Lollo & Bernie sopsorterar

9 tips til ting du selv kan gjøre

Å tenke klimaet og miljøet er en selvfølge for mange. Du er kanskje flink til å sortere søppel, sykle til jobb eller være nøye på å skru av elektrisiteten hjemme. Men hva kan du gjøre når du er på ferie?

Her er 9 tips til hvordan du kan reise mer bærekraftig

Koffert

1. Pakk lett

Dess mindre bagasjen din veier, dess mindre karbondioksid slipper flyet ut.

Sunclass Airlines

2. Direktefly

Når du bestiller reisen din kan du med fordel unngå mellomlandinger hvis du flyr. Direktefly uten mellomlandinger betyr mindre CO2-utslipp pr. passasjer.

Tre venner spiser is

3. Lokalprodusert

Bidra til den lokale økonomien ved å dra til markeder, butikker og lokale restauranter på reisemålet.

Utsikt på Rhodos

4. Bevar lokale kulturskatter

Ikke ta med deg gjenstander fra kulturelle og historiske steder. Vær oppmerksom når du handler håndverk at de ikke er laget av materialer som kommer fra beskyttede arter, som elfenben, haitenner osv.

Rom på O.B.C.

5. Spar på elektrisitet og vann

Når du drar fra hotellrom o.l. kan du med fordel skru av all elektronikk. Vann er ofte mangelvare, husk å ikke sløse med vann unødvendig når du dusjer og pusser tennene. Du kan også hjelpe til med å redusere vannforbruket på hotellet ditt med å be om å ikke få nye håndklær hver dag.

Sunwing Alcudia Beach

6. Velg rett hotell

Velg et hotell som er miljøsertifisert. Ving har merket miljøsertifiserte hotell med en Travel with care-logo. Disse hotellene er sertifiserte gjennom en standard som er godkjent av Global Sustainable Tourism Council (GSTC) slik som Travelife, Green Globe og Green Key.

Delfiner

7. Ta vare på dyrene

Ikke kjøp billetter til delfinshow, dyreshow eller andre attraksjoner der ville dyr opptrer eller er underholdning for turister. Om du vil oppleve ville dyr så anbefaler vi at du gjør det på dyrenes vilkår i naturen. Ving samarbeider med World Animal Protection.

Lollo sorterer søppel

8. Husk å sortere avfall

Akkurat som hjemme er det viktig å sortere avfall. Ta med søppelet ditt fra stranden, bruk en påfyllingflaske dersom det er mulig og reduser bruken av engangsplastflasker.

mamma og barn sitter ved bassenget

9. Solkrem uten kjemikalier

Det er viktig å beskytte kroppen med solkrem, men bruk gjerne kjemikaliefrie solkremer når du bader i havet – det er mindre skadelig for vannlevende organismer.

Mer om Ving