Se hotell (1)

Reiser til Anaxos

Anaxos er det minste av våre fire reisemål på nordkysten av Lesvos, og stedet lokker med en herlig strand og eventyrlige solnedganger.

Anaxos er stedet for deg som reiser på ferie for å slappe av, og som heller vil nyte bedagelig gresk landsbyliv enn hektisk uteliv. Det største trekkplasteret i Anaxos er den lange, fine sandstranden som er et perfekt sted for late feriedager. Her er det både solsenger og parasoller og små barer og spisesteder. Du kan også leie en pedalbåt og ta deg en liten tur ut på havet. Den vakre bukten ligger mot vest, og når solen går ned over havet og øyene utenfor er det en sann fornøyelse å sette seg ned med noe godt i glasset og nyte de glødende fargene på kveldshimmelen.

Enkle barer og koselige tavernaer

I Anaxos finner du både enkle barer og kafeer og flere koselige tavernaer med lokalt preg. Det er også noen få turistbutikker her. Vil du ha et større utvalg av restauranter og uteliv er det bare å reise inn til Petra eller Molivos , som ligger noen kilometer unna. Men du trenger absolutt ikke å reise noe sted for å spise godt – mange mener at man spiser bedre i Anaxos enn noe annet sted på øya. Uansett hvor du velger å spise så er prisnivået lavt, så her kan du nyte en flere retters gourmetmiddag uten å bli ruinert.

Oppdag Lesvos

Lesvos er en vakker øy med mye å oppleve. Landskapet preges av grønne pinjeskoger, mektige eikeskoger, varme kilder, åkre og frodige frukt- og drueplantasjer. Og ikke minst uendelige olivenlunder.
Her finner du den unike "forsteinede skogen" med trær som er over 20 millioner år gamle, og bak gyllenbrune fjelltopper skjuler det seg vakre viker og strender.
Perserne, romerne og genoveserne fant alle veien hit, noe som har satt sine tydelige spor på øya i form av slott og borger. Kort sagt er en reise til Anaxos ensbetydende med vakker natur, mye kultur og herlig latmannsliv.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Fin sandstrand
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Anaxos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
12
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Den herlige sandstranden i Anaxos regnes av mange som den fineste i hele området. Her er det utleie av solsenger og parasoller, og langs strandpromenaden ligger restaurantene og tavernaene på rekke og rad. I området rundt finner du flere av de beste strendene på denne siden av øya. Med mer enn 40 fine strender å velge mellom er Lesvos et paradis for deg som elsker sol og bad. Mange av strandkafeene låner ut gratis solsenger om du kjøper noe å spise eller drikke hos dem.

Molivos – krystallklart vann

Stranden ligger rett nedenfor hotellet the Olive Press. Stranden er steinet, men vannet er klart og rent, og noen meter ut i vannet er det sandbunn. Det er utleie av solsenger og vannsport mot avgift.

Eftalou – velgjørende kilder

Det mineralrike vannet her anbefales for gjester med revmatisme, leddbetennelse og nyre- og hudproblemer.

Petra – herlig sandstrand

En lang, deilig sandstrand med en livlig strandpromenade.

Gavanthas – for barnefamilien

Gavanthasstranden er en lang og barnevennlig strand. Den er langgrunn og har god plass, og det er en lekeplass på stranden.

Tsonia – gode snorklemuligheter

Stranden Tsonia ligger litt avsides til, ved Skala Sikaminias på østkysten. Den er kjent for sin røde sand og fine snorklemuligheter. Den siste delen av veien ned til stranden er en dårlig grusvei.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 35 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Anaxos med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Mytilini på Lesovs.
Med Ving kan du reise til Lesvos fra Oslo i sommersesongen.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Anaxos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Mytilini til hotellet ditt er ca. 1 time og 15 minutter til 1 time og 30 minutter (ca. 60 km), avhengig av trafikken. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
Det ligger noen tavernaer i Anaxos. De serverer tradisjonell gresk mat som keftédes og souvláki, men også mange retter med fisk og skalldyr. For et større utvalg av restauranter anbefaler vi et besøk til Molivos eller Petra.

Mat og drikke på Lesvos

Gode matopplevelser er en viktig del av ferien. På Lesvos spiser du god og ekte gresk mat. Øya produserer kortreiste varer som sardiner, frukter, grønnsaker og ikke minst oliven av veldig høy kvalitet.

