. Det er vanlig å legge igjen 10% i tips om du er fornøyd med maten og servicen.

Hvem har ikke en kald, norsk vinterdag drømt om å sitte på en taverna på en middelhavsøy med en choriatiki og et glass med noe godt i? Choriatiki er gresk for det vi kaller gresk salat, med solmodne tomater, agurk, fetaost, rødløk, olivenolje og eddik. Det greske kjøkken byr på mange spesialiteter – hvor mange rekker du å prøve i ferien?

Noen greske spesialiteter

Meze/forretter
Tzatziki:
Yoghurt, hvitløk og revet agurk
Fava:
Moste grønne erter og løk
Tiropita:
Fritert ostepai
Briam:
Grønnsaker i tomatsaus
Imam Baildi:
Fylte auberginer med ris eller ost
Spanakopita:
Spinatpai med urter og fetaost
Patatokeftedes:
Friterte potetboller med krydder
Saganaki:
Fritert ost
Kalamari:
Grillet eller fritert blekksprut
Octapodi:
Marinert, grillet blekksprut, ofte med vinsaus
Dolmades:
Fylte vinblad med ris eller kjøttdeig
Skordalia:
Potetmos med hvitløk, serveres kald
Taramosalata:
Saltet fiskerogn med poteter

Hovedretter
Exohiko:
Lammestek fylt med tomater, hvitløk og urter
Kontosouvli:
Grillet svinekjøtt på spyd med løk og tomat
Tigania:
Fritert gris eller kylling med fersk pepper, krydder og løk
Giouvetsi:
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta
Kokinisto:
Storfekjøtt i tomatsaus, serveres enten med ris, pommes frites eller pasta
Keftedes:
Kjøttboller, serveres ofte med poteter eller pommes frites
Stifado:
Kjøttgryte med løk og tomater
Patitsio:
Makaroni med kjøtt og bechamelsaus

Desserter
Tiganites:
Pannekake med enten honning og nøtter eller Vrasma – fikensirup. Prøv det med fikensirup!
Halvas:
Semulegryn med krydder, kanel, nøtter og honning
Karidopita:
Valnøttkake med sirup
Kataifi:
Søt butterdeigsbakst med valnøtter, krydder og sirup
Baklava:
Butterdeig med mandler og nøtter

Lokale spesialiteter fra Lesvos
Sougania:
Fylt løk med ris, kjøttfarse og krydder
Kolokitholailouda:
Fylt squashblomst med ris og urter, kan også fylles med fetaost
Kremithoutiganites:
Fritert løkpai med ferske grønne urter
Arnakigimasto:
Fylt lam med ris, rosiner og krydder
Kiskiek:
Lam med yoghurt, hvete og løk
Platsenta:
Butterdeig med valnøtter

Drikkevarer

Øl:
Øl heter birra, og utvalget er stort, også av gresk øl. Prøv gjerne de greske merkene Mythos, Alfa ellr Fix.

Vin:
Ønske du vin til maten kan du bestille Krais eller Aspro, som er hvitvin, eller Kokkino som er rød. Den mest kjente greske hvitvinen er Retsina, som smaker litt som kvae. En uvanlig smak, men verdt å prøve. Den blandes ofte med brus.

Ouzo:
Den greske nasjonaldrikken ouzo må du selvsagt smake på. På Lesvos produserer de ouzo som mange mener er Hellas' aller beste. Det hender at man blir budt på et glass som avslutning på et godt måltid, eller sammen med meze, småretter.

Kaffe:
Gresk kaffe bestilles etter mengde sukker. Sketo – uten sukker, metrio – litt sukker, gliko – mye sukker. Vil du ha melk i kaffen ber du om Me ghala. De samme benevnelsene brukes om iskaffe og frappé.
Nattelivet i Molivos er livligere enn i Eftalou, med barer, kafeer, enkle klubber og diskotek. I Molivos er det også en utendørskino som i høysesongen viser populære filmer.
Shopping
De nærmeste butikkene ligger i Molivos og Petra. Om du er på jakt etter et større butikkutvalg anbefaler vi Kalloni eller hovedstaden Mytilini.

