Markedsandeler og salg

De siste årene har antall feriereiser med fly til utlandet økt. Dette er blant annet fordi den teknologiske utviklingen har gitt oss flere valgmuligheter og at tilgjengeligheten på flystoler er større enn tidligere.

De klassiske charterselskapene får stadig et bredere utvalg av reiser. I de siste årene har Ving blant annet vokst mye innen pakkereiser med rutefly og hotell med valgfri reiselengde. Men kjernen i virksomheten vår er fortsatt feriereiser med charterfly, hvor vårt eget flyselskap, Sunclass Airlines, står for ca. 85 prosent av vårt totale volum.

Markedsandel
Ving har ca. 46 prosent av det norske chartermarkedet på vinteren og ca. 36 prosent på sommeren (tall fra 2018/19). Per i dag finnes det ingen statistikk på hvor stor andel av markedet for pakkereiser med rutefly Ving har.

Antall reisende i året fra Norge (totalt for hele det norske chartermarkedet)
Ca. 950.000

Salg
I underkant av 90 prosent av Vings reiser selges på nett.

Mer om Ving

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.