VÅRT MILJØARBEID

§ {textadmin 174208345}

Kildesortering på O.B.C.

Alle Ocean Beach Club har innført kildesortering. Antallet sorteringsstasjoner varierer, men er alltid minst fire. Vi bytter vaskemidler kontinuerlig. Rengjøringen skal foregå med så lite kjemikalier som mulig, helst bare med mopper og kluter av mikrofiber. I den grad kjemikalier må benyttes gjelder høye miljøkrav. Produkter og leverandører må oppfylle miljøkravene, ellers byttes de ut. Vi følger kontinuerlig opp vår virksomhet og investerer i ny teknikk, blant annet for å spare energi og vann.

EU Ecolabel

O.B.C. har i mange år jobbet med både små og store tiltak for et bedre miljø. Fra kildesortering av avfall på hotellet til europeisk samarbeid for å skape retningslinjer for hele hotellbransjen.

Les mer om Ecolabel her

Travelife

Travelife-programmet inneholder miljømål og retningslinjer som hjelper hotellene til å nå sine mål om bærekraftig turisme. Hotellene må oppfylle mer enn 160 kriterier innen ulike områder, noe som betyr at de må følge gjeldende lover og regler for arbeidsmiljø, aktivt jobbe med energibesparende tiltak som f.eks. begrense bruken av strøm og vann og redusere avfallsproduksjon. De forplikter seg også til å ansette lokalt, benytte lokale leverandører samt å motarbeide barnearbeid og seksuell utnyttelse av barn. Hotellene kontrolleres av Travelifes inspektører annethvert år og må godkjennes for å bli sertifisert.

Les mer om Travelife her

Bærekraftig reise

Hva kan gjestene våre bidra med?

Sengetøy og håndklær byttes ikke automatisk i forbindelse med rengjøringen. Når du som gjest ønsker at de skal byttes, legger du dem i skittentøyskurven på badet. Sammen sparer vi store mengder elektrisitet, vaskemidler og vann. Ferskvann er ofte mangelvare i middelhavsområdet og på Kanariøyene. Derfor ber vi alle være sparsomme med vannet. Dersom 500 personer slår av vannet når de pusser tennene sparer vi tilsammen minst 50 000 liter vann i uken. Sorter gjerne i gjenvinningsstasjonene som ligger på området. Du kan allerede i dag begynne å etterspørre miljømerkede hotell når du bestemmer deg for en ferie. Sammen kan vi skape store inntrykk ... og legge igjen små avtrykk.

FINN UT MER OM O.B.C.