Molivos

De fleste forretningene ligger på eller i området rundt handlegatene "Agora", ovenfor hovedgaten på vei opp til borgen. Om kvelden er det stemningsfull atmosfære i byens brosteinssmug.

Mytilini

Det største vareutvalget finner du selvsagt i øyas hovedstad Mytilini, og her er butikkutvalget mer internasjonalt. I de små handlegatene bak havnepromenaden kan du finne alt mulig. Butikkjedene ligger samlet rundt havnen og ved kirken Agios Therapon i gågaten Hermou.

Petra

I Petra ligger de fleste butikkene rundt torget. Mange ligger også på selve strandpromenaden, og stedet har en del hyggelige gater med mindre butikker.

Shopping på Lesvos

Om du er på jakt etter gaver til venner og familie, eller en suvenir som minne om en herlig ferie, vil du helt sikkert finne noe fint på Lesvos. Det er hyggelig å kjøpe med seg hjem noe som er laget lokalt, og lokalproduserte varer koster mye mindre enn importerte. På Lesvos produserer de olivenolje, olivensåpe, ouzo, økologiske viner, honning, keramikk, krydder, kunst, vevde tekstiler og lær. Det er et stort utvalg av forskjellige oster, blant annet en ost lagt i olivenolje, som etter et års lagring anses for å smake bedre enn parmesan. Fersk frukt og brød kan kjøpes på de aller fleste "supermarkets". Det er bakeri i Molivos, Petra og Anaxos. Prisene er som regel faste.
Sport og trening

Sport og trening på Lesvos

For deg som ikke bare vil slappe av i ferien har Lesvos en god del å tilby når det kommer til sport og trening. De fleste stedene har vannsport og vandringer.
Vandring
Vil du vandre, har Lesvos gode turmuligheter. Det er turstier i de fleste områder på øya og naturen er fantastisk. Ta med deg turskoene og opplev Lesvos til fots.
Aktiviteter og severdigheter
På stranden i Molivos kan man drive med vannsport som windsurfing, vannski og parasailing m.m.

Kalloni

I Kalloni kan du besøke klosteret og se den fine Kallonibukten. Her går det en sardinfestival av stabelen den første uken i august hvert år, og sardinene fra Kalloni skal være blant de beste i hele verden. Under festivalen serveres det gratis sardiner sammen med ouzo til gjestene, og det er gresk folkedans og musikk.

Plomari

Plomari er øyas nest største by med alt hva det innebærer. Kystlinjen her er vakker med en fin strand. Det meste av næringsvirksomheten i byen foregår i nærheten av stranden og ved torget. Litt oppe i åsen ligger det mange trivelige restauranter og butikker. Plomari kalles "ouzoens hjemby", og det er nærmest obligatorisk å prøvesmake ouzo men du er her. Den nysgjerrige kan følge produksjonen og prøvesmake ouzo på brenneriet Barbayanni.

Opplev mer av Lesvos

Vil du oppleve mer av øya anbefaler vi å leie en bil eller moped. Da kan du på en lett måte finne veien til andre steder, strender og museer.

Molivos

Bare noen kilometer fra Eftalou ligger Molivos, som antakelig er øyas mest fotograferte by. Molivos har smale brosteinsgater og lave steinhus i gammel byggestil. Husene vagler på rad og rekke oppover de bratte bakkene som fører opp til den genovesiske borgen fra 1300-tallet. Herfra er det enestående utsikt over Molivos og kysten mot Petra. Om kvelden lyses borgen opp og skaper en stemningsfull atmosfære.
I de små handlegatene finner du alt fra lokal olivenolje til smykker laget av greske kunsthåndverkere. Om sommeren er det kulturbegivenheter, og det er en uforglemmelig opplevelse å være tilstede på en konsert i borgen ved solnedgang. Selv med sitt vakre utseende og herlige atmosfære er det aldri trangt om plassen i Molivos, noe som bare understreker byens sjarm.

