Utflukter, Molivos

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Vi gjør oppmerksom på at utfluktsprogrammet til og med sommeren 2021 er redusert, og at enkelte aktiviteter kan bli endret på kort varsel pga. koronasituasjonen. Eksempelvis kan det bli påbudt med munnbind eller at et restaurantbesøk bli byttet ut med medbrakt matpakke som deltakerne får med seg på utflukten. Les mer på reisemålets lokale Mysite

.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Tokmakia BBQ – kan bestilles hjemmefra

Tokmakia BBQ – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en herlig båttur der vi nyter solen, bader, snorkler og spiser en god barbeque-lunsj om bord. Heldagsutflukt. BBQ-lunsj og drikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi kaster loss fra Petra og Molivos og seiler til nordsiden av øya. Underveis kan vi nyte solen om bord. Vi drar til Tokmakia-øyene der vi kaster anker og tar en dukkert i det klare vannet. For deg som vil snorkle og oppleve havet under overflaten er dette selvsagt mulig.

Kapteinen og hans besetning forbereder en deilig gresk lunsj med grillspyd mens du nyter badelivet og soler deg på dekk.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede før du reiser, samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" dersom du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
BBQ-lunsj som består av souvlaki (grillspyd), poteter, gresk salat og tzatziki samt vin, brus og vann.

Lurt å ta med:
Badetøy & håndkle, solbriller, solkrem og eventuelt solhatt. Snorkleustyr finnes om bord, men for den beste opplevelsen anbefales det å ta med eget utstyr.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.30-17.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Øvrig:
Transport tur/retur havnen på egen hånd. Båten går fra både Petra og Molivos.

Skala Sikaminia – kan bestilles hjemmefra

Skala Sikaminia – kan bestilles hjemmefra

På denne båtutflukten besøker vi idyllisk landsby med greske tavernaer og severdigheter, og du får god tid til å utforske på egen hånd. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Denne ettermiddagen setter vi kurs mot nord og nyter utsikten over Egeerhavet, Molivos og Gattelusi-borgen. Vi seiler forbi det vakre landskapet og passerer Eftalou, den lille landsbyen nord for Molivos som er kjent for sine varme kilder. Etter hvert kommer vi frem til den lille landsbyen Skala Sikaminias kyst. Herfra har vi god utsikt over den idylliske landsbyen og kirken "Madonna the Mermaid" som ligger på en liten klippe.

Når vi går i land får du tid til å utforske landsbyen på egen hånd før båten går tilbake. Spis lunsj på en av de koselige tavernaene eller ta turen til Kagiastranden ti minutter unna - der kan du nyte solen, havet og også snorkle. Eller hva med en tur opp på klippen for å se nærmere på kirken?

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille før du reiser, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Ikke inkludert. Drikke kan kjøpes om bord på båten.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 10.30–16.00.

Guide:
Utflukten er på egen hånd (uten guide).

Lurt å ta med:
Badetøy, badesko, håndkle, solkrem, solbriller og solhatt.

Øvrig:
Transport til og fra havnen på egen hånd. Båten går fra både Petra og Molivos.

Starlight Cruise – kan bestilles hjemmefra

Starlight Cruise – kan bestilles hjemmefra

Opplev genuine Skala Sikaminia på kvelden, og se de fine landsbyene langs kysten i solnedgangen. Mat, drikke og transport til og fra havnen er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Vi tar oss med båt over til Skala Sikaminia på ettermiddagen. Når vi kommer i land får du tid på egen hånd før båten seiler tilbake. Gå rundt i de små, idylliske gatene og finn en favorittrestaurant for en bedre middag. På hjemveien kan vi nyte den vakre solnedgangen og utsikten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" hvis reisen allerede er bestilt.

Mat og drikke:
Ingen. Drikke kan kjøpes på båten.

Tid:
Halvdagsutflukt, ca. kl. 17.30-22.00. Båten seiler tilbake ca. kl. 21.00.

Guide:
Utflukten er på egen hånd.

Øvrig:
Transport til og fra havnen foregår på egen hånd.

Vestlige Lesvos – kan bestilles hjemmefra

Vestlige Lesvos – kan bestilles hjemmefra

En dagstur vestover til øyas mest varierte og vakre landskap. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Lesvos er en imponerende øy med spennende natur. De frodige oliventrærne står i skarp kontrast til de karrige områdene i vest med den forstenede skogen. Kort fortalt: Her er det mye å oppleve!

Limonosklosteret rett utenfor Kalloni er dagens første stopp. Klosteret som ble grunnlagt av St. Ignatius er et av de mest betydningsfulle i hele Hellas, og det finnes omtrent 120 små kapell i området. Vi besøker kirken og ser hvordan munkene bodde. Vi fortsetter deretter gjennom fjellandskapet mot Antissa og den 20 millioner år gamle forstenede skogen som består av nærmere 200 utgravde fossiler i mange farger og former. Området er unikt for hele Europa.