Det er fortsatt relativt rimelig å gå ut og spise, og øyboerne elsker å hygge seg i selskap med gode venner på den lokale tavernaen. Mange spisesteder er folketomme på den tiden vi nordboere vanligvis går ut for å spise middag. Dette kommer ganske enkelt av at grekerne spiser senere enn oss
.... Så for å oppleve gresk mat i et gresk miljø bør du ganske enkelt spise senere!

Menyen på mange tavernaer stemmer ikke alltid med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør om du kan løfte på grytelokkene og velge det du vil spise. Hva som serveres avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelig, og hvem som står på kjøkkenet. Fisk er dyrere enn kjøtt, og ofte står både kjøtt- og fiskeretter oppgitt i kilo. På mange lokale restauranter oppgis også vinen i kilo. En kuvertavgift plusses ofte på regningen. Det er vanlig å legge igjen 10% i tips om du er fornøyd med maten og servicen.

Hvem har ikke en kald, norsk vinterdag drømt om å sitte på en taverna på en middelhavsøy med en choriatiki og et glass med noe godt i? Choriatiki er gresk for det vi kaller gresk salat, med solmodne tomater, agurk, fetaost, rødløk, olivenolje og eddik. Det greske kjøkken byr på mange spesialiteter – hvor mange rekker du å prøve i ferien?

Noen greske spesialiteter

Meze/forretter
Tzatziki:
Yoghurt, hvitløk og revet agurk
Fava:
Moste grønne erter og løk
Tiropita:
Fritert ostepai
Briam:
Grønnsaker i tomatsaus
Imam Baildi:
Fylte auberginer med ris eller ost
Spanakopita:
Spinatpai med urter og fetaost
Patatokeftedes:
Friterte potetboller med krydder
Saganaki:
Fritert ost
Kalamari:
Grillet eller fritert blekksprut
Octapodi:
Marinert, grillet blekksprut, ofte med vinsaus
Dolmades:
Fylte vinblad med ris eller kjøttdeig
Skordalia:
Potetmos med hvitløk, serveres kald
Taramosalata:
Saltet fiskerogn med poteter

Hovedretter
Exohiko:
Lammestek fylt med tomater, hvitløk og urter
Kontosouvli:
Grillet svinekjøtt på spyd med løk og tomat
Tigania:
Fritert gris eller kylling med fersk pepper, krydder og løk
Giouvetsi:
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta
Kokinisto:
Storfekjøtt i tomatsaus, serveres enten med ris, pommes frites eller pasta
Keftedes:
Kjøttboller, serveres ofte med poteter eller pommes frites
Stifado:
Kjøttgryte med løk og tomater
Patitsio:
Makaroni med kjøtt og bechamelsaus

Desserter
Tiganites:
Pannekake med enten honning og nøtter eller Vrasma – fikensirup
.... Prøv det med fikensirup!
Halvas:
Semulegryn med krydder, kanel, nøtter og honning
Karidopita:
Valnøttkake med sirup
Kataifi:
Søt butterdeigsbakst med valnøtter, krydder og sirup
Baklava:
Butterdeig med mandler og nøtter

Lokale spesialiteter fra Lesvos
Sougania:
Fylt løk med ris, kjøttfarse og krydder
Kolokitholailouda:
Fylt squashblomst med ris og urter, kan også fylles med fetaost
Kremithoutiganites:
Fritert løkpai med ferske grønne urter
Arnakigimasto:
Fylt lam med ris, rosiner og krydder
Kiskiek:
Lam med yoghurt, hvete og løk
Platsenta:
Butterdeig med valnøtter

Drikkevarer

Øl:
Øl heter birra, og utvalget er stort, også av gresk øl. Prøv gjerne de greske merkene Mythos, Alfa ellr Fix.

Vin:
Ønske du vin til maten kan du bestille Krais eller Aspro, som er hvitvin, eller Kokkino som er rød. Den mest kjente greske hvitvinen er Retsina, som smaker litt som kvae. En uvanlig smak, men verdt å prøve. Den blandes ofte med brus.

Ouzo:
Den greske nasjonaldrikken ouzo må du selvsagt smake på. På Lesvos produserer de ouzo som mange mener er Hellas' aller beste. Det hender at man blir budt på et glass som avslutning på et godt måltid, eller sammen med meze, småretter.

