Sunclass Airlines

Vårt eget flyselskap – en bedre flyopplevelse

Når du reiser med vårt eget flyselskap, Sunclass Airlines, kan du se frem til en behagelig flyreise.

Som alltid når du reiser med Sunclass Airlines, reiser du både trygt og komfortabelt til våre mest populære reisemål.

Vår flygflåte fornyes

I 2023 fikk vi to nye A330-900neo og en A321neo. I løpet av første kvartal 2024 kom det ytterligere en A321neo inn i flåten

Toppkarakter for Vings nye fly

Vings flyselskap, Sunclass Airlines, planlegger å bytte ut hele flyflåten sin. Målet er å investere i nye og langt mer drivstoffeffektive fly i årene som kommer. På Sunclass Airlines bruker et moderne NEO-fly opptil 22 prosent mindre drivstoff per passasjerkilometer sammenlignet med selskapets CEO-fly*. NEO er den moderne og mest drivstoffeffektive versjonen av flymodellene A321 og A330. Drivstoffbesparelsen avhenger av flytype, passasjerbelegg og sesong. Og innen 2030 skal hele flyflåten vår oppgraderes med nye, mer effektive NEO-fly.

De to nye A330-900neo har for eksempel fått 4,34 av 5 mulige i helhetsvurdering i Vings gjesteanmeldelse, og både besetningen og passasjerene roser det nye flyet.

I juni tok det første flyet av, og både besetningen og passasjerene hyller det nye flyet.

 • "Ojojoj, hvilket fly vi fløy med. Så utrolig stille, første gang man kunne sove ordentlig på et fly. Super komfort."
 • "Fløy med det nyeste tilskuddet i flyflåten, og hva skal man si - verdensklasse."
 • "Nytt, flott fly. Store TV-skjermer, godt utvalg av filmer, kontinuerlig informasjon, hyggelige og hjelpsomme flyvertinner."
 • "Komfortable stoler med en skjerm som gir mye underholdning og gjør hele flyopplevelsen mer behagelig og morsom."
 • "Flyet var praktisk talt helt nytt og dermed veldig rent og fresht. Til tross for at vi bare fløy i omtrent tre timer, hadde flyet likevel TV-skjermer med et relativt stort utvalg av filmer, serier og musikk."
 • Stille kabin og nytt belysningssystem
 • Godt utvalg av underholdning på individuelle store videoskjermer (gjelder A330-900neo)
 • Som alltid tilbyr vi vår populære Sunclass-service om bord.

VÅRT BÆREKRAFTARBEID På flyene

Sunclass Airlines

Vår største klimapåvirkning som selskap kommer fra forbrenningen av flydrivstoff og de utslippene dette fører til i atmosfæren. Luftfart står i dag for ca. 3 % av verdens samlede CO2-utslipp, og vi må, i likhet med alle bransjer, redusere våre utslipp.

De siste 20 årene har vårt eget flyselskap Sunclass Airlines redusert sine utslipp med 20 % pr. passasjerkilometer, blant annet ved økt effektivitet og redusert drivstoff-forbruk. Som charterselskap jobber vi med å effektivisere vår forretningsmodell og i størst mulig grad fylle flyene våre, samt fly gjestene direkte til deres destinasjon. Fulle fly som flyr direkte gir lavere utslipp pr. passasjerkilometer sammenlignet med halvfulle fly med mellomlandinger.

Våre mål

 • Innen 2030: Redusere CO2-utslippet pr. passasjerkilometer fra eget flyselskap med 25%*
 • Innen 2040: Redusere CO2-utslippet pr. passasjerkilometer fra eget flyselskap med 50%*
 • Før 2050: Vi har et langsiktig mål om netto nullutslipp fra alle våre egne fly

*I forhold til 2019-nivå.

Vi skal begrense bruken av plast

Vi vil redusere plastforsøplingen. Selskapets mål er å fjerne engangsartikler av plast og få byttet dem ut med produkter i alternative materialer på våre egne fly og hotell, senest i 2023. Initiativet, som ble startet allerede i 2017, har bidratt til en betydelig reduksjon av plastartikler i hele virksomheten vår.

Les mer her

Investeringer for framtiden

Vi skal gjennomføre operasjonelle forbedringer, som nye datasystem, vektreduksjoner og optimering av serviceprogrammet om bord. Vi forventer oss dessuten en bedret luftrominfrastruktur over hele Europa. I tillegg skal vi investere i ny teknologi. Allerede i dag er vi engasjert i NISA, et nordisk initiativ for mer bærekraftige fly.

• Mer bærekraftige drivstofftyper (SAF) kommer til å kunne bidra positivt til klimareduseringsmålet. Vi har inngått partnerskap med flere produsenter av syntetisk drivstoff / e-fuel, og vi er klare til å ta dem i bruk så snart de er tilgjengelige på marked. Vi har også inngått et samarbeid med investeringsrådgiverne ClimatePoint, som fokuserer på virksomheter som utvikler ny teknologi til det grønne skiftet. Vi er også engasjert i Nordic Initiative for Sustainable Aviation (NISA), et nordisk initiativ som ønsker å styrke forutsetningene for en mer bærekraftig flyindustri.

• 2050-målet skal nås gjennom en kombinasjon av mer bærekraftig drivstoff, som e-fuel, og ny teknikk, som fly med forbrenningsmotorer og lagring av CO2 gjennom Direct-Air-Capture-teknikk.

Travel with Care

Travel with Care - vår bærekraftstrategi

Vår visjon er å bli markedsledende i Norden når det kommer til bærekraft innenfor feriereiser med fly. Gjennom en rekke tiltak skal vi i tiden framover gjøre det lettere for våre gjester å ta de mest bærekraftige valgene når de reiser med oss. Og vi skal legge til rette for at de så enkelt som mulig kan reise med omtanke. Det vil naturligvis stille høye krav til oss, men også til våre gjester – og sammen skal vi sørge for å innfri disse.

Flere fordeler med vårt eget flyselskap Sunclass Airlines

Personale ombord på Sunclass Airlines

Skandinavias beste service

Når du flyr med Sunclass Airlines begynner ferien om bord på flyet. Våre dyktige kabinansatte er kjent for sin gode service, og de får høyest score av alle de skandinaviske charterflyselskapene – en score gitt av gjestene selv.

Easy Travel

For deg som bor på Sunwing, Sunprime og O.B.C.

 • 10 kg ekstra bagasje*
 • Direktebuss til og fra hotellet*
 • Bagasjeinnsjekk på hotellet på hjemreisen**
 • Plastemballasje til barnevognen***

Les mer om Easy Travel

BESTILL DIN NESTE FERIE MED SUNCLASS AIRLINES HER

* CEO står for ‘Current Engine Option’, og NEO står for ‘New Engine Option’.
** Ifølge opplysninger fra flyprodusenten Airbus reduseres støynivået med 33 % sammenlignet med dagens A330-200.