Anaxos

Anaxos ligger ca. tre kilometer vest for Petra, og kan skryte av å ha en av øyas fineste strender. Her kan du uten problem tilbringe hele dagen på en solseng.

Petra

Det tilbakelente feriestedet Petra er mest kjent for sin fine sandstrand, men det er mye annet å gjøre her enn å sole seg. Slå deg ned på den livlige strandpromenaden og bestill noe forfriskende. De fleste tavernaer og restauranter ligger langs strandpromenaden, men du finner også mange fine spisesteder og butikker i de smale bygatene. Om du orker kan du klatre de 114 trappetrinnene opp til den lille Mariakirken. Herfra er det vakker utsikt over byen og området rundt. Klippen som Mariakirken er bygget på er av vulkansk opphav, og har blitt et symbol på byen. Så betyr da også Petra "klippe" på gresk.
Det finnes en god forklaring på hvorfor kirken ble bygget akkurat her. I følge sagnet mistet en sjømann sitt ikon av jomfru Maria ute på havet. Mens han lette etter ikonet så han plutselig et grønt lys på toppen av klippen. Da han undersøkte fenomenet så han sitt ikon omgitt av et grønt lys, noe han tolket som et budskap om å reise en kirke på stedet.

Fuglekikking

Lesvos er kjent for fuglekikking. Hvert år kommer mange fuglearter på besøk under sin lange reise fra nord til sørligere breddegrader i Afrika. Da samler også fuglekikkerne seg med store kameraer ved vann og saltsletter for å studere de forskjellige artene.

Lokale høytider

Mariadagen er en av Hellas' største høytider, og feires 15. august hvert år. Jomfru Marias navnedag feires da stort i byer og landsbyer. Grekerne har fri noen dager, og mange kommer til Lesvos fra Athen og andre deler av landet.
Det er mye å se og gjøre på Lesvos i form av besøk til museer, kirker og andre severdigheter.

Taxiarches-klosteret

I Taxiarches-klosteret i byen Mantamados har de et ikon av erkeengelen Mikael. Ikonet ble skapt av en munk som på mirakuløst vis unnslapp under et piratangrep. Legenden sier at du skal få dine ønsker oppfylt om du trykker en mynt mot ikonets panne.

Panagia Vrefokratousa-kirken

Legenden forteller at evangelisten Lukas malte et ikon av jomfru Maria på dette stedet. En kirke ble reist på 1100-tallet for å huse ikonet. I to uker før den 15. august hvert år samles pilegrimsvandrere seg her for å hylle jomfru Maria. To pilegrimsreiser til Agassios har samme status som et besøk til Jerusalem for en gresk-ortodoks troende.

Det gamle huset på Lesvos

Marika Vlachou Molinou var president i kvinneforeningen på Lesvos, og hun stiftet dette museet som rommer kunst, bilder og innredning fra 1800- og 1900-tallet.

Borgen i Mytilini

Ved havnen i Mytilini ligger den gamle borgen, som er en av de største i Europa. Det skal ha vært keiser Justitian som bygget borgen over eldre, romerske ruiner. Siden har mange herskere og folkeslag satt sitt preg på borgen. Selv om borgen i dag er i dårlig forfatning får du likevel et inntrykk av hvor imponerende den en gang må ha vært.

Teriademuseet

Dette unike museet rommer blant annet 29 sjeldne bøker skapt av noen av vår tids største kunstnere som Picasso, Chagall, Matisse, Giacometti m.m.

Theophilos Museum

Mellom byen Mytilini og flyplassen ligger dette museet som er viet til den folkekjære kunstneren Theophilos Chatzimichael. Han levde i fattigdom og hadde som levebrød å male hverdagsskildringer på kafevegger tidlig på 1900-tallet. Maleriene viste hvordan de bakte brød, fisket, høstet oliven og fremfor alt hvordan de feiret og danset på denne tiden. Museet er inndelt i fem og rommer 86 av hans kjente verker.