Kaffe:
Gresk kaffe bestilles etter mengde sukker. Sketo – uten sukker, metrio – litt sukker, gliko – mye sukker. Vil du ha melk i kaffen ber du om Me ghala. De samme benevnelsene brukes om iskaffe og frappé.
Anaxos har noen få tavernaer og kafeer. For et mer variert uteliv anbefaler vi Petra eller Molivos. I Petra kan du hygge deg på en av de lokale kafeene på det lille torget i sentrum av byen. Molivos har et livligere natteliv, med flere barer, kafeer og enklere klubber og diskotek. Molivos har en utendørskino som i høysesongen viser populære filmer under nattehimmelen.
Shopping
Siden Anaxos stort sett bare er bebodd i sommerhalvåret, er butikkutvalget ikke så veldig stort. Men dette oppveies av alle de små hurtigbutikkene hvor du kan få tak i det meste. De fleste ligger på eller i nærheten av strandpromenaden. Det er flere butikker i Petra og Molivos; de fleste er tilpasset turistene. For bedre shoppingmuligheter anbefaler vi Kalloni eller hovedstaden Mytilini.

Mytilini

Hovedstaden Mytilini har selvsagt det største utvalget. I de små handlesgatene ovenfor havnepromenaden finner du alt! Om du er ute etter mer internasjonal shopping er det Mytilini som gjelder. Butikkjedene ligger samlet i havnen og i området rundt kirken Agios Therapon i gågaten Hermou.

Petra

Butikkene ligger i en liten sirkel rundt torget. Mange ligger på selve strandpromenaden, men det er også mange hyggelige gater med mindre butikker her, spesielt den gaten som går fra torget og videre bak strandpromenaden.

Molivos

De fleste forretningene ligger på eller rundt handlegatene "Agora". Du finner dem ovenfor hovedgaten på vei opp til borgen. Om kvelden er det en spesiell atmosfære i brosteinssmugene og gatene. Her kan du kjøpe lokal ouzo, keramikk og fine smykker laget av lokale kunsthåndverkere.

Shopping på Lesvos

Om du er på jakt etter gaver til venner og familie, eller en suvenir som minne om en herlig ferie, vil du helt sikkert finne noe fint på Lesvos. Det er hyggelig å kjøpe med seg hjem noe som er laget lokalt, og lokalproduserte varer koster mye mindre enn importerte. På Lesvos produserer de olivenolje, olivensåpe, ouzo, økologiske viner, honning, keramikk, krydder, kunst, vevde tekstiler og lær. Det er et stort utvalg av forskjellige oster, blant annet en ost lagt i olivenolje, som etter et års lagring anses for å smake bedre enn parmesan. Fersk frukt og brød kan kjøpes på de aller fleste "supermarkets". Det er bakeri i Molivos, Petra og Anaxos. Prisene er som regel faste.
Aktiviteter og severdigheter
Det er et vannsportsenter på Molivos strand, og her er det tilbud om aktiviteter som windsurfing, kanopadling, wakeboard og mye mer. Det er også mulig å spille tennis.

Plomari

Plomari og feriestedet Agia Isidoros utgjør øyas sydligste reisemål, med en vakker kystlinje og en fin strand. Plomari er Lesvos' nest største by, med alt hva det innebærer. I nærheten av stranden og torget foregår det meste av stedets handelsvirksomhet. Litt lenger opp i åsen er det et godt utvalg av hyggelige restauranter og butikker.
Plomari kalles "ouzoens hjemby". Her ligger brenneriet Barbayanni, hvor du kan bli med på omvisning og få smaksprøver. Ouzoen fra Plomari regnes for å være den beste i Hellas.

Opplev mer av Lesvos

Den enkleste måten å reise rundt på Lesvos er med leiebil eller moped. Da kan du besøke severdigheter, byer og strender i ditt eget tempo.

Petra

Petra er en liten badeby med avslappet stemning. Stedet er mest kjent for sin fine sandstrand, men her er det også mye annet å gjøre. På den travle strandpromenaden setter man seg gjerne ned for en kopp kaffe eller en middag på en av restaurantene.
For den aktive turist anbefaler vi en klatretur opp de 114 trappetrinnene til den lille Mariakirken på toppen av en klippe. Herfra kan du beundre den fine utsikten over hele området.

Mytilini

Øyas hovedstad er en herlig blanding av gammelt og nytt, med museer, vakre kirker og trivelige tavernaer. Om du er glad i å shoppe vil du finne mange butikker som selger klær, sko og vesker og mye mer. Om kvelden samler mange seg på kafeene i havnen. Vi anbefaler en tur til Mytilini på det varmeste!

