Stranden på Praslin, Seychellerna - ett av Vings många resmål

Vårt bærekraftarbeid på reisemålene

I tillegg til å påvirke hotellpartnerne våre, prøver vi også å påvirke andre samarbeidspartnere, lokale myndigheter og organisasjoner til å jobbe mer bærekraftig.

• Hvert år gjennomfører vi en Beach Cleaning Day på de reisemålene dette er mulig. Det innebærer at personalet plukker søppel og gjør det fint på strendene. Vi oppmuntrer også gjestene våre til å delta for å vise sin holdning overfor lokale myndigheter.

• Flere av våre Sunwing Family Resorts samt O.B.C. på Kypros, Kreta og Rhodos er tildelt Blue Flag for sin kvalitetshåndtering, vannsikkerhet og vedlikehold av strender og kystmiljø. Det samme gjelder to av våre Sunprime Hotels, på Kypros og Mallorca. Vi jobber for at flere skal få denne internasjonale miljøsertifiseringen. Du kan lese mer på hotellsidene våre for Sunwing Family Resorts, O.B.C. og Sunprime Hotels.

• Vi skal redusere bruken av engangsartikler av plast. Les mer her.

Ansvarlige utflukter

En populær ferieaktivitet er å delta på utflukter, og vi inkluderer selvsagt også utfluktene i vårt bærekraftarbeid. Derfor har vi analysert og merket flere av utfluktene våre med symbolet ”Travel with care”, for at det skal være enklere for deg å velge. For å få merkelappen må ekskursjonene oppfylle ett eller flere av følgende tre kriterier:

1. Fossilfri transport
Dersom utflukten innebærer bruk av transportmidler som utelukkende går på vindkraft, strøm eller tilsvarende, og ikke fossilt brennstoff, opplyser vi om dette.

2. Ingen engangsartikler – lokalprodusert mat og drikke
Dersom utflukten inkluderer mat eller drikke, skal det ikke benyttes engangsartikler som plastkopper, -bestikk eller liknende. All inkludert mat og drikke skal være lokalprodusert innenfor en radius av 50 km. Er restaurantbesøk inkludert, skal restauranten være lokal – ikke en del av et internasjonalt konsept.

3. Bevaring av lokalt miljø og kultur
Dersom utfluktens hovedattraksjon omfattes av vern gjennom et offentlig program, f.eks. gjennom UNESCO, som naturreservat eller av lokale forskrifter, er dette oppgitt.

Flere av Vings utflukter oppfyller minst ett av disse tre kriteriene. For å finne merkede utflukter skal du se etter Travel with care-symbolet i ruten ”Utflukter” for det aktuelle reisemålet.

Mer om Ving