Det antikke teatret i Mytilini

Om du tilbringer en dag i øyas hovedstad Mytilini bør du få med deg det antikke teatret. Dette er en ruin av et romersk teater fra den hellenistiske perioden. Teatret kunne ta 15 000 tilskuere, og den fantastiske akustikken her kan oppleves den dag i dag. Da den romerske hærføreren Pompeius besøkte Lesvos ble han så imponert at han beordret byggingen av et makent teater i Roma.

Gattelusiborgen i Molivos

Denne majestetiske borgen fra 1370-tallet troner på toppen av Molivos. For å komme hit opp kan du følge noen av de smale gatene opp gjennom byen, eller gå langs den mer trafikkerte veien bak byen, som går rett opp til borgen. Fra borgen har du en fantastisk utsikt over omgivelsene.

Sankt Theraponkirken

Bak havnen i Mytilini ligger en av øyas største kirker, Sankt Theraponkirken. Legenden sier at kirken ble bygget på ruinene av oldtidens Apollotempel. Den rommer blant annet to store bysantinske ikoner, gull og imponerende treutskjæringer. I området rundt er det mange severdige kirker.

Folkedrakt- og broderimuseet

Et museum for deg som er interessert i klesdrakter og historie. Utstillingen viser klær for både menn og kvinner, med detaljer fra øyas ulike tidsepoker.

Georgios Iakovidis Digitale Kunstmuseum

Et museum for deg som er interessert i kunst og teknologi. Her anvendes en ny metode for å vise de opprinnelige fargene i maleriene til den kjente greske kunstneren Georgios Iakovidis. Maleriene har med tiden mørknet, men her kan vi se dem i det samme lyset som da kunstneren selv malte dem.

Det arkeologiske museum

Her kan du studere rester av mosaikk som ble funnet i det berømte Menadehuset. Menadene var vinguden Dionysos' kvinnelige følgesvenner. Her er det også stilt ut keramikk fra den klassiske og hellenistiske perioden.
Utflukter
Lag mat sammen med Yaya Irene
Lag mat sammen med Yaya Irene
Velkommen til matlagingskurs i Petra. Her går du rett inn på kjøkkenet i et gresk hjem, når Mrs Irene inviterer deg hjem til seg. Hun introduserer deg for ingredienser, teknikker, historie og unike smaksopplevelser.
Les mer om utflukten
Skala Sikaminia
Skala Sikaminia
Idyllisk landsby, greske tavernaer, severdigheter og god tid til å utforske på egen hånd.
Les mer om utflukten
Starlight Cruise
Starlight Cruise
Opplev genuine Skala Sikaminias på kvelden. I løpet av båtturen til og fra Skala Sikaminias passerer vi landsbyer og får nyte den vakre solnedgangen.
Les mer om utflukten
Korakaki og Kaia BBQ
Korakaki og Kaia BBQ
Bli med på en herlig båttur der vi nyter solen, bader og snorkler. BBQ-lunsj og drikke inkludert.
Les mer om utflukten
Unike Lesvos
Unike Lesvos
Heldagsutflukt der vi stifter bekjentskap med gresk hverdagsliv, tradisjoner og kultur. I tillegg får vi oppleve flere av de vakre landsbyene på Lesvos og øyas frodige natur. Gresk kaffe, honning- og ostesmaking samt lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Sol, bad og snorkling
Sol, bad og snorkling
I dag står sol, bading og avslapping i fokus når båten Calypso setter kursen mot St. George Island, også kjent som kaninøya. Kapteinen hilser deg velkommen til en herlig dag ute til havs!
Les mer om utflukten
Vestlige Lesvos
Vestlige Lesvos
En dagstur til Lesvos vestlige del, med øyas mest varierte og vakre landskap.
Les mer om utflukten
Sunset by Saint George
Sunset by Saint George
Bli med om bord på båten Kalypso og en herlig båtutflukt i solnedgangen!
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt

Avis

Det er mange bilutleiefirmaer, og prisene og kvaliteten varierer. Vi anbefaler Avis. Når du bestiller en bil fra Avis gjennom oss får du en bra bil til en rimelig pris. I prisen er obligatoriske forsikringer og fri kjørelengde inkludert.

