Utflukter, Karpathos by

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Olympos – kan bestilles hjemmefra

Olympos – kan bestilles hjemmefra

Når du er på Karpathos er det særlig én ting du ikke må gå glipp av: Olympos. Den gamle byen er øyas største og mest besøkte severdighet. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

Mange tilreisende til Karpathos har opplevd den dramatiske naturen og øyas mange små, vakre landsbyer, men det er først de siste årene at turismen har funnet veien til det isolerte samfunnet Olympos.

Landsbyen oppsto først som et tilfluktssted for å slippe unna pirater på 700-tallet. Den gang kunne stedet bare nås med båt. Olympos er med sin dramatiske beliggenhet øyas desidert største severdighet, og her, isolert fra omverdenen, lever både den gamle doriske dialekten, de gamle folkedraktene, kunsten, kulturen og andre tradisjoner videre.

Dette er en interessant tur hvor vi får oppleve og høre om livet og kulturen i den flere hundre år gamle landsbyen. Vi får se de gamle vindmøllene, fellesovnene, et typisk lokalt hus og kvinner i fargerike folkedrakter. Det blir også tid til et besøk i katedralen tilegnet jomfru Maria.

Det arrangeres ingen felles lunsj på denne uflukten, men de som vil kan spise lunsj på en av landsbyens restauranter. Prøv gjerne stedets spesialiteter, macarounes og loukoumades. Mange av Karpathos' mattradisjoner stammer fra Olympos, og det er nesten som om det smaker enda bedre her.

Før vi reiser tilbake besøker vi Lefkos, der du kan bade på den fine stranden eller bare slappe av med en kopp kaffe.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Måat og drikke:
Ikke inkludert. Det er tid og anledning til lunsj på egen hånd i Olympos.

Entré:
Inngangsbillett til severdighetene er inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.00–18.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Vannflaske, kamera, badetøy, håndkle og solbeskyttelse. Det kan lønne seg å ha med en jakke eller varm genser (i begynnelsen og i slutten av sommeren), for det kan være noe kjølig i høyden.

Antrekk:
Under besøket i katedralen skal skuldre/armer og knær helst være tildekket – ta for eksempel med deg en langermet genser/jakke (eller et sjal), langbukser eller en lang kjole.

Øvrig:
Vi går mye til fots i Olympos, og det er lange strekninger, og mange trapper og nivåforskjeller. Personer med bevegelsesvansker eller hjertesykdommer bør rådføre seg med en av Vings reiseledere før bestilling. Vær også oppmerksom på at veien til Olympos er svingete, og kan være utfordrende for de som lett blir bilsyke.

Saria – kan bestilles hjemmefra

Saria – kan bestilles hjemmefra

Er du glad i vakker natur og flotte strender? Da er denne utflukten til øyas nordside noe for deg! Å komme til Saria og gå rundt i naturen her føles nesten som å være i et eventyr. Det blir også tid til å bade og sole seg ved en herlig strand. Mat og drikke er ikke inkludert.

Les mer Skjul

For ca. 3500 år siden forårsaket et vulkanutbrudd på øya Santorini en tsunami som delte Karpathos i to – Karpathos og Saria. Selve sundet som går mellom de to øyene er bare 200 meter bredt, men den sterke strømmen her gjør det umulig å svømme over. Saria ligger nord for Karpathos, og det var her Nissyros lå, en av de fire antikke byene som en gang fantes på Karpathos. I dag er Nissyros borte, og de eneste innbyggerne som er igjen på Saria er geiter.

På denne utflukten seiler vi langs Karpathos' vakre østkyst. Underveis kan du slappe av på dekk og nyte synet av den dramatiske naturen. Båten pleier å stoppe i Diafani for å slippe av passasjerer før den fortsetter til Saria.

Saria er ca. 40 km2 og består for det meste av klipper. Den karrige naturen dominerer, men øya har også en flott strand med krystallklart vann. Guiden tar deg med gjennom en kløft som leder opp til et lite kapell ca. 200 meter over havet, og her oppe er utsikten fantastisk nok til å gjøre den bratte turen opp verdt det! På veien opp ser man også ruiner etter den gangen det bodde mennesker på denne delen av Karpathos.

Fotturen tar ca. 2 timer frem og tilbake, men du kan også bare nyte dagen på stranden hvis du foretrekker det. Tilbake om bord på båten tilbys en barbecue-lunsj.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Mat og drikke er ikke inkludert, men kan bestilles mot et tillegg på 10 euro pr. person.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 08.30–18.00.

Guide:
Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med:
Badetøy, håndkle, solkrem/annen solbeskyttelse, kamera, behagelige tursko og eventuelt snorkleutstyr. Badesko anbefales.

Øvrig:
Det er bratte klipper og nivåforskjeller på fotturen. Personer med bevegelsesvanskeligheter eller hjertesykdommer bør rådføre seg med en av Vings reiseledere før bestilling.

Sol, bad og havbris – kan bestilles hjemmefra

Sol, bad og havbris – kan bestilles hjemmefra

Dette er utflukten for deg som vil nyte en avslappende dag i naturskjønne omgivelser til sjøs. En barbecue-lunsj serveres underveis, og den er inkludert i prisen.

Les mer Skjul

Vi seiler ut fra havnen i Karpathos by (Pigadia) om morgenen, og kan glede oss til en herlig dag på havet. Ferden går gjennom asurblått hav, og forbi postkortvakre kystområder med høye fjell og maleriske bukter.

Vi legger til ved en innbydende strand med krystallklart, turkist vann og pinjetrær som sørger for litt avkjølende skygge. Her tar vi livet med ro, og besetningen griller og serverer lunsj før vi reiser videre.

På ettermiddagen legger vi til ved Apella-stranden, som er kjent for å være en av øyas vakreste. I løpet av dagen stopper vi også på noen av kapteinens favorittsteder, hvor det blir mulighet til å bade fra båten.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke:
Lunsj er inkludert. Drikke er ikke inkludert, men kan kjøpes i tillegg.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 09.30–17.30.

Guide:
Utflukten er på egen hånd. Mannskapet snakker engelsk.

Lurt å ta med:
Vannflaske, badetøy, håndkle, kamera, solkrem og annen solbeskyttelse og ev. svømmeføtter/snorkelutstyr.

Øvrig:
Noen ganger hindrer vinden båten i å legge til ved stedene som nevnes i utfluktsbeskrivelsen. Hvis det skjer finner kapteinen et annet sted vi kan besøke. Leie av solsenger og parasoller på stranden betales direkte til utleieren. Det anbefales å ha på seg komfortable sko.