Fuglekikking

Lesvos er kjent for fuglekikking. Hvert år kommer mange fuglearter på besøk under sin lange reise fra nord til sørligere breddegrader i Afrika. Da samler også fuglekikkerne seg med store kameraer ved vann og saltsletter for å studere de forskjellige artene.

Fotturer

I tillegg til fuglekikking er det fine turmuligheter på Lesvos. Det går turstier på de fleste deler av øya, og naturen er fantastisk vakker.

Lokale høytider

Mariadagen er en av Hellas' største høytider, og feires 15. august hvert år. Jomfru Marias navnedag feires da stort i byer og landsbyer. Grekerne har fri noen dager, og mange kommer til Lesvos fra Athen og andre deler av landet.
Lesvos har mange små steder med en unik historie, og en lang rekke severdigheter blant annet i form av kirker og klostre. Lei en bil eller gå til fots og utforsk øya. Her er noen eksempler.

Theophilos Museum

Mellom byen Mytilini og flyplassen ligger et museum som er viet den folkekjære kunstneren Theophilos Chatzimichael. Han levde i fattigdom og hadde som levebrød å male hverdagsskildringer på kafevegger tidlig på 1900-tallet. Maleriene viste hvordan de bakte brød, fisket, høstet oliven og fremfor alt hvordan de feiret og danset på denne tiden. Museet er inndelt i fem og rommer 86 av hans kjente verker.

Det romerske teater i Mytilini

I Mytilini ligger det en ruin av et romersk teater fra den hellenistiske perioden. Teatret ble bygget for å ta 15 000 tilskuere. Da den romerske hærføreren Pompeius besøkte Lesvos ble han så imponert at han beordret byggingen av et makent teater i Roma.

Teriadebiblioteket

Et museum som er det eneste av sitt slag og inneholder 29 helt spesielle bøker med kunstverk av noen av vår tids største kunstnere som Giacometti, Chagall, Picasso, Matisse m.m.

Borgen i Mytilini

Den gamle borgen i havnen i Mytilini er den største på Lesvos og blant de største i Europa. Det antas at det var keiser Justitian som bygget borgen på restene av en romersk borg, og senere har mange herskere og folkeslag satt sitt preg på borgen. Francesco Gattelusi rbygget den om på 1300-tallet, og senere bygget tyrkerne den ut. I dag er festningen i dårlig stand, men du danner deg et inntrykk av hvor imponerende den en gang må ha vært når du går langs murene.

Sankt Therapon-kirken

Sankt Therapon-kirken ligger ovenfor havnen ved markedet i Mytilini, og er en av øyas største og mest kjente kirker. Sagnet forteller at kirken ble bygget over ruinene av et gammelt Apollotempel. Kirken rommer to store bysantinske ikoner og er utsmykket med gull og treutskjæringer. I området ligger det flere kirker som er verdt et besøk.

Det gamle huset på Lesvos

Et museum grunnlagt av Marika Vlachou Molinou, som var president for Lesvos' kvinneforening. Huset rommer bilder, kunst og innredning fra 1800- og 1900-tallet.

Georgios Iakovidis Digital Kunstmuseum

Et museum for deg som er interessert i kunst og teknologi. Her anvendes en ny metode for å vise de opprinnelige fargene i maleriene til den kjente greske kunstneren Georgios Iakovidis. Maleriene har med tiden mørknet, men her kan vi se dem i det samme lyset som da kunstneren selv malte dem.

Den forsteinede skogen

Den forsteinede skogen ble til under et vulkanutbrudd for 20 millioner år siden, og er den eneste i sitt slag i Europa.

Gattelusiborgen i Molivos

Molivos består av trange brosteinsgater og lave steinhus i gammel byggestil. På toppen av byen troner den majestetiske borgen fra 1300-tallet. For å komme dit opp kan du følge noen av de mange brosteinsgatene gjennom sentrum av byen, eller gå langs den trafikkerte veien bak byen, som leder rett opp til borgen. Fra borgen er det en utrolig utsikt over hele byen og omgivelsene. Om kvelden lyses borgen opp og skaper en stemningsfull atmosfære.
Hvordan du tar deg rundt
En fin måte å oppleve Lesvos er å ta på seg sikkerhetsbeltet og legge av gårde med leiebil.
Overalt på øya er det fotovennlige motiv, med avsidesliggende strender og idylliske landsbyer. Mange områder kan kun nås med bil. Lesvos er ikke større enn at man kan rekke å se det meste av øya på noen kjøreturer. Vi anbefaler å leie bil i to dager for å få med seg de store severdighetene på sørøstsiden av øya. Her er det blant annet museer og kunstgallerier. Dag to kan brukes til å utforske strendene og tavernaene på vestsiden.

