Lollo & Bernie sopsorterar

Tips til reisende på ferie i utlandet

Vi elsker de reisemålene vi sender våre gjester til. Derfor ønsker vi å beskytte og bevare disse stedene slik at fremtidige generasjoner også kan få glede av dem. Under finner du enkle tips til hvordan du kan ha en positiv påvirkning på steder du besøker i ferien.

Hvordan du kan redusere miljøpåvirkningen

Velg busstransport og lokale transportmidler på reisemålet. Lei sykkel eller gå – da får du sett og opplevd mye mer! Reiser du med Ving og har bestilt busstransport mellom flyplass og hotell, er også den transporten klimakompensert, akkurat som flyreisen.

Tenk over hvor du kaster søppel, spesielt på stranden hvor søppel lett kan ende opp i havet – og husk å resirkulere hvis det er mulig. Unngå helst engangsartikler av plast, som f.eks. sugerør, plastposer og rørepinner.

Brannfaren er stor i varme, tørre land, så vær forsiktig med hvor du kaster sigarettstumpen.

Ikke ta med deg fredete suvenirer hjem som ville blomster og planter, steiner og sneglehus. Eller antikke gjenstander fra historiske steder. La dem være der du fant dem, slik at andre også kan få gleden av å se dem.

Tenk på de små detaljene: spar på vannet, ikke bytt håndklær hver dag, ikke ha på aircondition hele døgnet osv.

Velg aller helst direktefly. Visste du at når du velger charterfly, bidrar du med ca. 30 prosent mindre CO-utslipp i snitt pr. passasjerkilometer. Forklaringen er at charterflyene ofte flyr direkte, har et minimalt antall take off og landinger samt flyr med maksimalt utnyttet setekapasitet. Klimakompensasjon er dessuten inkludert i flyreisen.

Bestill reisen på nett og hold deg oppdatert på informasjon online. Da får du billetten tilsendt elektronisk, og bidrar til å redusere papirforbruket.

Velg et miljømerket hotell. Sunwing Family Resorts er merket med EU Ecolabel og er selvsagt det aller beste valget. De jobber dessuten med sertifiseringsprogrammet Travelife, i likhet med våre Sunprime hotels og O.B.C. by Sunwing. Disse hotellene er også klimakompensert. Du finner våre miljømerkede hotell her.

Hvordan du kan bidra til det lokale næringslivet og samfunnet

Prut med et smil: Mange syns at det er gøy å shoppe i ferien. Du må gjerne prute, men ikke gå for langt. Husk at en liten sum kan ha stor verdi for selgeren, så bruk gjerne både fornuft og anstendighet.

Gi ikke penger eller gaver til tiggende barn: Der og da kan det føles godt å gi en slant direkte til barna, men det er bedre å gi et bidrag til en lokal veldedighetsorganisasjon som jobber med å hjelpe der det trengs.

Unngå å oppsøke ville dyr som vises frem for fornøyelsens skyld. Dette inkluderer dansende bjørner, selfies med aper, tigerunger, slanger og eksotiske fugler. Dyrene er ofte tatt fra sine naturlige omgivelser som svært unge, og blir ofte dårlig behandlet.

Kjøp lokale produkter og benytt lokale tjenester: Spis på reisemålets restauranter og kaféer. Spør gjerne personalet vårt om tips til utflukter, steder og markeder som er verdt å besøke. Alle bidrag til lokaløkonomien hjelper lokalbefolkningen og gir ferien ekstra mening.

Kjøp ikke produkter som helt eller delvis er laget med utrydningstruede planter eller dyr. Dette inkluderer f.eks. koraller, sneglehus, sjøstjerner, elfenben, pels, fjær, skinn, horn, tenner, egg, reptiler og skilpadder.

Undvik vilda djur som ställs ut som nöjesobjekt

Mer om Ving

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.