Lunsjen inntas i den lille landsbyen Eressos der den kvinnelige poeten Sappho bodde og virket. Vi fortsetter deretter ned til den lille landsbyen med nesten samme navn – Skala Eressos – på øyas sørvestlige side. Her spiser vi lunsj på egen hånd på en av tavernaene. Senere blir det tid til å rusle rundt i byen, kjent for sine alternative butikker og grafittidekorerte husgavler. De som vil ta seg en dukkert kan gjøre det ved den badevennlige steinstranden.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan bestilles hjemmefra, enten samtidig som du bestiller reisen, eller på "Min side" om du allerede har bestilt reise.

Mat og drikke:
Ikke inkludert.

Entré:
Inngangsbillett til klosteret i Limnos (ca. 2 euro pr. person) er ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30–18.30.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ha med:
Gode sko, badeklær og badesko. Eventuelt solhatt. Husk at det kan bli varmt i den forstenede skogen på sommertid.

Unike Lesvos – kan bestilles hjemmefra

Unike Lesvos – kan bestilles hjemmefra

Denne utflukten er en heldagstur der vi stifter bekjentskap med gresk hverdagsliv, tradisjoner og kultur. I tillegg får vi oppleve flere av de vakre landsbyene på Lesvos og øyas vakre natur. Gresk kaffe og lunsj er inkludert.

Les mer Skjul

Først setter vi kurs mot landsbyen Skalochori. På veien dit passerer vi en liten innsjø som er kjent for sitt rike dyreliv med blant annet skilpadder. Vel fremme går vi en liten runde i landsbyen og får et innblikk i det lokale hverdagslivet. Etterpå tar vi en pause på en lokal kafé hvor vi får en kopp kaffe.

Vi fortsetter så mot øyas sentrum og det berømte klosteret Limonos stiftet av St. Ignatius. Klosteret er øyas største og har blant annet en ikonsamling som spenner over flere århundrer. Klosteret er det største på øya, og rommer en ikonsamling med bilder fra flere århundrer.

Etter klosterbesøket stopper vi for å spise lunsj i landsbyen Skala Kallonis, som ligger vakkert til ved Kalloni-bukten. På restauranten får vi servert en herlig meze-meny som gir oss et innblikk i den lokale kokekunsten.

I løpet av dagen blir det også tid til et besøk i Agia Paraskevi, landsbyen som er mest kjent for sitt olivenmuseum hvor de fremstiller olivenolje ved hjelp av dampmaskiner.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke:
Gresk kaffe og lunsj er inkludert. Øvrig drikke er ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–16.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Badetøy og badesko.

Øvrig:
Under klosterbesøket må skuldre og knær være tildekket. Kvinner har ikke adgang til hovedkirken ved Limonos-klosteret. Inngangsbillett til museet i klosteret (2 euro) og til olivenmuseet (3 euro) er ikke inkludert.

Kveldsvandring i Molivos – kan bestilles hjemmefra

Kveldsvandring i Molivos – kan bestilles hjemmefra

En fantastisk og veldig informativ start på ferien. Middag med greske småretter er inkludert. Drikke kan kjøpes.

Les mer Skjul

Etter ankomst arrangerer vi en gratis byvandring i Molivos. Sammen spaserer vi gjennom de koselige gatene i et rolig tempo, og underveis får vi høre om landsbyen og livet her, og hva du kan gjøre i løpet av ferien. Vi avslutter kvelden med meze-middag på en restaurant nede i havnen. Denne byvandringen er veldig populær, for du kan snappe opp mange tips om ting å se og gjøre. En fin start på ferien!

Bestill hjemmefra:
Denne byvandringen kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du alt har bestilt oppholdet.

Mat og drikke:
Middag med meze (greske småretter) er inkludert, drikke kan kjøpes.

Tid:
18.30-20.00 (tidspunktet kan variere).

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Vannflaske.

Øvrig:
Turen er gratis og er en fin måte starte ferien din på.

Matlaging med Yaya og Irini – kan bestilles hjemmefra

Matlaging med Yaya og Irini – kan bestilles hjemmefra

Velkommen på matlagingskurs i Molivos! Her inviterer Irini deg rett inn i kjøkkenet i et gresk hjem. Hun introduserer deg for ingredienser, teknikker, historie og unike smaksopplevelser. Og yaya, husets mormor, sørger for at alt går riktig for seg. En treretters middag med to glass vin og kaffe er inkludert.

Les mer Skjul

På dette matlagingskurset lager vi tradisjonell gresk mat som garantert får dine smaksløker i godlynne og inspirerer deg til selv å lage gresk mat. På kurset er du med på å tilberede en treretters gresk meny fra grunnen. Menyen varierer fra gang til gang, slik at du har mulighet til å velge om det er fiske- eller kjøttrett du helst vil lære deg å lage. Uansett hva vi lager står det alltid gresk husmannskost på menyen, tilberedt etter tradisjonelle oppskrifter og med de beste råvarene på Lesvos. Alle kan delta på dette kurset, og når maten er ferdig setter vi oss til bords, spiser og diskuterer rettene sammen. Ingen går sultne herfra!

Denne utflukten kan du forhåndsbestille, enten samtidig med reisen eller senere via "Min side".

Mat og drikke:
En treretters meny som vi lager sammen og to glass vin til maten, vann eller gresk kaffe er inkludert.

Tid:
Kveldsutflukt, ca. kl. 17.00–22.00.

Guide:
Engelsktalende guide.