Med hjelp av kart er det lett å finne ditt eget favorittsted. De fleste veiene holder bra standard, men er ganske smale og det kjøres fort. Det er påbudt med bilbelte i forsetet, og forbudt å snakke i mobiltelefon under kjøring. Hold fartsgrensen og overhold vikeplikten.

Avis

Det er mange bilutleiefirmaer, og prisene og kvaliteten varierer. Vi anbefaler Avis. Når du bestiller en bil fra Avis gjennom oss får du en bra bil til en rimelig pris. I prisen er obligatoriske forsikringer og fri kjørelengde inkludert.

Avis har biler i forskjellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen på ditt hotell uansett hvor du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service hele døgnet er inkludert, og det er ingen avbestillingskostnader
.... Om du ønsker å sette igjen bilen på flyplassen koster det ekstra.

Tyveriforsikring inngår i leieavtalen, men tyveri av private eiendeler fra bilen dekkes ikke. Kriminaliteten på Lesvos er veldig lav.

Kontakt din reiseleder om du vil leie bil, da kan du samtidig få tips om turer rundt på øya.

Leieavtale
Når du leier en bil av Avis er følgende inkludert:
• Fri kjørelengde
• Moms på 13%
• 24 timers leieintervaller

CDW og SCDW, skadeforsikringen dekker:
• Bilen
• Motpartens bil
• Personer i motpartens bil
• Egenandel

Å reise rundt på Lesvos

Det er mye å se og gjøre på Lesvos, og det er lett å reise rundt. Velg det transportmiddel som passer deg best. Mellom Molivos, Petra og Anaxos går det et minitog, "village train".

Taxi

I hovedstaden Mytilini og på flyplassen er det mange taxier. På mindre steder er det taxier på dagtid. Sjekk at taksameteret er på før turen begynner. Om taxien ikke har taksameter bør du avtale pris med sjåføren. Husk at taxiene ikke tar kort, kun kontanter. Om du har med bagasje krever ofte sjåføren ekstra betaling.

Lokalbusser

Bussnettet på øya varierer med årstidene. I sommermånedene går det busser mellom de forskjellige byene (men med et begrenset antall avganger pr. dag), og de fleste har endestasjon i Mytilini. Om sommeren går det også buss mellom Molivos og nabobyene Eftalou, Petra og Anaxos.

Bussholdeplasser:
Eftalou: Ved de varme kildene, hvor asfalten tar slutt
Molivos: Ved skolen/taxistasjonen
Petra: Ved strandpromenaden
Anaxos: Ved posthuset, like ved Billy's Rental
Plomari: I sentrum
Agios Isidoros: På hovedveien ved kirken

Om du ønske å gå om bord på bussen et annet sted langs kysten, vink til sjåføren i god tid, så stopper han. Billetter kjøpes på bussen. Hold kontanter klart.

Moped

Det er populært å kjøre moped i Hellas, og Lesvos er intet unntak. Moped er bra på korte avstander, men på lengre turer anbefaler vi bil. Bestill moped gjennom oss, for vi vet hvilke utleiere som har full forsikring og om hjelm er inkludert i prisen. Selv om grekerne selv ikke alltid bruker hjelm er det påbudt.

Fly- og fergeforbindelser

Det går daglig fly til Athen og Thessaloniki, og flere ganger i uken til Rhodos og andre greske øyer. Det er fergeforbindelse mellom flere greske øyer og Mytilini, samt Petra og Tyrkia i høysesong. Vår agent COM Travel bestiller og selger både fly- og fergebilletter.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Begrenset mulighet til å bruke kredittkort. I Anaxos finnes det ingen minibanker, nærmeste minibank ligger i Petra. Bank finner du i Molivos. I hovedgaten i Anaxos ligger det et vekslingskontor som tar kort og kontanter.

Tidsforskjell

Norsk +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vær oppmerksom på at flyplassen på Lesvos er veldig nøye med regler for bagasjevekt. All bagasje veies, også håndbagasje. Totalt får man ta med seg 20 kg pr. person inklusive håndbagasje. Eventuell overvekt betales direkte til personalet på flyplassen. Pris 5–6 euro pr. kg.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din til Anaxos