Avis har biler i forskjellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen på ditt hotell uansett hvor du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service hele døgnet er inkludert, og det er ingen avbestillingskostnader. Om du ønsker å sette igjen bilen på flyplassen koster det ekstra.

Tyveriforsikring inngår i leieavtalen, men tyveri av private eiendeler fra bilen dekkes ikke. Kriminaliteten på Lesvos er veldig lav.

Kontakt din reiseleder om du vil leie bil, da kan du samtidig få tips om turer rundt på øya.

Leieavtale
Når du leier en bil av Avis er følgende inkludert:
• Fri kjørelengde
• Moms på 13%
• 24 timers leieintervaller

CDW og SCDW, skadeforsikringen dekker:
• Bilen
• Motpartens bil
• Personer i motpartens bil
• Egenandel

Å reise rundt på Lesvos

Det er mye å se og gjøre på Lesvos, og det er lett å reise rundt. Velg det transportmiddel som passer deg best. Mellom Molivos, Petra og Anaxos går det et minitog, "village train".

Taxi

I hovedstaden Mytilini og på flyplassen er det mange taxier. På mindre steder er det taxier på dagtid. Sjekk at taksameteret er på før turen begynner. Om taxien ikke har taksameter bør du avtale pris med sjåføren. Husk at taxiene ikke tar kort, kun kontanter. Om du har med bagasje krever ofte sjåføren ekstra betaling.

Lokalbusser

Bussnettet på øya varierer med årstidene. I sommermånedene går det busser mellom de forskjellige byene (men med et begrenset antall avganger pr. dag), og de fleste har endestasjon i Mytilini. Om sommeren går det også buss mellom Molivos og nabobyene Eftalou, Petra og Anaxos.

Bussholdeplasser:
Eftalou: Ved de varme kildene, hvor asfalten tar slutt
Molivos: Ved skolen/taxistasjonen
Petra: Ved strandpromenaden
Anaxos: Ved posthuset, like ved Billy's Rental
Plomari: I sentrum
Agios Isidoros: På hovedveien ved kirken

Om du ønske å gå om bord på bussen et annet sted langs kysten, vink til sjåføren i god tid, så stopper han. Billetter kjøpes på bussen. Hold kontanter klart.

Moped

Det er populært å kjøre moped i Hellas, og Lesvos er intet unntak. Moped er bra på korte avstander, men på lengre turer anbefaler vi bil. Bestill moped gjennom oss, for vi vet hvilke utleiere som har full forsikring og om hjelm er inkludert i prisen. Selv om grekerne selv ikke alltid bruker hjelm er det påbudt.

Fly- og fergeforbindelser

Det går daglig fly til Athen og Thessaloniki, og flere ganger i uken til Rhodos og andre greske øyer. Det er fergeforbindelse mellom flere greske øyer og Mytilini, samt Petra og Tyrkia i høysesong. Vår agent COM Travel bestiller og selger både fly- og fergebilletter.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres kun i begrenset utstrekning. Det er flere minibanker i Molivos. Det er også en bankfilial. Det er ingen minibanker i Eftalou.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vær oppmerksom på at flyplassen på Lesvos er veldig nøye med regler for bagasjevekt. All bagasje veies, også håndbagasje. Totalt får man ta med seg 20 kg pr. person inklusive håndbagasje. Eventuell overvekt betales direkte til personalet på flyplassen. Pris 5-6 euro pr. kg.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 35 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Eftalou med Vings charterfly i sommersesongen (mai-september). Flyet lander på flyplassen i Mytilini på Lesvos.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Eftalou. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Mytlini til hotellet ditt er ca. 2 timer – 2 timer og og 15 minutter (ca. 73 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen til Eftalou kjører alltid via Molivos og Skala Kallonis. Nøyaktig bussrute er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
12
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Eftalou
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.